Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Monday, October 18, 2010

MAK SAYA

Dulu-dulu  masa gua duduk rumah gua pernah tengok mak gua online.. Mak gua kalau online beliau mesti baca blog.. Walaupun mak gua takde blog tapi beliau ni kirenya silent reader paling tegar la.. Komen tak, tinggalkan jejak lagi la bukan.. Cuma kalau beliau baca dan blog tu berinfo maka mak gua akan cerita la apa beliau baca tadi kepada gua.. korang semua yang lucah-lucah hati-hati la mak gua selalu blogwalking okeh.. har har har..

Pernah suatu hari mak gua terbukak blog terbangtinggitinggi ni.. time beliau bukak gua ada kat belakang.. tapi time tu gua tak letak gambar pun.. Nama gua dulu-dulu Kahak Cair.. Nama pun dah kotor jadi gua tukar la nama jadi Hamzah sekarang ni..

Dan lepas baca je blog ni mak gua terus tekan pangkah.. Nampak sangat mak tak suka blog ni kan? Nasib baik beliau tak suka, kalau suka mahunya hari-hari beliau baca.. har har har..

Masa gua kecik-kecik dulu mak gua selalu je bawak kitaorang adik-beradik jalan-jalan.. Masa tu gua kecik lagi dan kakak-kakak gua pun kecik lagi.. Dan adik beradik gua time tu empat orang je.. sekarang ni dah jadi sembilan dah.. gua pun tak perasan bila adik beradik gua bertambah ni.. argh..

tengok gambar dulu-dulu.. time ni Tasik Kenyir baru bukak dan baru beroperasi...


gua rase ni tahun 97 kot.. hehe..

Tiba-tiba gua ingat mak gua.. nak nangis pun ada.. semua orang ada mak kan? dan gua pasti semua orang akan ingat mak sendiri walaupun baik atau buruk mak seseorang tu..

Kita yang dilahirkan ni kiranya paling bertuah sebab mak sanggup tahan sakit masa beranak.. kalau beliau tak sayang takkan la susah-susah beranak kan?

Jadi saya ucapkan selamat hari lahir kepada mak yang ke 45 tahun pada 17Oktober semalam.. mak masih muda lagi kan?? 

walaupun beliau tak tahu anak lelaki beliau ada blog tapi gua tetap mahu cakap juga.. gua dengan bangga nak cakap gua anak mak..
Comments
63 Comments

63 comments:

shukrin farahdiba @ ceklala said... [MEJAH JAWAB]

Selamat Hari Jadi utk mak hamzah! hehe...sok hari jd mak aku lak hehe...bulan same cume date lain2..:)

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

yeyah!

sanah helwah ya gamilah untuk makcik jugak.;)

hamzah, geli ah nama kahak cair tu, naseb aku jumpa blog ni lepass nama ko dah jadi hamzah.

makdara TERdiva said... [MEJAH JAWAB]

waaaa...harijadi mak kita selang sehari la ham..ham..ade chemistry gituh!..haha!

hepi belated befday 2 ur mom.. :)

nurkaloi said... [MEJAH JAWAB]

owhh,,,,haru haru
jap jap bleyh tak nk nompang ckp aku pun anak mak waa~~

slmat hari lahir to mama hamzah
slmat juge tak tawu menahu ngan kehadiran blog anak omak nie...
lau tak pengsan dye weyy...

suffer8zine said... [MEJAH JAWAB]

alahai, tu la yg dinamakan syurga dibawah telapak kaki ibu

Amoi said... [MEJAH JAWAB]

satu family baca blog?

kah kah kah

mia said... [MEJAH JAWAB]

huwa..muda lagi mak kamu ek...btw, selamat ulang tahun utk mak majah..

ana said... [MEJAH JAWAB]

alahai anak omak!

Yui_Wani said... [MEJAH JAWAB]

9 org adik-beradik? Banyak tuuu~ meriah nye~~ :D

cikmay said... [MEJAH JAWAB]

Selamat Hari Lahir, Mak.

eh, silap, makcik.

Cik_Noor said... [MEJAH JAWAB]

Selamat Hari Lahir buat Ibu Hamzah
Semoga sihat selalu

sayangi laa ibu anda selagi mereka ada

Amir Said said... [MEJAH JAWAB]

happy birthday to ur mom. may Allah bless her. :-)

shasha said... [MEJAH JAWAB]

Selamat hari lahir mak Mejah. :D

guq pon syg mak lu..eh mak gua.. :D

MOFASAD said... [MEJAH JAWAB]

anak mak skang nie jadi gay taw

ateyn said... [MEJAH JAWAB]

wish happy birtday kat mak ko ae mijah..

bangga dpt mmbe yg syg mak cm ang~

terbaek!

.:: dieylah :: said... [MEJAH JAWAB]

happy bday tok mak awk...eh eh semalam kn..happy belated bday...
emo baca n3 ni...sedih terase... ^_^

eiffel said... [MEJAH JAWAB]

woit..sedey2 plak...


hepy besdey mak cik...

SitiMashitahSaidin said... [MEJAH JAWAB]

selamat ari lahir mak hamzah~

Lee Zha said... [MEJAH JAWAB]

waa..aku ghase mcm nk bg ko selendang sukan komonwel je sbg tanda mhargai ko syg mak ko...

syg suma mak2!!!!

(mak nyah tdk tkecuali)


:D

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

comerrr anak makk

fathiah said... [MEJAH JAWAB]

terbaek r... anak mak tuu.. mmg la kan... sume anak mak.. huhu

Rozita said... [MEJAH JAWAB]

Slmt hari lahir ye mak.
tahniah utk mak, kerana berjaya membesarkan anak yg bernama Hamzah..sehingga menjadi manusia berguna. eh..berguna ke????
ngee...

Aliesya♥Amani said... [MEJAH JAWAB]

lu nie pengotor la..ada ke kahak cair...

nape x letak kahak ijo bernanah??

eei..kotor2!!!

org laki ego2 pun, tetap syg mak kan..pape sume citer kat mak.


cepat tengok blog gua, ada sesuatu pasal lu.

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

mak kau tgh baca ni

mcjust.lol said... [MEJAH JAWAB]

HAMZAH, SIYESLY AKU TERHARU NAK NANGIS BACA PASAL MAK KAU.


SELAMAT HARI LAHIR MAK HAMZAH..


RINDU MAMA AKU WEH. =')

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

muka cam bangang tapi lam hati ada taman............ so sweet.............

happy birthday aunty!!!!

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

hai makcik..

selamat hari lahir..adiah mintak kat mezah eh..kui3..

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

mudanya mak hamzah... :)

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

mudanya mak hamzah... :)

Fina Fento said... [MEJAH JAWAB]

haaa...camtu la anak mak. eh? mak pandai baca blog eh? hebat.

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

happy bsday makcik!

suruh la mak ko baca post ni..mesti dia terharu..keh3

Bijen M. said... [MEJAH JAWAB]

Kan best kalau mak gua baca blog gua.
Mesti dia faham perasaan gua.

kella said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari jadi mak!!
aku suka entri ini..

ini komen pertama dari ku..
singgah singgah..cari kawan..bukan cari lawan..

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari jadi buat mak lu merangkap bekas mak mertua gua

tia said... [MEJAH JAWAB]

gua dengan bangganya nak ckp gua pon anak mama!

happy bufday for your mom.
:)

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

assalamualaikum mak mertua
mak sehat ke?

platipus said... [MEJAH JAWAB]

muda lg mak kau abg hmzah..baru 45..mak aku lg tua..

platipus said... [MEJAH JAWAB]

muda lg mak kau abg hmzah..baru 45..mak aku lg tua..

::FAIZ FARISH:: said... [MEJAH JAWAB]

apy bday makcik....

maCy said... [MEJAH JAWAB]

makcik, hepi bday. hamzah ni senget sikit maapla

Lya Colours said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari lahir mak
























cik


hehe

Azmi said... [MEJAH JAWAB]

mak aku lagi muda...39 je..
hahaha...

payeen said... [MEJAH JAWAB]

entry anak yg baek.

nak soh adek bace kasi tawu mak. ha ha

Biela Sapine said... [MEJAH JAWAB]

fuyoo, mak kau cantik. nak ngorat boleh ?

told la hejauw said... [MEJAH JAWAB]

kotor gila nma kahak cair hahah..

Pala Maldini said... [MEJAH JAWAB]

Ini lah entry nko yang paling TERKESAN kat hati aku

Selamat hari Lahir Mak Hamzah.. semoga tabah mempunyai anak bernama Hamzah..

eh, Hamzah tu memang nama betul nko ke ? sorri aku tak tau..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said... [MEJAH JAWAB]

mak...selamat hari lahir ke 47...

*saya nak jadi anak angkat mak yg paling bongsu...bleh tak? hehehhe*

nadey said... [MEJAH JAWAB]

hepy belated beday kt mak ko k! smuge die sehat je slalu........

mimizuzuhaha said... [MEJAH JAWAB]

samat hari jadi makcik.
jom makan kfc. makcik byr la boleh?

Umie Nadhirah said... [MEJAH JAWAB]

Mak lu ade Facebook kan?
Meh sini gua nak add ..
Nak wish happy birthday camni.

"SLM MAK HAMZAH,ANAK MAKCIK YG GAY TU ADE BLOG :),HARAP MAKLUM.AKHIR KATA,SELAMAT HARI JADI MAK HAMZAH"...

HASRUL NIZAM said... [MEJAH JAWAB]

salam ukhwah dan salam ziarah,
best la entry ni bile masuk bab mak LU baca blog lu ha3... xkan die x komen ape2 kot?

elmo gemok said... [MEJAH JAWAB]

mak kau sebaya umi aku !
tapi mak kau lagi tua dari umi aku .

selamat hari jadi mak .
ekeke .

J@J@ / Bini The Rock said... [MEJAH JAWAB]

slmt hari lahir utk mak Hamzah! moga panjang umur dan murah rezeki.

errr...lu ada 9 adik badik erk!! wowww..hebat!!

♥ manje ♥ said... [MEJAH JAWAB]

slmt hari lahir utk mak awak yek...
kita sume syg mak kita sgt2... ~

ribena.illina said... [MEJAH JAWAB]

betol ko ckp. mak la yang phm peraaan kte ngn perangai kte ! hohoho


aku syg mama aku ! aku lex jekkk kasi bace blog aku . tapi SELALUNYE tunjuk gamba la. xsuh bace ape yg aku melalut. HAHAHAHA~

dylli said... [MEJAH JAWAB]

heee..
post baik neh.
selamat hari jadi untuk mak hamzah jugak. ;)

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari jadi mak hamzah ehehe

Nurhasnatul Nabila said... [MEJAH JAWAB]

bufday mak ko sama ngan aku...
yesss!!! hepy bufday to yur mum too

maisyara Pot! Pot! said... [MEJAH JAWAB]

happy birthday buat mak lu! hehehehe.....























* chit!!! aku rindu mak aku. mama!!! xD

KimiCnoL said... [MEJAH JAWAB]

ibu,ibu engkaulah ratu hatiku..ahaha.
happy belated besday ibu hamzah..

masshie mastura said... [MEJAH JAWAB]

epy brfday aunty :) hehe.
my parents pun silent readers kt my blog, but i lyke them to read cz mcm tnggujwb dorg jage anak dye jgn ckp merepek2.

Nelsama Itsygo said... [MEJAH JAWAB]

bgsla ko igt kat mak..sstgh org, dh ada awek cun, ada bini cantik..lupe mak sendiri..huhuhu..sedih

Munie Blushious said... [MEJAH JAWAB]

olor, sedyhnye bce entry ni.. rindu la pulak kt my late mum.. tetibe lak berkaca-kaca mata ni... =(

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...