Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Tuesday, August 31, 2010

Gadis Minyak -finale-

gambar takde kene mengena

jangan bace part1 and part2
gua rase ni part last.. ramai dah marah sebab gua buat citer tak abis.. dan ade jugak yang marah walaupun tak tau ape-ape.. argh.. sabar je la gua ni.. entri kali ni agak boring dan panjang sebab gua nak abiskan citer ni.

***


jawapan korang ramai yang salah.. gua sebenarnya ambik duit 10hinggit tu okeh.. maybe korang semua cakap "alah, ape la sangat 10hinggit berbanding berkenalan dengan awek cun"

oyeah.. gua ambik sebab gua memang tak bawak duit lain time jumpe gadis.. seyes gua cakap duit 10hinggit tu je gua ade dan abis bulan ni baru la duit gaji masuk bank. dan gua pergi beli kat bazar tu pun gadis minyak yang belanje sebab gua tipu cakap lupe bawak wallet. argh..

so nak tak nak gua memang kena ambik jugak.. dalam hati gua cakap kalau ade jodoh kita jumpe lagi wahai gadis. dan ternyata jodoh gua terletak ditangan kanan gua sendiri.. (ayat macam cilake je kan? argh..)

agak lame jugak gua pikir ayat untuk kol gadis minyak ni.. akhirnya gua beranikan diri dan kol jugak.. 

"jom kuar esok", gua cakap kat gadis.

"ingatkan dah taknak jumpe", ringkas dan padat si gadis punye jawapan.. then gua bagitau detail pastu esoknya kitaorang kuar.. esok tu bermakna hari ni ok.. bermakna gua baru je lepas kuar dengan beliau.. juga bermakne gua baru balik ni. dan juga bermakna gua tak pergi tarawikh tadi.. argh.. 

so dalam pukul 6 gua ambik gadis dari rumah beliau.. dan gua dengan bodohnye pergi parking depan rumah beliau.. argh.. apesal la otak gua tak berpikir hari ni.. memang sah-sah bapak gadis ade depan rumah tengah basuh kete time tu.. dan sah-sah bapak gadis tengok gua atas bawah atas bawah.. macam citer P.Ramlee la pulak.. nak je gua cucuk mate pakcik ni guna garfu.. beliau tengok gua ibarat gua ni sampah masyarakat yang akan rosakkan anak beliau.. argh..

lepas kena interview 4 5 minit dengan pakcik ni so gua dapat la permission untuk beromen berbuka dengan anak beliau.. 

gentel-men jugak gua ni kan?? siap jumpe bapak lagi mintak permission nak kuar dengan gadis. ciss.. gua jumpe pun sebab silap parking la.. kah kah kah.. dan bagaimana gua mintak permission tu hanye gua dan bapak gadis je tau.. ape gua kencing pakcik tu biarlah jadi rahsia.

gua awal-awal lagi bagitau si gadis yang gua takde duit lagi.. bulan depan baru duit masuk gua cakap. then si gadis cakap takpe la.. brape sen la sangat harge makanan.. beliau cakap macam tu sambil jeling okeh.. ni mesti kes duit minyak gua berkire.. gua terdesak okeh. 10hinggit amat besar hujung-hujung bulan ni.. gua kalau takde duit gua cakap je. takde mase gua nak tunjuk kaye depan perempuan.. gua sedar gua ni saper.. seorang oltromen tiga.. 

abis makan gua balik. si gadis cakap nak makan eskrim dulu tapi gua takut bapak gadis marah la pulak lewat-lewat nanti.. dan ternyata pakcik tu marah betol..

wadde??

then, pakcik tu ajak gua makan roti john kat dalam rumah tapi gua cakap lain kali je sebab ade hal.. gile ke nak masuk umah sebab sekeping roti john? malu la muke gua.. kalau mekdi best jugak. lepas je cakap dengan bapak si gadis gua mesej gadis dan bagitau hari khamis kuar lagi dan gua pulak blanje. then beliau cakap nanti nak tanye bapak beliau. kalau bapak ok beliau pun ok..

huh??? ade lagi rupanya orang mintak permission untuk keluar eyh? 

sekian saje kisah gadis minyak..

TAMMAT
Comments
48 Comments

48 comments:

Dyna Yvonne said... [MEJAH JAWAB]

hehehe..nmpk nye ko mcm da suke kt gadis tu..hehe...
bapak pon mcm da kc green lite jek...siap ajak mkn roti john kot...hehe

mcjust.lol said... [MEJAH JAWAB]

huhh. kira status macam mana tu?
in a relationship?
it's complicated?

aNiSa hANg tUaH said... [MEJAH JAWAB]

romantik la kisah awak dgn gadis minyak tu
hehehe
harap2 ade sambungannye pasni
kot2 dah jadi penghias jiwa
:)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [MEJAH JAWAB]

ni kisah betul ke rekaan??

konpius kejap...

macam tak percaya lu ni berani dgn pak cik tu?

Azmi said... [MEJAH JAWAB]

GENTLEMEN LA TU..
kah2...
eceh..siap kena interview lagi...
ye ka der..mesti la kena mintak permision..tu la anak yg solehah...
kah3

Bazilah Hashim said... [MEJAH JAWAB]

bapak dia ikut skali kot kau dating ngan anak dare dia nanti

I_Hate_Lolipop said... [MEJAH JAWAB]

adakah kisah ini benar atau ia tiada kena mengena dgn sesiapa?

curious~

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

adeh. pe ag hamzah, hantar rombongan meminang la

naz said... [MEJAH JAWAB]

misali tu bro. apa lagi rombongan yopp

wannurfazrini said... [MEJAH JAWAB]

huk oloh,rugi gila roti john ditolak nokkkk! kan mkn free tu

tim said... [MEJAH JAWAB]

tak sabar dengar kisah cintan cintun hamzah nie

Pencacai Alim said... [MEJAH JAWAB]

akukaulihaza..waastagfiru..sadakollahualzim..

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

pergh cinta gadis minyak!

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

gile ar hamzah~
di awangan~
bersame sedare otromen yg len~

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

wahhh2..nati ko le la letak gamba gurl tuh plak..hahahha
syik gmba lisa jehh...

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

ni citer betol ke tak ni???gua cam nak caye tak nak caye je dowh...



gua tengah jeles...baik lu jgn kontek pompuan tu lagi...hahahahaha

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

korang mmg tak pose.. haha

FiqaSaleh said... [MEJAH JAWAB]

sambung lah lgi...ko p jumpe die lgi tak? hehehee

tukang karut said... [MEJAH JAWAB]

bahase gua lu gua lu..
skali jiweng la plakk!!!hahaha

ainz said... [MEJAH JAWAB]

Crite dah tamat..xdek smbung2 lagi dah (isk..aku plak yg jwb) so,kira hepi ending la ni..

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

cisss tukang karut..

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

smbung jela sampai kawen

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

kau reka cerita palsu eh hamzah??

aku rasa mcam tak logik je cerita kau ni..hahaha..

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

bley tak aku anggap ending citer nie AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER sebab aku tak larat nak tunggu sequel dia dah......

amira said... [MEJAH JAWAB]

klu dah berkenan ikat ke bro~~ pakai tali rapia ke hape..

misz myza said... [MEJAH JAWAB]

fuyooo.. cik hamzah mcm dlm proses bunga2 cinta gitu.. muahahhaa,,, i like!!!

Kimmy said... [MEJAH JAWAB]

hmm.. aku rase mcm x habis la citer neh.. hais~ musykil2..

tim said... [MEJAH JAWAB]

aku datang bagi komen lagi


so sweeeeeeeeet..............!!!!

tehr said... [MEJAH JAWAB]

ko ambik ati ke orang marah?
marah2 sayang tu
...dah tamat rupanya cerita

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

..

kata kila said... [MEJAH JAWAB]

wei!harus lah mintak permission mak apak luh apa lah lu


eh hamzah dah ade awek!cool lah hamzah.cayalah piwiit

aisHa 'S' said... [MEJAH JAWAB]

asal aku rasa cite ni xtamat lg.?
kuar plak ari merdeka...
ceit..
xleh blah..
haha..
khamis ni yer..kire ni minggu last sblm ko blik kg..
:D

marina anakcikbob said... [MEJAH JAWAB]

wahhh..hebat la kau hamzah..
cun ke beliau..
apsal cun2 nak kat ko..
ahahahaha..

p/s: dari tajuk,ramai pikir gbeliau itam legam macam orang minyak..
wkaakak..

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

ahha.. gua panggil gadis minyak sbb jumpe kat shell la.. hahaha

marina anakcikbob said... [MEJAH JAWAB]

tau..
sebab gua memag folow bab 1, bab 2, bab 2.2, 2.3..
hahahah..

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

wa.. bagus ah ko ni... gua ingatkan orang tak bace.. hahaha

Nurida Ardy Chikeboom @_@ said... [MEJAH JAWAB]

ciss..ko dh layan lentok dgn gadis tu..keh3..next time dtg konpirm ada mekdi tuk ko dr pak si gadis...keh3....keh3...keh..

MiMiEy :) said... [MEJAH JAWAB]

wah, fall in love nie..

me, nelly said... [MEJAH JAWAB]

wahhh.. ingat kan ko gay hamjah! ahaha! :D

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

bile la gua gay ni???? argh!!!!

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

ehem2 keh4

me, nelly said... [MEJAH JAWAB]

tapi macam! ahaha!

farzana :) said... [MEJAH JAWAB]

eh2 , mcm tu kesah nye ?
smbong ah lgi bro ~

AesyaZealous said... [MEJAH JAWAB]

lu dh kena tgkp cintan ke hamzah? hoho. penat aku tggu smpai abis chapter.

teha said... [MEJAH JAWAB]

waahhhh...nmpak gye cm ade bau2 hepy ending je!
hahak..
gud2!!

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

mcm senang je nk tekel budak pompuan uh,,no wonder la,,selambe ajk gi bazar,,haha,,bru kenal,,brani btol dak pompuan uh..

hazizi ismail said... [MEJAH JAWAB]

bab mintak permission tuh lebih kurang je ngan citer aku, haha

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

standard laa tu, kena interview. aku pun pnah kena, takut jugak :/

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...