Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Sunday, October 31, 2010

Bapak Lu Bapak Gua Juga

Bapak lu pendek... Bapak lu macam sarjan misai roda-roda kota raya... Bapak lu buncit.. bapak lu botak macam takde akal tunjang..

Zaman kecik-kecik duk kat kampung.. Tak pernah panggil nama betul.. kawan-kawan panggil gua dengan nama bapak.. kadang-kadang panggil dengan nama bapak, atuk nenek sekali.. bukan niat untuk kurang ajar, tapi itu la hakikat ketika kecik-kecik dulu..

Orang kata hubungan persahabatan akan jadi lebih erat.. betul juga.. Walaupun kadang-kadang panggil nama bapak siap ubah suai lagi.. Nak lebih sedap katakan.. har har har..

"Ucop roti canaiiiii sssssiiiiiiiiiaaaaaapppppppp.... ", gua panggil member gua dengan nama bapak beliau.. siap ada kerja bapak beliau lagi sebagai penebar roti canai..

"bapak lu babi", beliau cakap..

"bapak lu tebar rotiii, mak lu layan lakiii", gua balas macam pantun melayu..

"bapak lu seetaaannn", beliau balas balik untuk sakitkan hati gua..

ceh..

"Bapak lu tebar roti, mak lu layan laki, atok lu sudah matiiiii... ", gua jerit sambil lari.. puas hati gua..

Gurauan zaman kecik-kecik dulu.. Bila gua jumpa beliau sekarang ni still panggil nama bapak lagi.. nostalgia katanya.. 

Kalau dulu-dulu panggil member dengan nama bapak ni memang takde orang marah.. Tapi bila dah besar macam gajah ni rasa tak elok pulak panggil guna nama bapak kan?
Comments
49 Comments

49 comments:

Wan Zulqhairi said... [MEJAH JAWAB]

kalau ada 10 or adik beradik.. semua pggil nma bapak nnti xtaw plak dia panggil sape macamana?? haha

wannurfazrini said... [MEJAH JAWAB]

siot jea . org skrg ckp mcm ni

"kau pahal main bapak2 ni?"


marah habis x sporting lgsung !

shukrin farahdiba @ ceklala said... [MEJAH JAWAB]

betul.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [MEJAH JAWAB]

pernah bertumbuk dgn budak laki gara2 main nama bapak..

syiall betol haha..

OreO said... [MEJAH JAWAB]

lu dengan bapak lu sama saja, memang......

baik!

hak hak hak :P

JuanYuan said... [MEJAH JAWAB]

betul bro..
tp bile da besar ni boleh mndatangkn kmarahan kalau main name bapak..haha

cik QasehThya said... [MEJAH JAWAB]

huhu..
dulu2 pggil gak member2 gune name bapak tak pon perkerjaan bapak dorang..
tapi sampai sekarang..
member2 aku panggil aku "abon" a.k.a Avon...
sbb mak aku jual barang avon...hehe

zirconia said... [MEJAH JAWAB]

zaman budak2 memang macam tu. nanti anak ko orang panggil hamzah ian terbang-tinggi pulak.

..
ataupun hamzah lucah?
..
atau hamzah gay?

hahah.

Aujinz said... [MEJAH JAWAB]

betul. skang nie semua makan semut api..asik nak marah jer..

imanshah said... [MEJAH JAWAB]

haha baoak aku dulu imam

aku dapat tempias, depa panggil imam muda kat aku

sweet kan??

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

bongok gile ;p

✿nenek moden✿ said... [MEJAH JAWAB]

"apa ni men bapak2????!!!" kata leman kepada joyah.. huhu

Ayumi said... [MEJAH JAWAB]

siot. kalau aku, orang tak panggil name bapak aku. buat bunyik bersin sekali cukup.

nadia said... [MEJAH JAWAB]

hihihi..

betul wehy!!
zaman sekolah rendah, selalu panggil nama bapak je..

dak eina said... [MEJAH JAWAB]

huhu dulu punya lain...skang lain...kan hamzah?

nadia said... [MEJAH JAWAB]

hihihi..

betul wehy!!
zaman sekolah rendah, selalu panggil nama bapak je..

eiffel said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaaaa...paling xley blah..member aku ,asa skola menengah...panggil sorg minah tuh sayur..sbb..bpak dia jual sayur...huhuu

syAzAnA said... [MEJAH JAWAB]

budak kecik zaman dulu. haruslah begitu. lagi2 lu. hehe

echah mashuri said... [MEJAH JAWAB]

lu kecik2 dh pndai..miahahaa

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

blog sampah.

L.O.V.E hUnTeR said... [MEJAH JAWAB]

cikgu aku pon pnggei aku fauzi nama abah aku..huhuhuu abes ilang gegurlku

aLya said... [MEJAH JAWAB]

abeh batuk bapak kat umah..
kawan2 anak die duk panggil die..huhu

melle. said... [MEJAH JAWAB]

nama bapak gua sedap, kena ejek pun rilek. haha

/Dayah//Nurul/ said... [MEJAH JAWAB]

dah besarkn, panggil biarla bersopan

Mawar said... [MEJAH JAWAB]

apa hg ingat ini blog bapak hang?



























































*contoh sahaja*

Cik. Bena said... [MEJAH JAWAB]

aku suke nganjen name bapak org. tp ble dieorang nganjen name bapak aku. aku wt mke sakit ati kan dieorang. HAHaHHA

phreak id said... [MEJAH JAWAB]

aku ingat lagi. kami time sekolah menengah dulu suka panggil nama bapak gak. tapi semua kami letak che atau pak..

contohnya : "wei pak ajiz (kalau nama bapak aziz), bola jom"

balasnya : "nak turun la ni che mamat oi (kalau bapak nama ahmad), pergi dulu jap lagi aku sampai..

hahaha. tapi sekarang dah tak boleh. cuma yang betul-betul rapat + kamcing je boleh panggil mcm tu.


>>My Latest Entry<<
Lagi Kemalangan Bas Yang Membawa Maut
Juara Piala Malaysia 2010 : Kelantan!!!
Terjah Blog Gomol?

LadyRye said... [MEJAH JAWAB]

ada kawan aku ayah dia juai ayam

satu sekolah panggil dia apit ayam

sebab ramai pulak yang nama apit dalam sekolah tu..

tapi

cuba maen nama bapak aku kalau teringin maw rasa selipar..

Siti Mashitah Saidin said... [MEJAH JAWAB]

cantek ar pantun tuh... hahahaha~

SweetSyaza said... [MEJAH JAWAB]

time kecik2 memang suka ejek2 camtuh kan??
tak suker r..hoho

M a W a D D a H said... [MEJAH JAWAB]

mak yang beranak, tapi kenapa nama bapak erk yang naik...hehe

jambz- said... [MEJAH JAWAB]

ya gua setuju dengan entri ni.

bapak lu!

ard said... [MEJAH JAWAB]

aku pon lagi igt name bapak orang dr name anak tu sendiri. hahah

syafiqah ezam shah said... [MEJAH JAWAB]

kenapa bapak menjadi mangsa?har..har..

Juelina Stanie (AJ) said... [MEJAH JAWAB]

hahaha sama cam kecik2
skrg nie cam segan skit
sbb smua dah beso
hohoho

Azmi said... [MEJAH JAWAB]

Anonymous said...

blog sampah.
October 31, 2010 7:48 PM

mejah sape ni yg tak ouas hati??
macam pondan la plak...guna nama anynomous...apa da....
aku sbg pembaca tegar kau cukup tensyen..kah3

DAUD said... [MEJAH JAWAB]

kasar sungguh lu ny gurau dahulu kala.

ika said... [MEJAH JAWAB]

try bagi bapak-bapak bace entry ni . hoho .

zam.enol.arep said... [MEJAH JAWAB]

matrud!. hahaha

zam.enol.arep said... [MEJAH JAWAB]

matrud!. hahaha

adwafarahin said... [MEJAH JAWAB]

dulu2 punya cerita..
best gak igt2 balik

hubby honeyamour said... [MEJAH JAWAB]

pendapat gua lain skit kali ni.. kalau dah tu nama bapak lu, nape lu nak marah.. lain la kalau org panggil bapak lu jaafar onn.. gua bukan masa kecik je, dah besar pun org panggil pakai nama bapak.. gua dulu belajar oversea.. panggil pakai nama family.. melayu manade nama family.. nama bapak la jawabnye.. tapi bagi dorang, panggilan sopan tu.. eh, ape nama bapak lu hamzah? gua nak ejek ni.. wahahahaha!! grrr..

hubby honeyamour said... [MEJAH JAWAB]

lupe lak..
woi anonymous, kepala bapak lu la!!
wahahaha!! grr..

White Bird said... [MEJAH JAWAB]

gila kasar lu bergurau time kocik-kocik..
babi ada,setan ada.. dh nama pun kocik ek

platipus said... [MEJAH JAWAB]

hik hik

Pala Maldini said... [MEJAH JAWAB]

teringat aku masa sekolah dulu cikgu geography panggil kitorang satu kelas dengan nama bapak masing2...

emmmm...

ateyn said... [MEJAH JAWAB]

wah wah...kantoi suda ko ske sgt mncarut dr kechik ye mejah!

fArAh nAbiLA said... [MEJAH JAWAB]

roti canai kt kdai ikang eh

J. Abdullah said... [MEJAH JAWAB]

kawan sekolah gua sampai form 5 pun masih panggil guna nama bapak.

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...