Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Thursday, August 12, 2010

terbangtinggitinggi[dot]com

halo everyone!!!! mari dekat mari dekat.. 
dengan ini secara rasminya blog terbangtinggitinggi sudah ber[dot]com..kalau sebelum ni url untuk blog ni adalah terbangtinggtinggi.blogspot.com..menarik mengenai domain sendiri ni, semua benda daripada blog lama akan transfer ke domain baru.. wah2..

siapa yang buat domain untuk blog ni??? siapa lagi kalau bukan KAK SUMI CUN .. 

kak sumi bukan menjual domain okeh??? kang tak pasal-pasal korang pergi blog die mintak domain free.. takde takde.. kak sumi tak layan korang.. hoho.. sebenarnya kak sumi tolong register je.. bukan pandai pun aku bab-bab register ni.. so kena mintak tolong orang pakar bernama kak sumi.. meh tengok camne muka kak sumi ni..


ala la la.. suka nya kak sumi.. macam ikan duyung pulak.. hehe.. sebenarnya kak sumi nak letak domain nama lain.. beliau nak letak anakikankaksumi.com .. ayooo.. takkan nak letak nama anak ikan kan?? nanti tak de awek la datang blog ni.. bujang sampai tua la ko hamzah..

lepas puji-puji skit kak sumi setuju letak nama terbangtinggitinggi.com. terima kasih banyak kepada KAK SUMI CUN.
 
KRONOLOGI BLOG terbangtinggitinggi.com

 -februari 2009 blog ni berdaftar.. punca buat blog mase tu sebab putus cinte.. hape la ko hamzah clash ngan awek buat blog.. pegi la bace quran ke hape.. 

-tapi atas sebab2 yang dirahsiakan awek tu datang balik.. so blog ni senyap macam tu je.. kalau korang tengok entry tahun 2009 memang ade 2 3 bijik je kan?? macam taknak buat blog je.. 


-dan pada 30 JUN 2010 blog ni aktif balik dengan tajuk biarkan aku menghisap batangmu.. aktif balik bukan sebab clash dengan awek okeh??masa tu nama aku bukan hamzah tapi kahak cair. rase kotor la pulak nama tu kan? jadi tukar la nama hamzah..


-jadi secara ringkas aku telah blogging secara serius kira-kira selama 2BULAN. 

-dan kalau sebelum ni perkataan "gua" digunakan.. jadi nak lebih hormat sikit tukar "aku" la pulak.. tapi aku sebenarnya lebih suka dengan ayat "gua" ni.. lebih original sebab itu la siapa Hamzah sebenarnya.. tidak hipokrit okeh? hidup seharian aku guna perkataan "gua" je dengan kawan2..kalau best aku cakap best, kalau lapar aku makan nasik.. takde nak sembunyi perangai sendiri.. 


-jumlah follower selama 2 bulan blogging ni adalah 279 follower.. tapi aku tak kisah sangat jumlah follower ni.. aku lebih seronok tengok orang komen.. rasa dihargai je bila korang komen ape yang aku tulis.. tak kisah la kutuk ke, hina blog ni.. janji komen.. baru aku sedar apa yang kurang apa yang lebih..


-aku masih orang baru lagi dalam blogging ni.. tak pandai ape pun.. layout pun ambik blogger.com bagi.. tak reti nak edit2 html code ni..jadi kalau salah tolong la jangan jolok bontot aku ni.

-2bulan berblogging aku rasa best sebab banyak mende2 menarik buat dengan nuffnang nih..sebab blog la aku jumpa kak sumi tu.. meh tengok entry-entry lama..
LG COOKIE PARTY GAMBOR GAMBOR GAMBOR
Nuffnang Premiere Preview Tekken
NUFFNANG SHARING SESSION
Nuffnang Sony My Water Moment GAMBOR GAMBOR GAMBOR

terima kasih banyak2 okeh sebab sudi datang blog picisan, tak best, haprak ni..

wooohooooooooo!!!!!
gua ade domain sendiri!!! korang bile lagi??? che arm??
Comments
45 Comments

45 comments:

Sumijelly said... [MEJAH JAWAB]

wah.....padan la aku tersedak..sedak....ghupanya ada org duk berkata2 tentang diriku...

sebaik yang baik..klau buruk memang nahas org tu.... aku kasi delete jer domain tu....hahahaha

yerla...yerla... sama-sama...
meh..meh..ras anak beli domain, meh panggil kak sumi.. kak sumi kasi tolong..

Harga nya hanya RM31.60 sahaja!tak ada hidden kos okey!! Ni domain aja, x ada hosting, sbb pakai blogger punya hosting yek.. guna NET KL

nak ker?? meh..meh... emel daku yek! atau g jer kat blog dan shout box kan ada..hehehe

Nia said... [MEJAH JAWAB]

Sumi nak letak anakikankaksumi.com? haha..cit, bahaya tu. turun market nanti.

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

huyoo.hhehehehe,.

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

ok bai..kita bukan geng lagi...aku geng blogspot..haha

weh dah buat domain sendirik ni tak maw belanja member ke???

lagi satu..entry aku bila nak komen???lalalalaala~~

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

sumijelly: cecece.. laju je kak sumi datang komen.. hehe..

nia: ye la.. kang takde awek pulak aku nih.. hoho..

doyah: huwooo..

ayu: aloo.. aku kan syg kat ko lebih..

Kancilbiru said... [MEJAH JAWAB]

wow..phewit phewit...welkam to the kelab...Peace!~

bspotgurl said... [MEJAH JAWAB]

baiknye kak sumi ni :)
tapikan
kak sumi ni mmg comel orgnye

Che Armster said... [MEJAH JAWAB]

aku tak jeles-aku tak jeles-aku tak jeles-aku jeles tak-baik aku lari sebelum aku jelesious

aarghhh makruh puasa aku ari ni...jemmm!!

BalqisShafiqa said... [MEJAH JAWAB]

wah, bagus laa!
dlm 2 bulan pun dah femes je i tgk naa.

mmg folower tu sekadar bygn je.
i lebih skew orang yg kumen.
nampak mereka lebih alert.

Nazz@Purple said... [MEJAH JAWAB]

same la kite start bt blog sebab putus cinta..hhuhuhuhhu..suatu ketika dulu ar..

tengkorakemas said... [MEJAH JAWAB]

fuiyo makin mantapla pasni hehe

amira said... [MEJAH JAWAB]

haha... tahniah la ada domain sendiri..~~

selamat berpuasa ye..

aNiSa hANg tUaH said... [MEJAH JAWAB]

wahahahaa
dah tukar..cayalah!!

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

anakikankaksumi?
aahaha geli ..

tahniah2~
aku entah bile lg
hehehehe

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

alamak hamzah~
sayu je post nie~
hehehehe~
walaupun bru 2 bln...
secara x lgsg ak respek blog nie n tuannye...
sebabnye cre ko cite tue pon best...
tmbh plak ko sgt aktif dgn host nuffnang~
so sure2 xlame lg otai...
xmcm aku...
blog agk tenggelam timbul....
hahaha~

siyes tau~
jujur dr hati~

kk said... [MEJAH JAWAB]

hohoho..congrat ! cayalah bro

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

tak larat gua nak membalas omen korang.. caya lah.. gua sayang korang lebeh.. meh bukak pose kat uia meh..

MiMiEy :) said... [MEJAH JAWAB]

tahniah , tahniah :)

sizuka[Izzati] said... [MEJAH JAWAB]

lmbt lg kot nk ade domain sndiri.huhu btw tahniah:)

Sumijelly said... [MEJAH JAWAB]

sanggu ko nak pasang khemah kat UIA ker??
nak banjer sumer sekali..
kak sumi dtg confirm bawa hero sekali tau...hahaha

Sumijelly.com

zam.enol.arep said... [MEJAH JAWAB]

ak rase ko da brubah ke arah yg bgus dgn blog ko. dlu ak igt ko mmg sampah 4 kreatif do. haha. weh bile nk reunion 2b1 neh?

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

mimiey,sizuka, : tenkiu2...

kak sumi: ala.. kalau diaorang datang betol kita lari je la.. hahahaha..

zam : ceh.. pesal la semua orang anggap aku sampah.. sedeh gile..

sob2..

elmo blurb said... [MEJAH JAWAB]

ape best tukar domain weyh ?
cam same je tade mende .
ade profit ape ?
ak buta it sikit .


eehh tak ler buta , bole nampak muke supermen spenda biru lagi . wakakaka

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

waaaa.....dot com tuuuuu...hik9.
nsb bek bln pose lau x rase nk ter cemburu..hihihi

elmo blurb said... [MEJAH JAWAB]

alaa pi private pulak komen deyh .
da rep gitau au .
daa ~

||| PöJìé PööH ||| said... [MEJAH JAWAB]

Ini ker hencek Terbang Tinggi²..? Nak setinggi mana tuh? Hehehe..
Btw selamat berkenalan dan selamat berpuasa :)

Love,
PojiePooh Abdullah

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

sebab ade domain?? 1st nak serius dlm berblog.. taknak main2.. 2nd belom pikir lagi..

echah: takpe2.. jeles la lagi.. hohoho..

CikLilyPutih said... [MEJAH JAWAB]

wah hebatlah.. so dah boleh jadi geng berdotcom plak ek pas nie

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

selamat kenal poojie pooh.. kamu sngt hensem..

FIFIEY LYCHEE MARATION said... [MEJAH JAWAB]

best la klu dah ada domain sendri:))

anyway selamat berpuasa di hari kedua ni..

p/s:unik jugak sebab u buat blog for the first time ye..(",)

elmo blurb said... [MEJAH JAWAB]

ohh alasan terbahek la der . :)

Nur -al- Ain said... [MEJAH JAWAB]

ape best nye er ade domain sendiri.. cite la ;)

bukan penggoda said... [MEJAH JAWAB]

troskn jela gne gua lu pon. tade isu sopan xsopan timbul. keh keh keh.

bdw, congratz! nmpknye, kte dah x geng ah. huhu.

bukan penggoda said... [MEJAH JAWAB]

troskn jela gne gua lu pon. tade isu sopan xsopan timbul. keh keh keh.

bdw, congratz! nmpknye, kte dah x geng ah. huhu.

jeBateja said... [MEJAH JAWAB]

errr...tima kasih komen blog den....errr.....den pun nak tanya mcm Nur al Ain tu....apa best ada domain sendirik...

Noor said... [MEJAH JAWAB]

keno bayor tiap2 bulan ke sekali je?

Aliesya♥Amani said... [MEJAH JAWAB]

pergh...banyak la lu income ea pasni???
blanje gua nasi ayam penyet ea???
hahaha...

gua mne de curang ng lu...
jejaka mata sepet tue yg minat gua..hahaha

Hamzah Ian said... [MEJAH JAWAB]

penat gua nak menjawabnye... ape kate korang google je keistimewaan domain??? ha.. gua cakap bukan lu nak caye kan???

Gadis said... [MEJAH JAWAB]

wahhhhhhhhhh!
domain sendiri!
hosting bila lagi?
ekekeke :p

btw, kenal org lg x?
hehehehehehehhehehe

fara said... [MEJAH JAWAB]

wah. 2 bulan dh dpt 200++ follower.
meletoppp abes! huhu~

congrats dh wat domain bru :)
mahal tak? kene byr bulan2 ke cane ek?

Un Phat Lee said... [MEJAH JAWAB]

cayalah bro.sudah ade domain sendiri beb.huhu.congratz. XD

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

wah,ada orang lain nama gadis lah


komen takde kena mengena

||| PöJìé PööH ||| said... [MEJAH JAWAB]

Baru 2 bulan berblogging komen dah beribu?? Wooooooowwww! Kamu TERBAEKKKK!!!
Malu siot aku dah bkurun, blog hetu² jorr ;p

Love,
PojiePooh Abdullah

teha said... [MEJAH JAWAB]

jd..bila bukak blog hamzah dri dashboard sye xleyh tgk lah eyh?

kne folo dlu yg dot com nieh?

aiyoo....xpham..

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

macam nak jugak jek. mahal ke mahal ke mahal ke

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...