Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Wednesday, August 4, 2010

kawan oh kawan

"hamzah, gua pinjam duit dulu 2inggit besok gua bayar", member gua mintak ngan sopan dan penuh tauladan..

"gua ade 10hinggit seketul nih.. duit sriyar-sriyar takde ah", gua bermadah taknak bagi..

"bagi je la.. besok gua bayar", member gua sambil angkat tangan gaye bersumpah..

dem dem.. tak bagi nanti cakap gua kemut, taik idung masin, berak tak basuh la, pastu ungkit citer2 lame.. bagi je la.. tu gaye pinjam sambil angkat tangan tu.. bayar la mamat tu nanti.. besok2 jumpe la kot..

2 3 bulan jugak gua tak nampak mamat nih.. gile lame menyorok.. gua rase nampak muke gua je mamat tu lari.. tibe2 gua jumpe beliau kat kedai mamak..

"mat, ari tu lu ade pinjam 10hinggit kan?", gua tanye ngan muke hensem..

"takde ah, gua pinjam 2inggit je kan?? takkan tak ingat?"

haramjadah haramjadah.. 10hinggit pun nak menipu..  
Comments
37 Comments

37 comments:

FiqaSaleh said... [MEJAH JAWAB]

heheheh.. die pinjam 2hinggit.. 8hinggit die ingat ko sedekah.. :p

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.. gua ni punye la sengkek.. baek sedekah masjid

Fara said... [MEJAH JAWAB]

ketuk je kepale die bg hengat skettt!
dushh!

aNiSa hANg tUaH said... [MEJAH JAWAB]

hehhe
biasalah
ade je kawan cmtu
nis rase kite kena benda yg same kot
hehe

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

fara: lg la sewel kalo ketuk

anisa: haha..same eyh?? wa~~
kawanmu kwanku..

fndrocka said... [MEJAH JAWAB]

kan dia kata nak pinjam rm2 awal2 lagi..hoho.


aku kalau ada kwn yg sanggup tipu kwn sebab rm10..berbaloi tak payah kawan dah

zati-zt said... [MEJAH JAWAB]

sabar je la..
bse la..
mende2 ni memang selalu jadi..
~xpham tol la kenapa de peminjap yang mcm ni..huhu

tiafazunia said... [MEJAH JAWAB]

tu lahh manusia!
kdg2 gua nk mntak kt member gua yg da pnjam pon malu!
dye slumber je buat muke taktau malu ye dak ?

nurul riza said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...ssh dpt kwn cam nie..

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

cehh...buat2 lupe...cube ko plak yg pnjm gn dia..kite tgk ingt x ingt..huhuh

syahira ariff said... [MEJAH JAWAB]

kalau ada member mcm nie,aku hutang seploh ringgit balik ngan dia
nnti dia tuntut hutang aku pd dia,aku pun katerla,
kira langsai la hutang aku
kan dulu dulu kau dah pinjam aku seploh ringgit

faham tak?

.::WaNiE::. said... [MEJAH JAWAB]

ciskek betul kalau dpt kawan menatam gini

hampeh

hahahahah

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

ala kau ni..10 ringgit pon kemut..tu nnt klu aku kuar ngn kau pon mesti kau berkira kan...huh

aleen adela akoo ^_* said... [MEJAH JAWAB]

wuih,aku memang hangen giler pesen org mcm nih.sbb 2 aku skang memg pyh nk bg pinjam dwet kat org.da serik.isk!hu3

♥xaturen♥ said... [MEJAH JAWAB]

haha.. sama, dia sesak, moto rosak, pinjam 10ghiyar.. pastu buat2 tak tahu je..

sampai sekarang, maleh aku nak layan..

hiro said... [MEJAH JAWAB]

niat sedekah je..keh2.

elmo blurb said... [MEJAH JAWAB]

wahh!! berani2 tak ngaku. HAHA

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

gua tak bersalah pun dalam citer ni.. sob sob..

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

seb baik dia kawan lu bai.... kalau kawan aku........melayang spoh hengget aku!!!

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

malu rase gua nak ngaku kawan..

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

tak pun dye tak kenal duit rm2 dengan rm 10 yang mne...
eh rsenye duit rm2 dah tak de kan...
T____T

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

ade lg..tapi jarang kite nampak

ayaa alyy said... [MEJAH JAWAB]

erk kasi lempang jep :P xsuka ah kwn cmniee. len kali jgn bg pjm dh ok ;)

** dh tarok link u kt blog ;)

hanis said... [MEJAH JAWAB]

kesiannye... xhalal la balance 8 hengget tuh huuu

redballerina said... [MEJAH JAWAB]

kemut=kedekut?

BalqisShafiqa said... [MEJAH JAWAB]

gua telah lali diterkam ejekan "sombong".
kerna kedekut, tiada teman mau rapat.

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

hahaha

JULYA said... [MEJAH JAWAB]

kawan camtuh mmg takleh di tlg lagi. tu baru 10hengget klu 10 ratus die pinjam.mmg dgn lu2 pon die buat tak kenal. betul x?

She is f.A.z.A said... [MEJAH JAWAB]

owh sorry for u..
laen kali bler org cmni wat muker2 ksian.. x pyh bagi pinjam .. baru dorang tau =D

zam.enol.arep said... [MEJAH JAWAB]

ko macam pnah wat cmni ngan ak time skola dlu. pastu smpai skang nyorok. demm.

nemo said... [MEJAH JAWAB]

nah rumpai laut!
g bgi kwn lu..


semoga ingatan beliau kembali
T.T


(^_^)

Tapak Kaki said... [MEJAH JAWAB]

10 hengget pun berkira ke bro? haha.. even 5 hengget pon aku tak kasi chance kalau orang hutang buat-buat lupa nak bayar...hehe

DuniakuAbstrak said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...aku da banned spesis2 mcm ni..pinjam duit nak cepat, time bayar tak igt..

nurayunni said... [MEJAH JAWAB]

Cian plok de kwn g2..huhu

Pencacai Alim said... [MEJAH JAWAB]

halalkan jela..kalau tak halal, esok mamat tu mati roh tersangkut kat langit...

PIDUT ASiS said... [MEJAH JAWAB]

ni baru ko bagi pinjam 10ringgit..kalau 10ribu tak tau la..hahaha

Post Terhangat...
Zaid Gafal yang Gagal

Sharinginfoz said... [MEJAH JAWAB]

teringat games ni, seronok gak layan kan

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...