Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Thursday, July 29, 2010

big enough to live, too small to speak

pergh.. tajuk dalam omputih hari ni..
hari ni kite akan belajar pendidikan seks.. wokess?? dah ready??

citer sebenar macam ni.. kalau kite bace paper kat hampir setiap hari je ade kes orang buang bayi nih.. tapi gua taknak citer pasal buang bayi,
gua nak citer pasal baby abortion atau orang melayu panggil gugur bayi..

nak gugur bayi ni bukan macam makan nasik, dan juga bukan macam minum air ok?
macam2 sebab gugur bayi nih.. bukan sebab mak ngandung luar nikah je. tapi ade jugak yang gugur sebab medical reason la kirenye..

kalau medical reason biasenye orang normal tak tunggu 9bulan nak beranak baru nak gugur.. gile ke hape 9bulan baru nak gugur.. kesian ah baby tuh..
grr..

tapi kalo lu saje2 je hobi nak gugur bayi memang haramjadah la.. kenape??
meh tengok gambor.. cakap banyak tak gune hape pun..

klik untuk jadi besor ok?? tengendap2 xbest jgk.. hoho..
















beres?? dah tengok?
itu kalau bayi yang umur die 23 minggu.. kalau bayi yang baru je nak membentuk doktor biase nye guna vacum cleaner..

doktor kasi sedut pastu yang keluar adelah daging2 bayi yang dah hacur.. nak gambar jugak??

ayooo..



















mula2, doktor letak cecair anniotic, pastu baru la bayi tu disedut guna vacum.. pas kene sedut, doktor ambik sudu ke, batang besi ke untuk kikis tisu2 yang tertinggal..
biasenye kalo gune care vacum ni bahaye sebab rahim boleh rosak.. kalo nak mengandung lagi susah la kan?

biase kalo bayi tu dah lebih lapan bulan baru nak gugur, doktor buat care ganas.. care nye masukkan tangan pastu tarik je.. bayi tu yang hidup lagi doktor biasenye selam dalam air sampai mati..
tak caye?? betol.. mak gua citer ari tuh. ade awek kat kampung gua gugur anak.. bayar rm500 dah setel.. sekarang trauma lagi sebab tengok bayi die kene selam air..
bodoh betol la.. pakai la kondom ke plastik nasik ke mase nak buat seks.. ini tidak..

gua bukan penyokong seks bebas ok?? dan juga bukan penyokong buang bayi.. dan juga bukan penyokong baby hatch tuh..

dunia2.. 

Enhanced by Zemanta
Comments
59 Comments

59 comments:

nurayunni said... [MEJAH JAWAB]

haha..selam dlm air..jaatmu!

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

mesti mu tau sape hok selam dalam air op??? hahaha

an.afiqah said... [MEJAH JAWAB]

sadis sadis !

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

betol2..

Deqmie said... [MEJAH JAWAB]

sangat kejam.. haish

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

betol2..

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

selam dlm air tu bomoh ke dokter yg buat?????

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

ayu: tu doktor cine kat kuantan yg buat

naz said... [MEJAH JAWAB]

benda best apa nak buat nak elak pun besttt haha

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

gua tak paham naz...

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

kejam arr sian baby heh

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

br tgk gmbr katun da rse cam sadis
kalo betol2, nanges aku
T____T

Pencacai Alim said... [MEJAH JAWAB]

jawabla dgn tuhan kat akhirat nanti..

Putri said... [MEJAH JAWAB]

first, saya tak nak romen. saya nak komen saja. hihi


second, erk! kejam. Doktor kejam. lelaki kejam. dah tabur benih, silakan ada rasa tanggung jawab.
Benarkan si kecil itu hidup.

kejam.

T.T

ncookiesr said... [MEJAH JAWAB]

eh terbaca dalam paper pasal nie haritu :)

cik maira said... [MEJAH JAWAB]

masyaAllah..
zalim gilaaa..

Cik Bucken said... [MEJAH JAWAB]

kesian je cabot2 kaki camtu..
T_T
wuuuu

safiyyahosman said... [MEJAH JAWAB]

itu la manusia..sedap mau..tp dah ada dan jadi baby kalut nak buang nak matikan..bongok gila..

HonEyBuNNy said... [MEJAH JAWAB]

eee takotnya...ish..

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

miss:mmg kesian dowh..

ery: lu jgn nanges.. gua ade nih..

pencaci alam: ni gua setuju ngan lu.. slame ni xstuju..hahaha

putri: lor.. awek2 tak kejam??

ncookies: betol2.. tu dr hajah yg ckp kan?

cik maira: betol2..

cik bucken: dah tu je carenye...

safiyyah: sedap ke?? ntah la.. gua tak penah tau sedap ke tak..

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

honeybunny; lor.. gua lg takut ngan lu ah

QieFLy si Dolce said... [MEJAH JAWAB]

anak haram masuk syurga...anak halal masuk neraka....aku suka statement ni...aku terbaca kat satu laman...kata2 dia mmg pedih uolsss...


Entry terkini : Syaitan dalam bilik.

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

pastu gua masuk nerake ke??? ayooo...

.::WaNiE::. said... [MEJAH JAWAB]

eii ye ke tarik2 sampai putus part gitu

ei ngeri

Fendy said... [MEJAH JAWAB]

PUTRI : awas sikit tgn anda...!!!

semua ptot dslhkn..tme buat tu bkn main enjoy, dh berisi bru nak kalot..bru strt nk ase malu ??
huhu..smua yg mlakukn tu xberhti prut laa..
klo dh nfsu tu dh xthn sngt, ambl la lngkh pncghan ke pape...

redballerina said... [MEJAH JAWAB]

mak saudara pernah gugurkan sebb medical reason (alah), tp sampai sekrg aku masih macam tak berapa setuju dengan tindakan dia, sebabb dia tak nak berusaha dulu atau dapatkan nasihat pakar, sampai sekrg hanya aku, makcik n atok yg tau dia gugurkan baby tu.aku sayang sebab, bukan senang nak dapat adik

LiFe KaMi said... [MEJAH JAWAB]

cuba bayangkan kite di penyek sebegitu ,sakit dan hancur..macam syair daa.. kesiannyer ler..

JULYA said... [MEJAH JAWAB]

ni baru gambar bro...gua da rase mcm boleh dgr tulang budak tu patah. gua pernah tgk live. ngilu rase rahim gua. agak2 sakit die lg dahsyat pd senggugut kot

Dee Zahari said... [MEJAH JAWAB]

takutnya saya....

seramlahssss...

Tapak Kaki said... [MEJAH JAWAB]

sungguh kejam dunia ini.. kes bayi kena baham kat anjing tu dekat je ngan ruma guwa.... geram beb~

arifadela said... [MEJAH JAWAB]

satu ari nnt gua nak bukak tapak pelupusan bayi..
lu nak join bness...

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

wanie: ye la. kan fetus tu lembut lagi.. tarik putus la..

fendi: gua sokong ngan lu.. jgn marah putri.. die cun..

redballerina: ade ke alah mengandung??

life: gua tak leh bayangkan dowh.. takut..

julya: lu dah ade anak ke julya?? gud2..

dee: dah nak wat camne.. realiti dowh..

tapak kaki: weh... same la camtu.. kat kampung gua kot.. ke lu duk kampung gua nih?? lu duk mane??

arifadila: kang lu jadi subahat pulak.. nak jawab pe nnt?? ayooo..

Che Armster said... [MEJAH JAWAB]

aku nak komen bro.. tapi aku speechless.. serius!

sz | m.s.s said... [MEJAH JAWAB]

sedih.
pandai makan pandai la simpan ....

¶A.K.I¶ said... [MEJAH JAWAB]

eii!
seram wa..
xnk amk port psl bnda2 yg haram ni!
iskk.. nauzubillah!

Putri said... [MEJAH JAWAB]

@Fendy

maaf,
ego ini tidak membenarkan
perempuan utk disalahkan.

baiklah.
terkadang, perempuan pun salah dalam hal ini.

hehe...
maaf..

peace? =)

Fara said... [MEJAH JAWAB]

aku pena tgk gamba real kene sedut mcm tu gak...
ngeriii!

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

che armster: gua paham bro..

sz mss: ntah la.. dah orang bodoh yg buat mende ni..

aki: same2..

putri: rilek2 putri ngan fendi.. jgn gaduh sini.. korang cun dan hensem..

fara: lu tngk mane?? meh bg link

syaf said... [MEJAH JAWAB]

celake...gua nk nages!!!!1

bapak sial care tuh...cian baby tuh...babi

trimas info bergune

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

dah nk wat camne.. satu dunia doktor buat mcm ni..

Rowena Chasez said... [MEJAH JAWAB]

urrrhhh...
sungguh bodo org ggurkn anak 2..

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

rowena: dah nk wat camne.. pikir mudah

Norashikin Abdullah said... [MEJAH JAWAB]

a,aa sy penah tgk video org gugurkn baby..sian2 abis hancur2 badannya..sungguh manusia yg mnggugurkan anak itu umpama binatang kerana x de akal..
hamzah lan ni bdak medic ye?

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

kejamnye care~

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

norasyikin: tengok kat mane weh??

kamaryah: tu je care die.. ayoo

Ann said... [MEJAH JAWAB]

gila ngeri...kejam pun de...berani btul sape yg brani gugur

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

ann: hehe.. gua dah tak tau nak balas ape nih

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

ann: hehe.. gua dah tak tau nak balas ape nih

Syida Shukor said... [MEJAH JAWAB]

astaga . teruknya weh . itupun dorang tak sedar2 lagi .

fndrocka said... [MEJAH JAWAB]

perghh....entri ni tinggi makamnya,hoho,terbaik..baaru aku tahu cemana nak gugurkan bayi tu.one word to describe..KEJAM

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

syida: bace tak??

fndrocka: woo... ade byk reason la gugur ni..

Tomato Gurl's Life said... [MEJAH JAWAB]

da la zina 2 dosa..gugur plk tmbh lg dosa membunuh..KEJAM...

GloxiniaFh said... [MEJAH JAWAB]

kesiannyeee baby tu..T_T nauzubillah~

Nieylicio Kerolicio said... [MEJAH JAWAB]

huwaaa..dunia kejam.... T__T

KODOKECIK™ said... [MEJAH JAWAB]

ape jadah dia selamkan bby tu..haram j betul la...aduyai..sia-sia manusia ney hidup...

Yousof said... [MEJAH JAWAB]

Kejamnya cara ni. Tapi kejam lagi manusia yang buat benda ni!



Oh ye Salam Ramadan Mohd Faez..

k i k i o said... [MEJAH JAWAB]

seremm mejohh hoi
kesian baby tu ;((

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Lau 8 hari atau 8 mgu nak gugur xpe lg, ini dah 8 bln nk gugur? Pat0tnye yg mengandung tu tak pat0t idup, biar die ase lau mak die yg gugurkn die dulu. Xla die nk gugurkn anak pulak. Aish.. Celake la hdup kamu pembunuh oi.. Syurga bayi kamu tu.. Huh!

afraa said... [MEJAH JAWAB]

astaghfirullahalazimmmmmm... takdak otak kaa? mintak dijauhkanlah dari perkara2 macam nie.. serammm meyh

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...