Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Sunday, November 7, 2010

Dah Beli DSLR Yeahhh..

Dum dum dum dum... (bunyi muzik)

Semalam gua pergi Low Yat.. Kalau tak tahu Low Yat tu jadah apa korang boleh google jap lagi.. grr...

Gua pergi Low Yat sebab nak beli kamera DSLR Nikon harga 5ribu.. perlu ke gua cakap harga dan jenis? Mesti la gua kena cakap.. Kan orang beli DSLR tu untuk menunjuk-nunjuk.. kan? har har har..

Lepas ni boleh la gua ambik gambar sambil gantung DSLR kat tengkuk.. pergh.. abis la orang suruh gua ambik gambar nanti.. keh keh keh..

"Lu photographer ke adik?", amoi tokey kedai tu tanya gua time beli..

"tak la", gua jawab..

"abis tu apesal beli yang mahal?.. Kalau baru belajar guna ini kamera boleh beli yang murah dulu", amoi tu cakap lagi..

"Saje je.. ingat saya takde duit ke? ceh.. ", gua cakap..

diskriminasi betul. Mentang-mentang gua pakai slipar dengan seluar pendek. demmit..

Akhirnya gua balik ke hostel.. gua rasa gua demam lepas beli kamera DSLR ni.. Nasi tak makan lagi dari petang semalam.. argh..

Tapi.. kamera tu member gua punya.. beliau sangat bangang sebab beli kamera mahal harga 5ribu.. bangang.. Baik beli motor.. Hari-hari pinjam motor gua..

ceh.. DSLR konon..

dem dem dem..
Comments
77 Comments

77 comments:

asfz lily said... [MEJAH JAWAB]

hahahahahhahahahahahahahaha~

akmalhilmi said... [MEJAH JAWAB]

aku curik then jual
dpt baya duit moto
hahaha
ag bgs
hahaha
mahal gilak
tp amatur ag
mahahaha

nn said... [MEJAH JAWAB]

LOL! ingatkan sendiri punya. hahahahahhahahahahaa

kembatolo™ said... [MEJAH JAWAB]

sabar jelah..
hahahaha

eT said... [MEJAH JAWAB]

haha..kemain beli dslr sampai 5ribu...
kompem tido peluk dslr jek la...

honey amour said... [MEJAH JAWAB]

Grrr

Puteri Iqa Izyan said... [MEJAH JAWAB]

giloss...
5 ribu tuh...
buat bende lain oke lagik...

Syida Shukor said... [MEJAH JAWAB]

hahaha kau memangg . makan ubat wehh .

nurnatrah said... [MEJAH JAWAB]

aigooo.baru na ckp congratzz dpt dslr td.sheeshh.

nazalya said... [MEJAH JAWAB]

aha..
giler mahal..

suffer8zine said... [MEJAH JAWAB]

ni kesan demam ke ape? heheh

Terkini : Enter

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

yeahhh.hamzahhh jeles..hahaha

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said... [MEJAH JAWAB]

hahah..
mati2 ingat die..
memg ptotla kedai cine tuh runsing dan konfius..hahaha
adess..
aper lak pkcik nih...wat surprise..
haah la manyak ooo rm5000..
bek blanje makan setahun..ehheh

platipus said... [MEJAH JAWAB]

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

aYaz said... [MEJAH JAWAB]

sengal ar lu nih...

meowwmania said... [MEJAH JAWAB]

hehe..

pasni kompem kena amik gmbr dpn cermin smbil pegang dslr *wink

Kamil ace[tm] said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..membe ko tu mmg la..
bek bli moto dlu

IRAH HAJERAH AZMAN said... [MEJAH JAWAB]

kenyit mata. eh thumb up la kau! jadah nak abeskan 5k macam tu jerk =_=" . bek aku guna pergi melancong ke UK. 5 k cukup untuk tambang pergi balek n shopping. Air asia tgh promosi. Pergi balek london x sampai 2.5 k.

tapi x pe la. duit die. aku nasihatkan kau buat2 pengsan tiap2 kali die nak pinjam moto ko.

ateyn said... [MEJAH JAWAB]

bungex..igt lu nye mejah!

ttipu gua~

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

chetttt!!!! itu pasal ke ko demam (status fb)? demmmmmm!!!!

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

gua pun dah beli
tp yg bole isi air punye
utk adik gua, chacha

Ard (Yaddo) said... [MEJAH JAWAB]

hahahahhahaa

FabulouschocolateTi'a said... [MEJAH JAWAB]

LoL, ingat Lu punya. penat gua baca. AHAHAHA

chentaMAYA said... [MEJAH JAWAB]

kah kah! kesian mmber lu~

(: syai_sharif :) said... [MEJAH JAWAB]

HAHA lepas ni pinjam dia punya DSLR ahh dia dah pinjam moto HAHA :PP

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said... [MEJAH JAWAB]

haha
sengal gilakk~
baik gi shopping 5ribu..muahaha

Dye Kronniesar said... [MEJAH JAWAB]

huarghhh.hohoho.
kamera sampai 5k.siott.
hohoho

Syazwana said... [MEJAH JAWAB]

wahhhhhh 5 k tuh!!
O__o

M a W a D D a H said... [MEJAH JAWAB]

ok gak tuh...lu leh suh dia amek gambar lu...leh la lu posing2 wat gaya bebas...hahaha

L.O.V.E hUnTeR said... [MEJAH JAWAB]

perhhh, tak keje lg da mampu beli smpei 5riban..

syazwanizr said... [MEJAH JAWAB]

aiseh..baru nak jeles sama ko.aku jeles dengan member ko jek la..

Faizal n Fashitah said... [MEJAH JAWAB]

Moto n DSLR are 2 different thing. Beli D90 pun dah cukup dah.. tak sampai rm5k XD

melle. said... [MEJAH JAWAB]

wow, lima ribu terus

faRiha said... [MEJAH JAWAB]

haha.. suka2 ^^..

Kancilbiru said... [MEJAH JAWAB]

get ready jer la dengan ujian mendatang daripada kawan hang tu...pasni dia siap suh belanja makan lagi la...hahahaha

Nur Areefah said... [MEJAH JAWAB]

buat sistem barter la..pinjam motor, kena kasi kamera

latest entry : magic memang real | magic show at uia nilai

Siti Mashitah Saidin said... [MEJAH JAWAB]

cis.. ingatkan lu punya kamera.. apa la.. hahahha~

Stryder said... [MEJAH JAWAB]

meh sini DSLR tuuh kat aku.!!! bia aku hempookkk atas pale kau mejah!!! siyess shiit LOL!!! aku ingat kau punyer..hampehh!!!

aesya_echa said... [MEJAH JAWAB]

hahahahahahaha!
dem..

wannurfazrini said... [MEJAH JAWAB]

fuiyohhhh DiSeLeRa tuuu ! jgn memain HAHAHAHAH

hubby honeyamour said... [MEJAH JAWAB]

gua tgk tajuk, gua baru nak tuduh lu layan sugar mummy semalam, hamzah.. kalau tak pun lu part time kat lorong haji taib.. sib baik member lu punye.. biar le.. dah hobi dia.. rm5000 apa ade hal.. puas hati dia.. gua cadangkan lu gabung hobi lu dgn dia.. lu suka tgk tetek dgn bontot, dia suka amik gambar.. haaa lu paham ape maksud gua? wahahahaha!! grr..

BSI-BSR-VIVIAN said... [MEJAH JAWAB]

dpt beli dslr cikai2 2 ketul..

Encik Tikus said... [MEJAH JAWAB]

ape siot

Encik Tikus said... [MEJAH JAWAB]

gua tak paham

Encik Tikus said... [MEJAH JAWAB]

cis~

Encik Tikus said... [MEJAH JAWAB]

brrrrr

makdara TERdiva said... [MEJAH JAWAB]

laaaaa..baru nk suruh amek gamba kawin ujung tawun ni..heh!

velasrizal said... [MEJAH JAWAB]

btol tu beli moto lg bagus..

Zip Bed : Bagi Mereka Yang Malas Mengemas Katil

c. Han said... [MEJAH JAWAB]

nak curik bole x?

zirconia said... [MEJAH JAWAB]

nape ko tak beli sama?

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

hahahahahak

tu la nama die passion

F A R Y N said... [MEJAH JAWAB]

soh dia snap pic ko banyak2 weih!
hahaahaa

Aujinz said... [MEJAH JAWAB]

hahahahha...

kalau aku lima ribu tue aku buat bayor fee peguam untuk beli rumah..


gilo punyo maha'!

Amanda Sasha said... [MEJAH JAWAB]

ala aku pnya 10ribu diam2 je.kah kah kah

miss lolly a.k.a luvfareda said... [MEJAH JAWAB]

kah tak maki kawan kau ?

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

saya pun nak dslr....

eiffel said... [MEJAH JAWAB]

per ag..rembat r dia punya dslr

liyana said... [MEJAH JAWAB]

la igtkan ko punye.. baru nk pinjam.muahaha

Wan Gerrard said... [MEJAH JAWAB]

wah ingatkan dah nak jadi photographer sambilan tadi.hehehe

Arez Razin said... [MEJAH JAWAB]

haha 5ribu punye?
ingat ko punye :)

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

bestnya ada dslr!

zaradgreat said... [MEJAH JAWAB]

ala..nasib baik dia dah ade DSLR. boleh lah tumpang. nnti gambar ko je banyak. biar penuh memory card dia ngan gamba ko. hahahaha

MiMiEy :) said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha.
perasan sekejap ar nie ?

░♥si lampu neon♥░ said... [MEJAH JAWAB]

http://www.silampuneon.com/2010/11/tiru-gaya-model-contest.html

NAK WEH AKU TAG KO..GRRR

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

mati2 aku ingat ko yg nak beli DSLR tu mejah..5ribu lak tu..tetibe rase mcm nak kagum memula tadi..last2 rupenye kawan ko yg punye..haish..


kalau aku la kan..dah die suh belikan DSLR tu..aku tak belikan die DSLR mcm die nak..aku g je belikan moto sebijik kat die..ape jadah beli kamera mahal2 moto pinjam..ceh..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said... [MEJAH JAWAB]

hahaha, ingatkn u yg punye .

GaDis CoMeL said... [MEJAH JAWAB]

tolong amek gambar gua

ft said... [MEJAH JAWAB]

tak pe

pasni

suh die naik dslr kalo nak g mne2

mne tau leh sampai plak kan

kehkehkeh

noor afzan said... [MEJAH JAWAB]

la..bukan hang punya ke?
ingatkan hang punya.
baru nak pinjam.

beLLa said... [MEJAH JAWAB]

dslr tuh. giler ahh!
kau pow jela dye.kan byk dwet.ngeh3

.sweet-ants. said... [MEJAH JAWAB]

hahaha
dslr canon basic baru 3000+ je kot. awat la mhl2 5000. tul tu, baik beli moto

puteri.diyana said... [MEJAH JAWAB]

hahahhaa..ingtkan sendiri punye..
wupenye kwn...
hohoh.lwk2..

J. Abdullah said... [MEJAH JAWAB]

ah nak mencarut rasanya gua dengar citer ni.

Aliesya♥Amani said... [MEJAH JAWAB]

mati2 aku bru nk suh ko amek gmbr aku mse aku kawen nnt..ceh!

aunyNAA said... [MEJAH JAWAB]

chaiittt. aku katok mu kang ! hahahha ":P

$h@h_Izn@n said... [MEJAH JAWAB]

hahaha blh l pinjm kt mmbee lu nnt kui3

shaharil said... [MEJAH JAWAB]

Baru jer nak cakap nak pinjam. Ceh, rupa-rupanya kawan ko punya. Tak jadi aku pinjam nyer. hehehe

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...