Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Saturday, November 27, 2010

Jodoh Aku Dia Kamu

Benda ni berlaku depan mata gua sendiri.. seyes gua tak tipu.. tak caya meh datang kampung gua.

Semua orang tahu sekarang cuti sekolah dan ramai la nak kahwin kan.. so mood orang kahwin tak habis lagi.. Tapi bukan gua nak cerita pasal orang kawin.. tapi pasal orang tak jadi kahwin..

Kalau drama hindustan 3 idiot tu gua tengok elok-elok nak kahwin terus lari last minute sebab perempuan tu minat kat Amir Khan.. Kalau drama-drama omputih pun sama, boleh lari last-last minute dan cancel kahwin..

Argh..

Dan benda ni terjadi kepada jiran gua sendiri.. beliau tak jadi kahwin saat-saat akhir.. Lembu dan sembelih.. orang kampung dah ramai makan-makan.. tok kadi pun dah ada.. kiranya semua dah ada la.. yang tak ada cuma pengantin lelaki.. pengantin lelaki tak sampai-sampai kat rumah pengantin perempuan..

Sebab apa tak jadi kahwin gua tak pasti lagi. Tapi yang pasti bukan sebab kematian atau kemalangan.. dengar cerita pengantin lelaki yang cancel.. bukan hantar wakil pihak lelaki untuk cancel tapi just guna phone untuk cancel wedding.. seyesly gua tekejut.. family diaorang malu sangat-sangat.. duit dah habis ribu-ribu tunggu nak akad nikah je.. grrr..

dan gua dengar macam-macam cerita dan macam-macam versi dari mulut-mulut busuk.. lelaki tu menipu lah.. perempuan dah kena tebuk lah.. kena santau lah..

alahai..

Lu sendiri boleh agak moral of the story kan??
Comments
108 Comments

108 comments:

princeduyong said... [MEJAH JAWAB]

gua pun penah dengar citer camni...kesian ooo...

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

tak pernah jadi depan3, salu yang dengar, perempuan la kancel.

kalau laki yang kancel, alasan kena tebuk mst ada. cis

cik tipikal said... [MEJAH JAWAB]

macam celaka perangai laki tuh.. geram aku...

mofaizmz said... [MEJAH JAWAB]

adus.. sadisnya..

miss miera said... [MEJAH JAWAB]

sian nye famly pompuan uh...

little black dress said... [MEJAH JAWAB]

haiyo, msti cdey gler if bnde 2 jd ..
piqa ske tgk 3 idiot..he~

NAJ HEBAT said... [MEJAH JAWAB]

hamzah..

apsal lu tak datang jadi hero.

dpt kawen free. cume tukar nama kat kad kawen je.


kan?kan?


gua tau lu nak kawen! jgn tipu.

tim said... [MEJAH JAWAB]

3 idiot best

AyuE SurihanyOt said... [MEJAH JAWAB]

malunya...kesian kat pengantin pompuan..mesti menangis tak berlagu..

Sca Ndx said... [MEJAH JAWAB]

macam dalam cerita. ni aku tak pernah dgr lg. =.=

Mr.Clive said... [MEJAH JAWAB]

memang sampah giler orang mcm ni...kasi malu keluarga =_=

marina anakcikbob said... [MEJAH JAWAB]

aku bab2 teka2 ni mmg lembab..jd..apa moral of the story nye ni..siyes aku xtau..

gadisBunga said... [MEJAH JAWAB]

ni yg buat lagi takut gua nak kawin ni!

ateyn said... [MEJAH JAWAB]

sian dow~ kalo tamo kawen, cancel awl2!! ta paya na abeskan duet buat knduri...aiseh~

MOFASAD said... [MEJAH JAWAB]

eeuuwwwwwww

Taste Of Life said... [MEJAH JAWAB]

isk2...sadis dowh

mia said... [MEJAH JAWAB]

huhu..biase mulut org susah nk tutup..penah ade pgalaman kan, so tahu ape rasenye..

pd aku tak patut kalu tinggal mcm tu je..by phone?huhu..sgt tak bole terima..even ade reason kukuh pon..at least kau bole dtg xplain kot..kesian kat belah satu lagi tgung malu, kos lagi..

zaman skrg BYK org buat tindakan tak pikir panjang..grrr..

terbaek entry ni majah..

Lya Colours said... [MEJAH JAWAB]

dulu selalu jadi cite mcm ni kan
igt lagi yg pemain bola sepak tuh
sape x tau la
yg kuar paper, pmpn tuh sanding sorang2 atas pelamin
gila takut
jauhkan lah aku dari benda2 mcm ni

rossoneri said... [MEJAH JAWAB]

isk, sedihnya

nuyuEna said... [MEJAH JAWAB]

ada jugak lam realiti ea..?kt kg aku xde lg stkat ni..jgn jd kt family ak dh la..hiks3

kak ina kl (1) said... [MEJAH JAWAB]

jangan esok awek kamu lari udahlah..gemukkan badan ek makan keropok lekor dan sata kat kg

wannurfazrini said... [MEJAH JAWAB]

bunuh je jantan tu hahahahaha

Anip™ said... [MEJAH JAWAB]

huh! last minit boleh plak cancel..rugi duit wt knduri..malu siot..hmm

1)Mengumpat! Adakah Ianya Hobi Manusia Zaman Sekarang ?
2)Menjadi Tunang Orang Tanpa Kita Sedar, Biar Betol ?
3)8 Perkara Tentang Lelaki Yang Korang Mesti Tahu !

enyheartsdiamond said... [MEJAH JAWAB]

adakah moralnya jangan terburu-buru?

HonEyBuNNy said... [MEJAH JAWAB]

ish...xbek la pihak lelaki buat cm tu....cian pihak perempuan...

twinkle twinkle said... [MEJAH JAWAB]

kasihan -.-

afiqah said... [MEJAH JAWAB]

kalau gua yg kena, malus siot.
kesian keluarga perempuan tu.

Ayen Giggs said... [MEJAH JAWAB]

X kesahlaa sape2 yg buat hal pun tp yg pasti skrg lu buat kat org lain kali lu pulak akan kena,ingat tu.....

Azrul_amigo said... [MEJAH JAWAB]

asal lu je g kawen bai..
angkat nikah je..tros on..
hak3..

Azmi said... [MEJAH JAWAB]

biasa benda ni dlm drama/ novel je tpi kau dpt tgk yg live punya..
tahniah utk kau

syafiqah ezam shah said... [MEJAH JAWAB]

kesian pengantin perempuan.

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... [MEJAH JAWAB]

Sian pmpuan tu..
ala mulut org2 bukan ley caye sgt tu..
hrp x jadi kat sy..
waa!

named syuhaiba @ ayie said... [MEJAH JAWAB]

tarak otak punya laki.... nk cancle pon awal2 larh... huh!

el said... [MEJAH JAWAB]

ruginye x kawen..kahkahkahh

LadyRye said... [MEJAH JAWAB]

SAMAN!!!

mie said... [MEJAH JAWAB]

minta simpang la..
pilih la yang terbaik...

cik bintang said... [MEJAH JAWAB]

perhhh kalau sye kat tmpat pgntin pompuan tu sye akn larik tak berhenti.

Anisa Hang Tuah said... [MEJAH JAWAB]

kesiannyee

mintak dijauhkan lahh

myra said... [MEJAH JAWAB]

sangat kasihan..;(

Fariq said... [MEJAH JAWAB]

kcian pngntin pmpuan,,
xpe ye t abg tlg gntikn tempat pngntin laki tu,, heheh

The Nurul said... [MEJAH JAWAB]

boleh tak kalau aku rasa cuak nak kawin?

Miss ... said... [MEJAH JAWAB]

isk2 sadis tul kesian..kijam laki tu..x mo gtau awal2 la dah la malu duit pun dah byk habis haihh

mr.syazwan said... [MEJAH JAWAB]

tak nah dgr lg cite mcm ni

kalau terjd laa kat kaum kerabat ku

kite orgkan guna kuasa ultraman kami

BAKAR umah dia..

hohoho

cikpia said... [MEJAH JAWAB]

siannya!!!!! aku nak marah hat laki pun takleh sebab aku tatau citer betoi2.... tapi tetap kesian kat pengantin pompuan dan family...... =(

The Sharkox said... [MEJAH JAWAB]

Moral of the story is, silalah buat nikah gantung...at least nikah gantung baru habis berapa ratus je untuk bagi tok kadi makan bihun..

Ni kalau dah tumbang lembu apa semua, memang tahik la pengantin laki tu

Liyanaziz said... [MEJAH JAWAB]

ya Allah.. kesiannya.. whatever it is kita x tau cerita sebenar so x tau siapa salah siapa betul.. yang penting Allah dah ciptakan jodoh yang lebih baik dari sebelumnya.. =)

Puteri Iqa Izyan said... [MEJAH JAWAB]

aduh.kesian gile kot..

ni aku takot nak kawen nih...

platipus said... [MEJAH JAWAB]

takda hero dtg mnyelamat ka?

Encik Bell (beLalaNG) said... [MEJAH JAWAB]

agak bongoklah jugak.. sbb da siap bagai majlis... tp sume x dtg pulak! :P

cik ubi said... [MEJAH JAWAB]

gua suke cite 3 idiot..ramai org ckp gua mcm amir khan..

komen xde kaitan?mampus r..haha

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

laki tu nanti org yg dia syg akan tggalkan dia balik.

iskandarzulkarn9 said... [MEJAH JAWAB]

nice story..
is currently follow ur blog...
thanx~

Amira Amair The Poyos said... [MEJAH JAWAB]

ni tak puas ati ni..
asal tak jd ja..
msti pmpuan yg kna..
kna tebuk tupai..
alahai...

♥Ismi Huda♥ said... [MEJAH JAWAB]

gile la.. adoihh.. xda ati pa laki tu.. malu wei.. x psl2 kluar crita yg bkn2.. tggu ap lg???

SAMAN~!!!!! tuntut gnti rugi n malu.. kuang ajo..

wOrLdOfsEcReTwHisPerEr said... [MEJAH JAWAB]

kesian giler kot
kat family pempuan tu, huhu..
pastu muncul citer x x elok lak.
sian kena tanggung malu..
dwet da abes byk dah..
xpatut betulla!

maiMOONyet said... [MEJAH JAWAB]

ko bila nk kawen? ^^

ANATI SOKI said... [MEJAH JAWAB]

jum serang..!!!bunuh laki tuh! ahahahahaha

anamizu said... [MEJAH JAWAB]

kesian fmily pmpuan tu..
kalo ye pun nk cncle,jgnla masa dah cmni..
yg azab kompom fmily perempuan..hemm

cik maira said... [MEJAH JAWAB]

benda ni jadi kat sedara aku sendiri.
hari nie hari perkahwinan dia. hari nie nak nikah, tengah malam smlam gak larikan diri. kata xnak kahwin ngan pgantin laki. khemah dah siap pasang, hantaran dah siap gubah, pelamin semua dah siap, katering dh datang, alih2 cakap xnak kahwin. malu besar mak ayah dia. duit dh habis puluh ribu kot.. gilaa lahh! ermmmm

yaya said... [MEJAH JAWAB]

Moral of the story : jangan lah kita pun turut membuat spekulasi sendiri. Meh kita p tuan punya diri sendiri. EHE. Peace~

ika said... [MEJAH JAWAB]

bapak arhhh . x gune punye jantan . hahahaha . :D

Kasih nur azie said... [MEJAH JAWAB]

filem kita. mencerminkan budaya kita.

lady morgana said... [MEJAH JAWAB]

siannye.... nauzubillah.. harap2 x jd kat sy... huhuhuhuhuhhu...mcm novel de gak.. cume tmbah ckit.. cik penulis g tolong ttp malu... hahahahha...

nadey said... [MEJAH JAWAB]

santau tu aku percaye kalo tyme kawen2 ni....sedare aku nk kawen....mase kenduri....nasi...lauk sume berulat....pastu mase akad nikah....pengantin laki xleh nk berakad....mcm ade org sekat...

misteri gile

UnicBoyz said... [MEJAH JAWAB]

pergh...
senang giler dia cancel.....
gua xtau cemana mak ngan ayah dia leh tahan malu...
grr...

Hunny said... [MEJAH JAWAB]

Siannyerr.. dah la tak jadi kawin, pastu siap cerita kena tebuk laaa.. Orang perempuan jugak yang kena tanggung malu..

kembatolo™ said... [MEJAH JAWAB]

takziah tuk jiran lu..
banyak2 bersabar..

Nia Dhani Nasir said... [MEJAH JAWAB]

Aku suka blog hang!

http://dhanian.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

Cempaka R.Minta said... [MEJAH JAWAB]

hii
cempaka datang
add cempaka juga ya

zora said... [MEJAH JAWAB]

teruk betoi....

DAUD said... [MEJAH JAWAB]

sian, duit hbs, malu, fitnah pun dpt.
haish

sue. said... [MEJAH JAWAB]

kalau bende ni jadi kat gua...contoh..lu nk kawen ng gua..pastu lu cancel..siap ar bakal bini lu...hahaha..lu xbuat gua cm2 kan kan kan..?..lu syg gua kan?
*gua xsuke sebenarnye gune lu gua lu gua ni..haha*

Ann said... [MEJAH JAWAB]

lelaki tu tak gentleman lgsung..nk cancel, jmpe lah depan2..br lah lelaki namanyer..

huhu siott jer..........

told la hejauw said... [MEJAH JAWAB]

siyes..kampong ak penah ad kes cani..aku xras kita sekampong kan kan kan...

faradeeba said... [MEJAH JAWAB]

ces! lelaki tak de hati perot.
watthefish betol.

aku insan lemah said... [MEJAH JAWAB]

kesiannya...sabarla, bukan jodoh..tp, bkn mcm 2 cra nak ptskn..gna la cr yg lebih berhikmah..

eLLa said... [MEJAH JAWAB]

kesian nyer dat gurl..
kalo xnk kawen ckp r awal2 kan snang..
dat gurl blh sman malu kat dat guy..aishh

Cik Gallus Gallus said... [MEJAH JAWAB]

moralnye lelaki tu yang bangang pergi cancel last minute..dah menyusahkan org lain

mR.sYaH said... [MEJAH JAWAB]

mmg kesian r.. wang, masa dan maruah... hmmm...

KABAKOGA said... [MEJAH JAWAB]

gila punya kes,,
pikiran aku pun jd gile2,,

Fahim 'n Alin said... [MEJAH JAWAB]

adoy.. bapak kesian

EMMA said... [MEJAH JAWAB]

iskh..xpasal-pasal je..laki tuh kena kawin paksa gamaknya

farahmoque said... [MEJAH JAWAB]

setiap yang jadi ade sebabnya.just dapat terima atau tak je..hurmm..tak baiklah cmni.kena batang idung sendiri baru tau langit tggi rendah..grrr

Fyzal said... [MEJAH JAWAB]

ish ish ish.. gila

zirconia said... [MEJAH JAWAB]

aduh. macam tak percaya.

Tuan Din said... [MEJAH JAWAB]

Hamzah, kenapa lu tak lompat
bersila atas Bantal tok kadi tu...

" aku terima nikahnya.. percuma.."

Naya punya kes...
Lahanat punya jantan & keluarganya..
kalu kot kena tebuk pun bgtaulah 1-2 hari sebelum...

buDAK keCIK said... [MEJAH JAWAB]

sadis betul...

kalo cenggitu, b4 kawen kna sain agreement dulu. so, nnti kalo pengantin lari, saman je la kan??

Yui_Wani said... [MEJAH JAWAB]

ALAMAK!

zarifahmr said... [MEJAH JAWAB]

kalau aku la dah meraungg beb. jangan lah jadi camni. tssk

Oreo said... [MEJAH JAWAB]

kesiannya.tak boleh bygkan apa perasaan perempuan tu

Kamil ace[tm] said... [MEJAH JAWAB]

sian

Faizal n Fashitah said... [MEJAH JAWAB]

Perghhh macam2 dah kes plek2 skarang ni ek. Kesian pengantin pompuan tu. Takpe, ada hikmahnya.

Sophie Al-yahya said... [MEJAH JAWAB]

ape moral of the story nyer? aku blur ni.

hamzah, aku dah tukar banner baru..nanti kau tukar k.. =B =B =B
kalau x keberatan laa.. *yelaa,org dah glemer..segan laa nak mintak tlg..*

Hellioz said... [MEJAH JAWAB]

xde jodoh

period.

::NelyLeyana:: said... [MEJAH JAWAB]

kesiannye family die

ish malu la camni said... [MEJAH JAWAB]

tak ada jodoh. jangan nangis ye en hamzah ;p

elmog said... [MEJAH JAWAB]

satu abad aku tak datang, kali ni betul betul kena beratur nak komen.

bagi aku, dissapointed gila. macam orang lain cakap, kita merancang, Dia menentukan. ada orang lain pernah kena macam tu. lepas tu dia taknak membazir, kawen je dengan sapa sapa yang ada. lagi lah tak tahu kesudahan macam mana. erm.

Asyraf Hamasaki said... [MEJAH JAWAB]

ajal maut jodoh semua di tangan tuhan kita hanya mampu merancang tuhan yang menentukan kan :-o aku da selidik pasal ko "hamzah" bila nak kawen? aku dengar da canang satu kampung

MiSz SyuRa said... [MEJAH JAWAB]

ape lagi.. saman rrr..!!!

teddyuna said... [MEJAH JAWAB]

eeeeeee.. jhatnye pgntin lelaki tu... damn!ahakx

cik ciput said... [MEJAH JAWAB]

kesiannya..mintak dijauhkan drpd berlaku perkara mcm ni..

miss lolly a.k.a luvfareda said... [MEJAH JAWAB]

laki tu macam k0 kaaaaaaaaaaaaaaan


















kannnnnnnnnnnn

momochan said... [MEJAH JAWAB]

kecian kot kalau jadi mcm ni.arap-arap nnt xjadi la kat diri sendiri

misfaida said... [MEJAH JAWAB]

saya tak berada di tempatnya, jadi mungkin saya tak dapat nak rasa apa yang dia rasa. tapi apapun, bila datang cubaan sebesar ini, cuma dengan mengingatiNya hati akan menjadi tenang. ingat, bahawa ujian itu datang atas sebab kasih sayangNya masih tersedia buat kita. DIA Maha Tahu setakat mana kemampuan kita untuk hadapi cubaanNya. jadi ujianNya pun datang sesuai dengan kemampuan kita. Allah Tahu dia mampu hadapinya, asalkan dia yakin bahawa segalanya milik Allah :)

ujian yang datang umpama surat kasih yang dikirimkanNya buat kita. ALLAH MASIH SAYANGKAN KAMU. mungkin itu yang ingin disampaikanNya. maka hanya satu cara untuk membalas suratnya. bukan dengan menulis atas kertas atau sebagainya, tetapi dengan menerimanya biarpun pahit demi redha dan kasih sayangNya. yakin, pasti ada yang lebih baik buatnya.

saya doakan semoga dia mempeoleh kebahagiaan yang sebenar yakni kebahagiaan yang diiringi redhaNya. wallahua'lam.

eiffel said... [MEJAH JAWAB]

T.T ko buatkn aku tkot nk kawen laaa!!!mencikkkk!!!!

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

huhyoo.
drama jd kenyataan.
heh.

mmg malu lah, lg pun laki tu cancel by fon je. maybe die takut nak bersemuka kot.

unknownheart said... [MEJAH JAWAB]

kesian... harap2 djauhi....huhu

Dinda yun said... [MEJAH JAWAB]

kejamnya...tapi mungkin ada alasan snediri..

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...