Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Saturday, September 11, 2010

2 Syawal hamzah ian

"makcik, nak duit raya", gua dengan berani mati mintak..

"huh? aku ingatkan budak mana tadi.. ko besar macam gajah nak duit raya?", makcik perli pastu gelak macam orang gila.. argh..

gua besar sangat ke ha? apesal cepat sangat gua membesar ni?? dulu-dulu gua ingat duit raya gua dapat ada la 2 3 ratus.. sekarang haram la duit raya.. nasib baik gua bijak bawak anak sekali.. har har har..

kalau raya umah yang gua tak kenal memang gua mintak duit sampai dapat. kalau tak bagi gua makan kuih sampai tinggal habuk.. seyes ni gua tak tipu.. argh.. bestnya jadi budak-budak kan? main mercun tak kena marah, sepak anak jiran tak kena marah, curi rambutan tak kena marah.. tipu la tak kena marah kan? tapi biasa la budak-budak lagi jadi kalau kena marah esoknya orang dah tak ingat dah.. 

dan yang paling tak best raya tahun ni semua saudara gua ada anak.. apakejadah la semua pakat beranak ni? upacara beromen berjemaah ke apa? memang gerenti kena bagi duit raya la kan? tapi macam biasa gua bagi seringgit.. kalau yang adik beradik ramai gua bagi seringgit pastu suruh kongsi.. hoho..


selamat main mercun..
Comments
47 Comments

47 comments:

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

erk! kalo ada sampai 4 5 orang tu. dapat sorang 20 sen je. eh memang satu family kaler oren ke? wah, suwit giler

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

CEHH

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

muahaha.. satu family oren dowh..

caca said... [MEJAH JAWAB]

alaaaa :((
baru nak jadi yang first komen T____T

muka boodak tu cm tak suke ko je hamzah ;)

Kimmy Ai said... [MEJAH JAWAB]

aiyo.. femes la 'anak' kau hamzah~

;DD

Pencacai Alim said... [MEJAH JAWAB]

mana bini mung lisa surihani nye?

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

@caca : budak tu anak gua mesti la dia suka.. hoho..

@kimmy : beliau nnt besat cun owh..

@pencaci alim : hoho.. lisa dan curang

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

anak ngan lisa surihati ke ni, lain macam je

syazrina said... [MEJAH JAWAB]

haha.
selamat hari raya :)

Mr feckry said... [MEJAH JAWAB]

sampai bile lu nak jadi bebudak

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

syazrina : raya!!!

mr feckry : sampai gua mati

amira said... [MEJAH JAWAB]

kaki besi tol suke2 sepak anak orang eh.. ganas la kau kecik2 dulu..heh..
patut la banyak kanak2 hilang.. kau culik buat anak kau minta duit raya...hehe

Syida Shukor said... [MEJAH JAWAB]

agak agak aku dapat tak duit raya ?

fatinzalila said... [MEJAH JAWAB]

makin gile lah ko nih hamzah. har har har.

elmo blurb said... [MEJAH JAWAB]

lu bile nak beranak ? ~.~

~cik manis~ said... [MEJAH JAWAB]

kedekut nye kasi singgit je. ish ish ish

Latifah said... [MEJAH JAWAB]

sian nye tak dpt duit raya.
aku dapat lagi tahun ni.
hahahha...
ingat tahun lepas last dapat duit raya, tapi Abah berbesar hati bagi duit raya beberapa keping. yahahhaha.
tapi semua adik sepupu aku yang dah kerja boikot tak nak bagi kakak dia ni duit raya... cehhh aku student lagi apa.

Lindonut said... [MEJAH JAWAB]

lols!

beruang said... [MEJAH JAWAB]

kesimpulannya,wat la ank ntok escapr dari memberi duit raya

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

amira : haha.. biase la budak2.. lol..

syida : ceh.. ko ptt bagi aku duit raye okeh..

fatin : har har har.. jgn ckp camtu dowh.. nnt jadi betol..

elmo : apakejadah soalan ni??

cik manis : lol.. bukan diaorang ingt pun kalau bg byk2.. hahahaha

latifah : bagus2.. apa kata ko g jalan2 raye.. hahaha

lindonuts : lolzzzz

beruang : buat anak?? okessss.. hahaha

ribena.illina said... [MEJAH JAWAB]

kalo ko kasi seringgit adk bradik 10 owng. gle sian. seposen sorang jek. hahaha

the bert said... [MEJAH JAWAB]

aku rase klu xnak kasi duit raye..kasi sorang satu bunga api ok gak..bdak2 kan suka men bunga api..hahaha

iQa~ said... [MEJAH JAWAB]

seyes,aku nk anak ko yg comel ni...

ko wat len la...bg ku yg ni...hahaha!

Sophie Al-yahya said... [MEJAH JAWAB]

eee..kedekut teik idung masin lah tu kalo singgit nak bahagi ramai2.

padan muke ko dah besar x dpt duit raye. ;p

DKosongLapan said... [MEJAH JAWAB]

amboi chor....
dah tue bangke pun nak duit ghaye lagi ke???
awok suke bace blog mike....... gaye santai tapi sempoi.....
tq sebab jengok blog awok yg tak sebeghape.....

jemputle masuk lagi....
http://dkosonglapan.blogspot.com

P/S: awok udah rejister jadi polower mike.....siap letak blog mike dlm bloglist awok....

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

oh comelnye budak kecik tuh!

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

beromen secra berjemaah?
maksud lu, gang bang?
hakhak!

mogobja said... [MEJAH JAWAB]

dtg lg skli gak.. keh3

gebgeb said... [MEJAH JAWAB]

muahaha
gila jeless tgk budak dpt duit raya
even sampul tulis RM10 duit contoh
tp isi seringgit
gila gumbirabercahayawajah
-________-"
selamat hari raya!

kata kila said... [MEJAH JAWAB]

bagi budak tu kat aku.

black_mel said... [MEJAH JAWAB]

wah...comel2....mana pic 1 family?

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

bawak la bini plakkk

merahitujambu said... [MEJAH JAWAB]

meriah...

chentaMAYA said... [MEJAH JAWAB]

lu. dah beso pn mnx wet raye lagi? gaga!~

Un Phat Lee said... [MEJAH JAWAB]

haha.giler kedekut lu. XD

Tapak Kaki said... [MEJAH JAWAB]

ang kan dah kaya.. nuff kasi duit raya kan.. ang boleh la kongsi duit tu ngan orang lain.haha

Hamizah said... [MEJAH JAWAB]

comelnya anak..ikut bapak ke?

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

lenkali datang la beraya umah aku..... duit ada 14 guni lagi nie tatau nak bagi kat sapa..... tahun nie aku bagi sorang 50hengget.....

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

anak gua comel kan??

puteriqaizyan said... [MEJAH JAWAB]

ngeh3...

besar2 la dpt duet raye lg banyak :))

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

nak duit raye gaks laa~

lantak la dah bsr pon...
lagi bsr lg byk pkai duit...kan??

payeen said... [MEJAH JAWAB]

kedeeeeeekott.

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

hehe.. raya bukan hanya duit raya sahaje kawan2.. hoho

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

ye hamzah~

insaf utk 2 saat~
hehehe...
xdela....
insaf insaf...

n i k l i s a said... [MEJAH JAWAB]

bapak org mntk duet mana nk dpt.
maap la ye. hehe

Rani Rashid said... [MEJAH JAWAB]

cumel anak ko dgn lisa....

Rani Rashid said... [MEJAH JAWAB]

cumel anak ko dgn lisa....

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...