Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Wednesday, September 29, 2010

Lelaki Cantik Perempuan Kacak

ho ho ho hoyeah... (iklan horlick)

Gua tengok perempuan cantik tadi. seyes cun.. gua tak tipu.. Jadi gua nak tanya korang semua.. Kenapa kita suka tengok orang yang lebih cantik, menarik? 

Bagi gua semua orang nakkan perhatian. betul tak? Ke tak betul? Kenapa lu pakai mekap? laki pakai minyak rambut? Tipu la kalau lu cakap nak lebih berkeyakinan untuk menghadapi hari-hari mendatang.. itu semua alasan masa jawab soalan karangan spm je.. argh..

Bila korang beli mekap apa perasaan korang time tuh? Maksud gua perasaan ketika mahu membeli alat hiasan nih? Sebab mekap tu akan buat korang nampak cantik cun melecun kan? Jadi takde la jakun sangat orang lain pakai mekap kita tak pakai betul tak? 

Orang cakap kalau dah cantik tak payah pakai mekap pun takpe. Pakai baju buruk pun nampak cantik.. argh.. Dalam 10 orang gua jumpa hari ni, sorang je gua tengok cun.. yang lain hanya la cuba untuk menjadi cun.. termasuklah gua sendiri.. grr..

Tipu la kalau niat korang beli mekap tu nak suruh suami tengok.. Kalau gua ada bini pun gua tak nak bini gua pakai mekap. gila apa nak cium bini tapi muka penuh bedak, ada gincu, rantai kat tengkuk.. ciss.. tak ghairah langsung.. 

Abis yang tak kawin lagi apekejadah pakai cun-cun?? Kepuasan diri sendiri kawan perempuan gua cakap..

apekejadah gua pakai levi's ori hari-hari? baju nike ori, minyak rambut mahal macam gampang.. Jawapan gua, kepuasan diri gua sendiri.. Lebih berkeyakinan mengadap orang ramai.. Dan juga nak riak takbur kat orang lain.. ceh, jawapan same je.. har har har


Comments
61 Comments

61 comments:

Rozita said... [MEJAH JAWAB]

sy pun nak cantek, tp tak cantek cantek jugak..

ana said... [MEJAH JAWAB]

keyakinan diri tu penting...satu cara nak dpt keyakinan diri, melalui pakaian...

Umie Nadhirah said... [MEJAH JAWAB]

Nyah betol la entry ni x'D HAHAHHA!

emymilia said... [MEJAH JAWAB]

entry sengal derrr....:)

eiffel said... [MEJAH JAWAB]

bg aku..bila korang xyakin..korang xderk kofinden tuk buat diri korang terserlah...dn pasti korang akn malu berhadapan dgn khalayak!!!


tp klo korang konpiden...pasti korang akn cuba sebaiknyer tuk nampak menarik hatta tak cun skali pown

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

hamzah cantekkk la..heheh

aYaz said... [MEJAH JAWAB]

nak cantek,nak lawa,
nak ensem,nak nampak smart...
duniawi semate2..
:p

mia said... [MEJAH JAWAB]

tak faham maksud entry ni pokcik..

kata kila said... [MEJAH JAWAB]

bongok.mestilah nak. ko pun cakap diri ko hemsem.ape kes

Is said... [MEJAH JAWAB]

aku langsung tak pernah pakai minyak rambut. rambut aku ada jelembapan semulajadi, so tak perlu pakai minyak rambut. itu satu kepuasan bagi aku. haha..

nurkaloi said... [MEJAH JAWAB]

seyes skrg sume nak cantik

lau dulu ku kene pkai cntik2 g kelas sbb takut lecturer maki
*ko myt hidup ke*ne gincu ne bdak??**kuwa klas aku skrg*

tp skrg da berubah pnmpilan diri kene jage laa an...trik perhatian org msti laa ann...kpuasan diri suda pasti...

~~Ciklinn~~ said... [MEJAH JAWAB]

ciklinn kamu rasa cun tak tanpa mekap???? muahgahaha

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

suka hati dorg la nk pakai make up hehee
aku mmg tak pakai make up..
dan aku slalu dikutuk sbb tak pakai make up..
biar la org nk kata ape janji aku suka natural..
mgkin yg pakai make up ada alasan dorg..

fhunky-fhinky said... [MEJAH JAWAB]

gua pakai selekeh je sentiasa..chill je..

hahahahah!

*Miss Geli^ said... [MEJAH JAWAB]

ahkak tak payah mekap tebal tebal..cukup ngan lipstick n dua kali semburan white linen estee lauder..

ahkak cukup yakin dikhalayak ramai dengan dua buah dada yang mantop dan bontot yang jungkit..itu pun kira dah yakin gile dah tu

mekasih!

Hanis Azla said... [MEJAH JAWAB]

suka perasan cantik dan suka tgk org cantik...

yuyu said... [MEJAH JAWAB]

cehhh!

maisara shafiee said... [MEJAH JAWAB]

kau buat entry neh . sebab kau jeles an kau taley nak pakai makeup ? huahaha =='

Ann said... [MEJAH JAWAB]

ak xsuka pakai make-up n brg kemas...kacak x aku?

eqbalzack said... [MEJAH JAWAB]

setuju2....org botakkan rambut pun sebab nak nampak cantek...

grOundnUt said... [MEJAH JAWAB]

kalau perempuan dia akan cakap
" kerana diriku begitu berharga ..."

kalau lelaki ... erkk mb la dia ckp
" take care ... " ( garnier )

J. Abdullah said... [MEJAH JAWAB]

gua hari hari cantik (keyakinan tu penting walaupun realitinya, haih, takyahlah cakap).

aisHa 'S' said... [MEJAH JAWAB]

aku yg perempuan ni pun suka tengok perempuan kacak...ini kan pula ko yang lelaki...mesti lg suka kan..?

M a W a D D a H said... [MEJAH JAWAB]

cantik itu menawan..cantik luar dan dalam lagi menawan...;)

CiK NaThRaH said... [MEJAH JAWAB]

lahhh...bila ko tengok aku wey? awat x habaq?? hahahaha :P

Azmi said... [MEJAH JAWAB]

aku jugak la yg tak pakai mekap..
har har har(apekejadah gua berjangkit ketawa sma cam lu

White Bird said... [MEJAH JAWAB]

gua nak cantik supaya dpt pikat dato wat jadi laki .. ok?

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

cantrik menarik kau memng da bom!!!

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

cantek la hamzah ni. auwww..

Adlina Husaini said... [MEJAH JAWAB]

hehe adaka laki nak cium bini yg berfoundation lipstick bagai??


meh visit:
kami memang sempoi

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

aku tak pernah ade mekap..setakat bedak compact je la yg ade pun..tak reti aku nak mekap2..dah tak cantik..nak buat cmne..terima je la diri seadanya..hahaha..

Sharinginfoz said... [MEJAH JAWAB]

yang lagi bagus cantik budi pekerti

Dee Zahari said... [MEJAH JAWAB]

cissss...
lu printscreen! hahaha

yela ham, sape xnk cantik..
semua org cantek sbb pakai mekap.
kte pn nak jugak

little ain said... [MEJAH JAWAB]

it's indeed important for you to dress up properly. and to look handsome and whatnot.

beauty comes from the inside. the way you present yourself symbolizes everything.

thus, do make yourself look presentable every time.

gadis yang ingin kurus. said... [MEJAH JAWAB]

bersyukur je lah cantek ke kurang cantek. cantek dalaman lagi cantek. ada faham hamzah?

*pompuan memang suke cantek2 utk kepuasan diri je mostly, aku stuju. har3

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

betol la tu

kepuasan diri sendiri

+ suka gak kalo org tgk

wahahaha~

gua cun x?

grrrrrrr =P

aLya said... [MEJAH JAWAB]

ha!!! mesti ar sbb nk phatian gak..\kan..kan..kan????

mia said... [MEJAH JAWAB]

weh pokcik..

maisyara Pot! Pot! said... [MEJAH JAWAB]

kalau cantik tapi mulut macam shilaka buat apa meh... =,="

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

aku nak badan yang chamtek.

maisyara Pot! Pot! said... [MEJAH JAWAB]

kalau cantik tapi mulut macam shilaka buat apa meh. =,="

tengku_fir21 said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..gua memang dah lahir kacak jadi nak kacak kan lagi blh mcm tue..hahaha

Mawar said... [MEJAH JAWAB]

aku mekap pon cantek tk mekap pon cntek jugak.

sekian

merahitujambu said... [MEJAH JAWAB]

semu aorg nk cantik..tapi xsemua org cantik..uhuk

amy azuha said... [MEJAH JAWAB]

haha..yups pmpn kne tmpil cantek utk lebey konfiden..bru bf xlari kan? haha :PP

makdara TERdiva said... [MEJAH JAWAB]

sebab tak cantik la yg akak kena make-up tebal2 bagi cantik...hoho!

nape org lelaki tak suka pompuan mekap?? padehal dia nak bini/makwe dia cantik??? ha! cuba jawab!

SitiMashitahSaidin said... [MEJAH JAWAB]

owg gila pon suka yg cantek....
:P

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

cantik tu subjektif kan........ macam ko dok kata ko hensem, aku dok belek2 tak nampak langsung kat mana hensemnya......

p/s : ko paham tak maksud hensem yang sebenarnya????

Cik Jari said... [MEJAH JAWAB]

erm...erm...ntahlah

Rani Rashid said... [MEJAH JAWAB]

apa ke jad....pakai bra mahal2, xnak tunjuk orang...boleh x aku kuar statement cmni..wakakakaka :D

beLLa said... [MEJAH JAWAB]

maksudnya, kaupun pakai mekap ke??

*xpaham2 lagi..;p

~cik manis~ said... [MEJAH JAWAB]

hamzah, aku termasuk dlm 1/10 org yg cun tu kan? hahahahahahahaha :B

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

ko tak mo macho??

ika said... [MEJAH JAWAB]

cantek menarek tertarek . eh bnyk nye huruf E !

beruang said... [MEJAH JAWAB]

cantik dalaman lebuih hakiki

crazy_labelle said... [MEJAH JAWAB]

ak suke kerja... n kerja mmg tensyen... stiap kali tensyen keje, ak akan pujuk diri ak dgn membeli brg cantik2... seriusly, shopping mende cantik2 mmg satu terapi terbaik...

tukang karut said... [MEJAH JAWAB]

levis lu bkn made in golok ker????hahahha.....
lu tau ker cmner nk bg ghairah kaw2????

Kap said... [MEJAH JAWAB]

kau kahwin bukan cium saja,
macam macam kau nak nanti.
demi kepuasan diri :)
har har hur.

*cimOt* said... [MEJAH JAWAB]

chantek tu subjektif..tapi saper yg xmo sesuatu yg chantek dan sedap mata memandang..?

Biela Sapine said... [MEJAH JAWAB]

aku kalau boleh nak orang tengok aku cantik je.. haha
tapi aku sememangnya cutes lah kan, tak dapat dinafikan.. hahahah
dah syokk sendiri ok dah.

✿ Purple Violet ✿ said... [MEJAH JAWAB]

aku pakai mekap sebab...sebab.. menutup cela di wajahku.. haha

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...