Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Thursday, March 10, 2011

The Eagle - Press Screening

semalam gua pergi ke Press Screening untuk movie terbaru The Eagle.. kiranya ini kali pertama lah bersama dengan orang-orang media dan juga pengkritik filem.. waaaaaa..

terima kasih Nuffnang. 

Jadi meh sini nak kritik sikit... har har har..



siapa tak kenal Channing Tatum? loh, hero dalam citer Step Up tu.. gua pelik juga.. Mamat ni berlakon citer epik? menjadi ke? Dan seorang lagi Jamie Bell.. mamat ni gua tak tahu sape.. haha..

synopsis The Eagle dari Hamzah (subtitle takde, tapi nasib baik gua bijak)

The Eagle ni adalah satu patung burung helang emas.. Eagle ni kiranya simbol kepada askar Rom lah.. Tapi selepas bapak Marcus ni kalah berperang dengan orang asli, Eagle tu hilang dan tiada siapa tahu menatam tu ada kat mana.

Marcus, lakonan Channing Tatum pada mulanya adalah seorang Commander askar Rom yang ditugaskan di tempat yang terpencil.. Dan ketika Marcus ni bertugas, berlaku rusuhan dan Marcus berjaya selamatkan askar-askar dia, tapi Marcus cedera dan khidmat Marcus dihentikan.

okeh, pertengahan citer apabila Marcus selamatkan seorang hamba dari terbunuh bernama Esca. Esca ni daripada geng orang asli Briton, lakonan Jamie Bell. Untuk membalas jasa Marcus, Esca berjanji untuk taat setia menjadi hamba yang soleh.. ayat gua macam haram dah.. demmit.. grrr

lepas tu, Marcus dengar khabar angin The Eagle tu ada kat utara.. utara Rom okeh.. dan untuk kembalikan maruah bapak dia, maka Marcus dan hambanya Esca mengembaralah ke utara untuk mencari patung Eagle... 

dan bermula lah pengembaraan dua orang lelaki (ending korang kena tengok sendiri).. ini first time gua tengok citer hollywood takde awek cun langsung.. dan dalam pengembaraan ni la baru Marcus tahu siapa Esca ni sebenarnya.. har har har (gelak jahat)






lepas Press Screening jumpa producer dan juga pengkritik filem dari Thailand, Encik Jun-Kin (Ken)
link kritikan filem dari Encik Ken
link K-Team production

Encik Ken ni duk depan gua.. pastu gua tersenyum kat dia.. terus beliau ajak minum. Sembang punya la lebat pasal industri filem tanah air walaupun gua ni tengok movie download free.. LOL

***




soalan : best ke citer ni Hamzah????

Hamzah : ermmm.. best la jugak



p/s: gua malu nak keluarkan kamera pinjam berbateri AA
Comments
37 Comments

37 comments:

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

perghhh
jadi org media la ko kan..

Anisa Hang Tuah said... [MEJAH JAWAB]

hiks hiks.cm best citenye

Mr feckry said... [MEJAH JAWAB]

cam best je citer ni

Eyka said... [MEJAH JAWAB]

agak besh kot cite ni..hehe:)

Affan said... [MEJAH JAWAB]

wakakaka.
cam haram , sembang nak kencang ngn org tu , tgk download movie pree gak hehehe

Ruch Mathers said... [MEJAH JAWAB]

channing tatum? confirm aku pegi tgk.hot man overloadddddddd

Cik Miera said... [MEJAH JAWAB]

bila ko nk blnja aku tgk wyg?hihi

cikpia said... [MEJAH JAWAB]

ko dah selalu pi benda2 camni, rembat la DSLR 2bijik................ (sebijik bagi aku!)

cik ciput said... [MEJAH JAWAB]

apesal malu plak?hahahha

liyana said... [MEJAH JAWAB]

esca tu la sebena nye tali barut nye. heh
xde yg lawak2 ke dlm cite nih. x best lah :D

GiveAsh said... [MEJAH JAWAB]

cerita best..pasti nak tengok..

storyfromme said... [MEJAH JAWAB]

cam best je.nak tengok gak la.

YanaMIB said... [MEJAH JAWAB]

xde awek cun dlm cite ni??nape x bgtau pengkritik movie tu??mesti dia pn setuju dgn ko..xde awek cun...hahaha =P

@juera said... [MEJAH JAWAB]

aku suka sangat tgok cite2 yg ada natam ni..nk g tgok jgok la etek..^__^

d_LA said... [MEJAH JAWAB]

channing tatum?sape tu?faiz rudin aku kenal la..

tengkorakemas said... [MEJAH JAWAB]

eh filem baru ke ni?haha baru dua hari lepas aku nampak kat kedai dvd..pirate punya keh3

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

merong mahawangsa la dheyy

kembatolo™ said... [MEJAH JAWAB]

p/s ko taley blah betol
mejah. haha

nora said... [MEJAH JAWAB]

ko minum ngan producer film??
dia takde offer ko jadi pelakon ke???
jeng jeng jeng

ENTRY HOT : Senyum ^_^

nazirafarahinomar said... [MEJAH JAWAB]

oh, read a novel titled dear john & authored by nicholas spark, cover page novel ni channing tatum, even ta pernah watch movie nih, tp dapat bayangkan mamat nih.huhhh, body dia, cair...haha.

hm, cite nih pun cam best jeh :)

J.M.R said... [MEJAH JAWAB]

seb baik aku faham subtitle ko bro..kahkahkah

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

tahu2 da g movie screening~
untung jadi hamzah ian nie~
nak letak nama hamzah ian jugak laa~

unieMARKS :) said... [MEJAH JAWAB]

cam best jaa . haha . tak ajak unie pun . hahahaa [mimpi]

amirah said... [MEJAH JAWAB]

perghh..gelemer..autograp banggg

dLa said... [MEJAH JAWAB]

pergh hero die! mmg kne pi tgk nie!

shah-kayrul said... [MEJAH JAWAB]

bestnyer g tengok wayang ngan geng media...

A I N A said... [MEJAH JAWAB]

kemain skarang.;P

sophie said... [MEJAH JAWAB]

Chaning Tatum macho seyh! Hehhehe

Faaein Himura said... [MEJAH JAWAB]

tetiba aku rasa cam nak tengok cite hikayat merong mahawangsa..
hahaha.. XD

Wan Gerrard said... [MEJAH JAWAB]

ambil hati pengarah tuk jadi pelakon ke bro? :P

ayie said... [MEJAH JAWAB]

hoho..org filem rupenye..hehe

Afzainizam said... [MEJAH JAWAB]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uhhhhhh mesti lahhhh best kan kalaU tak tak citerrr kan.... mehhhh download free ajerr

bella bellitos said... [MEJAH JAWAB]

1st time dtg cni..menarik menarik...katun comelcomel...buat katun cam sy boleh?

Peri PiA said... [MEJAH JAWAB]

kemain lagi ye gi tgk wyg

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

aku langsung tak kenal dua3 orang tu. haha.

last citer epik yang aku tengok, prince of persia. tu pon time kat jeddah bulan lepas. citer ni, entah zaman bila lah aku nak tengok.

best ke hamzah?

:D

nurkaloi said... [MEJAH JAWAB]

oke wujud ag ke citer ni kat pggung wyg
tgk cari hamzah komen
*ermmm..best la jugak* ko jge hati orang jer ni kan kan

wahh kamera bateri AA eaa
kaloi pkai kamera nset jerk kowt takde A puwn ngeheh

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... [MEJAH JAWAB]

wah..hebatt..x tgk lg movie ni..

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...