Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Thursday, August 12, 2010

Al-Fatihah Hafifi

sahur ke-2 tahun 2009
"wei.. bangun wei.. bangun hamzah!!", amin kejutkan mase sahur..
"apehal?? aku dah cakap taknak bangun sahur kan.. ko pegi kejut kejadah ape?", aku balas..

"hafifi lemas tadi, ko dengar tak?? hafifi lemas!!!", amin kejutkan lagi..
"ko jangan main-main mat. aku taknak bangun la", alah mungkin mamat ni gurau je nak kejutkan sahur..

"sumpah demi allah hafifi lemas!! bangun weh!!", amin cakap sungguh-sungguh..
"biar betol ko ni", .

gua bangun pakai baju, pastu terus ikut amin.
sampai kat sane member2 dah ramai.. ade yang buat CPR, tak jadi jugak.. ade yang hentak2 dada hafifi tapi hafifi tak bangun jugak.. muka putih, pucat, basah..

aku tak tau nak buat ape.. terus pegi kat member sorang lagi..

"ape jadi sebenar ni?? ko cakap betol2..", aku tanye mamat yang basah kuyup..
"tadi kitaorang main bola dalam kul2pagi.. lepas main je terus terjun masuk kolam ni", budak tu cakap. nangis sebab die pun takleh buat pape dah..

2 3 minit lepas subuh, polis ngan ambulans datang bawak hafifi ke HKL pegi bedah sisat.. aku ikut belakang dengan motor.. hari tu jugak ponteng kelas.. kuiz ke exam tak peduli dah..

lepas je bedah siasat aku nak tengok hafifi tapi pihak hospital tak bagi sebab bukan family die. rase terkilan pun ade mase tu.. sedeh lagi la..

Mohd Hafifi lemas mase mandi di kolam renang stadium uia sahur ke-2 tahun 2009.. hafifi masa dalam kolam kakinya kejang pastu terus takleh nak berenang.. member2 yang lain ade 3 orang tapi sorang pun tak tau berenang.. rase nak marah jugak nape la tak usaha langsung nak selamatkan member.. tapi mende dah jadi..
hafifi pun dah takde..

sahur ke-2 ni aku betol2 ingat arwah.. dah setahun die takde.. member yang mandi sekali hari tu dengan hafifi pun trauma lagi. trauma sebab tengok dengan mate sendiri kawan lemas.. orang cakap mati lemas la paling seksa.. tak tau la..

aku ingat, dulu dengan hafifi la kitaorang keluar fly same2.. lari dari pak guard.. tiru mase exam.. budak2 lagi mase tu biase la kan.. hafifi pulak slalu perli name bapak aku.. dari jauh lagi die panggil guna nama bapak.. tapi bila dia takde rase lain pulak.. bukan aku marah pun die perli name bapak.. die perli aku perli balik.. name pun kawan..

semoga roh arwah tenang la kat sana.. amin..
Comments
24 Comments

24 comments:

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

al fatihah untuk arwah. =)

marinahunny said... [MEJAH JAWAB]

al-fatihah...sedih plak baca.. semoga arwah tenang disana ..

Aliesya♥Amani said... [MEJAH JAWAB]

owh dlu aku pernah la tgk fb hafifi tue,,,sbb die mse tue kapel ngan dak batch aku kan...

tp aritu x sangka lak yg aku dgr berita pasal org lemas tue si hafifi yg aku tgk dlm fb tue..

al-fatihah utk beliau..

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

al-fatihah...

wOrLdOfsEcReTwHisPerEr said... [MEJAH JAWAB]

innalillah....
al-fatihah kpada allahyarham...
ingtkn baru berlaku td..
msti sgt sedih..

:.Noor Zaleha Jaafar.: said... [MEJAH JAWAB]

Ehm...sedihnya...!!!! walau apa pun watak kawan kita..dia tetap d hatikan..? Moga sahur kedua hari ni kita bacakan Yassin utk Arwah.

redballerina said... [MEJAH JAWAB]

alfatihah.

kawan kalau dah rapat mcm ni memang sedih.mmg terasa dia dah xde.

Syida Shukor said... [MEJAH JAWAB]

al fatihah . sedihnya hamzah . i pun ada kawan yang meninggal sebab lemas . tapi sebab dia nak selamatkan kawan dia .

M a W a D D a H said... [MEJAH JAWAB]

amin..moga rohnya dicucuri rahmat..

rasa sedih plak dengar citer awk ni...

btw..slm ramadhan..jgn ponteng pose k..:)

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

al-fatihah buat hafifi.

fara said... [MEJAH JAWAB]

isk. sedeynye~
mmg dh ajal die kot.
smoga arwah ditempatkan dlm golongan yg beriman. Amin.

kk said... [MEJAH JAWAB]

aduh.betol kot kalau lemas paling seksa. iskk. al-fatihah untuk arwah.

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

alfatihah...dah ajal kan

Peminat Katie Holmes said... [MEJAH JAWAB]

sedih betul bila terkenangkan member yang dah pergi.

ateyn said... [MEJAH JAWAB]

alfatihah utk arwah~

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

Innalillah....
al-Fatihah utk arwah Hafifi~
moga rohnya dicucuri rahmat~

Cik Bucken said... [MEJAH JAWAB]

sedih..
teringat ade sorang junior yg mati lemas jgk..
alfatihah..

miss dayah said... [MEJAH JAWAB]

al fatihah...

.sweet-ants. said... [MEJAH JAWAB]

alfatihah
smoga roh hafifi tng di sana

JULYA said... [MEJAH JAWAB]

al-fatihah buat arwah
aku ingat kan arwah budak yg lemas kat kuis mggu lepas tu
sebab dak uia bnyk kwn dgn dak kuis
sedih dowh
klu ade yg plg rapat dgn kita meninggal
nak2 time puasa or raya

Intan Inn said... [MEJAH JAWAB]

al-fatihah..sedih juga baca citer nie..

AkuBukanFarra said... [MEJAH JAWAB]

blog walking at first..
ttbe tbaca psl entry ni..
dem..
i think i know this story..that was ur fren huh??
ktorg er actually i ms mle2 ms tau de dak lemas kat uia ni pk
"wadehel mandi kolam mlm2..xkunci ke pool kat male tu??"..
tp dah ajal kan..nk wat cne..
al-fatihah utk arwah..

aisHa 'S' said... [MEJAH JAWAB]

arwah adik aku pn mati lemas juga.
masa dia dgn kwn2 juga dan masa kejadian aku sesorang kt rumah..trauma xpergi ke sungai tmpt lemas tu makan tahun juga..
dan setahun lepas adik aku lemas di sungai tu, ade lg orang yg lemas...



p/s: bc cerita sal org mati lemas ni bt sedey. Al-Fatihah.

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said... [MEJAH JAWAB]

mohd hafifi hazwan adnan!
klasmate saye!

al fatihah~

coursemate dye ke?

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...