Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Sunday, August 15, 2010

Harga Kondom RM2.50

korang tau tak harga kondom RM2.50 je??? tak tau??? tak caye??? tak mungkin???
tak percaye korang boleh pergi 7-Eleven dan tanye cashier kat sana..

HUKUM BUNUH PESALAH BUANG BAYI atau beli kondom RM2.50??? mane satu korang nak?? alah.. beli kondom bukan untuk lelaki je. korang awek-awek pun patut beli sebenarnya.. mana la tau ade orang nak rogol ke hape suruh perogol tu pakai kondom dulu.. takde la nanti korang mengandung anak perogol kan???

logik tak gua cakap ni??? kenape gua cakap entry kontroversi macam ni???
sebab ni...

gambar daripada blog mazidul akmal sidik 

mungkin korang dah tau mende ni.. tapi gua post jugak.. tak sampai seminggu kes buang bayi kat dalam paper tu ada lagi kes terbaru.. kes ni kat Asrama Kolej Segi, Jalan Teknologi, Kota Damansara, PJU 5, PJ.. bulan puase ni. bulan puase.. saper kate setan tak boleh hasut manusia?? setan dah lame hasut manusia okeh.. 

jadi??? kene hukum bunuh la gua rase.. baru la bagi pengajaran sikit kat manusia-manusia ni.. 

ok tak cadangan gua?? baik beli kondom RM2.50 kan??? kalau gua suruh pergi kelas agama memang comfirm la taknak pergi kan?? kan?? 

nak berita lebih tepat korang pergi ke web beliau..  ni brita terbaru, belum keluar paper lagi
Comments
67 Comments

67 comments:

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

mintak je kat spital...free ape..banyak hospital bekalan kondom!

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

baby tu macam da agak besar

amira said... [MEJAH JAWAB]

bai2,,,, haiwan takder akal pon sayang anak..
klu tak nak anak jangan buat..
kasi potong je kepala mak bapak budak ni.. maw sgt 'syurga' dunia..
dapek nerako akhirat besok..
tak berbaloi...

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

iguana: haha.. ni bukan nak citer pasal kondom tapi pasal buang bayi.. hahaha..

ery: betol2..

fiD said... [MEJAH JAWAB]

kasi kahwin je... dah gatal sangat, ape leh buat..

jemputan kepada semua blogger:
kontest contact lens raya!

kata kila said... [MEJAH JAWAB]

sah keji !

She is f.A.z.A said... [MEJAH JAWAB]

mana laa doarng letak iman dan akal nih.. hukum gantung terussss.!!!!

Pencacai Alim said... [MEJAH JAWAB]

gua mmg sokong hukum bunuh bg pesalah buang bayi..lagi gua sokong jika undang Allah terus dilaksankan diatas muka bumi ni..kat akhirat sok takdela kita disoal balik..

nabilah abd rahman said... [MEJAH JAWAB]

itulah manusia...orang kata bodoh..marah...tapi kalau dah buat perangai macam binatang..tak ke namanya bodoh...hish..aku geram la...aku rasa pasni,kat tv patut siar iklan kondom kowt...seyes..bukan nak menggalakkan seks tapi biaq depa tau kondom ada dijual..

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

haku cuma mampu bersetuju ngan korang semua..

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

nie yang jumpak dalam beg tu ka.....??? bukan kan?? makna kata ada laie kes terbaru.....????

haramJ betoi la....

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

lagi kecoh pasal buang baby ni..lagi ramai yang syok nak buang2 baby hasil kerja kotor dorg..sebab macam glamer ke kan..

cuba kau fikir..lagi dok heboh2 dalam paper dalam berita tv..ada tak makin berkurang kes ni??aku rasa makin menjadi2 lagi ade..kan?? macam tak lut je..kite yang tak suke kerja bodoh dorg ni dok maki2 pun macam takde bagi efek ape2 pun kat dorg..

tu la aku rasa ade bagusnye jugak hukum bunuh tu kt dorg kalau dpt tgkp..tp ade jgk la negatip die..sian tak sempat nak bertaubat..

dunia skrg ni dah mcm2 berlaku..dah nak akhir zaman..manusia pun makin xde akal..hmmm..T_T

girlsnextdoor said... [MEJAH JAWAB]

patot kena sula diorg nih..melampau2..

*oihhh.. gua ensem lah!*

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

skunk ne, diorang pulak syaitan dari syaitan.

haish. kalo nak cakap tak de pelajaran, budak u je yang buang membuang ne.

ne mesti kes skip kelas pendidikan agama islam dengan kelas sivik sebab tu jadi macam tu. heh!

nemo said... [MEJAH JAWAB]

membe haku ckp..

kte tggu dan lihat bln 10 nt.
hasil cinta februari...


mgkn statistic mkn meningkat

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

tue la manusia~
xsedar diuntung~
da di cipta ckp sempurna~
ade akal taknak pkir~
da tau terlanjur tue pndai2 la mkn ubt ke hape ke~
nie x~
simpan smpi baby comel tue lahir buang~
xpatut lgsg~
cri la protection ke ape ke..
xpon pil perancang tue~
kt guardian pon blh dpt...
xle ngandung lepas2 tue naseb ar~

haiyoo...
makin bulan mulia..
makin byk buang anak~

iyou said... [MEJAH JAWAB]

orang yg nak sgt baby, x dpt2 bertahun2.. yg dah dapat g buang2 plak..

siksanya anak tuh.. lebih baik baby tu meninggal dari hidup tak menentu.. tambah2 pompuan.. byk masalah d hari depan

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

aku sokong pe kamaryeah ckp.. hohoh

elmo blurb said... [MEJAH JAWAB]

adekan pendidikan seks, tak nak jalankan.
nampak contra je, pros tak nampak.

naz said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha! kurang profesional kot dalam kejahatan

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [MEJAH JAWAB]

ni la manusia yg letak otak kt ujung ibu jari kaki... nafsu plak dijulang tinggi

nauzubillah

JULYA said... [MEJAH JAWAB]

aku slalu gak nampak kat kaunter 7e tu. tp idak ler sampai nak btanye. malu dowh. tapi bentuk die mcm nak buat collection jeh. chumel. mcm2 perisa lg. auw...geram mak

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

haha.. ko geram pejadah julya//? hahahaha

zam.enol.arep said... [MEJAH JAWAB]

hukum potong conec. tros xde zuriat smpai bila2. rasakan. potong conec potong conec. skali lg. potong conec!

Robot Baik said... [MEJAH JAWAB]

nak kawen pun susah jugak skrg.
perlu keluar byk modal.

tu pun boleh jadi faktor orang muda sekarang tak dapat kawal nafsu serakah masing2.

so, kena la buat secara haram.
nak buat cara halal pun perlu modal banyak.

sizuka[Izzati] said... [MEJAH JAWAB]

bunuh laluhh.tak pikir dah.

Encik Tikus said... [MEJAH JAWAB]

kalau dapat orang tue. akan ku terajang perut-perut mereka. isk :(

Dyna Yvonne said... [MEJAH JAWAB]

emm cian kt baby yg xbdosa...

Rani Rashid said... [MEJAH JAWAB]

setuju2 baik beli condom :)

Melissa Mjb said... [MEJAH JAWAB]

pada sesiapa nak buang bayi, sila hubungi aku. serious ni. korang tak nak baby tu meh sini aku jaga. bertambah pahala aku.

alvin takda umah harga 8juta said... [MEJAH JAWAB]

wa harap org yg buat menda ni semua terima bala di dunia la..

spt siflis selamanya..

ateyn said... [MEJAH JAWAB]

kesian baby toh..ta bersalah!

Rani Rashid said... [MEJAH JAWAB]

Hamzah Ian nanti tolong bacae post terbaru saya ye. And tolong leave pendapat. Thanks :)

eT said... [MEJAH JAWAB]

xtau la harga kondom xpenah beli...huhuhu...
syg tol baby kn wat camtuh...rasa nk hug bb tuh..sedeyy...

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

aaa~~~~

Nur Areefah said... [MEJAH JAWAB]

nyawa balas nyawa lah!

Khairul Azmi said... [MEJAH JAWAB]

ish...
yela kalu nasihat supaya tak buat benda tu dia buat jugak..
ha nak buat sgt,,pakai la kondom..
suka hati engko la lepas tu nak buat...

jane said... [MEJAH JAWAB]

smkin mnjadi2

lg keji dr zaman jahiliah

jahiliah bunuh baby pompuan jer, tp zaman lg zahiliah ni, seme jenis bunuh

gile

jane said... [MEJAH JAWAB]

smkin mnjadi2

lg keji dr zaman jahiliah

jahiliah bunuh baby pompuan jer, tp zaman lg zahiliah ni, seme jenis bunuh

gile

hentakbelipat said... [MEJAH JAWAB]

aku ckup xphm bnde2 nih...apela susah sgt kan nak safe sikit..kalau dh high sgt beragak la

tengku_fir21 said... [MEJAH JAWAB]

mentaliti kite kot...tk nk guna kondom pastu bila mengandung buat-buat panik inilah belajar tinggi-tinggi tapi belajar utk dpt degree bukan belajar ilmu mcner nk hidup dengan baik..

- zuriey - said... [MEJAH JAWAB]

pakai kondom?? tuk elak pregnant tapi leh buat maksiat..sume 2 atas diri masing2.. sendiri mau ingat

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

potong je..susah sgt..bru taw mcm mana rasa xde benda tu..

fiQ Froz said... [MEJAH JAWAB]

celaka celaka celaka..arini aku tak pose..then tgk gamba ni lagilah rasa emosi terganggu...kuang aja btol..tergamak...kalau malu len kali jangan buang bayi..bunuh je diri sendrii tuh..sng org tau kau bunuh diri sebb malu dpt anak....

aku tiap kali tgk entry or gamba baby kene buang cm gitu..aku sedeh gile..smp teremosi..huhu..

nice blog weh..=)

marina anakcikbob said... [MEJAH JAWAB]

curik link mazidul dr blog aku ek..
hahahaha...

Shu Shinju said... [MEJAH JAWAB]

giler...cian baby tu..
wei..xnak bagi aku la...BODOH !!!

FyZa said... [MEJAH JAWAB]

bln posa nie mmg setan x dak..tp setan dah train manusia nie ckup 11 bln..so 11 bln dah ckup bleh wat manusia jd setan..
adoi..kurang pahala posa aku..

J@J@ / Bini The Rock said... [MEJAH JAWAB]

terima kaseh..
saya add link Mazidul dari blog awk. TQ sekali lagi..


**hhmmm...malang btol baby tu, dicampak dan mgkn terhentak perot dia smpi terberak mcm tu.

Ramai lagi di luar sana yg inginkan anak...

tp bila masuk KEBAJIKAN, payah plk prosuder nya..dan duitnya..

Nia said... [MEJAH JAWAB]

tak terkata apa lagi. kucing pun tau sayang anaknya.

Entri Terkini: Dosa Yg Dilakukan Hampir Setiap orang

kak ina kl said... [MEJAH JAWAB]

dek kerana zaman teknologi ni ..anak-anak muda sekarang terlampau pandai.

UglyPooh said... [MEJAH JAWAB]

syaitan mmg takde masa posa ni tp tu setan yg kt dalam diri....itula nafsu. sbbnya adalah kita tak pernah nk jaga, nk muhasabah, nk bersihkan diri. bila xde maintenance kerohanian mmg mcm nila...nafsu mengalahkan akal.

nafsu selalu akn suruh buat yg tak baik....

cik maira said... [MEJAH JAWAB]

makin menjadi2 lah orang nk wat kalo kondom pon dh murah..ishh2 ;(

indahnyasisuria said... [MEJAH JAWAB]

if nk bt hukum bunuh tu bole ke dpt tangkap semua yg buang bayi tu? kn ke lebih baik kite prevent. cam org ckp 'prevention is better than medication'.

tiafazunia said... [MEJAH JAWAB]

hina betul orang yg buang baby tuh! cettt!

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

aaaaaaaa..

Cik Akma said... [MEJAH JAWAB]

xde hati perut.

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

aku pun dah tak tau nak balas ape kat korang..

¶A.K.I¶ said... [MEJAH JAWAB]

nauzubillah~
xbce n3~
ak komen je..
xsggup tgk gamba!

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

suke komen fyza..

Nurulbadiah lai Mohd Ramli Lai said... [MEJAH JAWAB]

next time..kalu xsanggup nk dpt anak..girl dont open ur legs..guys lak..keep ur dick in your pants...
diam2 sudaa...
sampainya hati...

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

wow..strong word!! agreed!!

Umie Nadhirah said... [MEJAH JAWAB]

bulan pose banyak manusia musim mengawan kot...Muahahahahaha! Bile la nak insaf dorang ni agaknye..emmppp.

~payien=} said... [MEJAH JAWAB]

gler. men tawu nak sdap, ank xnak. eee. geram je. ==,

Lynda.CG said... [MEJAH JAWAB]

itula yg selalu lynda discuss dgn ofcmate. diorang ni x kenal kondom ke? dr bnda kecik jd besar cmnih.

PIDUT ASiS said... [MEJAH JAWAB]

kondom bgs guna tyme masuk hutan..wat bekas simpan air..hahaha

Tapak Kaki said... [MEJAH JAWAB]

aku rasa dak-dak setan ni dah pakai kondom..mungkin kondom dorang je yang bocor kot.. tak pun expired... tak sekolah punya budak..

e.l.i.z.@ said... [MEJAH JAWAB]

gua benci betul la ngan org yg suka buang anak ni..xde akal tapi nafsu penuh..stupid!

tunggu balasan dari Allah

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...