Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Tuesday, September 28, 2010

Menangis Dengan Cool

Hidup kena ceria.. Kalau sedih jangan malu untuk menangis. 

Biasa la kalau ada masalah dalam kehidupan.. Kalau takde masalah bukan kehidupan namanya.. 

hidup juga perlukan pengorbanan.. Tidak kira la pengorbanan itu orang lain sedar atau tidak.. tidak kira la orang ingat atau tidak.. 

Lain orang lain masalah, lain kehidupan.. Kalau masalah semua orang sama apa gunanya muka berbeza-beza? apa gunanya ibu dan ayah lain rupa? apa gunanya lelaki dan perempuan?

Kalau hari-hari ketawa memang nampak seronok.. Tapi dalam hati orang lain takkan tahu apa kita rasa.. Semua orang ingat kita happy dan semua orang ingat kita suka dan gembira.. Tapi pahitnya kita seorang yang rasa..

Luahkan yang pahit dan tanya mereka.. Nak ke kongsi benda pahit dan penuh dengan air liur ni? Mesti la mereka taknak.. Kenapa tanya mereka? Ibu dan ayah kan ada.. kalau ibu dan ayah ada mereka takkan tunggu kita telan. Cepat-cepat mereka keluarkan dari mulut. Tak payah kongsi mereka telan semuanya.





 Hidup tak selalu best. Kalau hari-hari best itu bukan kehidupan..

Hidup juga bukan selalu sedih.. Kalau hari-hari sedih itu bukan kehidupan..
Comments
60 Comments

60 comments:

ana said... [MEJAH JAWAB]

hidup ada pasang surut nyer...klu time gembira better enjoy sepenuhnya.

adwafarahin said... [MEJAH JAWAB]

wa suke la lu nye post nie..wat wa semangat sket nk tempuh hr2 akn dtg..wakakaka selenge aku!
pis yaw!

Cik Bucken said... [MEJAH JAWAB]

ko sgt serius

h a n i e said... [MEJAH JAWAB]

jgn tunjuk sgt peel serabut tu..nt org pun meluat..

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

comel nye pic?
siap ada spek itam lagi.. kira habis macho la tu ek?
umur bape ni?

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

comel nye pic?
siap ada spek itam lagi.. kira habis macho la tu ek?
umur bape ni?

Yutaka Mushimura said... [MEJAH JAWAB]

picture zaman lampau....ultramen.

motivation days....tq ultramen.

eiffel said... [MEJAH JAWAB]

kte kena slalu beringat..agar tak hanyut...agar tak terlalu hepy atau sedih

¶A.K.I¶ said... [MEJAH JAWAB]

S.E.T.U.J.U!!!

wehh hamzah ian...
kueh rye mne???

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

:"(

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

kita kan hidup atas pentas dunia..kita adalah pelakon utama dalam setiap babak kehidupan kita..kdg2 kita di atas, kdg2 kita d bawah..kdg2 kita gembira, kdg2 kite sedih..

tu gambar kau mase kecik2 eh mezah??ololo..comel..wekkk..

Hanis Azla said... [MEJAH JAWAB]

gambar budak comel tu berkenaan ke tidak dengan entry ni??

KERAK NASI said... [MEJAH JAWAB]

hari ni lu mcm sweet. hehe.

M a W a D D a H said... [MEJAH JAWAB]

sedih..gelak..ketawa..gembira..nak marah..

itu semua lumrah kehidupan...cuma kita mesti tahu nak kawal dan atasi mende tu semua...

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

eh, sejak bila hammie jemput blogger jemputan untuk tulis entri??? this is DEFINITELY bukan hammie....... oh no!!!! langsung tak percaya!!!!

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

bermadah kau hari ni

syakila said... [MEJAH JAWAB]

even hidup tak selalu hepi, atleast kita try tuk selalu senyum. :)

me, nelly said... [MEJAH JAWAB]

hoho! dr kecik smpai besar muke camtu gak lu!

xjadi nak tacing dah! :P

Cik Jari said... [MEJAH JAWAB]

uwaaaaa...
penah try nk share kepahitan dgn kawan...Tak berjaya! dia bz!dengan pakwe!

hakikatnya hidup nih mmg bny perisa..hidup biar sedap

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

pertama kali aku baca entry yg mcm agak skema tp semangat kobar2 dari ko..haha
cess..ko dah besar la rupanya, da matang..hahah
kahkahkah

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

pertama kali aku baca entry yg mcm agak skema tp semangat kobar2 dari ko..haha
cess..ko dah besar la rupanya, da matang..hahah
kahkahkah

darkangel said... [MEJAH JAWAB]

yep, kenangkan yang kita pernah heppi2 gak, waktu sedih2 tu ..akan berakhir juga.

cha said... [MEJAH JAWAB]

setuju, hidup kadang di atas kadang di bawah, baru thrill.

sAya ciTAh kAMu sApE.. said... [MEJAH JAWAB]

yes! right! zaman dulu orang kalau sedih nangis. tapi tak settle2 gak masalah.zaman sekarang sedih. menangis sambil tulis blog. pun tak settle gak masalah. tapi ati puas! support!

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

nape sayu jer post hamzah kali nie~

tukang karut said... [MEJAH JAWAB]

mejah oo mejah....
gua igt lu tau tulis benda lucah jer..upenyer lu dh ble ganti jamal cetusan hati dan dedikasi la....

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

wah, bila hamzah berkata-kata. :)

Bukan Gadis Comel said... [MEJAH JAWAB]

terharu aku.. oh!

asfz lily said... [MEJAH JAWAB]

asfz suka entry yang ni..
:D

mcjust.lol said... [MEJAH JAWAB]

betul tu... blog hamzah pun bukan tiap2 hari lucah... kena masanya ada la jugak entry sedih....

yuyu said... [MEJAH JAWAB]

entry kau hari ni sebaik bdk tabligh lah..

zam.enol.arep said... [MEJAH JAWAB]

ceh. maen tacing tacing plak. haha

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

post ni sangat sopan yer ustaz hamzah

emymilia said... [MEJAH JAWAB]

nama pun kehidupan..ada +ve dan -ve nya dlm hidupan seharian..hidup tak selalunya indah tp yg indah itu tetap dlm kenangan. Menangis lah sepuas2nya krn menangis itu adalah terapi dlm kehidupan. Sbg hamba bersyukur lah kita di atas setiap nikmat yg tlh diberikan Oleh-Nya..:)

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

syahdu. wuwuwuwwu

Aya de Luna said... [MEJAH JAWAB]

ntah kenapa, aku rasa sedih baca entry ni..

Aya de Luna said... [MEJAH JAWAB]

by the way,gmbar tu mcm pernah nampak..tapi di mana ya?? ada dalam post dlu2 kan??

CikLilyPutih said... [MEJAH JAWAB]

hamzah itu ko masa kecik ek?

aleen adela akoo ^_* said... [MEJAH JAWAB]

aura kali nih xbrape nak hamzah sgtlah.miahaha

MushroomCute@Mariea said... [MEJAH JAWAB]

Langit tak selalunya mendung, langit juga tak selalunya cerah..

buat ai windu mak ayah ai laaa..tak per tak per..esok nak balik...

J. Abdullah said... [MEJAH JAWAB]

wah. lu serious. ni baru kehidupan ni.

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

btul2
sentiasa hepi pun bukan life
sentiasa sedih pun bukan life

mia said... [MEJAH JAWAB]

see, org yg selalu happy kdg3 sengal pun..ada masanya serius jgk kan..malah bole kasi kata3 yg lebih hebat dari orang lain...sy suke entry ni..tq pokcik otromen..

ika said... [MEJAH JAWAB]

ahah ! tepat sekali ! :)

Biela Sapine said... [MEJAH JAWAB]

auww, entry emo. hidup wehh mana tak di landa onbak badai, tempuhi dengan usaha & tawakal. pasti mendapat sedikit kebahagiaan

amira said... [MEJAH JAWAB]

aku gembira akhirnya.. insaf gak lu nih.. agaknya la..
haha... life is not life if there is no challenge

NiDaYanA said... [MEJAH JAWAB]

yay~ nice-nice.. u make me feel a lot better.. thanks~ ^_^

maisyara Pot! Pot! said... [MEJAH JAWAB]

siapa yg update ni? ko ke orang lain?

fatian athiea said... [MEJAH JAWAB]

hari2 ad mse nye sedih ghumbira...












nme pun mnusia NORMAL......











http://thyyunxthiya.blogspot.com/2010/09/8-cara-yang-tidak-pernah-ada-dalam.html

Sophie Al-yahya said... [MEJAH JAWAB]

hurm,bagus entry ni.bg semangat aku naik balik..

Lynda.CG said... [MEJAH JAWAB]

luahkan apa terasa dlm hati, nk gelak, gelak. nak nanges, nanges. jgn simpan dlm hati :) :)

ajim said... [MEJAH JAWAB]

part susah senang kehidupn aku leh imajin lg tp part menangis dgn cool aku blur cket r bro..pecer??hehe.

Ain Atika Zailani said... [MEJAH JAWAB]

yee...mmg pon....tapi i mmg paling banyak gelak.bila sadis. i nangis macam orang gila. kuang3.

Linglung said... [MEJAH JAWAB]

ok skrg gua tgh bersedih..gua harap tak lama.

Azmi said... [MEJAH JAWAB]

enti kau yg serious..
kih3

♥Ismi Huda♥ said... [MEJAH JAWAB]

touching.. huhu.. ketawalah selagi kita leh ketawa.. tp waspada sntiasa.. jgn sampai menangis sendiri d hujung tawa.. sobsss.. happy2 selalu~! :)

beruang said... [MEJAH JAWAB]

sejak bila ang ad perasaan neyh?

aLya said... [MEJAH JAWAB]

idop xde dugaan x fun la bro..hehehe

Peminat Katie Holmes said... [MEJAH JAWAB]

hamzah memang berperasaan la.

Rani Rashid said... [MEJAH JAWAB]

APA KE JAD CITER PASL NI? KO EMO KE?

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...