Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Thursday, October 7, 2010

Naik Lagi

Dua hari lepas mak gua talipon..

"harga naik lagi", mak gua cakap.. lembut je suara beliau..

"berapa naik mak?", gua tanya balik..

"kalau yang mahal sikit tu dalam 10hinggit.. kalau yang selalu ko guna tu 8ringgit setengah..", mak gua eksplen..

"oooo", gua cuma tenangkan diri..

entah berapa kali harga menatang ni naik.. gua ingat dulu-dulu harga menatang tu hanya 40sen je.. sekarang ni nak beli satu-satu dah tak boleh.. kalau tokey kedai tak kenal dia tak jual satu-satu.. dia akan syak kita ni pegawai apa ntah.. kalau jual satu-satu kena saman.. dem dem dem..

"pastu ko nak buat apa?", mak gua tanya lagi..

"entah la mak..", gua jawab elok-elok...

"berenti eh", mak gua cuba pujuk lagi..

"tengah try ni mak", gua cakap lagi..

"mak doakan anak mak ni tak beli dah menda tu..", sayu dan lembut je mak gua cakap.. rasa nak menangis gua rasa.. dalam hati jangan cakap dah memang nangis pun.. argh.. apesal la gua story kat korang...

"jap.. bapak ko nak cakap", mak gua bagi phone kat bapak..

"ok"..

"helo", gua bagi salam ikut cara orang putih..

"bila ko nak berenti isap rokok hah!!!!!!", bapak gua jerit.. tiada lagi ucapan lembut dari mak gua.. hati gua yang tadi lembut tiba-tiba jadi keras..


api dan air.. bagus-bagus..
Comments
62 Comments

62 comments:

.::WaNiE::. said... [MEJAH JAWAB]

hai laling

berhenti la merokok boleh ai beli henbeg baru

hwahahahaha

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

baik la ko berhenti je mezah..rugi je ko bakar duit tu..apa kata duit ko beli rokok tu ko tabung wat topup duit hantaran kat si gadis..hok3..

Azrul Hisham said... [MEJAH JAWAB]

ko hisap benda lain pulak la bro...haha

cik shara gadis bunga said... [MEJAH JAWAB]

haaaa...dgr tuh
mak awk pon soh benti
saya ckp tamo dgr =.="

Nur Hawa Mohd Zin said... [MEJAH JAWAB]

kalu naik sampai 100 rgt pun mesti ada yang beli gak sebab dah tak leh berhenti....

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

bawak2 benti la zah.. haha..

zirconia said... [MEJAH JAWAB]

dengarla nasihat mak ko tu ye :)

aNiSa hANg tUaH said... [MEJAH JAWAB]

jangan isap rokok
nnti tak ensem
:)

wannurfazrini said... [MEJAH JAWAB]

hisap rokok tak cool sebab puntung depan dia panas, hahahaha

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

heheh~` utk budak nakal mestilah tiada nada mebut2 ni...

SyimaSyaz said... [MEJAH JAWAB]

nak benti susah kan?
ape kata mulakan dgn 1 hari 3 batang je..pastu buat peraturan - dlm bilik takleh isap rokok, dlm kereta pun takleh isap rokok...kat luar nak hisap rokok pun kena saman..
lama2..kurang kepada 2 btg, then kurang 1...
eh ckp je org...bf sendiri ke main isap rokok...hehe

makdara TERdiva said... [MEJAH JAWAB]

daripada beli rokok, baik beli cupcakes bagi akak diva ni hah!..kehkeh!

h a n i e said... [MEJAH JAWAB]

selagi mampu beli, tak payah berenti. nanti, sebat jek yang member punya. takkan nak berkira. kan? hahahah

HaNTwO said... [MEJAH JAWAB]

hahahah sila berenti la bro...aku pun dulu isap rokok gak since form 5...skrg aku dah bebas daripada rokok...agak2 ko nak jadikan aku idola ko x??? sila jawappp ;p

tengku_fir21 said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..klu ko nk berhenti senang jer...

gadis yang ingin kurus. said... [MEJAH JAWAB]

sedutlah lagi rokok tuh, sedut2.. untung2 ko dapat kanser..





*membina tak ?? hahaha

mia said... [MEJAH JAWAB]

huhu..mmg payah nak benti kan..eh, sekarang da ade obat nak benti smoking kan..tp kene tnye doc dulu la..tkot tak seswai..

mcjust.lol said... [MEJAH JAWAB]

bawak2 la berenti..

mcya ismail said... [MEJAH JAWAB]

bapak lu style!!!

Rozita said... [MEJAH JAWAB]

ye harga rokok naik lagi....
letih dah suruh asben benti..

siti murni said... [MEJAH JAWAB]

stop smoking..ingat orng tersayang! ^_^

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

hisap straw sudeh hamzah. gigit2 sampai lunyai pon takpe.

MushroomCute@Mariea said... [MEJAH JAWAB]

untung ada emank yang masih nak ingat dan ingat2kan..Kalau mak bapak yang dah fikir "pepandai ler ko nak" lagi haru..huhuhu...

"semoga doa seorang emak itu makbul"

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

ko dah nazak nak mati sebab isap rokok nanti jangan lupa update status FB ek??? leh aku pi trganu tolong baca yaasin.

Ain Atika Zailani said... [MEJAH JAWAB]

hahahha...tak payah la nak rokok rokok ni bukan baik untuk kesihatan pun...membazir pun ye...kau kan altraman...mana boleh merokok kang semput nak lawan raksasa...

six.september =_= said... [MEJAH JAWAB]

lecture aku cakap, even harga sekotak cecah RM50 pon, dia tetap akan beli..haha

ribena.illina said... [MEJAH JAWAB]

skali ayah ko bertempik. terus ilang nk benti kan. HAHAHA

ika said... [MEJAH JAWAB]

" hah ! bile nak berenti ni ???! ", smbil menjegilkan mate .

atau

" anak mak yg sorang ni, bile nak berenti ni . . ", sambil mengusap-ngusap kepale anaknye .

Pala Maldini said... [MEJAH JAWAB]

takkan nak tunggu 20 hinggit baru nak berenti kot ?

BoOgieBOogie said... [MEJAH JAWAB]

cukup cukup la merokok,brother.

J. Abdullah said... [MEJAH JAWAB]

maka lu pun tak berhenti rokok.

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

hisap rokok la macho. oh yeah

Un Phat Lee said... [MEJAH JAWAB]

benti je.ehe XD

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

baiknye mak kau.

garangnya bapak kau.

betul la tu.

hehehe

brenti ye hamzah (ikut style mak)

marinahunny said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha kena marah!

itu lah bezanya mak dgn bapak..

~ ReD ~ said... [MEJAH JAWAB]

heee..sepadan lah mama n ayah kamu..yg amarah ditenangkan dek kelembutan=)

Amaran! Jangan Biarkan Anak-Anak Anda Bermain Pen!

Aplikasi Permohonan Dalam Talian Ke Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh

tiafazunia said... [MEJAH JAWAB]

yes! yes!
bapak mertua gua memang sempoi!
eh ? bapak lu laa!
kahkah~

Nur Azila Ismail said... [MEJAH JAWAB]

haha . best gie ayah nye. sergah terus . hahaa

merahitujambu said... [MEJAH JAWAB]

heeeee..sy suke harga nek.tapi benci sbb kena paw dgn abg singgit..benci!!!

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

chaiyo2 hamzah cuba la benti ekk..ekeke ;)

Yui_Wani said... [MEJAH JAWAB]

padan muke.. =p

h A n Y S said... [MEJAH JAWAB]

cikgu aku pernah cakap, 'budak2 sekarang ni, selagi kite larang, selagi tu dia nak buat'. so, aku tak nak larang la, sbb nanti kau merokok lg, haaa..merokok la lagi hamzah.. merokok la...isap2..
haha

Sumijelly said... [MEJAH JAWAB]

bila ko nak berenti isap rokok hah!!!!!!

copy paste jerla yek...hhahahaa


Sumijelly.com

ana said... [MEJAH JAWAB]

jgn berenti...nnti jatuh sakit!!!!mhuahahahaha

Nurida Ardy said... [MEJAH JAWAB]

adik wa penah sound bapak wa..
adik:abah cekgu cakap kalu kita merokok seruper kita isap taik setan
abah: erk???!!!! terus xmerokok smpi dh pencen.

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said... [MEJAH JAWAB]

isap la menda lain..

Hanis Azla said... [MEJAH JAWAB]

hah kan dah kena fire dgn bapak..

syafiqah ezam shah said... [MEJAH JAWAB]

gua pun nak jerit macam ayah luu laa..

BILA NAK BERHENTI HAH?????
haha

L.O.V.E hUnTeR said... [MEJAH JAWAB]

erh, walopon aku pon da nyampah ckp dgn laki aku pasai ni, aku nk bebel kat ko gak..

BERHENTI MEROKOK kalo nk balas jasa org tua, esp mak ko yg lahirkan ko sihat walafiat...;p

PIDUT ASiS said... [MEJAH JAWAB]

ko isap ekzos kereta sudah..hahahaha..jimat dowh...

Kimmy Ai said... [MEJAH JAWAB]

gunalah NiQuittin'!

hehehe..

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

aku insan paling gembira bila harga rokok naik...wakakaka

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

tengok bibir ko pon tau ko hisap rokok kan?

uish~! kalo aku boleh kasi ko tengok peparu kat dalam bilik mayat ne, kompom~!

sanggup tak?

me, nelly said... [MEJAH JAWAB]

niquitin hebat!

beruang said... [MEJAH JAWAB]

apsal story kita sama?
haha

5H1d4 said... [MEJAH JAWAB]

haa..kan dah kena marah ngan bapak...berhentilah merokok...orang lain cakap orang yang hisap rokok berkawan ngan jin..saya cuma sampaikan jer..hehehe..jagalah kesihatan anda sebelum kesihatan anda dijaga...peace

.sweet-ants. said... [MEJAH JAWAB]

beli tembakar, tar, racun tikus sdri
pastu ko adun wat kt umh je rokok tu..ha sng bukan?

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

haha! tersentap kot~ sabar2

Biela Sapine said... [MEJAH JAWAB]

jeng jeng
haa kau, sekali kene pelepekk ngan apak kau kan. hahahahah

tumpang gelak jap, so all the besh dengar teguran mak kau tuu

yeahh hamzah ian boleh ! malaysia boleh 1

miSz TiQue said... [MEJAH JAWAB]

ask ur pharmacist :p

Teyn said... [MEJAH JAWAB]

hahahahahah~~~~~ gila ganas your dad.. =p

Cik Bulat said... [MEJAH JAWAB]

padan muka kaw!! hahaha. kena marah. haha. ayah lempang tak??

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...