Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Sunday, September 5, 2010

Perempuan

Ini apa yang gua nampak ok.. just pandangan gua je.. jangan nak emo-emo marah gua lepas ni.. 

Gua tengok perempuan pakai cun-cun, mekap semua tu bukan untuk lelaki.. korang memang bodoh kalau pikir awek pakai baju lawa-lawa sebab nak tunjuk kat korang.. Wakluuuuu.. 

Mereka pakai cun-cun sebab taknak kalah dengan perempuan lain.. its like a competition la. But the fight based on looking good to other women.. not just good but gile-gile punya cun okeh.. setakat pakai tudung dengan t-shirt memang gua tengok sekali je pastu tak ingat dah samada gua tengok ke tak.. 

Dan perempuan akan tengok berkali-kali perempuan lain yang lebih cun dari diaorang. betul kan? oyeah.. mesti la betul sebab nak tengok apa benda la yang buat minah ni cun. kalau mekap so pasni kena beli mekap macam tu. kalau tudung cun so pasni kena beli tudung macam tu jugak.. dan sekarang gua tengok fesyen baju kurung yang lengannya besar gelebeh pastu cerut kat gelangan tangan.. itu baju raya korang kan?? har har har.. 

argh.. laki pun camni jugak..semua sibuk nak ikut imej indie sekarang.. ciss.. tengok gua ni.. freestyle,. rasa nak bogel gua bogel je.. memang sah gua tipu kan? bodoh apa la cerita bogel ni..

dan kebanyakan lelaki pikir ramai perempuan pakai jubah untuk tutup aurat dan sekali lagi gua nak cakap Wakluuuuuuuuu.. 

jubah fesyen sepanjang zaman ok.. Mudah pakai mudah buang dan mudah tanggal. Guna jari pun boleh.. dan kalau pakai jubah nak raba-raba lagi senang just masukkan tangan je.. betul tak??? Kalau tak betul meh gua sekeh kepala.. argh.. 

lagi ape bende lagi gua nak mencarut eyh?

hah!! time raye!! ni paling bangsat gua rasa.. bangsat? sori2 kasar sikit.. abaikan je.

time raya perempuan-perempuan yang tak pakai baju cantik-cantik sila bunuh diri anda.. hidup anda dah tak guna. Apa guna puasa sebulan kalau dalam masa sebulan tu korang tak prepare baju paling cantik untuk beraya sehari.. 

paham tak maksud gua? tak paham baca balik sampai jadi gila.. har har har..

sori2.. entri takde kena mengena dengan korang.. just apa yang gua nampak sekeliling gua je.. 

Comments
59 Comments

59 comments:

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

aku kalo jumpa perempuan cantik aku usha je tapi tak de la nak sampai beli mekap pe dye pakai tu. haish.

seresly, aku tak de baju raya pon. haha. anak rantauan. nak beraya pe nye. pakai baju kurung yang ada tu sudah.

yang penting tutup aurat molek3 ye sume gadis3. kita nak cari redha ALLAH tapi bukan redha manusia. betol hamzah?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [MEJAH JAWAB]

gua perempuan (opcos la perempuan kan?)

gua pon suka tengok awek cun (tapi gua bukan lesbo)

gua mekap tebal?

guna lipice sudeyh...

baru ada rupa lisa surihani

hehehe

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

hahhahaa

ada betolnye weh.
kdg2 aku suka tgk prempuan pkai stylo2, mekap
tp aku harem smpi skrg x reti mekap.
hahahaha

little ain said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha :) betol jugak tuh. tapi ade jugak yang pakai untuk keselesaan sendiri, baru rase kondifen.

yehaaa! =)

pasal jubah tu pon same, memang trend sekarang, cantek kan.

yang pasal tak pakai cantek di hari tu, memang patot naik bangunan tingkat 7, pastu terjun. kalo tak mati jugak, again, naik lagi, terjun lagi.

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

ngeh2..

Peminat Katie Holmes said... [MEJAH JAWAB]

ha betul.
gua tak singkat rambut setahun.
steady je.haha

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

haih x guna la hidup aku nampaknya keh4

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

tpkse bunuh diri la macam ni..

Nurulbadiah Lai said... [MEJAH JAWAB]

kalau pompuan dress cantik2 untuk tarik perhatian lelaki tu mmg salah sgt2 bagi aku..klu aku nk dress cantik2..sbb kepuasan diri aku..tp xde la sampai nk show off kat sape..kepuasan diri je..

btw..aku pon suke tgok pompuan cun2..kalu aku bukak fb ke ape..aku suke usha pompuan cun..aku bkn nak tiru ke ape gaye diorng..aku just nk buat reference je..:))

Daffodil D said... [MEJAH JAWAB]

pakai jubah nak raba lagi senang? astaga.

aNiSa hANg tUaH said... [MEJAH JAWAB]

heee
nis setuju sgt2
mmg kadang2 nis pun nak pakai lawa2 sebab tanak kalah dgn pompuan lain
hehehe

awak nak bogel ke??

woowwwwwww

an.afiqah said... [MEJAH JAWAB]

dah betul sangat lah andaian kau tuh ! bijak bijak . har har .

zuliana_me said... [MEJAH JAWAB]

masalahnye kenapa bila org pakai cantik je mesti nak kata diorg ade "hidden agenda". Kalo diorg pakai guni sampah, korg gak yg terperanjat.

Aku jarang dress-up, make-up semua kecuali bila nak keluar jauh skit. But the result is low self-esteem. Takut org nampak muka berminyak, jerawat, x mandi, selekeh, baju g pasar. So, bila aku jalan aku tunduk bawah & xpandang org: org kata aku pelik & sombong pulak.

So aku tepek la bedak sikit.. skrg tersenyum memandang dunia. wahaha!!

J. Love said... [MEJAH JAWAB]

macam pernah tulis je. gua yang tulis. tapi gua tak tuduh perempuan berjubah untuk kemudahan diraba. ah lu, nak melucah aje keje. kang dah kahwin, dok citer pasal lu main dengan bini pulak kang.

I_Hate_Lolipop said... [MEJAH JAWAB]

salah.

sebenarnya pompuan bila dating pakai lawa2 adalah supaya BF dia tak kutuk atau malu ada awek selekeh. kadang2 pompuan ni takut BF dia x suka apa yg dia pakai. so biar dia sentiasa cantik, supaya BF gembira dan tak malu ada gf mcm dia.

sbb dah hakikat laki suka tgk pompuan cun. maka awek dia sehabis cuba jadi yg terbaik :)

zuliana_me said... [MEJAH JAWAB]

By the way, aku mmg suka giler tgk perempuan cun, sopan semua. Tp aku dah check, aku bukan les.

cik selamah kundang said... [MEJAH JAWAB]

aku simple2 je.pakai kain batik.jgn jeles

fatin izzati said... [MEJAH JAWAB]

der lu dah beli ker baju ghaye...
wa dah beli dah..hahaha...
tp xder laa smpai nak pakai jubah..make up simple2 jerk sudah...

caca said... [MEJAH JAWAB]

aku stuju ngn ko . aku pon kdg2 gitu gk, rs jeles je tgk yg lg stylo n kurus, since aku ni gemok. tp tu r. aku x reti makeup. paling worst letak je gincu aku lap balik pakai tisu. -___-"

emymilia said... [MEJAH JAWAB]

har har har....cam kena kat btg hidung diri sendiri jek...tp bkn nk competition pon...tgk pompuan yg cun2 kai cantik2 sbb nk sama cantik cm dorang jer...hehe..:)

wannurfazrini said... [MEJAH JAWAB]

gua nak nmpak cun sbb utk diri gua. gua nak tgk gua cantik sntiasa.. miahahaha

h a n i e said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..ape jadah nk cantik utk laki..buang masa..[kecuali kalo dh ada hasben lah..kalo tak karang dpt madu hahaha]

Dyna Yvonne said... [MEJAH JAWAB]

aku suke tgk pompuan cun..tp aku jd diri aku..haha...xkuase nk tiru2 org...

>_<

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said... [MEJAH JAWAB]

ya ker? kita nak chantek tuk diri sendiri. teda la nak compete sana sini. kang bila compete tak sesuai la~ haha. lagipun tak besh arh sama2 pakai. mcm boria. ~ hehee.

Aida Effarina said... [MEJAH JAWAB]

pecaye tak sampai skrg ni sy tak prepare lg pun utk raya? adakah sy kena bunuh diri? haha..

Aida Effarina said... [MEJAH JAWAB]

pecaye tak sampai skrg ni sy tak prepare lg pun utk raya? adakah sy kena bunuh diri? haha..

nabilah said... [MEJAH JAWAB]

yeke..macam tu ke perempuan..tak tau la pulak...

lumut esoklusa said... [MEJAH JAWAB]

hahah

ciss lu

Cik Akma said... [MEJAH JAWAB]

semua org cantik. hahahaha~

ana said... [MEJAH JAWAB]

namanya andaian...ada yg betul ada yg tak...klu betul pun tak mewakili semua golongan kaum hawa.... :)

Kimmy said... [MEJAH JAWAB]

hamzah..bulan puasa..,jaga mulot weh..

perempuan + 9 nafsu memang macam tulah..

suzzsuzie said... [MEJAH JAWAB]

takde maknanya..perempuan pakai cantik2 suka dress up utk diri sendiri je la...bila tgok kt cermin cantik baru ada self confident..nanti tak makeup, galamer2 orang kata pemalas..baik tak pyh jadi perempuan...jd lelaki jerk..baju tak basuh pun boleh sidai balik...pakai di hari raya...hehe..jgn mare...gurau2 je

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

wakluuuu hamzah. haha. gua pakai baju 3 tahun dulu okeh. takde istilah cantik2 utk gua, sebab gua memang dah originally cantik.sekian.

nn said... [MEJAH JAWAB]

tapi betul jugak part perempuan pakai cantik sebab taknak kalah tu. ego semuanya. haha. tapi tak payahlah sampai bunuh diri. haha

Nudi said... [MEJAH JAWAB]

hanya pakai bedak johnson and lip ice aja ,

HAHA

Rani Rashid said... [MEJAH JAWAB]

aku nyer komen..aku yang sume kat atas? orait? hahahaha :D boleh la kan komen camtu..

Huj@n said... [MEJAH JAWAB]

ada lelaki yg mekap n sexy2 x?

dorang nak tunjuk kat sape eh? hehehe

Dee Zahari said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaha..

boleh pulak lu tpikir macam tu ham ham..

nak gelak..

raya haji gua nk beli jubah

Nadia H. said... [MEJAH JAWAB]

nak bunuh diri a camni..



aku xde bju rye lg..


aha..

ribena.illina said... [MEJAH JAWAB]

aku xde baju yang cerut kat lengan tu
cam budak baek jek
*tp aku baek weh*

HAHAHAHA~

Kap said... [MEJAH JAWAB]

entah lah.
yang gua tahu, gua sayang awek gua.
apa hal aku main gua gua ni!!

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

lantak pila ppuan laen nak pakai cecantek.nak btnding g masok miss world la.pakai bikini bagai sane nuh. hahah.ttibe gua emo jap. hamzah hamzah..ngahaha.lpas tu pakai cecantik kontrol cun gila vavi. arghhh.padahl kat rumah dudok terkangkang terkoyak.hahahahaha. =.='' {bernas ke tak bernas komen nih?}

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

hahah..naseb baik baju raya aku beser2 jew..haha
baju kurung beser bukan lengan kembang cerut2..hahahha
apsal aku tak penah peduli pun eak..huhu
kalu perempuan tuh cantek..aku puji pastuh abes citer..heheh
woo..dunia ni xada insan sempurna..hanya Allah swt je..
apa barang cantek tp yg wajib x jaga..haishhhh tbe2 aku berceramah plak..maaf ler hamzah..heheh
camat raya.. :)

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

tajam giler ayat ko ttg pmpuan ek..

Ni kira observation terperinci ek??

Tp aku setuju ngan statement ko.. Byk yg aku perhatikan pmpuan cmtu.. Blumba2 nk jd the vogue n plg up to date..

FYI aku adalah pmpuan yg jln2 pki tshirt ngan tudung je.. No make up.. No high heel.. Bila bc post ko ni br aku tau nape bila jln2 org x pandang hehehehehe tp aku suka ngan idup aku.. X kacau org pn..

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

baju raya aku beli sepasang je..kain cotton...harga 50 hengget...murahkan???


gua ikut tema nur kasih raya tahun ni...harharhahr

Amanda Sabariah Shamsuri said... [MEJAH JAWAB]

uhuk!uhuk! ( sebarkan virus batuk kat cni) muehehe

Kancilbiru said... [MEJAH JAWAB]

eh memang setuju la pernyataan ko nih tapi kan, bila dah tua baya2 akak ni, memang malas nak melawa sebab pikir ada duit nak menyimpan ja..huhuhuhu

kata kila said... [MEJAH JAWAB]

aku suka tgk awek cun. cutee je.

maiyah said... [MEJAH JAWAB]

raya akak x gi memana.. tu pasal x beli bju rya.. tp suka tgk org len melaram

:: bubu :: said... [MEJAH JAWAB]

wow...tajam sgguh statement awk ea hamzah...muagagaga...

tp mmg pn rmai skg pmpn ske tgk pmpn lain sbb xnk klah vogue..

bubu pn ske perhatikan pmpn yg cun,vogue just utk tgk gaya dowg..

utk copy..no..no.. bubu xmmpu...hehehe

xmmpu bnuh dri sbb da de bju raya..tteeeettttt..

amira said... [MEJAH JAWAB]

mekap??? har3... sakit muka dibuatnya.. baik bare face ajer.. tampak bedak selapis nipis sudah la~~
natural beauty..
aku memang tuhan bagi dah cantik dah.. hehe

beruang said... [MEJAH JAWAB]

menarik2...
gurls mean gurls

miss faten said... [MEJAH JAWAB]

AHAH!
Kalau aku cakap aku taknak melawa time raya jugak cemana??
Berpuasa bukan untuk beraya, bagi pendapat aku -___-
Kalau sekadar penat menahan lapar dan haus tapi habuk pun tarak tak guna kot puasa :D
Haha~
Lagipun skrg aku dah makin tua (ceh!) tak memandang sgt erti beraya neh, melainkan berkumpul bersama ahli keluarga dan peluang merasa juadah makanan ;DD

NiDaYanA said... [MEJAH JAWAB]

pakai comel-comel sebab nak rase best ngan diri sendiri.. :p

BUDAK NAKAI said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...siyes oh betol pe yg ko cakap..kalo pakai baju pape je bkn laki yg nengok aku,tapi pempuan oh..(aku xckp aku lawa,okey;p..)..hahaha..sengal kot..tade la nak sampai ikot dowg beli make up..chill suda:)

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said... [MEJAH JAWAB]

yup! suke tgk pmpuan cun tp kompem xtiru sbb sbb sbb... kpercayaan yg mmb saye xbole xpecaya adlh org cun pakai pape pun cun.. saye..?lupekan... ;p

maisara shafiee said... [MEJAH JAWAB]

haha , pompuan nak cantik sebab tanak de reject oleh lelaki . lagi lagi bila kuar ngn bf , kalau bf da hensem gilaaa . gf pulak macam 5#&^$ nak jadi ape ? kesiann bf kita kan , haha ^^

bila korang g bandar nmpak pompuan pakai serabai . mesti korang kutuk " pheww . tak sawit pulak . " so untuk mengelak kan dikeji begitu rupa . mesti la pakai cun . bukan untuk show off tapi mengelak kan dikeji :) hee . oke takk tipu =='pompuan suka dipuji ,

The Ordinary Evelyn said... [MEJAH JAWAB]

wow~ 'perempuan melawa sbb competitions'. sgt2 agree.. sbb lain plak..tak nak nmpak dri sdri hodoh.. kan kan kan..

K2r~90 said... [MEJAH JAWAB]

gue nk melawa tunggu bersuami jer .. x men skrng ,, ade aq kesah harharhar

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...