Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Friday, August 20, 2010

AKU DAN CITA-CITA

gua tak ingat tadi pegi blog mane then beliau ade citer pasal cita-cita.. hoho... gua ingat lagi entah darjah berape cikgu tanye satu kelas nak jadi ape bila besar nanti.. 

macam-macam jawapan gua dengar.. semua jawapan budak-budak time tu gua rase bongok.. semua nak ikut pengaruh roda-roda kota raya.. ala.. citer sarjan misai tu takkan lu tak ingat kot.. semua nak jadi askar, dokter, loyer, cikgu.. standard jawapan la gua rase.. mase tu otak tak berkembang lagi.. yang paling otai ada budak menangis sebab tak tau nak jadi ape.. har har har... bongoksss..

jadi sampai la giliran gua ditanye oleh cikgu perempuan tuh.. 

"awak nak jadi ape bila besar nanti??", lembut ayu je cikgu time tu. biase la gua syak beliau baru lepas keluar maktab..

dengan yakin dan lantang gua cakap..
"saya mahu jadi ultraman"

dammit.. jawapan agak bernas dari gua.. time tu gua percaya ultraman itu satu kehidupan. satu makhluk yang boleh terbang.. dan gua pernah tengok citer jepun kat tv ultraman ni ada mak ayah, ada adik perempuan, ada abang.. dan semestinya gua percaya ultraman ni wujud dan hanya orang istimewa saje dapat jadi ultraman ni.. dan orang itu adalah gua!! har har har.. 

dan gua tengok kat tv lagi untuk menjadi ultraman ni perlu masuk sekolah yang lawan dinasor tuh.. time tu gua ingat raksasa tu dinasor okeh.. 

tapi cikgu gua tak paham perasaan gua!!! cikgu cakap ultraman tak wujud!!! cikgu cakap ultraman tu citer dalam tv je. dah tu citer p.ramlee time tu tak wujud jugak la??? argh.. cikgu tu pulak siap explain lagi citer-citer sesame streat tu pun tipu jugak.. gua rasa sedih.. sebab gua memang percaya kewujudan elmo.. gua percaya ada burung besar kaler kuning.. dan gua percaya ada makhluk dalam tong sampah.. 

dan ini semua salah cikgu tu sebab musnahkan cita-cita gua.. dan sebab tu gua tak dapat jawab exam midterm tadi. semua benda gua study tak keluar.. semua benda gua tak study ada dalam paper.. dan time exam jugak gua teringat cita-cita gua nak jadi ultraman.. 

cisss..
Comments
50 Comments

50 comments:

hanis said... [MEJAH JAWAB]

kateee ultramann, nape x scan buku kt kepale, sume masok hahaha

tehr said... [MEJAH JAWAB]

tak apa
cuba lagi nanti di lain kali

'ultraman pun cuba beberapa kali'
hehehe

Che Armster said... [MEJAH JAWAB]

gua pecaya kewujudan makhluk sampah tu jugak dowh.. demm ko dah mengingatkan aku tentang fobia masa kecik aku.. arghhh!!

payeen said... [MEJAH JAWAB]

totla terbang tinggi2. superman pon ok gak pe. :)

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

cepat ultraman datang selamat kan saya dari rasaksa. haha.

tu la. laen kali jawab mid term kena fokus. pandai3 la bahagikan masa dengan kerjaya sebagai ultraman dengan student. tak gitu ultraman?

teha said... [MEJAH JAWAB]

ape kess nieh?? hahak..dlu2 pun sllu gak lah tgk ultraman..tpi skrg dh x dah...

kcik dlu mmg bg jwpn sepesen je..dktor lah and all...

otak ketat said... [MEJAH JAWAB]

nanges sbb tak tahu nk jd apa paling tak boleh bla. rasa nak sepak ja. mcm la terus mati kalau tak tahu nak jd apa. haha.

Mimie.Candy Cane said... [MEJAH JAWAB]

lu mesti bace blog linglung kan?

kalo lu jadi atromen,biar aku jadi raksase nyee

nabilah abd rahman said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha..bes betul cita-cita ko..kalau aku wujud dalam kelas ko,sure aku gelakkan ko...hehehe

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

alamak~
ultraman kantoi nie~
xpe2 dont give up k~

I_Hate_Lolipop said... [MEJAH JAWAB]

cikgu kau jujur...dia xnak mainkan hati budak2.

Ain Atika Zailani said... [MEJAH JAWAB]

hahah..u comel!! untuk masa depan yang lebih terjamin i rasa u kena jadi perdana menteri.ok sekarang tutup mata dan berangan. kalau nampak samar2 cita cita tu datang jumpa i isi borang.tehee...

CikLilyPutih said... [MEJAH JAWAB]

ultraman kat boleh terbang, boleh lah dia bawakkan ko jawab exam ko tu kan.

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

hahahahha

budak2 .

alinac lover said... [MEJAH JAWAB]

hahhha...kwn gua dulu jwb "saya nk jadi egen"..waaa..rasa mcm bernas jwpn dia kan?

.::WaNiE::. said... [MEJAH JAWAB]

ko exam eh tadi??

hahaha

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

har har har..
korang mmg best

MOFASAD said... [MEJAH JAWAB]

ko nie sakai lah..

hahahaha


ermmm

blog aku kan?

cakap je la taknak linkkan aku

hahaha

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

aku dan cia-cita.

Nurulbadiah Lai said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..cute post girl..
tp dulu..i xsuke ultraman..sbb i rase ultraman tu mkhluk yang kasar..hehehe..
tp time skolah darjah satu..i suke sgt cerite cinderella..bile cikgu tnye nk jdi ape..i ckp nk jdi cinderella..pastu sume org gelakkn i ckp cinderealla tu bkn cite2..cinderella tu adalah seorng wanita..pastu i ckp i nk jdi cantik mcm cinderalla..pengaruh buku cerite cinderella yang dilukis dengan penuh cantik..
hehehe..
post ni teringat zaman kecik2 dear:)

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

kate ultramen..apsal ko tak terbang balik bilik p selak buku jap pastu ko terbang balik p jwb paper exam ko..ahaha..ape aku merepek ni??

aku pun ade baca gak entri pasal cite2 tu..blog si linglung kalau tak salah..

part yg ngis xleh jawab nak jadi ape tu aku rasa mcm ngek je..rasa mcm nk p stalet je dahi kau hamzah..haha..

J. Love said... [MEJAH JAWAB]

jadah ape ni masih nak jadik ultraman dah tua tua?

naz said... [MEJAH JAWAB]

hahaha haiyakkkk sama gua punya cita cita nampaknya

redballerina said... [MEJAH JAWAB]

ultraman sangat kuat dan perkasa

hellioz said... [MEJAH JAWAB]

cita2 lu mulia....

gwa kagum...

gyahahahahha~

DAUD said... [MEJAH JAWAB]

aku ingat jwpn ko bernas,
siap bongoks kan org,
rupenya sama je,
haha.

h a n i e said... [MEJAH JAWAB]

blog linglung la tu..haha..
kejadian ni biasa berlaku..apa lagi..baca bismillah..hentam saja lah labuuuu..

hahahah

Hanis Azla said... [MEJAH JAWAB]

Jawab soklan pekse ni pulak. Siapa penyumbang terbesar ko x dpt jwb pekse tu?
a) Cikgu baru kuar maktab tu
b) Kwn ko yg nangis xe cita2 tu
c) Ultraman
d) Ko sendirik

he..he...

beautiful_rose said... [MEJAH JAWAB]

hahahah merepek lah lu
tak sangka masa kecik2 dulu lu ni sengal jugak.

tapi serius gua cakap,gua pun suka ultraman jugak masa kecik.siap beli topeng lagi men lawan2 dengan adik gua.

amie... said... [MEJAH JAWAB]

fireee!!!!

ahahaha...lawak la ko ni...

tingt lak mse kt skola dlu...cikgu salu ckp...bdk2 ostel ble cikgu xde dlm klas...semua nk jd ultraman...haha..

FyZa said... [MEJAH JAWAB]

ultraman..tlg sy..sy t'perangkap kat cni..keh3..;p

lumut said... [MEJAH JAWAB]

ini lah bebudak zaman skrg...x dpt jdik otomen slh kan cikgu..ape igt cikgu tu salairmoon ape?

ana said... [MEJAH JAWAB]

ooo...nak jd ultraman ye? semlm tu post entri pasal siti nurhaliza, dia dr planet ultraman la kot ye..bikin org terkejut jer (tak habis lagi isu siti, tak puas hati sbb terkejut tahap gaban)

zida said... [MEJAH JAWAB]

wakakaka lawak gila bhai! zida pun penah pk gak yg otromen tu wujud bebetul. sebab penah terbaca dalam buku kawan, kartunis maro tu cakap dia penah keje kat jepun jadi otromen lawan lawan raksasa. wahaha taktau la betul ke tipooo >.<

~^CoKLaTsToBeRi^~ said... [MEJAH JAWAB]

masa kecik2 cita2 aku nak jadi hello kitty. Pastu mak aku marah. uhhh~ =(

Peminat Katie Holmes said... [MEJAH JAWAB]

dah dasar lu suka terbang brader.haha

Dyna Yvonne said... [MEJAH JAWAB]

haha..alasan ko kan sbb xdpt nk jwb exam tu.ahaha

~^CoKLaTsToBeRi^~ said... [MEJAH JAWAB]

masa kecik2 cita2 aku nak jadi hello kitty. Pastu mak aku marah. uhhh~ =(

Teletubis said... [MEJAH JAWAB]

jangan jadi porn star dahla hamzah..ultraman ok g..walaupon 2-2 org tgk kat tv,tp ultraman budak2 suka...

Entri Cilanat!!!

Cilanat!!!Beli Buah Berangan,Dapat Buah Dada...

PIDUT ASiS said... [MEJAH JAWAB]

tak pe..tak jadi ultraman pon,sekarang ko dah jadi blogger berjaya...

Post Terhangat...
Zaman Binatang

Bekerjaya Sudah Tiba!!!

zam.enol.arep said... [MEJAH JAWAB]

aku tau cita2 ko skarang. kan2?

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

ultraman pun best ka? kalo nak kalah je, mesti ada lampu kelip2 kaler merah kat dada beliau!

aNiSa hANg tUaH said... [MEJAH JAWAB]

best jugak kalau jadi otromen
hehehehehe

Pencacai Alim said... [MEJAH JAWAB]

oltromen pon oltromen la brader..

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

nyahahaha.. gua tak paham ape pun..

syahira ariff said... [MEJAH JAWAB]

patot pun terbang tinggi2
takpe,jadi superman utk bini lu nanti ya

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

betoi!!! cikgu lu memang bersalah sampai lu tabley jawab exam... go go bro!!! gua sokong hasrat murni lu nak jadik ultraman!!!!

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

saya nak jadi super woman..kehkehekeh..
orait otoman..
dari hari ini saya panggil kamu otoman ye.....=)

Tapak Kaki said... [MEJAH JAWAB]

tak leh jadi ultramen ang jadi la pilot.. boleh terbang jugak aku rasa..haha

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

a ah. otroman ade abang2. abang2 die tinggalkan bulan. die ade mak abah gak.
kalau otroman kalah, nanti abg2 die dtg bumi tlg.
bila time merah2 bunyi, memang sedih. mlompat2 rina depan tv suruh otroman bangun

=_="

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...