Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Friday, December 24, 2010

Hidup Memang Macam Ni La, Kadang-kadang Best, Kadang-kadang Tak Best

Tengok paper hari ni je cerita pasal budak PMR.. Gua bukak blog ramai yang cerita pasal PMR.. Jadi gua pun nak cakap tahniah kepada yang berjaya dan jangan bersedih kepada yang tak dapat apa korang nak..

rilek-rilek sahaja, hidup memang macam ni la.. kadang-kadang best, kadang-kadang tak best.. Kalau hidup tak best lu kena la usaha sikit untuk jadikan hidup ini best.. ok?

PMR bukan pengukur hidup korang la, kalau result teruk sekalipun korang still ada peluang lagi.. Ramai je orang yang berjaya walaupun sekolah tak tinggi mana..

Nanti kalau korang dah besar macam gajah, manusia takkan tanya berapa A korang dapat time PMR ni.. Manusia takkan tanya berapa A korang dapat dalam SPM.. Manusia hanya akan tengok sama ada lu berjaya dalam hidup ataupun tidak.. tu je..

oyeah.. 


Comments
94 Comments

94 comments:

Kei said... [MEJAH JAWAB]

biasalah kegagalan dlm kehidupan :D

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

sokong hamzah!

tapi sebab pmr best jugak la hamzah masuk asis kan? ye kan? haha

Aweyn said... [MEJAH JAWAB]

betul betul..kdg2 kptusan kt slip tu bukan jaminan masa depan yg cerah..

n. zfrh said... [MEJAH JAWAB]
This comment has been removed by the author.
Amira Amair The Poyos said... [MEJAH JAWAB]

Aku rasa idup aku best ja walaupun org ckp idup aku cam tak best ja..
PMR aku dapat matemartik E pun aku rasa best...hahahahhaa

Lizzie Yasmin said... [MEJAH JAWAB]

betul2... result sume mcm dah tak pakai jer, bila dah besar nie... aku tgk bdk2 skolah aku dulu yang tak teror dulu, skang keje lagi besar dari aku... Yes Bagaimana Kau Berjaya Dalam Hidup..

IRAH HAJERAH AZMAN said... [MEJAH JAWAB]

keh keh.pmr je kot. dulu aku siap gagal 1 paper. rosak peratusan sekolah yang konon2 skolah budak pandai. now aku 3rd year di utm, buat degree. so?? :)

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

aku baru amik result PMR aku semalam...hahahahaahaha


wei...aku TAG kau..g wusha2 blog aku...hadiah RM100...lanje aku..

ko leh menangnya

http://azfar9897.blogspot.com/2010/12/contest-aku-dan-kacamata_24.html

Sab Buenoo said... [MEJAH JAWAB]

cun..
ta lucah ari jumaat ni.
ahaha.

keep it up! kohkoh

Mia is My naMe said... [MEJAH JAWAB]

haha.agreed..kot la da jadi atok,ko agak2 cucu ko tye x.."atok..dlu atok spm dpt bpe?".hik. ^^

-telordibasuh- said... [MEJAH JAWAB]

hahah telor sokong ko hamzah...
kalau dah dilahirkan pandai mmg pandai...tapi kalau dah xpandai g tusyen pon xberguna hahahaa

lagi satu telor respect budak2 kg je yg apt 8A..kalau budak bandar dpt 8A tu normal la...hehee

nn said... [MEJAH JAWAB]

setuju! tapi kalau nak jadi doktor and tak termampu nak pergi private college, haruslah score SPM.

Dyna Yvonne said... [MEJAH JAWAB]

hoyeaahh!!!
sokong.
>_<

tapi belaja tetap blaja.sebab ilmu tak kan habis.

mr.panda said... [MEJAH JAWAB]

ayat besar mcm gajah xleh blah...hak2..

Nieza Micha said... [MEJAH JAWAB]

yup... betul tu... PMR bukan pengukur... so, tak yah la sedih2 kalau yg dapat result teruk tu... chill la...;D

HanaBella said... [MEJAH JAWAB]

oyeah~~ betul tu.. hehehe :-p

che nur 'atikah said... [MEJAH JAWAB]

weyh pmr ak 8a 1b..amacam?

Yatre Hayati said... [MEJAH JAWAB]

Saya sokong amjah !!

::astonishing az:: said... [MEJAH JAWAB]

setuju!!!setiap org ade kelebihan masing2.

Catherine- said... [MEJAH JAWAB]

bila da dewasa, orang akan tengok kereta apa yg ko pakai dikkk~

kan hamja kan kan?? ko pakai moto konfem ppuan x layan kecuali ppuan tu mmg minah rempit ;p~

zarifahmr said... [MEJAH JAWAB]

wahh macam pakar motibasi dr hamjah kamtumi pulak hehehe

MATAHARI said... [MEJAH JAWAB]

yup. mereka takkan tanya, mereka tengok penghujung kita.

Azmi said... [MEJAH JAWAB]

bagus macam harem...
kau ni boleh jadi motivator la jugak

marina anakcikbob said... [MEJAH JAWAB]

baiklah.. aku rasa pmr ko mesti merundum dari upsr kan? upsr ko brp? ha,aku da tanya da..

Anisa Hang Tuah said... [MEJAH JAWAB]

hehee

cik helena said... [MEJAH JAWAB]

pestime bace entry serius kat sini @__@

mira.una said... [MEJAH JAWAB]

wah...kali ny sokong hamzah..bgosbgos..ley jd kaunselor sek rendh..haha

kekelip said... [MEJAH JAWAB]

insyallah sume org len berjaya. rezeki sume tu...

Encik Tikus said... [MEJAH JAWAB]

bagus memberikan semangat kepadew itew =)

Panglima Arep said... [MEJAH JAWAB]

tibe2 hamzah jd motivator pulak. haha
wei, lu PMR bpe B? hehehe
:)

ika said... [MEJAH JAWAB]

langit x selalunya cerah . kekeke .

idAti mALek said... [MEJAH JAWAB]

yeah aku sokong ko...da cecah umo pas skolah mane ade org nak tnya result pmr lg..(kcuali org yg msih nk show off result dye)..

kan kan..hahah

Shaofie said... [MEJAH JAWAB]

incik otromen. jemputlah join segmen privasi dekat blog aku... senang je! buat dialog paling kreatif. nak tolong promotkan pun boleh...


http://shaofie.blogspot.com/2010/12/segmen-privasi-dialog-terbaiklah.html

Fariq said... [MEJAH JAWAB]

nasihat yg berguna bro utk adeq2..

Kasih nur azie said... [MEJAH JAWAB]

hamijah. ko memang boleh jadik bapak yang baik.

♥NuR SyAFiQah♥ said... [MEJAH JAWAB]

tu la psl..sijil pmr pon takde..

amirah said... [MEJAH JAWAB]

serius setuju gile...rileks la jgn buat benda tak betul dulu..

syeRAWRR bieber said... [MEJAH JAWAB]

oyeah!

Asyraf Hamasaki said... [MEJAH JAWAB]

"A" itu belum tentu menjamin masad depan yang cerah dan belum tentu berjaya memanusiakan manusia :-)

~fisha~ said... [MEJAH JAWAB]

waaah~ bgus nye entry kali ni.. nasiht yg mndlm.. cayalah >:)

Lya Colours said... [MEJAH JAWAB]

betol
SPM nanti cuba yg terbaik

dyna syamsuri said... [MEJAH JAWAB]

btol3,sokong2 oltomen taro.
aku dlu pon xcemerlang sgt pon.
yg penting rezeki.
org yg bijak bukan cmerlang dlm pelajaran, tp org yg pandai merebut peluang oh!

twinkle twinkle said... [MEJAH JAWAB]

hoho betul tu

+d.O.Y.A.h+ said... [MEJAH JAWAB]

taon dpn jom amik pmr. haha

cik tipikal said... [MEJAH JAWAB]

alah, semua PMR ke SPM ke tak tunjuk kehebatan kau. kawan aku tuh, straight A1 masa SPM, pastu masuk ipta yang biasa2 amik kursus pengurusan pejabat...

ana said... [MEJAH JAWAB]

ya betul tu cikgu...oyeah!!!

Wahida Nasution Thakhrim said... [MEJAH JAWAB]

setuju!! tak semestinya straight A's masa sekolah akan berjaya dalam hidup pasa masa depan.. belajar tu proses seumur hidup..

tim said... [MEJAH JAWAB]

ko dah insap ke ni mejah oi?

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

sokong!

=o) said... [MEJAH JAWAB]

ist time baca post yg tak lucah.. ahh berkaca mata mak mertua..

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

gagal sekali tak bermakna gagal selamanya.. idup kena diteruskan wpn badai melanda.. apesal aku berfalsafah kt blog ko ni huhuhu

emymilia said... [MEJAH JAWAB]

hoyeah !

wa caya lah sama lu mejah....phewittt..!

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

betol tu..kejayaan diukur bile ko dah jadi somebadyu @ ko dah berjaya dalam hidup ko..bukan dari keputusan periksa..kdg2 yg hebat dalam periksa pun hidup boleh tunggang langgang..^_^

Greg Ben Ben said... [MEJAH JAWAB]

keadaan sekeliling menambah tekanan aku. nanti mule la sedara mara tanya result dpt brapa
arrghh

mainjauhjauh.blogspot.com

Biela Sapine said... [MEJAH JAWAB]

beshh ahh, kata kata semangat kau.. aku dah habis kolej pun nak pakai lah

tia said... [MEJAH JAWAB]

Kalau hidup tak best lu kenapa la usaha sikit untuk jadikan hidup ini best.. ok?


HOI! AYAT APE NEH ?

cikpia said... [MEJAH JAWAB]

sangat bermotivasi la entri nie..... he he.....

eqacashperlala said... [MEJAH JAWAB]

setuju!

Watie Rose said... [MEJAH JAWAB]

..."dimana ada kemahuan disitu ada highway.."

M I A J A M A L U D D I N said... [MEJAH JAWAB]

Memang ada kala nye best, ada kala nya tak..

arghhh! ko buat aku sedih lagi lah hamzah!! sobsobsob..

p/s: emosi gua mmg tak bpe nak betol semenjak dua menjak. ='(

DAUD said... [MEJAH JAWAB]

tiap orang ada target sendiri dan makna kejayaan sendiri.

-MsGoodNite- said... [MEJAH JAWAB]

itu la budak2 ni... igt main je.. itu yg failed tuh...

iqbalhakimi said... [MEJAH JAWAB]

betul jugak cakap ko..aku pun nak ucap tahniah jugaklah =)

taqie said... [MEJAH JAWAB]

biasala..kehidupan

Hanis Azla said... [MEJAH JAWAB]

pahit akan manis akhirnya.. he..he.. tetiba.

namasayaaku said... [MEJAH JAWAB]

betul la,
bro ckp mnusia hnye akn tgok sma ade kte bjaya dlm hdup ke tak an..

tpi bagi seorg budak 15 tahun, mncmne lagi org nak tgok die bjaya dlm hdup melainkan pada plajaran dia, ye tak?

mustahil org pandang pada kerjaya dia... sbb xpass syarat lg pun.

so sedikit sbnyak org still pndg pmr die haha

Fahim 'n Alin said... [MEJAH JAWAB]

entry berhemah








dan ilmiah..haha

JuanYuan said... [MEJAH JAWAB]

hamzah sudah berubah..tidakkkk

zazaw said... [MEJAH JAWAB]

caya gak kau ni derr
bagi kata kata semangat

Myra Arshad (: said... [MEJAH JAWAB]

ramai gila budak dpt strght a's. genes ape la budak2 zaman skrg. hebat :))

Myra Arshad (: said... [MEJAH JAWAB]

ramai gila budak dpt strght a's. genes ape la budak2 zaman skrg. hebat :))

wunny said... [MEJAH JAWAB]

yeah! semoga berjaya dalam hidup! :D


jom sini, aku ada kisah 2.

zida said... [MEJAH JAWAB]

terbaik! :)

amry said... [MEJAH JAWAB]

WADUH!!!!GUE SETUJU BANGET SAMA LU DONG!!!

Amna.Qadeeja said... [MEJAH JAWAB]

nasihat yg simple tp berguna heheh

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

saya pun cerita pasal pmr..=]

rossoneri said... [MEJAH JAWAB]

ooo yeahhhh

hiro said... [MEJAH JAWAB]

xabi.

cik qiqilala said... [MEJAH JAWAB]

entry paling best. terbaik untuk kanak kanak. hahaha. tapi betul tuh. orang tak tgk PMR dan SPM. tgk kite berjaya ke tak je. kan kan kan?

athiea said... [MEJAH JAWAB]

jap2..







hamzah ke ni???




pe2 pun..rsult thun ni gmpak gilos..





thniah2..:)

Faezah Hannah Al Baj said... [MEJAH JAWAB]

kdg2..budak2 xkesah pon..tapi mak bapak yang serabut! camane tu :)

Anip™ said... [MEJAH JAWAB]

so, brusahalah~ hehehe

Latest Entry :
-> Pernah Korang Melihat Akuarium Sebesar ini?
-> Serius, Bila Korang Tengok Kek Ni, Korang Rasa Sayang Nak Makan !

Jeely jelly said... [MEJAH JAWAB]

wah ! mengapakah entry nie sanagt berinformasi ? haha..

Rara Farah said... [MEJAH JAWAB]

btul2....kali nie aku stuju...hehe..jgn tnye bape pmr aku...keh3

Tuan Din said... [MEJAH JAWAB]

entry tuk sejukkan hati...
hehehe

NuR 'aQiLaH said... [MEJAH JAWAB]

gue udah bilang,
hidopnya ini ibarat roda.

cik @!en said... [MEJAH JAWAB]

betul3.. nanti org just akn tgk berjaya ke tak.. dh xtanye dpt bpa A.. tp yg belum amek SPM tu tetap kena usaha dulu.. hehehe

lolitasinta said... [MEJAH JAWAB]

alhmdulillah adeq loli dpt strets A's !
hope dakdak pmr maintain till menara gading !!!^^

Umie Nadhirah said... [MEJAH JAWAB]

Hamzah sesuai jadi YB.Go Hamzah ^_^

YOUsoF said... [MEJAH JAWAB]

Sangat ok yang ko cakap tu Hamzah!!

Sophia Rani said... [MEJAH JAWAB]

pandai oltromen kasi nasehat.. hehe

Syima Syaz said... [MEJAH JAWAB]

aku dulu PMR out gile beb...siap kena bebel dgn ayah aku 8 bln, then SPM dapat kelas account.takde lah study sgt tapi alhamdulillah....dapat masuk U...skrg jadi banker..hehehe

Dee Zahari said... [MEJAH JAWAB]

betoi la ham,
ayah aku pn sokmo oyak g2..

kalu kito masuk u ore xkan tanyoo dh brapo result spm kito, skoloh manoo.

asal berjaya d u, dapat dekan ore akan sanjung tinggi.

tapii..

hmm..(emosi)

yasmin j hunwick said... [MEJAH JAWAB]

terharu baca entry ni :')

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...