Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Monday, September 20, 2010

Hidup

Hidup tak selalu best.. Kalau nak best tiap-tiap hari meamng tak boleh.. Sebab itu gua gunakan dynamo.. lebih kuat mencuci.. argh.. gua mengarut dah..

Ada orang suka ada orang tak suka.. Bagi yang tak suka gua tak tahu nak buat apa.. Mungkin hidup korang terlalu seronok, mungkin juga terlalu sedih agaknya.. Mak gua cakap, "dalam dunia ni takde apa yang free" kalau dapat free itu la rezeki namanya.

Kalau hari-hari kita sedih apa kita dapat? Cuba pikir secara positif ataupun tak payah pikir langsung pasal bende-bende yang ganggu korang.

Korang mesti nak cakap, "Ko tahu cakap je, ko tak tahu perasaan aku macam mana. Ko tak rasa apa aku rasa.. cakap boleh la tapi habuk takde"

seyesly memang gua tak paham apa pun.. tapi apa gua paham hidup kena hepi, kalau tak hepi kawan-kawan kan ada diaorang boleh tolong. Kalau takde kawan korang boleh main miskol.. seyes main miskol best gila.. gua hari-hari buat tak kira la gua main tekan je nombor tu.. entah-entah tu nombor perdana menteri memang mati la gua pasni.. har har har..

kalau tak berani jugak try korang tengok cerita 'annoying orange' kat youtube.. seyesly memang best. sampai sekarang gua tak habis lagi tengok. kawan itu penting dalam hidup. jangan sebab benda remeh temeh, bende kecik kita nak lupa kawan.. argh..

dan juga gua rasa semua orang boleh buat baik.. walaupun orang tu gila trafik, gila duit nuff, atau buat entri rage kutuk-kutuk orang lain tapi dalam hati kita tetap sama.. semua orang boleh jadi baik..

selamat hari lahir hamzah ian.. maaf zahir dan batin..
Comments
73 Comments

73 comments:

cik dayah said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari raya,... :)

yuyu said... [MEJAH JAWAB]

sangat betoiiiii tuh hamzah ian...:)

yuyu said... [MEJAH JAWAB]

sangat betoiiiii tuh hamzah ian...:)

PinQib said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.. ak x sempurna.
eh.. camat ri rayer


Latest entry di:

Jenis mamat dibenci perempuan ><
Mainan genius dari Japan

nurdani said... [MEJAH JAWAB]

lumrah hidup ada best ada tak best

aku kadang-kadang down jugak bila hidup tiba-tiba tak best.huhu

aYaz said... [MEJAH JAWAB]

mmg btul,idup kite ni bkn indah selamanye..
jap pasang,jap surut mcm ombak.
jd brsyukur la ngan idup anda..oke?




hek..
tetibe slmt hr lahir?
besday ko hr ni ek?

Amanda Sabariah Shamsuri said... [MEJAH JAWAB]

nampak sangat oltromen ni anak mak.manja sangat dengan mak~ uhuk3~

Sesumpah said... [MEJAH JAWAB]

serius wa tak raya mcm org gila



org gila yg braya mcm aku



hakhak!

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

eh hari lahir ko ke hamzah? sanah helwah ya gamil hamzah!

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

slmt hari beranak hamzah

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari tua

=)

amira said... [MEJAH JAWAB]

tak taw nak kata apa.. komen gak hahaha

Aujinz said... [MEJAH JAWAB]

besdei lu hari nie eik?..
Selamat Hari Lahir..

koh koh koh..

Gayahspears said... [MEJAH JAWAB]

camat pengantin baru~hak2.. gunakan daia!!! lupakan dynamo :P

ana said... [MEJAH JAWAB]

hepi besday n slmt hari raya!

shima said... [MEJAH JAWAB]

macam terharu lak bace entry ko yang nie,

semua orang boleh jadi baik!betollll

zam.enol.arep said... [MEJAH JAWAB]

ko kawan aku. nak peluk boleh? haha

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

aku baik x ??? hahahaha

Miranisa =) said... [MEJAH JAWAB]

hamzah,ayat kau kali ni buat aku tacink.terharu~
kau jgn buat aku tacink lg ..
aku tharu~





ps:aku suke tgk annoying orange =_=

zirconia said... [MEJAH JAWAB]

happy birthday otromen hamzah :)

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

saya pun baik jugakkan..ehhehe

MiMiEy :) said... [MEJAH JAWAB]

wah, jd matang kejap dia..
tabik springggg
lah.
hohoho.

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

wehhhh! selamat raya...huhu

senandung semalam said... [MEJAH JAWAB]

stju dgn awk hamzah ian...

six.september =_= said... [MEJAH JAWAB]

ehhh hari lahir lu ke arini..patut la meraung bila balik KL
gupanya tak leh sambut besday dgn family

gua kalau tensen, gua tgk cite oggy & cockroaches ja..mcm bangang

:: bubu :: said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari tua..agaga
betul tu ape awk ckap..

beruang said... [MEJAH JAWAB]

live ur life happily
frens 4 eva..

maisyara Pot! Pot! said... [MEJAH JAWAB]

jom gua belanjer lu secret resipe. tapi, lu yang bayar tau? heeeee xD



* Happy birthday. kenapa kau tak menggila macam selalu? aku was2 dengan entry ko kali ni. hamzah ian ke yg update ni? ^^

DKosongLapan said... [MEJAH JAWAB]

Besday mike haghi ni???.....hepi besday....... makin tue leee....

Cik Mus said... [MEJAH JAWAB]

sy suke entry ni.. hamzah nak kenal bole ? lalala

Peminat Katie Holmes said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari tua brader.

asked said... [MEJAH JAWAB]

hobi gua time baby2 dulu..

konon2 miskol nk dgr lagu2 dr phone org..

padahal..gua tgh sepi.
takde org sanggup msj ngn gua..

cis!

selamat kenal2 gak ngn lu..

HanaJimi said... [MEJAH JAWAB]

saeng.il chukhahamnida ian!

elly said... [MEJAH JAWAB]

Selamat Hari Lahir...

Selamat Hari Jadi....

Moga Panjang Umur Murah Rezeki....

Update je hari-hari...

cakap orang jangan peduli....

selalu baca entry kamu cuma banyak jadi silent reader je...

plumpy.tootsie said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari lahir????????????

Bukan Gadis Comel said... [MEJAH JAWAB]

lahir ke? Selamat2..

payeen said... [MEJAH JAWAB]

xde en3 lucah. mimpi ka aku. ^^ gura okey!

slmat hari raye jugak!

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said... [MEJAH JAWAB]

betul tu hamster ian..
aku selalu anggap semua blogger lelaki adalah gay..pdhal mereka sesuci lambaian kaabah bak kata cdot prott prott...

intaneqashut said... [MEJAH JAWAB]

selmt hari lhir n slmt hari raya buat kmu hamzah!

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari raya???

gua tulis selamat hari lahir la kawan-kawan..

sah-sah lu tak baca.. sob2..

Afiefah Safieni said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari lahir wehy..
nak amik penumbuk satu..
dUSSHhhh..!!!

dylli said... [MEJAH JAWAB]

wah.
entri baik ni.

SELAMAT HARI RAYA. :)

soffea said... [MEJAH JAWAB]

bro ;)

setuju.
hidup kan mcm roller coaster. kejap kat atas, kejap kat bwh, n kejap2 cam terbalik pulak. tp best. so, just enjoy ;)

naz said... [MEJAH JAWAB]

kemain serius pula kali ini. haha hidup ini bukan untuk di rancang. lalu baru tahu apa yang terhidang:)

makdara TERDIVA said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari adikku..hamzah ian...

aku junsu said... [MEJAH JAWAB]

saengil chukahae~bukan mencarut ye incek hamzah..hahaha~selamat hari jadi la..selamat hari tua~semoga dpt jadi org yg lebih baik..

hidup kan a bed of roses with thorns..memg xselalu happy..tp wa selalu gelak je kalo dah sedih sgt..

hidup kena hepi walopun sedih..ermm..pape jela...~hahahaha^^

cik shara gadis bunga said... [MEJAH JAWAB]

happy becoming besday my dear. t celeb same same

PinQib said... [MEJAH JAWAB]

tau la bday otromen. sajer jer. nak wat camtu.. wat bute x nmpk haha

mia said... [MEJAH JAWAB]

is it ur b'day?well, happy b'day ye..memang smua orang bole jadi baek, but zaman sekarang nak jumpa orang baek payah sket..kot..ape3pun, pokok pangkal hati kan..

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

naper entri nie berbaur kesopanan dan kesusilaan..........??? aku tanak komen sebab aku masih terpana.....

Cik Akma said... [MEJAH JAWAB]

annoying orange? wasabeyyyyyy. mmg annoying habis hahaha~

♥Ismi Huda♥ said... [MEJAH JAWAB]

camat ari kejadian~ ^.^

dLa said... [MEJAH JAWAB]

tapi ade gak kwn x serupa kawan. cmne tu ?

Ayumi said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari beranak oltromen!! :D

siggplus said... [MEJAH JAWAB]

apsal kau baik semacam ni?

dapat batang ke apa?

nabilah said... [MEJAH JAWAB]

ooo...hepi besday....:)

LiFe KaMi said... [MEJAH JAWAB]

hepi besday bro..

ain fathihah said... [MEJAH JAWAB]

selamat menuakan diri

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

kwn suka sng dicari

kwn menangis jarang di jumpai..


ada satu kemusyikilan, bukan bday ko lambat lg ke?

fara said... [MEJAH JAWAB]

housemate aku dlu slalu maen miskol aku.
sbb die pena 'ter' kol pastu laki mane ntah angkat.
mase tu line maxis nga bengong.
tros excited giler die.
bole geng ngan ko kot.
haha~

Faizal n Fashitah said... [MEJAH JAWAB]

Entry cukup mantap! bleh mengalirkan air mata. Syabas! -Reuter
Apapa pun, selamat hari lahir Hamzah! tak sangka,.. akhirnya ko kian dewasa.. yerRRrr..

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

eh??ari ni besday ko ke mezah??

SELAMAT HARI TUA la buat kau mezah..semoga kau sentiasa dirahmati Allah..

kawan mmg ramai dan senang nak dapat..kawan jugak datang dan pergi bile2 masa saje dorang suke..

tapi 'sahabat' yang boleh bersama waktu susah dan senang yang paling susah nak jumpa..semoga kau jumpa dengan 'sahabat' tu nnt..selalunye 'sahabat' tu yang akan jadi bini kau le mezah..hehe..

ceklala said... [MEJAH JAWAB]

npe lain mcm je bunyik entri ko kali ni hamzah? dah bertaubat kah?? hahaha....siyes...ade sedikit unsur2 agama dlm entri ko kali ni...sejak2 dah smpi akil baligh ni cam ade sedikit perubahan yg berlaku pd ko yek hehe..teruskan!! selamat hari lahir dan raya, maaf zahir batin...;)

manje said... [MEJAH JAWAB]

salam aidilfitri juge...

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

entry yang agak mencengkam jiwa dan serius di situ..

complicated said... [MEJAH JAWAB]

biasalah nama pun hidup ,ada naik ada turun..tahniah diucapakn gua suka baca ni ,hee :)

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari raya buat lu.

teha said... [MEJAH JAWAB]

bufday ko ke?? hepi bufday...

teha said... [MEJAH JAWAB]

bufday ko ke?? hepi bufday...

PinQib said... [MEJAH JAWAB]

slmat hr jdi hamzah ian. moge ko bhgia dan bjaya hendaknyer

Camellia said... [MEJAH JAWAB]

bufday kamu ke? oh ho~ selamat hari lahir hamzah ian! ;)

Aya de Luna said... [MEJAH JAWAB]

semua orang boleh buat baik,sebab semua orang memang baik..yeah,positif thinking itu penting..

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

besday ke?? epi besedey!

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...