Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Wednesday, November 3, 2010

Tadika

Gua bukan nak persendakan agama atau apa.. Just apa yang efek kat gua dan budak-budak sealiran dengan gua dulu-dulu..

Masa gua kecik-kecik gua masuk tadika.. Then kat tadika tu kiranya ada satu hari seorang ustaz akan datang ke tadika kitaorang dan beliau akan bercakap pasal agama..

Benda ni sampai sekarang gua ingat, nak kata lawak tak jugak sebab benda ni efek hidup gua dekat dua tiga tahun jugak..

Kat rumah kalau gua buat benda jahat gerenti mak gua cakap benda gua buat tu tak baik dan tuhan marah.. Tapi mak gua tak pernah explain kenapa, bagaimana and so on so on..

Kiranya benda-benda explanation ni gua dapat dari sekolah lah.. Dan mak gua mungkin beliau tak reti macam mana nak explain sebab tu beliau cuma bagi contoh sahaja macam kalau mencuri tak elok nanti kena potong tangan tapi mak gua tak explain siapa yang potong tangan tu dan kenapa tangan gua tak terpotong sampai sekarang walhal duit mak gua selalu je hilang.

Suatu hari ustaz ni datang la kat tadika gua.. Beliau cakap tuhan ni ada kat mana-mana.. Then bagi gua yang jenis takut nak bertanya mengangguk sahaja..

Then ada la kawan gua kat tadika tu gua dah tak ingat nama beliau.. Muka lagi lah tak ingat. Tapi idealogi dari budak ni telah mempengaruhi semua budak tadika..

beliau cakap, "tuhan ada kat mana-mana, tuhan ada dalam jamban tadika sekarang ni"

Dan gua ni memang otak budak tadika lagi terus percaya.. Lebih teruk lagi ideologi budak tu telah tersebar kat satu tadika.. Entah bagaimana budak ni buat kitaorang percaya gua pun tak pasti.. Satu tadika takut nak pergi jamban sebab percaya bahawa tuhan ada dalam jamban..

gua lagi lah takut.. gua ni suka ambik duit mak gua.. nanti tangan gua kena potong, semayang pulak gua selalu tipu mak gua cakap dah semayang dan mak gua cakap nanti muka jadi babi kalau tak semayang.. Jadi lepas dengar ideologi anak Ayah Pin ni gua takut..

Then gua beranikan diri cakap kat ustaz yang bagi ceramah tak habis tu.. gua cakap tuhan ada dalam jamban dan kami semua takut..

Ustaz tu dengan gaya hero hindustan pergi masuk dalam jamban.. dan dengan muka takut beliau cakap

"dalam jamban ada setan lah.."

Comments
53 Comments

53 comments:

eiffel said... [MEJAH JAWAB]

hahahhahaaa...

ayt last xley blah!!!!

erin azizan said... [MEJAH JAWAB]

okeh...aku taktau nak respond cemana..tapi gatal gak nak komen...werrk~~

¶A.K.I¶ said... [MEJAH JAWAB]

hhuh?
blur part ending!

beLLa said... [MEJAH JAWAB]

kecik2 dah pandai wat ideologi ayah pin en. ;p

LadyRye said... [MEJAH JAWAB]

dengan budak2 mmg kena berhati-hati..once hang cakap yang tu, yang tu la dia ingat sampai mati! kalau hang silap cakap, haru!

Rozita said... [MEJAH JAWAB]

itu kisah budak2..

.:: dieylah :: said... [MEJAH JAWAB]

ko memang cmni ek hamzah..kahkah..xbek curi taw..nanti tangan putus cmne nk mkn... ^_^

honey amour said... [MEJAH JAWAB]

aku pun sama ngan erin..gatal gak nak komen...bluerkk !!!

DuniakuAbstrak said... [MEJAH JAWAB]

haha..nak xplain kat budak bab2 agama ni mmg pening sikit

Encik Psychopath said... [MEJAH JAWAB]

tp tuhan stil ada dimana2. cumanya hanya satu.

Ciklinn said... [MEJAH JAWAB]

adoii kelako la kamu ni dik.. betui tu akk baca sampi tak tau nak komen camne hahaha

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

ustaz memang stylo...
ehh, ada kena mengena kew?
lantak la..aku rasa mcm tue

Stryder said... [MEJAH JAWAB]

setan laa setan..hahah~~

OreO said... [MEJAH JAWAB]

ko takut cacing tahi dalam jamban tu x?

starzieti said... [MEJAH JAWAB]

hahaha !

OreO said... [MEJAH JAWAB]

Sentiasa ingat pada Tuhan..

yuyu said... [MEJAH JAWAB]

huahuahua...

ko tadika kat mane nih??aku nk g serbu jamban stu

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

kah kah kah.. sgt kanak2.. comel jek takut takut cmtu....

♥ manje ♥ said... [MEJAH JAWAB]

owh kalo kita plak
ms tadika dodulu...
cikgu selalu ckp
dlm tandas ada 'antu' heh

ANATI SOKI said... [MEJAH JAWAB]

kahkahkah.. style!

Siti Mashitah Saidin said... [MEJAH JAWAB]

hahahahahaha.....

dayangkueffazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

memang dasar budak tadika . hehehe :P

Azrul Hisham said... [MEJAH JAWAB]

haha...betul la ada setan dalam jamban..

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

jgn kencing berdiri hamzah ;p

ana said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha....setan betul!

Puteri Iqa Izyan said... [MEJAH JAWAB]

haha :D

d_LA said... [MEJAH JAWAB]

taim kecik terserlah kenerdan hamzah ian..bdk idealogi tu xde blog ker??haha

Aujinz said... [MEJAH JAWAB]

Yeah betul..Ustaz lu pandai!

maisyara Pot! Pot! said... [MEJAH JAWAB]

hahaha... lain kali ko ckp dkt ustat tu, nak ceramah biar habis ler... xD

MushroomCute@Mariea said... [MEJAH JAWAB]

pernah nangis tak henghat dooonia sebab budak lelaki yang ai suka buang anak patung kertas dalam perigi buta belakang tadika. Tulah, tak der anak ayah pin buat ideologi Tuhan ada dalam perigi buta tu. kalau tak selamat patung kertas Mush..

SUPERMAN said... [MEJAH JAWAB]

ooi mezoh

SweetyMui2 said... [MEJAH JAWAB]

time kecik2 memang caye bulat2 je kan..miahahahah

platipus said... [MEJAH JAWAB]

dah tahu dalam jamban ada setan, lagi kau nak pegi berak lama-lama hari-hari

phreak id said... [MEJAH JAWAB]

kalau dah korang tak pegi jamban masa tu, korang kencing kat mana? kat pokok eh? mati la pokok-pokok bunga kat tadika tu.. haizz..


>>My Latest Entry<<
Header Untuk Blog : Flash VS GIF (Sila Bagi Komen atau Cadangan)
Controversy Goal From Nani Yesterday
Lagi Kemalangan Bas Yang Membawa Maut

cik selamah kundang said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha....

weh hamzah.sila join contest aku.kot2 ko ada idea pasal prewedd.

taqie said... [MEJAH JAWAB]

haha..ape la budak2 zaman dlu :p

payeen said... [MEJAH JAWAB]

jamban tetap ade heh. grrr

Diyanarghhh said... [MEJAH JAWAB]

bapak innocent kecik2 dulu =P

eT said... [MEJAH JAWAB]

1st day p tadika nanges guleng2...huhhu

.s.o.f.i.a. said... [MEJAH JAWAB]

CHETTT!!! ingatkan dah besar baru start bangang. rupanya dari kecik dah start membangang ek???

nadey said... [MEJAH JAWAB]

hahahhahahaha
lawak gile okj!!!!!!!hahahhaha

y@n@ M!B said... [MEJAH JAWAB]

mmg payah nk explain kt kanak² yg blum akil baligh lg..ngee~

alinac lover said... [MEJAH JAWAB]

hahhaha..setan byk lah!

L.O.V.E hUnTeR said... [MEJAH JAWAB]

haahha.. ustaz genius!

cik bubu said... [MEJAH JAWAB]

hahaha!dalam jamban rumah gua macam macam adaaaaa..

Kimmy Ai said... [MEJAH JAWAB]

haha.. bahaya kan zaman budak2 ni.. mcm2 kepercayaan yg keluar.. tu zaman dulu.. zaman skarang lagi advance men tengok video lucah.. isk3~

cham's said... [MEJAH JAWAB]

syaitan nirrajim sungguh la hang ni mejah hahaha trus rasa nak memerot :'D

Hunny said... [MEJAH JAWAB]

Ustaz keluaran mana tu?

Anna Boleyn said... [MEJAH JAWAB]

heheh ;p

ika said... [MEJAH JAWAB]

kah kah kah

Roxy zai said... [MEJAH JAWAB]

ok..satu pengajaran..len kali kena terang elok2 kat budak..^_^

fairuz said... [MEJAH JAWAB]

hahahah..entri lu buat gua gelak je laa

roq said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.....aku gelak cam siamang dah bace bende ni....
aku pon ade pengalamn yang lebih kurang....
memeber aku cakap kalo hujan tu sebenarnye tuhan kencing....
boleh lak aku caye kecik2 dulu..haha

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...