Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Thursday, November 18, 2010

Subuh subuh subuh!!

"Subuh subuh subuh!!!", mak gua jerit umpama warden asrama.. pergh.. dah lama rupanya mak gua tak kejutkan untuk semayang subuh.. keh keh keh..

walaupun gua dah besar macam gajah ni kadang-kadang gua saje je tido balik.. nak jugak merasa mak gua jerit kat lubang telinga nih.. baru la nostalgia namanya.. tapi niat gua tak kesampaian apabila penyangkut baju hinggap di kaki gua.. arghhh..

lepas solat secara berjemaah, gua selaku abang/imam akan tido balik.. gua kan boss jadi aktiviti tido gua mesti la sehingga tengahari.. baru la layak menjadi pemuda harapan bangsa.. ke guane?

waaaaa... waaaa..  (bunyi baby nangis)

bangsat anak sape la nangis ni.. siapa pulak ada anak kecik kat kawasan rumah gua ni eh? gua terus report kat mak gua cakap ada budak nangis.. mana la tahu takut-takut ada orang buang bayi kat belakang rumah gua ni. kang metro datang rumah senang skit gua tulis skrip siap-siap..

unfortunately mak gua cakap tu bunyi kucing.. gua dengar sekali lagi dan ternyata tu memang kucing.. kejadahnya bunyi kucing macam bunyi baby nangis? argh.. spesis ape la kucing ni... grrr..

gua tido balik.. gua rasa gua lah pemuda harapan bangsa..
Comments
53 Comments

53 comments:

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

haha..sengal betul mamat ni..

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

hamzah besar macam gajah. erk! hahah.

eh tak murah rezeki tdo lepas subu la. grr. aku baru lepas solat subo.

tapi memang bunyi kucen macam bby pon la~

MATAHARI said... [MEJAH JAWAB]

haha.kau. mau bini rejek asyik tdo nih.

cik panadol said... [MEJAH JAWAB]

bawak-bawak bangun jang oi...

gadisBunga said... [MEJAH JAWAB]

deyyy...wekap!

Sca Ndx said... [MEJAH JAWAB]

haha, dgr baby nangis dah igt org buang baby, cibet lu

Puteri Iqa Izyan said... [MEJAH JAWAB]

pemuda harapan bangsa?
tak layak.haha

sue. said... [MEJAH JAWAB]

guane nak jd pemude harapan bangse...bangun weyh......kucing pun da pandai cari makanan die..haha

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

ko memang lah pemuda harapan bangsa..hehhe
aku suka suka suka..hahha
abeslah kau pintu rezeki ditutup. dan lemah syahwat ---> sebabnya kau tidur pas subuh..xelok duh..

NAJ HEBAT said... [MEJAH JAWAB]

deyy! kadawaley!

cik bubu said... [MEJAH JAWAB]

sengal!!!

Yatre Hayati said... [MEJAH JAWAB]

kau memang boleh dapat award pemuda paling malas sebanarnya..

syira said... [MEJAH JAWAB]

kalau bunyi kucing mcm bayi menangis, itu bunyi kucing mengawan la, en mejah..

fairuz said... [MEJAH JAWAB]

eleh mane ade kau tido balik.dah tu sape aprove komeng2 ni semua?hahahahaha

ღ Sumomo-chan ღ said... [MEJAH JAWAB]

kucing tuh spesis terbaru.hhahaha :p
kalau hamjah jual sure laku apa. kahkahkah

cik tipikal said... [MEJAH JAWAB]

ko tak dengar lagi kucing mengiau bunyi mintak tolong.

eqbalzack said... [MEJAH JAWAB]

imam? cayalah!

Liyana Lunia. said... [MEJAH JAWAB]

i rasa, awak ni ada masalah pembuangan air besar lah

farahmoque said... [MEJAH JAWAB]

tinggal harapan jela menjah oii..

Sky0ne said... [MEJAH JAWAB]

kalo macam ni gaya, malang sape yg letak harapan la lu bai...hahaha

NuR 'aQiLaH said... [MEJAH JAWAB]

gua suka imam seperti lu yg menjadi pemuda harapan bangsa.
bangsa mana gua x taw.
bhahaha.

kakchik@ella said... [MEJAH JAWAB]

haha .. lawak arr dik. dulu akak pun slalu rasa mak mcm warden penjara. hehe ..

.sweet-ants. said... [MEJAH JAWAB]

telinga problem la tuh

ctzainal said... [MEJAH JAWAB]

lu lah pemuda harapan kampung lu! miahaha.

twinkle twinkle said... [MEJAH JAWAB]

ahha hebat la kucing tuh ;D

tia said... [MEJAH JAWAB]

mcm cute plak ble lu type
ke guane ?


kahkah!

zarifahmr said... [MEJAH JAWAB]

tido lewat bangun tengahari kat umah memang nikmat.

Hanis Azla said... [MEJAH JAWAB]

hah.. kan dah kena hanger..

liyana aziz said... [MEJAH JAWAB]

padan muka kena hanger!!! buat taik mata je keje ye?? =p

Aujinz said... [MEJAH JAWAB]

memang harus kena libas ngan penyangkut baju..

wakakakaka..

aneesa ♥ said... [MEJAH JAWAB]

-__- haha..geli usus saya baca cte ni ;) suka ye mak bangunkan..

teddyuna said... [MEJAH JAWAB]

haha x leyh cmtu..t cmne nk jadi father? haha.. anak mnagis t x pasal2 kene maki.. hik9

tim said... [MEJAH JAWAB]

meow meow.. bunyi kucing sebenar

Sophia Rani said... [MEJAH JAWAB]

parah dah kes ni tak dpr beza bunyi kucing ng baby,,, :P

honeypotter396 said... [MEJAH JAWAB]

gilaa...hahahahha

Tuan Din said... [MEJAH JAWAB]

Selogan yg sangat mengkagumkan...

Sachi Asukai said... [MEJAH JAWAB]

haha..comell..tido balik:)

asfira aminuddin said... [MEJAH JAWAB]

haha. takkan bunyi kucing dgn baby pun tatau beza. lawak!

beautiful_rose said... [MEJAH JAWAB]

dasar makhluk paling pemalas!

Jari Finger said... [MEJAH JAWAB]

haha

pemuda harapan bangsa lagu tuh....

kalau pemudi tiang negara,lagu mana lak eyh?

platipus said... [MEJAH JAWAB]

harapan bgsa jadahnya!

Ain Atika Zailani said... [MEJAH JAWAB]

haha,...padam muka..

ika said... [MEJAH JAWAB]

API = Angkatan Pemuda Insaf . bljr sjrh x ni ? :D

Hellioz said... [MEJAH JAWAB]

penuh dengan drama.

gyahahahahahahha~

Aida Effarina said... [MEJAH JAWAB]

uikss camne tu kucing nanges macam suara baby? musykil2~ =)

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

whooaaa.... yang penting JADI IMAM tue.... imam muda....

Munirah said... [MEJAH JAWAB]

pemuda harapan bangsa dalam harapan. haha. ;p

mia said... [MEJAH JAWAB]

hahahaaa

(oke tak tahu nak cakap ape, bole?)

hubby honeyamour said... [MEJAH JAWAB]

pemuda harapan bangsa? korak nagho.. mu dok makang timung cino? kita tgk penyu bertelo.. penyu tgk telo kita.. na na na na na telo kitaaa!!

zirconia said... [MEJAH JAWAB]

fuhyoo. kena hanger sedas. tapi boleh diharaplah hamzah jadi imam. tahniah pemuda harapan bangsa :D

::NelyLeyana:: said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha!!!

kat rumah aku pon ade kucing tiap kali die mengiau bunyi macam org mintak air...


aaaaaiiiiirrrr!!! seram beb

~fisha~ said... [MEJAH JAWAB]

saje duk bace entry2 lame ko. dah dekat sejam ni. hahaha. tak tau nk ckp pe. bodo je ar.lol,:p

Yuyu Musa said... [MEJAH JAWAB]

meawwww meawwww meoooooooowwww!!!

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...