Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Tuesday, July 20, 2010

hoi!! dah nak puase weh!!!

(entry ni boring dan tak best dibace) 

wah.. rupenye jap lagi kita dah mahu puase.. 

lu tau ape itu puase??? kalau dulu2 time gua kecik2 pose tuh tak makan dan tak minum je lah..tapi sekarang gua dah besar gajah jadi puase tu makne lain la pulak... nanti gua tue bangke takleh jalan ke koma ke hape puase pun dah jadi lain.. grr...

wokes.. entry ni tiade carutan.. jadi, akak2, abang2 dan adek2 boleh bace ok??

pose kalau ikut imam mude menahan diri dari perkare membatalkan dari terbit fajar sampai la terbenam matahari tuh.. 

kalau ikut zaman sekarang nih, pose dah lain.. pose ni la time tuk makan best2.. ye la makanan kat pasar malam tuh macam2 bende ade.. alah.. bile lagi nak makan best kan.. 

puase kalau ikut zaman ni la mase untuk mencari baju raye.. korang dah ade baju belom?? baju fesyen ape sekarang nih?? kalau dulu orang pakai baju kurung kain cotton tuh.. nampak je buruk tapi mahal cam haram..
sekarang gua tak tau fesyen ape.. biase la name pun raye kan.. baju baru paling bodoh kene la 7 pasang.. tu tak termasuk tudung lagi.. kasut pulak kene la matching ngan baju dan tudung tuh.. beg duit pun ade.. 

jadi pose ni tuk beli baju raye la??? tapi gua tengok lu tak pose pun.. 
grr..

kalau brader2 pulak macam biase lah.. kalau otak macam gua nih takkan nak beli baju kurung.. gile ke hape.. jadi selain baju melayu sehelai,  mamat2 macam gua ni kalau raye la nak beli seluar baru.. biase kalau 2 3 hari sebelum raye baru gua pergi butik levi's tuh.. pergh.. butik tuh bau masam cam longkang.. penuh ngan brader2 mulut bau kari.. 

bagi perokok tegar macam gua ni macam biase tiap2 tahun azam nak brenti bile puase ni.. dan tiap2 tahun jugak tak jadi sebab gua pun tak tahu.. hohohoho.. 

pose lepas dah ganti belom?? gua macam biase la rahsia.. hehe

puase ni la orang kate kene buat baik.. jadi ramai la yang bagi makanan free time berbuke.. gua macam biase orang dah bagi kite pelahap je lah.. masjid kan banyak kat malaysia ni.. makanan kat masjid pulak memang best..macam2 ade.. dah macam pasar malam pulak.. lu penah buke pose kat masjid tak? try la sekali dua.. bile lagi nak pegi makan masjid..

pernah pegi times square mase bulan puase?? kalau lu ade awek ke atau ade balak cun2 tu jangan la pegi times square time pose dowh... biase la nak berbuke kat sane kan? pastu tengok wayang.. adoi2.. penat je korang puase.. 
lu ingat orang cine kat sane taktau pose tu ape??? buat malu name melayu je weh..

wokeh.. sekian time kasih sebab bace.. 
Comments
35 Comments

35 comments:

Yatre Hayati said... [MEJAH JAWAB]

betul2....tapi kaya giler kalo dok matchingkasut ngan baju..heee~

amira said... [MEJAH JAWAB]

couple g buka pose..
pastu tgk wayang???
le..ingatkan pi terawih sama2..ape la

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

da abes gnti pose lom mat?ngahhha

BalqisShafiqa said... [MEJAH JAWAB]

salam ziarah.
puasa ni mmg seronok.

selalunya dapat pergi shopping.

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

yatri: hoho.. manusia lain2.. ade kaye ade sederhane.. biase la tu


amira: lor.. g terawih pun kene ngan kapel jgk???


doyah: haha.. rahsia la weh..

balqis: ha.. gua dah ckap.. mesti shopping paling best

PIDUT ASiS said... [MEJAH JAWAB]

ko macam pernah berbuka kat t.square je hamzah??hahaha..ko berbuka dengan awek ko dalam cinema ke??kui3...

Post Terhangat...
Manusia Beruang(Versi Gila Babi)

GoRN said... [MEJAH JAWAB]

mintak simpang la beb kalau nak gi sana
huiiiihhhh..
tapi gua harap-harap rumah urut bukak la.keh keh keh

RedBoy said... [MEJAH JAWAB]

aisaymen.. pi blog nu citer pasal pose, pi blog lain cite pasal mercun, pi blog lain citer pasal baju raya.. ishkk.. skang sdh mood puasa ker? tapi gua memang tak sabar beb.. pose paling best..

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

pidut: haha.. tu zaman gua jahiliah dulu2 dowh.. hoho

gorn: loh.. lu suruh je la bini lu urut,, adoi la..


redboy: 2 3 minggu lagi nk pose dowh.. hahaha

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

woh..best pe bace....

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

ye ke lu ni iguana?? bace tak ni??

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

cepat pantas...huyoh......=)

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.. lu pun laju gak.. cun2..

Umie Nadhirah said... [MEJAH JAWAB]

Kali ni Umie nak berpuasa ngan Budak Sepet woooo...^_^..Baju raya ta penting ! Yang penting?main mercun ! HAHAHA..Tengok nenek melatah..best2.

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

perghh...sesuai jd bakal imam muda ni....huhuh

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

perghh...sesuai jd bakal imam muda ni....huhuh

zaza said... [MEJAH JAWAB]

cptnye masa berlalu.. nasib baik dh settle ganti.. hrp aku masih sempat merasakan ramadhan kali ini... :~

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

umie: ayoo umi... besor2 main mercun lg.. ayoo

echah: hoho... abes la gua jadi imam mude.. abes la..

zaza: wa2... best2

amalina sahaja said... [MEJAH JAWAB]

xkisah. sebab aku dah habis ganti puasa


*takde kena mgena*

Umie Nadhirah said... [MEJAH JAWAB]

Umie lg tadika la derr...huhu~

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

amalina: haha... gua tak ingt brape hari

umie: tadika hapenye umi..hahaha.. besar gajah dah

MiYOKO TACHIBANA said... [MEJAH JAWAB]

uwaaa....takde bj raye lg...
tailor sure dh tk nk amik tempahan dahhh...uwaaa....
takleh raye sakan la thn nii...

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

cepat gile.. belom pose lagi..

@ien_R@z said... [MEJAH JAWAB]

erk... dh nak pose.. grrrr~

puasa tu utk menahan nafsu.. kalau couple duk dating skali msa pose tak tau la nk ckap.. hehehe

dLa said... [MEJAH JAWAB]

nmpk nye taun nie aku pkai bju raye taun pas jelaa.

JAY said... [MEJAH JAWAB]

bile masuk bulan pose orang akan ingat raya terus.. walhal bulan ramadhan lebih bererti dan banyak fadhilat kepada manusia

caca said... [MEJAH JAWAB]

selamat berpuasa bro :) ganti lu pose tu ape ape hal !

Fay Nana (Cik Fana) said... [MEJAH JAWAB]

eh puasa dah nak dekat rupanya. raya pun same. kene beli baju raye ni. :)

marina anakcikbob said... [MEJAH JAWAB]

ko posa ke wahai en. hamzah?
hahahaha...

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

gua nampak je ganas tp gua pose eh..

syaf said... [MEJAH JAWAB]

x pose pown kene slalu gak wat baik n p masjid...tu mak aku yg kate,.,,
tp aku jarang ikut.,..muahaha

syahira ariff said... [MEJAH JAWAB]

lu tak pernah miss tgk imam muda yer?

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

syaf: gua sokong lu syaf..

syahira: tengok kat youtube jer.. tu pun byk lg tak tngk.. best jgk tngk..

Pencacai Alim said... [MEJAH JAWAB]

ramai org kita beli makanan byk2 kat pasar ramadhan sbb nk balas dendam sbb lapar sehari suntuk..- haish-

teddyuna said... [MEJAH JAWAB]

yup btul3.. bulan puasa xde hati nk tgok wayang.. gi bzar best.. mkanan melambak

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...