Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Saturday, September 25, 2010

Seluar Oh Seluar

Semalam gua pergi beli seluar baru.. Beli seluar pun kena cakap kat blog ke? mampus ah.. ada isi tersirat nih..

last gua beli seluar kalau tak silap sebelum bulan puasa hari tu.. Jadi dengan semangat yang tinggi gua ke butik Levi's.. Terus gua pergi kat seluar yang gua nak. Lelaki kalau nak beli apa-apa terus je beli takde nak tengok-tengok 2 3 jam last-last tak jadi beli (saje bagi perempuan panas).. Yakin dan tawaduk bak kata budak tabligh.

"Kak, bagi saiz 36 seluar ni", gua cakap dengan lembut dan sopan..

"Ok dik",

Lepas gua dapat je seluar saiz 36 gua terus masuk fitting room dan test.. aik? tak padan? gile ah..

"kak, bagi saiz kecik sikit", gua cakap lagi..

"Ok dik", kakak tu terus lari dan berlari mencari saiz kecik sikit..

"Takde la dik saiz kecik sikit.. kecik banyak ada la..", beliau cakap dengan nada kecewa..

"Saiz apa ada?", gua tanya lagi

"33"

gua try dan tiba-tiba muat pulak.. bukan ketat okeh.. seyes muat.. gua tekan function kalkulator kat phone dan kira..
(Pout / ρ) + (V2out / 2) + gzout = (Pin / ρ) + (V2in/ 2) + gzin + hL
 Pout = 3

ini bermakna 3 kilo berat gua turun lepas puasa.

macam mana gua dapat equation ni jangan tanya.
Comments
74 Comments

74 comments:

+budak gem0k+ said... [MEJAH JAWAB]

hahaha:oit..bagi petuakurus..gua nak kurus jugak..

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

nak cakap lu makin kurus la???


menyampahnya gua rasa kat lu hamzah...(jeles sebenarnya)

NiDaYanA said... [MEJAH JAWAB]

yay~! dah kurus...! ^_^

lempang laju2 said... [MEJAH JAWAB]

cam gampang!!!!cam tipuuu jerrr kalkulator fon ade function siott math ko tu..???

shasha said... [MEJAH JAWAB]

perghh da kurus! hak3

Rani Rashid said... [MEJAH JAWAB]

hoho..nanti bile berat ko dh naik balik, cmne dgn sluar tu?

fairuz said... [MEJAH JAWAB]

ni equation dalam macam subjek fluid mechanic je.hahaha

White Bird said... [MEJAH JAWAB]

dasat la caculation lu..

gua bangga jadi pengikut lu

aleen adela akoo ^_* said... [MEJAH JAWAB]

klo aku da turun berat dgn ekstrem camtuh,kompem aku xbeli lg.tggu berat stabil dlu,takot beli taim berat turun nnt da xley pakai plak bile naek ke berat asal.haish

Z...N said... [MEJAH JAWAB]

try LEE jeans plak..terbaekkkkk

Cik Norfa said... [MEJAH JAWAB]

eleh...boypren aku tk mcm tu pun. cerewet. kalau berjalan nak beli t-shirt je pun, dah berjam2 nak pilih. kalau aku pilih semua dia tak nak. cis!

psl berat bdn ko turun tu, aku tau, mungki sebab kau kuat beribadah bulan puasa aritu. teruskan usahamu

Syida Shukor said... [MEJAH JAWAB]

haahahhhahah sekarang kau nak kecoh kau dah kurus laa ?

ZaCk AzRiN said... [MEJAH JAWAB]

ak org first komen ke? hehehehe...
komen bedal je rka formula...3 kilo pun nk cter...hahahha...

M a W a D D a H said... [MEJAH JAWAB]

cakap je la lu da turun berat badan..:p

gadis yang ingin kurus. said... [MEJAH JAWAB]

whoa! jeles2.. berat aku naek plus3. hahaha

daisy said... [MEJAH JAWAB]

bak pinjam kalkulator ngko tu,aku pun nak kira gak

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

hamzah, equation ko nak gempak jee..hahahha

mia said... [MEJAH JAWAB]

saya 1st komen ke?

suzzsuzie said... [MEJAH JAWAB]

wah..banyak tu turun..patutla nak tulis entri pasal seluar..hehe

kukuchimachikumi said... [MEJAH JAWAB]

in out...

cm tarik nafas jek...hehe

yuyu said... [MEJAH JAWAB]

cehhhh!nak ckap kurus la tuh..ke nk ckp ko bli jenas levis ori..?kah3

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

wahhhh..ape petua kau mezah leh kurus ni??takkan sebab puasa kot..aku pusa jugak..tak kurus pun..

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

gile

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

gua time raya pun turun 3 kg
ape ade hal?





kecoh!

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

gua rase lame gile x dtg blog lu
nk komen banyak3
hahaha!

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

eh, size suar gua 25
tp sume da longgar sbb gua makin kurus

mau pinjam?

sume levis oke
har har har

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

gua da tak tahu nk komen ape

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

ok bai

Gayahspears said... [MEJAH JAWAB]

ek eleh~ x panas aty pon~ wakakaka
wy jemput dtg ke rumah baru aku >>> http://gayahspears.com
kalo rase ko tu macho polo aku~ hak3

mv medi said... [MEJAH JAWAB]

mcm bernoulli eqn je.

iQa~ said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...ko dh kurus...


semangat trun kan 10 kg plak pas ni~

ザ-sylver-shooter said... [MEJAH JAWAB]

1st !!
haha gedik gile aku..

MiMiEy :) said... [MEJAH JAWAB]

formula ape nie?
boleh sewel kalau masuk prikse.
wahh, tahniah la .
org lps raya berat menaik nie berat menurun.

FatinZol said... [MEJAH JAWAB]

saje nk tyang formula ko.ceh.aku naik 4 kg camne?

aNiSa hANg tUaH said... [MEJAH JAWAB]

kah kah kah kah

Sofia said... [MEJAH JAWAB]

wowww.. memang otak math..kalah aku weii.. aku pun pakai saiz 37..

cik tipikal said... [MEJAH JAWAB]

haha. tak makan apa?

aNiSa hANg tUaH said... [MEJAH JAWAB]

kah kah kah

little ain said... [MEJAH JAWAB]

macam ade pulak equation macam tuh ea?

tiafazunia said... [MEJAH JAWAB]

menyirap betei gua bace!
ahh! gua pon kurus laa weh!

Biela Sapine said... [MEJAH JAWAB]

fuyooo, turun 3 kg. bagoss itu petanda

♥ shiMawar ♥ said... [MEJAH JAWAB]

mantop ah turun sampai 3kg..! semalam anak sedara aku sampai..lepas tu beliau kata aku SLIM..hahaha..suke..... :)

tapi aku tak tahu le aku turun brpa kg..maybe 10 kot.. (penipuan yg tak dpt dimaafkan)

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

hahaah...3 kilo xkan la smpai 3 inci ilang kt pinggng...

kata kila said... [MEJAH JAWAB]

batak sblm ni 36 size suar?bsr dow

MushroomCute@Mariea said... [MEJAH JAWAB]

Kalau puasa lagi sebulan tentu leh terbang lebih tinggi

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

ko makan pe turun sampai 3 klo??hehe

lionteen said... [MEJAH JAWAB]

smpy kuar kalkulator yg xley bla tu..hehe

asfz lily said... [MEJAH JAWAB]

ske equation tu jek :D

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

BERNOULI EQUATION..

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

heh gtau dah kurus la tu haha

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

dulu saiz 36????? pinggang ka kayu balak????? gila bagak pinggang ko!!!!!

Nadia H. said... [MEJAH JAWAB]

fluid mechanics?

/Dayah//Nurul/ said... [MEJAH JAWAB]

gile nya equation. kurus ye. silalah bangga

M I A J A M A L U D D I N said... [MEJAH JAWAB]

ok. tu namnenye poyo. hahahaha!!! peace yaw!

Che Armster said... [MEJAH JAWAB]

Oi cite bohong mana ada lu pakai size 36.. Aku yang perut dah maju kedepan 0.01 mm ni pun saiz 33/34.. Chaitt!!

tim said... [MEJAH JAWAB]

tahniah hamzah weiiiii.......

FiqaSaleh said... [MEJAH JAWAB]

formula math ape tu?

wanie said... [MEJAH JAWAB]

HOI! TU EQUATION TIME GUA BELAJAR DULU2! ARGH! KENAPA LU TEPEK KAT SINI? T____T

*mimpi ngeri gua dgn subjek tu dtg kmbali*

diana said... [MEJAH JAWAB]

dah tua kot..
orang lelaki memang kalau makin tua,isi dia makin kurang..

Annyss said... [MEJAH JAWAB]

yaw terbaek lah kau pny kire2 xD

mR.sYaH said... [MEJAH JAWAB]

saiz kita sama... hahahah.. pas raya xcuba lg... heheheeh..

Hami Asraff هامي أشرف ™ said... [MEJAH JAWAB]

Hahaha. Bukan makan lemang lagi gemok ke? :)

Entri Terbaru:
Naik Moto Dengan Pasangan Tidak Halal Boleh Mengundang Musibah

the bert said... [MEJAH JAWAB]

pergh..kire berat guna bernoulli eq ke..tang mane pressure bole sama dgn berat..hahaha

Bukan Gadis Comel said... [MEJAH JAWAB]

cmne boleh kurus?? tolong r bagi tips. ToloonggggG!!!!!!!

Rina (◕‿◕)✿ said... [MEJAH JAWAB]

hahah..bgus..bleh join rina msuk tnb..meletop stesen

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

wah! bile student math masuk shuping complex, haha

katilpatah said... [MEJAH JAWAB]

lu blajar matematik kat mana der???

waa nak jdik penuntut distu...

ajim said... [MEJAH JAWAB]

teori aku, saiz sluar berkurang = saiz perut mngecil.mgkin teori ini dpt dpertikaikn dgn lunas2 keterangan ko.

*cimOt* said... [MEJAH JAWAB]

hoishhhhh..function pew ko tibai nih??dok ponah aq jumpo lai..

fara said... [MEJAH JAWAB]

haha. nk ckp dh kurus kan sbnrnye!

eiffel said... [MEJAH JAWAB]

asal formula lu poyo nk mati sgt?????


besar gk piggang lu 33...

nurkaloi said... [MEJAH JAWAB]

hey...hey...
bg wa petuaa...plz...plz..

wa pun nak kurus gak...hehehe

cik ubi said... [MEJAH JAWAB]

bernouli equation ni..

jimbek gak subjek ni..

hL=heat loss

jimbek=aku x tau ape,tiru ko..mcm nice word je..hehe

Nieylicio Kerolicio said... [MEJAH JAWAB]

cane ade eq. fizik nih?

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...