Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Monday, November 15, 2010

Babi Memang Lari Straight

Babi.. Time gua darjah lima gua pernah kena kejar dengan babi.. yup, babi.. atau bahasa lembut khinzir.. Gua syak lu budak-budak yang beranak kat KL ni tak pernah rasa ghairahnya dikejar babi..

Lu orang bandar tahu melepak kat KLCC je.. babi yang korang jumpa paling gampang pun kasut kulit babi.. Tu pun buat tak tahu selepas sentuh padahal kena samak. walaupun sekarang ni ada sabun untuk samak najis berat tapi gua tak pernah lagi jumpa sabun tu.. darn it..

Bukan gua nak diskriminasi budak yang lahir kat bandar.. its a joke okeh, take it easy..

Babi yang kejar gua tu bukan macam babi pink kat Discovery Channel tu.. Itu babi untuk makan.. tapi babi yang kejar gua bulu banyak, kaler hitam, ada tanduk kat hidung.. seyes betul-betul babi babi ni..

Kenapa gua kena kejar dengan babi?

Member gua time tu cakap makhluk babi ni kalau kejar kita dia akan kejar straight je.. takde belok-belok.. seyes shit apa mamat tu cakap semuanya betul macam gampang.. dah gua lari straight memang la babi tu kejar straight jugak.. mana gua ada masa nak pikir panjat pagar ke atau nak lari belok belok.. yang gua pikir time tu adalah "babi kejar gua" dan "mampus la gua lepas ni"

apesal la gua baling botol kat babi tu.. dem dem dem..

Yup.. pigs do run straight. that's my conclusion..


Comments
63 Comments

63 comments:

Nor ' Atikah bt NorBaki said... [MEJAH JAWAB]

best la men kejar2 dgn babi tu ek..heheehehhe

fRaMe+LenSeS said... [MEJAH JAWAB]

betoi la bro.. kawan saya cakap kan.. kalo babi kejaQ kita.. masa tgh lari.. kita elak cket.. maksudnya lari sasar dari laluan straight babi tu.. mesti selamat nya la.. ekekekek.. ;))
(kisah benar dari kawan2 yang kena kejaQ babi)

mekaceh.. ;)

Puteri Iqa Izyan said... [MEJAH JAWAB]

babi mmg babi.

blakang uitm, mlm2 ade babi. :P

Bella ♥ said... [MEJAH JAWAB]

haha. nape tak mintak no phone ba alif ba ya tu? mana tau kot nak gune die tok buat show. haha ape la rase kene kejar ngan babi ni an? pasti teruja! ahhaah ;DD

Anisa Hang Tuah said... [MEJAH JAWAB]

babi hutan pun straight

fairuz said... [MEJAH JAWAB]

gua mls nak bace bole? kahkahkahhh

hanna iymeera :) said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha!
yg ko pi kacau babi tu buat apa?
kan dh kena. pdn muka..

Intan Inn said... [MEJAH JAWAB]

erm biasalah kat kampung intan pun sama babi berlambak..nak jer pg tembak..hahhaa

cik qiqilala said... [MEJAH JAWAB]

ko kejar la die balik.. hahaha

Anitadahahs said... [MEJAH JAWAB]

babi tak pernah pun kejar daku..
tapi babi pernah le nak terlanggar aku..
hish seram! kalau kene langgar komfem arwah

Fatul Akrul Ramli said... [MEJAH JAWAB]

lu penah tgk tak babi comolot kat dpan klcc?? gua penah..

sizuka[Izzati] said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha.macam-macam.

mia said... [MEJAH JAWAB]

kahkahkahhh..penah gak testing..mmg terbukti babi lari straight je majah..terbukti!

Abir Abhar said... [MEJAH JAWAB]

cool post lah bro!

Mas said... [MEJAH JAWAB]

wakaakaa....tergelak k.mas baca n3 ni...patutnya hamzah kejar dia balikkk...

ana said... [MEJAH JAWAB]

ye ke babi lari straight jer? tak tau la pulak...

Mr feckry said... [MEJAH JAWAB]

apesal lu tak lari pusing2?

LadyRye said... [MEJAH JAWAB]

hang lari camna plak?

makdara TERdiva said... [MEJAH JAWAB]

hamzah, ko mcm tau2 jer akak nak citer pasal babi arini.. :P

~~aKoO~~ said... [MEJAH JAWAB]

tgk babi life2 penh r..dkejar babi lom ag..uhuk..apsl ko xmen lmbe lari jer..kn seng..klu babi kalh ko smbelih..klu ko klh bnlnja babi mkn..

Aujinz said... [MEJAH JAWAB]

haiyyaaa..itu bukan pig..

itu wildboar...tapi..pig la jugak..
muahahhaha

Syida Shukor said... [MEJAH JAWAB]

kah kah . kalau kau lari zigzag babi tu pun zigzag lah kan ? haha

Heidi Shafiq said... [MEJAH JAWAB]

run babi run!

sukahati kening la pintal2 kening~ said... [MEJAH JAWAB]

hahahah..belakang rumah aku pon ada babi dok sondol pokok ubi..nasib x baling botol.

Yatre Hayati said... [MEJAH JAWAB]

owhhh babi hutan...kau main kejar2 lak ngan dorang ek..

Rozita said... [MEJAH JAWAB]

huh..akak pun duk kat kpg jugak
dah 39 thn umur, lum pernah kena kejar babi..

sungguh babi punya babi..main kejar kejar plak

ifah said... [MEJAH JAWAB]

betul3! babi stret, babi lintas depan ak die buat don know. ak yg nk tekucil. huaaaaa

syafiqah ezam shah said... [MEJAH JAWAB]

hebat gila conclusion kau!hha

ainakhani said... [MEJAH JAWAB]

babi. xP

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

run babi run~ :P

darkbatman said... [MEJAH JAWAB]

sbr jelaaa..ahaha

Tuan Din said... [MEJAH JAWAB]

Hoho... Boleh cuba nie... tapi kalu sebelum aku belok dia dapat kejar aku.. kira akulah pulak jadi lepas tu ek??? boleh kejar dia bal...

.sweet-ants. said... [MEJAH JAWAB]

babi tu ingt lu kawan dia kot?

jambz- said... [MEJAH JAWAB]

"gua lagi suka kalau tak hipokrit"

okey gua tak berapa paham dengan 'quotes' lu kali ini.

syamira said... [MEJAH JAWAB]

kau kacau babi tu asal?padan muka.hahaha.we babi series ke macam tu?aku tak penah tengok babi yg mcm tu.slalu tengok yg pink tu je.T_T

tieha ismail said... [MEJAH JAWAB]

babi hutan kowt ?

aNiS tHe BumbleBee said... [MEJAH JAWAB]

rox babi rox! ekekekeke!

Cik Tengku Saliha Rahima Bt Tg Ariff said... [MEJAH JAWAB]

kt blakg umh nenek sy ad babi
hahahha
=p

abdul rasyid..... said... [MEJAH JAWAB]

run baby run~~~ ahaks!

marinahunny said... [MEJAH JAWAB]

hahaha babi tu mcm anjing laut plak hahahahaha

Bazilah said... [MEJAH JAWAB]

orang duk bandar kena kejar ngn anjing laa hamzah.wuwuwu

Sca Ndx said... [MEJAH JAWAB]

babi punya babi lari lurus.haha

❤NazirahMoktar❤ said... [MEJAH JAWAB]

macam bukan babi je..macam anjing laut je..huhu
ko tak terer lukis..huhu

akema yazid said... [MEJAH JAWAB]

xdok ghope babi pom..;p

Azmi said... [MEJAH JAWAB]

NI KAU MESTI ADA BUAT BENDA TAK ELOK KT CIK BABI TU

aleen aiden said... [MEJAH JAWAB]

aku pon penah melalui benda yg same.nampaknye kite ade persamaan,kene kejar babi.jom kapel!muahaha

mase aku lebih kecik,aku paggil menatang tu anak gajah.comel kan?hak2

aleen aiden said... [MEJAH JAWAB]

aku pon penah melalui benda yg same.nampaknye kite ade persamaan,kene kejar babi.jom kapel!muahaha

mase aku lebih kecik,aku paggil menatang tu anak gajah.comel kan?hak2

aleen aiden said... [MEJAH JAWAB]

aku pon penah melalui benda yg same.nampaknye kite ade persamaan,kene kejar babi.jom kapel!muahaha

mase aku lebih kecik,aku paggil menatang tu anak gajah.comel kan?hak2

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

lagi satu fakta yg ko tak taw...babi hanya kejar orang yang tak hensem je..betol weh tak tipu..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [MEJAH JAWAB]

adeh, babi pon mengejar hang?

comel sungguh hang ni kan?

haha

LATEST ENTRY

FALSAMPAH ATAU FALSAFAH?

KALAU LA AWAK TAHU?

zarifahmr said... [MEJAH JAWAB]

dulu penah sekali
jalan jalan pusing kampung naik motor
sampai satu kawasan hutan tu, ada sekor babi lari seberang jalan. terkejut aku! pastu aku nak gerak la macam biasa..sekali dia bawak geng daa..anak, bini, tok nek, moyang dia semua lari lintas depan aku.ada la dalam 20ekor. tanak macam gigil pulak aku yang atas motor nih. gilo gilo. tapi babi memang lari straight. sebab babi takde leher..huhu

zarifahmr said... [MEJAH JAWAB]

dulu penah sekali
jalan jalan pusing kampung naik motor
sampai satu kawasan hutan tu, ada sekor babi lari seberang jalan. terkejut aku! pastu aku nak gerak la macam biasa..sekali dia bawak geng daa..anak, bini, tok nek, moyang dia semua lari lintas depan aku.ada la dalam 20ekor. tanak macam gigil pulak aku yang atas motor nih. gilo gilo. tapi babi memang lari straight. sebab babi takde leher..huhu

KimiCnoL said... [MEJAH JAWAB]

babi pon mnt ko ke hamzah oii..hahaah

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

aku pernah tgk la babi hutan tu

hohohoh..

cikpia said... [MEJAH JAWAB]

babi memang kenal kawan2 dia....... nak ajak main kawen2 la tu!!!!

beruang said... [MEJAH JAWAB]

babi kau 2 bunting r.hak3

L.O.V.E hUnTeR said... [MEJAH JAWAB]

ni bukan vavi.. ni da mcm gorilla + anjing laut... hahahaha

L.O.V.E hUnTeR said... [MEJAH JAWAB]

ni bukan vavi.. ni da mcm gorilla + anjing laut... hahahaha

allia farhana said... [MEJAH JAWAB]

haha..serius lawak...
ak tak pernah kena kejar ag even ade babi belakang umah ak..kehkeh..
amit-amit..

aku tak tau apasal kalau aku cerita pasai babi blakang umah tu kat memember..dyorg dok terbayang babi pink tu je..ades..kesian...

mia said... [MEJAH JAWAB]

aik..picture tu baru upload ke?hahaha..da mcm singa laut la pulak aku tgki babi tu..

DAUD said... [MEJAH JAWAB]

babi...........

starzieti said... [MEJAH JAWAB]

comell la babi tuuuh..

fara_farez89 said... [MEJAH JAWAB]

vavi nye mcm anjing laut kahkahkahkah

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...