Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Sunday, August 22, 2010

Cinta Dan Hamzah Ian

okeh.. tajuk memang macam macam haram dan kalau rasa geli senyap-senyap je..

masa gua muda-mudi dulu iaitu form1 gua minat gadis ni.. ini cerita betul okeh.. nama beliau Nina( bukan nama sebenar).. macam biasa gadis yang gua minat mesti la cun.. Nina ni tarikh lahir beliau kalau tak silap gua 10 haribulan Ogos.. tak caye gua ingat birthday gadis ni?? nama pun minat kan..

macam biasa gadis ni pakai tudung.. tapi gua pernah jumpe gadis ni kat kedai runcit, freehair dan rambut sangat panjang sampai ke punggung.. beralun-alun lagi bila kena tiup angin.. mana datang angin gua tak tau.. kulit pulak putih gebu..

dan macam biasa, gua bukan gentelman lagi masa tu. jadi minat senyap-senyap sudah.. nanti member gua tau memang gua kena rejek oleh member-member gua yang ketika itu berimej punk. mamat punk tak layan awek member gua cakap.. jadi gua yang masih lagi mencari identiti ikut sama pakai gel rambut dan buat rambut pacak tengah sambil pakai seluar ketat kat celah kangkang.. tahan saje asalkan punk..

tapi gadis ni sangat-sangat pelik gua rase fesyen beliau.. tudung pendek, kain pendek, ikat kasut kasi cerut, stokin kaler pink.. tapi gadis ni tetap cun sebab beliau sejak azali lagi cun.. pakai la bikini pun memang sah cun..

dan bila gua form3 ada mamat senior jadikan gadis ni sebagai awek.. masa tu gua sangat marah dan tertekan.. perpegang pada falsafah 'ikut hati mati' gua ambik beg sekolah mamat tu je. nak pukul gua memang tak berani sebab mamat tu memang muka ganas.. gua buang kat lubang najis beg beliau..

bila gua form4 gua dah kena pindah sekolah.. biasa la, gua ni lagi bijak dari gadis tu.. masa tu handphone takde lagi, jadi gua hanye berhubung dengan beliau guna talifon rumah.. bayangkan bapak gadis angkat.. memang gua terus letak je.. kad raya tiap-tiap tahun dapat macam biasa okeh.

bila gua dah masuk universiti ni, lagi ramai gua tengok gadis-gadis cun.. dan muka Nina gua tolak mentah-mentah.. ciss, gadis kampung buat ape.. tapi budak-budak universiti ni semua budak kampung jugak.. har har har.. bongoksss..

dan Nina masih lagi dikampung.. dan 2 3 minggu lagi dah nak raya.. dan pada raya keempat nanti genap la setahun Nina menjadi isteri kepada ntah mamat mana gua tak tahu.. beliau jemput pegi kenduri tapi gua tak pergi tahun lepas.. mungkin sekarang perut Nina dah buncit, mungkin gadis tu dah tak cun, mungkin dah ada anak kembar, mungkin suami beliau dah mati, mungkin beliau dah kaya-raya, mungkin beliau duduk kat ruang tamu dan gelak-gelakkan gua..

dan gua?? hanya duduk sini update blog hari-hari.. makan megi perisa kari.. tido lewat bangun pukul 12.. rasa boring pergi jalan-jalan isap shisha.. cisss..

moral of the story?? argh.. takde moral dan gua tak sedih.. bodoh ape nak sedih-sedih.. ingat ni drama nur kasih ke hape?
Comments
60 Comments

60 comments:

Dee Zahari said... [MEJAH JAWAB]

sedih cito mu hamzah..

siyes gua nanges. sob sob..

saba hamzah.gua pun makan megi perisa kari, tido lewat setiap hari, bangun pukul 12. opssss..

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

relaks la. satu nina pegi, 5 orang nina dtang. eceh.

nadia said... [MEJAH JAWAB]

jgn mizz nina yg datang sudah..hehehe

nadia said... [MEJAH JAWAB]

jgn mizz nina yg datang sudah..hehehe

nadia said... [MEJAH JAWAB]

jgn mizz nina yg datang sudah..hehehe

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

gua tak sedeh okeh.. har har har.. cisss

kata kila said... [MEJAH JAWAB]

ape barang suke senyap2 . har har har ( ikut cara ko gelak hamzah!)

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

apesal la semua tak tido nih.. grr..

Dee Zahari said... [MEJAH JAWAB]

lu apesal xtdo ham ham??

ham ham(hamzah)

ingat dekat mak ke wei?kahkah

.sweet-ants. said... [MEJAH JAWAB]

tragis cinte lu.
zaman monyet2 dlu punyer stail cite

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

aku tak tido sebab kat egypt awal ag. haha.

kata kila said... [MEJAH JAWAB]

haku tak tidoq lagi hamzah! aku tak ngantuk.haha.aku dah balas lah komen ko.ceit!

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

hai,saya anak nina.

err?tibajah.

marinahunny said... [MEJAH JAWAB]

hahaha hamzah, blh juga entry tu wat tajuk ni ;

'cinta monyet si budak punk'

eh apsal komen tu kata '10 org x puasa?' akak puasa tau ;)

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

wadafak!!budak punk ka hang ni???dah check sistem peranakkan ok ke tak belom???


hoh hamzah jiwang karat...

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

haha. ending memang stragis. kalau buat drama sure meletop!

MOFASAD said... [MEJAH JAWAB]

gua ingatkan lu nafsu pada lelaki saja

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

pergh..teringat cinta pertama ya..jgn mencarut...ade tu nanti yang menunggu..sabar2...=)

yang penting..
jgn mencarut di bulan puasa...hehe

Kap said... [MEJAH JAWAB]

buang beg??
baik kau buang angin depan muka dia.
baru hidu mati bapa, tahan nafas mati mak.

lionteen said... [MEJAH JAWAB]

hehe...

klau hsbnd nina tu mati,awk ade can la..
haha

alvin takda umah harga 8juta said... [MEJAH JAWAB]

perghh...
ni kisah nurnina..

sadis lu..

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

mamat ni tgk nur kasih rupenya ekeke

aNiSa hANg tUaH said... [MEJAH JAWAB]

puyooo
cinta mati tuuh
hehehe
cinta minyet la katekann

nnti raye pegi la jenguk si nina tu
hehe

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

haahha.....gelak ak baca..harr..harrr..har

Dyna Yvonne said... [MEJAH JAWAB]

hak3...gelak3
>_<

ana said... [MEJAH JAWAB]

awek kat tempat blajaq skrg banyakkan....sambar la satu!

Afida Anuar said... [MEJAH JAWAB]

har har har...

copy paste gelak lu kat blog gua...

eh sejak bila aku boleh cakap lu gua ni? errr...

zam.enol.arep said... [MEJAH JAWAB]

lempang mau lempang?

Aliesya♥Amani said... [MEJAH JAWAB]

hoh???
pandai gak lu kan mse form 1 dh cinta2 monyet....

*cik azeya* said... [MEJAH JAWAB]

alohai..

cian.. haha

FyZa said... [MEJAH JAWAB]

haha x taw la nk tacing ke sdey bca cita kamu nie..
so skang sapa plak yg kamu mnat kat tmpt study..;p

♥ p a A n i ♥ said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha
tak sedih ker??
eleh..entah2 mkn megi time sahur sedih tgok nur kaseh :P

syahira ariff said... [MEJAH JAWAB]

jodoh masing2 ditentukan
doa la wei supaya mung dapat bini cun

elmo blurb said... [MEJAH JAWAB]

angin kentot?
ahakss
punk konon. nati kawen gak. HAHA
alamak ko ingatkan ak kisah cintan monyet ak lahh..
nak becinta nan dak kl, org kejar ak, ak tak layan.. last² dapat laki cam hagham~ tinggallah ak single mingle gini... ahakss

iemaZAIMAH said... [MEJAH JAWAB]

dh kau ckp kt U berlmabak awek cun kn?amek je lh mne2 ganti nina kau tu..sebuk2 nk tles psl dye lak..

ke kau xlaku?huahahahahahahahhaha!

beLLa said... [MEJAH JAWAB]

motif citer nih adalah??
mezty kau terkilan neh..dye da kawen n mybe nak dapat anak dah..kan3?
hehehe

Peminat Katie Holmes said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.... Dia bukan jodoh lu.

kata hati bukan kata mulut said... [MEJAH JAWAB]

hahaha ehhh sob sob
sedih aku baca stori ko

SHAHEILA said... [MEJAH JAWAB]

nanti bini hang pun buncit..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... [MEJAH JAWAB]

lukanya masih berdarah atau sudah berparut

aleen adela akoo ^_* said... [MEJAH JAWAB]

erk,motip lu citer psl nina nih?apesal lu xciter psl wa je merangkap makwe alam maya lu?muahaha
cis!sadis plak komen nih wa rase.

Un Phat Lee said... [MEJAH JAWAB]

takpe.banyak awek lagi beb. ehe. XD

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

cissss... tak ku sangka sangka gua tidak mendapat sokongan.. hanya cacian yang berkumandang..

argh..

CikLilyPutih said... [MEJAH JAWAB]

sangat sadis tapi pada muke ko hahahahaha

payeen said... [MEJAH JAWAB]

ape ade hal. awek rmai bro. sharifah aini ade. woot2. peace cute. :)

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

argh...

~^CoKLaTsToBeRi^~ said... [MEJAH JAWAB]

haha. Ending spoil tol. nak layan sedih.

Teletubis said... [MEJAH JAWAB]

pesal rutin hidop ko sama dengan aku??bangun kol 12 n hidup dengan maggi kari..adoi..

Entri Cilanat!!!
Cilanat!!! Kon*k Sapa Kat Selipar Ni

PIDUT ASiS said... [MEJAH JAWAB]

aku tau time form4 ko g skool mana..hahaha..kat skool tu mesti ko tak da peluang nak usha awek kan??hahah

Post Terhangat...
Kecik-kecik Dah Pandai Membazir

::cdot the dot:: said... [MEJAH JAWAB]

tak pyh sedih2...lu ada gua...lu ttp di hati..

Aliesya♥Amani said... [MEJAH JAWAB]

apsal lu delete entry lu bt td hah???
x sempt gua nk bce...=(

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

ha tau tak pe. sume orang mogok. haha

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

hai abang mezah.

ai nono, nak berkenalan buleh???

Nadia said... [MEJAH JAWAB]

haha funneh lah kamu. ;p tape banyak kan perempuan kat luar sana. cool sudey. ;)

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

giler respek ar~
hidup mestio diteruskan~
kan??

Anne Boleyn said... [MEJAH JAWAB]

kahkahkah,. tergelak den baca ayat..'padal budak u ni pon gadis kg gak'. haha memang betol pon wooh. adioss~

alinac lover said... [MEJAH JAWAB]

hahahha..lawak siot!

Dia.Honey said... [MEJAH JAWAB]

tetibe terbayang2 dan terngiang3 lagu aishah - pulanglah

cik lya said... [MEJAH JAWAB]

har har har..klako la lu..ingat lagi tu..tak pe2..tu kan cinta lame..cinta baru dah dtg kan kan ngeee

Misz Muffin said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.. klaka..

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...