Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Thursday, September 23, 2010

Nafsu Menguasai Diri

Hari ni gua puasa enam.. perlu ke gua cakap gua puasa enam?? mesti la perlu ingat gua ni tak pergi kelas agama ke?? har har har..

"menatang berok", mulut gua tiba-tiba berkata-kata tanpa disuruh bila kaki gua tersepak selipar bertaburan kat luar bilik.. argh.. nasib baik tak mencarut dan nasib baik gua sebut nama binatang je.. kah kah kah..

jadi gua  teruskan misi untuk berpuasa enam.. Ceh.. baru start sehari dah masuk blog.. apa la lu hamzah..

Lepas siap-siap gua ke kelas. Gua tengok ramai pakai baju kurung. oh bagus betul la budak-budak ni.. lagi bagus baju kurung transparent.. wah, coli merah.. wah, coli hitam.. wah, takde coli.. argh..

cepat-cepat gua tanya member gua yang selalu berkupiah atas kepala.

"batal ke puasa gua hari ni? tadi gua tengok coli merah, hitam dan takde coli", gua tanya dengan nada slow. takut orang lain dengar gua sebut coli.

"tak batal tapi kurang sikit pahala.. saya rasa lah..", member gua cakap siap bersaya-saya lagi..

gua tanpa ucap terima kasih terus blah.. member gua yang berkupiah ni kalau layan lama-lama nanti beliau bagi dalil, hadis dan sebagainya.. bukan taknak dengar, tapi gua cuma perlukan jawapan yang ringkas dan tepat dari beliau.. har har har..

hari ni memang kelas full sampai pukul 5 petang.. jadi dengan perasaan marah, lapar, gersang, gua naik motosikal dan terus ke dewan.. Ada apa kat dewan?? Jamuan Hari Raya

gua masuk dan terus makan.. tiba-tiba gua jumpa member yang pakai kupiah tadi..

"Bukan puasa enam ke pagi tadi?"

gambar takde kaitan
Comments
69 Comments

69 comments:

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

ada jugak coli tu...lu memang suka tgk coli kan??

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

opss. tetiba period. haha. adoi. cakap la nak tapau bawak balik berbuka

dylli said... [MEJAH JAWAB]

cessh!
HAHAHAHA..

terlupa ka,
buat2 lupa?
heh. :P

zyra said... [MEJAH JAWAB]

(^_^)
u make my day!
thanx...

Peminat Katie Holmes said... [MEJAH JAWAB]

weyh, takde gambar lisa yang lain ke?haha

tim said... [MEJAH JAWAB]

u mesti ada collection coli ni kan?

FatinZol said... [MEJAH JAWAB]

ahhaah..period la tu smpai tercancel puasa enam..kehkehkeh

makdara TERDIVA said... [MEJAH JAWAB]

ek eleh..puasa yang yok rupa2nya...warh hahahahaha!

ana said... [MEJAH JAWAB]

aik..boleh pulak bukak pose? mcm bdk2 kecik je perangai...

MOFASAD said... [MEJAH JAWAB]

subhanallah

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

haha kensel teros puasa bila ade jamuan?

puteri.diyana94 said... [MEJAH JAWAB]

aduyai..

hak2.

FyZa said... [MEJAH JAWAB]

aku syak ang mmg x maw posa..haha..kejam ak aku ckp mcm 2..;p

Nur Areefah said... [MEJAH JAWAB]

kansel jadi menantu >.<

Nur Areefah

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

mahu coli merah 1~

mia said... [MEJAH JAWAB]

soklan sy, abg kopiah tu puasa enam ke x?

Miranisa =) said... [MEJAH JAWAB]

nak kenal ngn brader kopiah tuh :)

amie... said... [MEJAH JAWAB]

kahkahkah...

hamzah mmg sengal....

Annyss said... [MEJAH JAWAB]

eh wa pun puasa enam gak. tapi wa takde lah tgk coli mcm lu.hak2

Nurul chumel said... [MEJAH JAWAB]

puasa yang yok!!~

aque said... [MEJAH JAWAB]

muahahahaha....

J. Abdullah said... [MEJAH JAWAB]

cilake! senang betul nak goda lu ni.

ZaCk AzRiN said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...ko mmg r bro...cter ko mmg xleh blah...bleh lak lupe pose...hahahha

.sweet-ants. said... [MEJAH JAWAB]

tersedak aku
ko x lawak sehari x boleh ke?

M a W a D D a H said... [MEJAH JAWAB]

lu pening hamzah..haha

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

hahaa....gila!

HonEyBuNNy said... [MEJAH JAWAB]

buat2 lupa puasa la tu...ahhahah

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

hek hek hekkk

puasa sunat gini slalu kot terlupa tgh puasa

ke ko mmg saje nak buka puasa??

CikLilyPutih said... [MEJAH JAWAB]

puasa ke hah?

fairuz said... [MEJAH JAWAB]

hahaa..so lu tak posa la hamzah? cehh.beriye2 je kan..haha..


apesal lu letak gamba lisa? ciss

dLa said... [MEJAH JAWAB]

ape pun xley laa ko nie. haha

plumpy.tootsie said... [MEJAH JAWAB]

puasa enam lu terus dgn melihat coli ye?

Biela Sapine said... [MEJAH JAWAB]

puasa sekerat hari ka ?? hahahha
kelakar kelakar

beLLa said... [MEJAH JAWAB]

haiyo. mata memang taley handle btol.

org kte kalau lupa yang kite pose xpe kalau makan. kah3!

MiMiEy :) said... [MEJAH JAWAB]

cehh.
iman x kuat.
pantang nampak makanan terus sebat.
haahaha.

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

uihhh..kemain ko..
last2 makan jugek..hahha
xpew2..syawal ada lagi..
:)

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

betul ke kau pose ni mezah??

eh?abg kepiah tu tak pose jugak ke??haha..

King Of Single said... [MEJAH JAWAB]

weh sambung citerr..ko betul pose ke mnipu semate?


hah! cmne tuu dak2 xpakai coli..adesss

♥Ismi Huda♥ said... [MEJAH JAWAB]

oit! x posa kan..

elmo blurb said... [MEJAH JAWAB]

lu scanner??

kiba said... [MEJAH JAWAB]

kalau lisa ni janda sekalipun suatu hari nanti. aku sanggup! hee hee

kiba said... [MEJAH JAWAB]

lupe pulak. cilaka ape coli merah! fave wey

Peminat Katie Holmes said... [MEJAH JAWAB]

Weyh hamzah.
panas gua dengan lu, macam mana lu takdak dalam list follower gua. cilanat.haha

tiefazatie said... [MEJAH JAWAB]

laa....hahaha...adoi la..nape xtapau bw balik je..hihi

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

ko siap promote kt blog ko pose pastu ko ngan selamberland je pi jamuan raya..

tapi kalo terlupa tak batal hahahahha

Sharinginfoz said... [MEJAH JAWAB]

bagus le tu kan, menyemarakkan puasa

Gambar Mia

amira said... [MEJAH JAWAB]

pastu ko watpe... tibai gak makan?? mereng lu hamzah..

Sumijelly said... [MEJAH JAWAB]

Damn hamzah.......
ko memang suka perempuan kan??
g kawen la!!!!!!!!!!!!


Sumijelly.com

FiqaSaleh said... [MEJAH JAWAB]

hehehehe...hamzah lupe die puasa 6 lepas tgk coli.. ngeeeeee..

h a n i e said... [MEJAH JAWAB]

puasa enam pun barai..puasa sebulan???





hahahahaha!

nurkaloi said... [MEJAH JAWAB]

ngehehe....

bile org pose nmpak makanan

sume lupa dahhh....

Yui_Wani said... [MEJAH JAWAB]

Haha~! Kan dah kene~ xDD

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

aku dah stat posa.......=)

Hanis Azla said... [MEJAH JAWAB]

budak ini sgt hamsap..eh..eh..silap
budak ini sgt hamsem..he..he.. (lps tgk gambar beliau berbaju melayu tu terus rasa nak puji..)

naz said... [MEJAH JAWAB]

semoga iman lu bertambah kuasa haha tak cukup caj lagi tu

- zuriey - said... [MEJAH JAWAB]

erm..tak pose akhirnya..ish3

Pala Maldini said... [MEJAH JAWAB]

har.. har.. kelakar pulak aku rasa bila buat2 lupa.. takpe, poser sunat je kan.. esok cuba lagi

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

baru aku nak taip ALHAMDULILLAH, hammie dapat hidayah..... cilakeeee, posa pun main2. cepuk kang!!!

ajim said... [MEJAH JAWAB]

ko niat x puasa tu?kalo x niat,mmg huruhara..haha.

Ain Atika Zailani said... [MEJAH JAWAB]

gatal lah kau ni...hahahahha.... kelakar!!!

Emira Darmia said... [MEJAH JAWAB]

aku tau nape ko g makan...sbb ko dah terbatal mase ko tgk coli merah tu kan?? ko xpyh tanye kwn ko pown aku rase ko dah tau jawapannye..sbb ko sorang je ley rase..hahahahahaha...sengal!

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

kirim salam kawan lu yang berkopiah itu. keh3x.

Azmi said... [MEJAH JAWAB]

tu namanya puasa 6 setengah hari

jajaHeaRtZ said... [MEJAH JAWAB]

ishk3..tak patut..tak patut!!
heeee

zam.enol.arep said... [MEJAH JAWAB]

lu mmg anti budak2 tabligh kan? haha

yuyu said... [MEJAH JAWAB]

mu nih wajib kawen doh ham ham weyh!

L.O.V.E hUnTeR said... [MEJAH JAWAB]

ish..ish.. bueh jd idola bebudak sek aku neh...

noor afzan said... [MEJAH JAWAB]

dia pki coli transparent..haha!
da la.tak posa tu cakap je la tak posa..
huhu~

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

hahahh

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...