Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Sunday, September 19, 2010

Bye-bye Rumah

"Nanti blajar betul-betul, jangan asyik jalan-jalan.. Makan kena jaga, tido biar cukup", mak gua berkata-kata..

"Alah.. dia tau la pikir mak.. dah besar gajah takkan tak tau lagi..", kakak gua dari jauh sound.. mesti beliau jeles. gua dah agak.. padan muka lu kak..

"Kalau mak tak cakap saper lagi nak cakap?", mak gua balas balik.. Agak betul point mak gua bagi.. Kalau gua tak dengar cakap mak gua nak dengar cakap saper lagi? Mak lu? gile hape gua bukan kenal pun.. kah kah kah..

"Ok mak", gua balas dengan dua perkataan.. dua perkataan sudah cukup bagi gua.. ingat nak nangis tapi gua tahu tangisan akan membawa padah..

"tiket dah ada?", mak gua cakap lagi..

"ada mak"

"baju sejuk?", mak tanya lagi..

"ada mak"

"kasut?"

"ada mak",

"Mak, semua dah ada la tu.. Budak ni dah 5tahun duk KL tuh.. tengok cara dia cakap dah tau bukan budak kampung dah.. tapi budak KL", kakak gua perli lagi.. nak je gua sumpah jadi katak tapi gua tau sumpahan gua takkan menjadi.. argh..

Bila lu baca entri ni gua dah ada dalam bas, argh.. seyes gua sedih.. nampaknya tahun depan la gua balik kampung ni lagi.. bye-bye rumah.. Hi hi KL..

Ingatku dalam doamu mak.. gua benci lu wahai Kuala Lumpur.
Comments
74 Comments

74 comments:

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

anak omak...
dah besar kn pandai jaga diri sendiri...
tganu bkn jauh sgt.. nnt balik la lg...

kata kila said... [MEJAH JAWAB]

die dah berbulu mak.pandai lah die jage diri

emymilia said... [MEJAH JAWAB]

belajar rajin2 dik.....selamat kembali ke skool....^_^

eqbalzack said... [MEJAH JAWAB]

sah2 tak reti cakap ganu dah ni...haha

aYaz said... [MEJAH JAWAB]

ohoho..
slmt kembali belaja ye hamzah..

payeen said... [MEJAH JAWAB]

ini hamzah kan. bukan org laen. huhu. laen okeyh kaw! ^^ the gewd one. ^^

misz myza said... [MEJAH JAWAB]

Ingat 2.. belajar rajin2.. dah besar leh jadi oltromen.. eh silap.. leh jadi polis!!!

Mengapa polis??? erk...

rammyd said... [MEJAH JAWAB]

yer... selamat kembali ke rutin harian. :)

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

cilakak nak jugak buat entry autopost...hahahaha dem..

ai na said... [MEJAH JAWAB]

selamat belajar balik.

jangan lucah2 lagi,

six.september =_= said... [MEJAH JAWAB]

gampang ahh hamzah..patut dok ber emo kt belog aku..

harap ko ingat la jalan nak balik kampung tu taun depan

zaradgreat said... [MEJAH JAWAB]

jangan melalak dalam bas udah lerrr..

Latifah said... [MEJAH JAWAB]

selamat kembali menuntut ilmu.
jangan nak melucah je kejenya...

belajar molek2 k.

yuyu said... [MEJAH JAWAB]

mung hamzah kalu dok reti cakap ganu aku sekeh r!!!

naz said... [MEJAH JAWAB]

bro. kasi gegar sama kl. kasi lu punya kampung dengar haha akak lu dari di sumpah baik lu sampaikan salam gua haha emak lu sekali :)

♥Ismi Huda♥ said... [MEJAH JAWAB]

camat sampai ke destinasi.. jgn nakal2 dh..

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

ala bkan jauh pun. dlm peta dunia sejengkal pn x smmpi :D

fairuz said... [MEJAH JAWAB]

dekat je.ilek ar. lagi nak tacing2.hahah










































(^_^)

DKosongLapan said... [MEJAH JAWAB]

alahaiiii.....
takde jauh maknenye kolumpo tuuuu

Bert said... [MEJAH JAWAB]

key ell la best, hehe

cik shara gadis bunga said... [MEJAH JAWAB]

haha
take care syg :)

Azmi said... [MEJAH JAWAB]

anak omak ni..kah3

ardinihumaira said... [MEJAH JAWAB]

mak risau tu.. hehe

amira said... [MEJAH JAWAB]

haih.. pi ja KL tu.. nanges kat sana~~

plumpy.tootsie said... [MEJAH JAWAB]

bape jauh umah kau ke kl??

Gayahspears said... [MEJAH JAWAB]

cet!!! bunyi cam sedey beno je :P
kua ka air mata jantan ko tu??? hak3

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

jaga diri sayang :-*

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

aku pun nak cakap jugak...
gua benci lu wahai melaka..hahhaha

Syima said... [MEJAH JAWAB]

eleh....benci tapi sayang kan...
welcome back to KL~

Sharinginfoz said... [MEJAH JAWAB]

mak sayang le tu

Keputusan Terkini Man Utd vs Liverpool

Nur Hayaty said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...bese la,da mmg mak macam tu kan..

wa rasa nak sumpah lu jadi otromen,senang lu balik kg n ke KL tak yah naik bas...kehkehkeh

aLya said... [MEJAH JAWAB]

xpe2..mLam esok terbang balik ganu..
awk kan otomen..gunekan kuase yg ade..ngeee:-)

senandung semalam said... [MEJAH JAWAB]

comey la..
ahaahhaha

Rara Nasiha said... [MEJAH JAWAB]

pahal lu nak benci tanah tumpah darah gua?


P/s: tetbe emo! haha

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

huhuh...perantau merantau dirantau rantau

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

ko study mane ek hamzah?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [MEJAH JAWAB]

ni la satu2 nya N3 lu yg gua baca xlucah...

ham ham hamzah ian

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

aritu aku balik trganu sampai 5hari. nak muntah ijau tatau nak watpa...... kalau aku tau ko ada sana bley aku ngorat........ (ko jangan la bgtau kat intan. he he......) skali laie balik sila blanja aku air buah gelas besar yer!!!!

Heidi Shafiq said... [MEJAH JAWAB]

gua kene blk mlk.. lame2 hmpir hilg loghat kL..

elmo blurb said... [MEJAH JAWAB]

sayangilah ku. haha

assila. said... [MEJAH JAWAB]

byebye kl, hihi melaka. adeyy, malasnyeee nak balik

NICK IRFAN said... [MEJAH JAWAB]

wah! bgus la mak ko...

Huj@n said... [MEJAH JAWAB]

Pang!!!!!!!






















































Pang!!!!



































pang!!!


































okey..afdal tiga kali lempang





















































eh....





































pang!!!!

pi skolah elok2...hahahhahahha

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

haha. aduhai.

gudbye ganu, hello kl.

cam ne la perasaan aku bila tengok date nak balik egypt makin dekat.

LiFe KaMi said... [MEJAH JAWAB]

anak mak rupanya..
kalau nangis buruk padahnya ye,,
haha ayat ko tak bole blah la..

Bukan Gadis Comel said... [MEJAH JAWAB]

gua pon benci lu jugak KL!
eh salah. Shah Alam.

Bukan Gadis Comel said... [MEJAH JAWAB]

gua pon benci lu jugak KL!
eh salah. Shah Alam.

Bukan Gadis Comel said... [MEJAH JAWAB]

banyak nye aku post komen. muahaha. gila kuasa.

Miranisa =) said... [MEJAH JAWAB]

hamzah,jgn lupekan aku.
wahahaha
tade kene mngene.
btw,take bare =)

tehr said... [MEJAH JAWAB]

kat dalam bas kamu tidur ya?
tak takut ke?

...nanti sampai KL jangan start ngorat lagi macam tahun lepas

tak baik

"ya mak"

maisyara Pot! Pot! said... [MEJAH JAWAB]

post entry macam nak pergi oversea. hahahahahaha. KL jela kot. bukan jauh mana pung ;p

HEROICzero said... [MEJAH JAWAB]

bagus nya emak2 ni, semua benda dia tanye. alhamdulillah =)

mr.syazwan said... [MEJAH JAWAB]

biar bhs berubah tpi janji ADAT

tidak berubah

betul x??

ceeeewaahh!

eliana_adnand said... [MEJAH JAWAB]

anak mak nih... blaja betol2 nt..
jgn asyik nk blumpur je kt kuala tu.. :P

pisau belati said... [MEJAH JAWAB]

ibu mana yang tak sayangkan anak...
belajar rajin2.

eh,belajar di KL? Uni mana ya?

ana said... [MEJAH JAWAB]

eleh...benci KL ke sayang KL...hihihihi

Linglung said... [MEJAH JAWAB]

berak dah pandai basuh sendiri ke belum nie?? kah kah kah!

tukang karut said... [MEJAH JAWAB]

ekleh...mkn sarap pgi kt kl,berak tghari kt ganu pom ble la...

syahira ariff said... [MEJAH JAWAB]

nie mesti anak manja nie
tgk sapu tangan dlm poket kau pun da tau
anak bongsu eh?

nurkaloi said... [MEJAH JAWAB]

uwhh...agak sedeyh baca entri nie...ekekeekeke...
tggu setahun ag ler nak berhari raye

Faizal n Fashitah said... [MEJAH JAWAB]

Lerr...ingatkan jauh ke oversea mane.. KL je rupe nyer hehe..

Sumijelly said... [MEJAH JAWAB]

nak duit raya!!!!!!!!!

Sumijelly.com

kucingorengemok said... [MEJAH JAWAB]

aku pun benci kl

h a n i e said... [MEJAH JAWAB]

jumpe dkat KL ye..hahahaha

Cik Bucken said... [MEJAH JAWAB]

naseb baek aku mmg duduk rumah..
hoh!

Hanis Azla said... [MEJAH JAWAB]

loorrr.. naik bas ker??? nape x terbang ajer.. he..he.. boleh balik hari2..

lionteen said... [MEJAH JAWAB]

ank mnje la ni..
take care:)

NUNU EERA said... [MEJAH JAWAB]

xpe.. rye aji nnti leh blik kg lgi.. ;)

MiMiEy :) said... [MEJAH JAWAB]

dalam hati ada air terjun.

PinQib said... [MEJAH JAWAB]

ak x penah p KL

PinQib said... [MEJAH JAWAB]

napeer ayat mak lu same macm gua??

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

babai kampung..yuhu..

bday saya pun tak lama lagi...sila sedia hadiah.

f.a.r.a.h said... [MEJAH JAWAB]

uik. macam jauh je gamaknye bunyik nak balik. haha

nEuR0 shEwAzni said... [MEJAH JAWAB]

aku jugak benci kL .
ehh??
sory la brader hamzah tercapab lak .

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...