Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Tuesday, September 14, 2010

Lelaki Jahat Perempuan Bodoh

"Lelaki melayu semua jahat", mak gua cakap macam ni.. Gua pun terkejut jugak bila mak gua tiba-tiba emo.. Nak je gua tanya gua ni bukan melayu ke? kang kena penampor pulak dari beliau.. argh..

"Lelaki melayu ni sikit je yang baik.. Yang haprak memang bersepah!", gua jadi lega bila mak gua cakap macam ni.. maybe beliau tengok muka gua yang mintak penjelasan nih..

"Ingat lepas kawin semua setel? Ingat lepas kawin bahagia macam drama tv ke? haram la kalau ko perempuan pikir macam tu..", kakak gua yang duduk terkangkang pulak yang kena.. Nasib ko la kak..

"Lelaki ni sebelum kawin je baik, bagi hadiah macam-macam, tolong kalau susah, cakap bunga-bunga.. Lepas kawin? Haaaraaaaaammmm..", mak gua cakap lagi... kali ni dengan nada yang panjang.. nak je gua gelak tapi bila pikir ni situasi yang seyes gua diam je dan buat muka seyes macam orang gila..

"Dan perempuan tu bodoh sebab percayakan lelaki..", mak gua akhiri khutbah beliau dengan nasihat kepada perempuan..

owh.. ada surat khabar kat depan beliau rupanya.. tapi betul jugak apa yang mak gua cakap kan?
Comments
64 Comments

64 comments:

cik tipikal said... [MEJAH JAWAB]

lelaki melayu lah yang romantik bila time haram. bila time dah halal, jd tak romantik.. bluekk!

~cik manis~ said... [MEJAH JAWAB]

betoii. mcm susa nak percaye laki mlayu je. naseb baek suami aku laki spain fernando torres. kehkehkeh

iQa~ said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...

tp bapak n adik wa lelaki melayu baik...

=P

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

takot la nak kwen. grr. haha. macam nak kawen besok pulak

chentaMAYA said... [MEJAH JAWAB]

ade cerita hot la 2 kat pper~

amira said... [MEJAH JAWAB]

belum dapat..merayu kemain..
dah dapat.. buat donno je.. har2.. susah maw cari yang beriman ni..

*cik azeya* said... [MEJAH JAWAB]

memang.

DKosongLapan said... [MEJAH JAWAB]

errr....agak2 mike dlm kategori mane??? yg baek ke yg jahat???

jemput...jemput ke ghumah
Bahasa Melayu Standard

redballerina said... [MEJAH JAWAB]

kalau lelaki india/cina/kadazan semua pun baek la eh?

beLLa said... [MEJAH JAWAB]

besela tuh. 1 lagi perangai org mlayu neh.. suka kondemkan bangsa sendiri. hikk~

shasha said... [MEJAH JAWAB]

jahat ker baek ker den mau yg melayu jugak! hakss~

wOrLdOfsEcReTwHisPerEr said... [MEJAH JAWAB]

huhuhu..
tp apa yg mak bro ckp tu
ada betulnya..mmg bukan smua laki
camtu..
sllu camtu, masa kapel2 xkawen g
macam2 dibelinya..klaur bukan main..
tolong bawak itu ini..
tggula lpas kawen, sllu xjd cmtu dah
uhuhu..tidakk!!

pss..harp bakal suamiku nnti
bkan bgitu, hee~

Pencacai Alim said... [MEJAH JAWAB]

yang baik tu salah sorang adalah gua..

eqbalzack said... [MEJAH JAWAB]

abg eq sokong skett cakap mak tu...hihi

Kap said... [MEJAH JAWAB]

pilihlah aku :)

nosembilanbelas said... [MEJAH JAWAB]

200% sokong mak dan kakak lu cakap...tak ada bangkang punya. so, encik hamzah amek peringatan bebanyak

::FAIZ FARISH:: said... [MEJAH JAWAB]

Tak semua Lelaki Jahat...

Ann said... [MEJAH JAWAB]

betul3 apa mak lu cakap tu..
laki yg baik xramai kt dunia ni...dan pompuan yg baik ramai lak..

kecian kt kaum pompuan ssh nk cari calon

darkbatman said... [MEJAH JAWAB]

hahaha... btl 2.. kebykn mmg cm2 kan.. sblm dpt, lembut gigi dr lidah.hehee

Syida Shukor said... [MEJAH JAWAB]

aku rasa kena berkecuali sebab aku ada jumpa lelaki baik . yang part kawen tu memang tak dinafikan . tapi daddy aku bagi bunga mama aku tiap kali annivesary tu kira romantik lah kan ?

six.september =_= said... [MEJAH JAWAB]

aku taknak kutuk laki melayu lebih2 sebab aku nanti aku nak kawen dgn laki melayu gak..ehh

Ryan Valentine said... [MEJAH JAWAB]

semua orang mempunyai perangai yang berbeza.. yang memberi kelainan pada sesuatu sekumpulan manusia bukanlah dari jenis kaum, jantina atau agama tetapi persekitaran dan pengaruh sekeliling.

annfrendly said... [MEJAH JAWAB]

betul..
sokong 200%
tanpa kompromi..

err.. patutlah ade pompuan yang kawen gan bangla...
hahahhaaha..

tuan blog yang budiman ni,,, jangan jadi lelaki melayu yang jahat taw.. heheheh

Sumijelly said... [MEJAH JAWAB]

kak sumi baik kan?? kan??

http://sumijelly.com

hentakbelipat said... [MEJAH JAWAB]

amarah betul mak lu pagi2 raya nih..

Gen Fujita said... [MEJAH JAWAB]

ada surat khabar kat depan mak tu, tu merujuk kepada cerita berita apa ler agaknya ya?

Uruchimaru @ kf said... [MEJAH JAWAB]

ni citer psl datuk s ke ?

syahira ariff said... [MEJAH JAWAB]

mak kau mcm mak aku

Tapak Kaki said... [MEJAH JAWAB]

bersalah ke aku jadi seorang lelaki.. nanti aku pakai cop sirim..

elmo blurb said... [MEJAH JAWAB]

emph . wa nak cakap something tapi tak nak cakap lahh .

MiMiEy :) said... [MEJAH JAWAB]

wah, hebat juga mak ko erk?

LUMUT said... [MEJAH JAWAB]

nak ngurat mak boleh x??hehe
hye makcik...
slamat ari rYa,,,=p

.:: Miu Miu ::. said... [MEJAH JAWAB]

huhu.. ape yang mak cakap memang selalu betul.

ceklala said... [MEJAH JAWAB]

ape yg mak ko ckp tu aku sokong 125% hamzah! mmg betul sgt la tuh! afundi mak hamzazh!hahaha...selamat hari raya...nk x duit raya singgit?hehe

aNiSa hANg tUaH said... [MEJAH JAWAB]

ayat mak awak sgt best & power..
sokong !!

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

ahh kau pon jahat jugak...

ombak jahat..

amoi said... [MEJAH JAWAB]

Habis.

perempuan cina semua molek kan?

HAHA

aque said... [MEJAH JAWAB]

mcm ayat mak wa... keh3...

fara said... [MEJAH JAWAB]

ayah aku pon pena ckp camtu kat adik aku. huhu

Miranisa =) said... [MEJAH JAWAB]

hahaha lawak mak ang ni hamzah =DD

farzana :) said... [MEJAH JAWAB]

Mak ko boleh jdik cikgu disiplin =D

plumpy.tootsie said... [MEJAH JAWAB]

mak lu rock!

love ur mum huh.stailo.

nur hidayah isa said... [MEJAH JAWAB]

yeke...ni yg takot nak kawin ni...takot2 tapi nak...hihihi

the bert said... [MEJAH JAWAB]

Dan perempuan tu bodoh sebab percayakan lelaki..penutup paling sempurna..hehehe

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

muaahahahaha.. gua baru balik beraya.. korang tak raya ke hah!!!

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

mana ikon angguk laju2 tanda setuju ngan mak ko.............???? aku nak klik patbelas ratus kali.....

Dyna Yvonne said... [MEJAH JAWAB]

hehe..mkn dalam beb..
>_<

zaradgreat said... [MEJAH JAWAB]

uish makcik...emosi baca paper.heee

Syima said... [MEJAH JAWAB]

tajuk berita pasal ape?

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

hhahahha emo2. lom tgok berita. pjg khutbah die. leh geng ngn mak rina ni hehehe

dLa said... [MEJAH JAWAB]

benarrrrr kate mak lu tu !

Sophie Al-yahya said... [MEJAH JAWAB]

waka waka eh eh!
lawak giler mak kau.
emosi betul baca paper.

Cik Akma said... [MEJAH JAWAB]

laki seremban, i likeee *ttbe :P

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

eh..aku nak geng la dengan mak kau hamzah..best gile mak kau ni..memahami betul..hak3..

PinQib said... [MEJAH JAWAB]

haha.. ak tabik spring kat madam mak mu..
fuyooo panazz

PinQib said... [MEJAH JAWAB]

haha.. ak tabik spring kat madam mak mu..
fuyooo panazz

J. Love said... [MEJAH JAWAB]

gua mahu like mak lu 200kali.

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

nape mesti mcm tu kan??
romantik awl2 pastue da tue2 muak..
patut da tue la makin syg~

Rani Rashid said... [MEJAH JAWAB]

mak lu ckp pasal sapa ?

miNeEwaNz89 said... [MEJAH JAWAB]

yeaaaa...mak i pun kata gtu...mak i kata gini"lelaki nie sblm kawen pijak semut pun tak mati tpi lepas kawen gajah pun habis diredahnya..pompuan pun satu dha gtu mula la nak cair"

hiihihih[^_^]

nunaa said... [MEJAH JAWAB]

betul betul..susah jadi perempuan..kena bijak memilih!

fatin said... [MEJAH JAWAB]

nak gelak jugak!..hahahahaha

shuffari aboy said... [MEJAH JAWAB]

Salam..aku tahu mmng ade boys n girls yg jahat kt dunia ni.. X kira race n religion..tpi aku lebih suka cermin diri sndiri dulu.. kte nie perfect sngat kee.... Peace ;-)

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Salam. . .bila sesuatu senario yg dibenci yg x brsalah pn kena. . .aku lelaki tpi x nk ambik pot psal boys or girls nie. . .bnyk lgi bnde lain nk blajar/kejar. . .tpi aku nk ingat kn pde siapa2 yg baca ni. . .klau girls kutuk/anti boys atau boys kutuk/anti girls...sama je kau kutuk/anti pada diri kau org balik...sbab ape aku maksud kn begini...kau org ade blajar agama n tahu asal usul msing2 kn...fikir2 lah sblum benci mmbenci walaupn hati mu prnah trluka...

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...