Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Wednesday, August 11, 2010

PERCUMA

mesti korang mase kecik-kecik dulu selalu mintak upah kan?? beli gula nak upah, beli tepung nak upah, beli beras nak upah.. pastu bile mak suruh buat keje lain korang pun cakap..

"suruh la adik tu, tadi orang dah buat..letih la mak ni.. "

ayooo...  mase nak raye la baru kita ingat mak ayah kan? nak raya la baru pergi bersih kubur ape semua kan??
malas gua nak cakap banyak.. tu hak korang.. gua pun bukan perfect sangat.. ini iklan hari raya dari petronas tahun 1999.. enjoy ok?



petronas masih lagi terbaik dan paling top dalam buat iklan hari raya ni.. tahun ni diaorang nak buat iklan ape la pulak kan?? iklan ni late yasmin ahmad yang buat..

kalau buat iklan student macam gua duk makan roti kosong ngan air kosong mase sahur ok jugak kan?
Comments
26 Comments

26 comments:

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

hahah thn 99 ke iklan tu?
aku ingat lagi
mmg petronas masih top dlm iklan raya
iklan pelik2 best2 iklan dorang la tu
hehehe

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

HEHE.. DIAORANG MMG BEST.. TAHUN NI TAK TAU LA IKLAN APE..

Cik Bucken said... [MEJAH JAWAB]

cpt terawih ko abes..uhuhuhuh
ko la jd director iklan tu..
gerenti meletop kebabom!

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

hehe aku sentiasa ingat mak abah aku :)

Nur Hawa Mohd Zin said... [MEJAH JAWAB]

iklan petronas pasal raya mmg ditunggu2...sangat best dan berkesan sampai bile2

naz said... [MEJAH JAWAB]

yasmin ahmad tetap di hati karya dia sangat berbeza

redballerina said... [MEJAH JAWAB]

cet, ko nk kata ko la sepatutunya jd model iklan tu nanti kn?
hehe

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

cik bucken: gua terawih mcm biase r.. hehe

miss: bagus2..

nur hawa: iklan petronas takleh lawan kan..

naz; ye betol..

red: dahtu?? takkan orang lain pulak ..hahaha

Aliesya♥Amani said... [MEJAH JAWAB]

gua bru nk ajak lu dating kat masjid...
puas gua tunggu...lu punye batang idung x napak pon!

maCy said... [MEJAH JAWAB]

ouh so sweet nye iklan ni.. lama da tak tengok~

um, tenet ok skt maCy nak link blog ni. sekian :D

Liliyuli said... [MEJAH JAWAB]

tu la..aku pun tak sabar nak tengok iklan raya dari petronas tahun ni..

Cheqna said... [MEJAH JAWAB]

Masa kami kecik2 tak de nya nak minta upah, keluarga sederhana..kalau dapat tu bertuah sangat..

Selamat berpuasa juga..

iklan makan roti kosong? separuh students pun boleh jadi pelakunnya..hehe..

:-)

diyana said... [MEJAH JAWAB]

petronas mmg terhebat lah

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

iklan petronas ttp d best~
ssh la yg lain nk challenge~

ps:dlu x mintak upah...sbb xkn dpt~

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

iklan petronas byk yg pasal mak ayah kan..

amira said... [MEJAH JAWAB]

huhu.. ingat mak bapak bukan stakat waktu raya je..

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

haha.. mak bapak ingat kite hari2 kot.. tak caye tanye mak lu..

Cik Jari said... [MEJAH JAWAB]

ups...uni siang malam block u-tube..ta dpt nengok video di atas...

selamat puasa..

dulu2,lau rajin wat keje umah,mak bg adiah rantai emas...perghhh...leh gadai weyh masa sesak2....

sekian,jgn jeles....

ketingting said... [MEJAH JAWAB]

iklan petronas memang terbukti terbaik punya. sebab takde iklan petronas yang iklan hanya iklan. iklan petronas ada mesej tersendiri dan sangat sangat menarik. sampai donlod iklan petronas nak tengok banyak kali punya pasal

kk said... [MEJAH JAWAB]

iklan paling tacing.sobsss!

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

btl2~
iklan petronas mmg tekankan isu kekeluargaan~
byk msj mendalam~
good job org wat iklan petronas~

ayaa alyy said... [MEJAH JAWAB]

iklan raya petronas xpernah dpt d kalah kn. mgm superb ! eh btw happy ramadhan ! ;) jgn ponteng2 puasaa naa ;)

JULYA said... [MEJAH JAWAB]

time nih aku form 1
nape mcm tak pernah tgk
ke mase tu aku yg takde tv
hehe
thanx bro
insap aku

amie... said... [MEJAH JAWAB]

huwaa...kompom nanes klo tgk iklan petronas...

teha said... [MEJAH JAWAB]

haha..mkn roti kosong dgn air kosong mase sahur???
itu lah student..
tpi sye xde lah sume kosong..ade jem dgn milo...

iklan petronas memang cam best tiap tahun!!

Shu Shinju said... [MEJAH JAWAB]

best !!!!

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...