Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Wednesday, March 2, 2011

Ini Baru Lah Prepaid!!!! ~Tune Talk~

Pernah tak korang ambil kisah pasal berapa banyak duit yang dihabiskan untuk top-up? Kebiasaannya kita akan check balance account selepas je membuat panggilan atau hantar sms kan? Tapi pernah tak korang jadi situasi macam ni?

“APAHAL TIBA-TIBA KREDIT AKU TINGGAL SIKIT NI?!!!”

Har har har

Sebenarnya, kebanyakan pengguna prepaid ni tak ambil peduli pasal bayaran ni.. Dan kebanyakan daripada kita tak tahu pasal “hidden charge” yang kita selalu je bayar.. tengok-tengok je kredit dah sikit.. Nak call operator tapi operator cakap bahasa German, macam la kita faham sistem mereka ni macam mana.. ye dak?





 Jawapannya adalah TUNE TALK MOBILE PREPAID!!!!!!!




okeh okeh.. ini entry bukan nak kipas syarikat Tune Talk okeh.. Tapi berdasarkan apa yang gua sendiri guna.. gua kan pengguna TuneTalk sekarang..




  • Kadar panggilan - 16 sen/min (semua rangkaian)
  • Kadar SMS - 5 sen/SMS (semua rangkaian)
  • Kadar data Internet - 5 sen/MB data
  • tamat tempoh sah TUNE TALK ini lebih panjang dari telco lain. RM30 untuk 50 hari, RM50 untuk 75 hari

Dan juga, haaaa... ini telco yang lain tak ada okeh, Tune Talk sahaja ada benda ni :
  • Percuma insuran diri dari Etiqa bernilai RM100,000.00
  • Tune Talk point yang boleh ditukarkan dengan tiket penerbangan Air Asia untuk setiap kali top-up
  • Boleh menukar nombor talian bila-bila masa
  • Kadar rata yang paling rendah untuk kesemua rangkaian seluruh negara.



Ermmmm.. kau tanya best ke tidak? Aigooo...



Ini gua main miskol.. dan main miskol kena charge RM0.05.. jadah apa entah main miskol.. haha.. Tapi yang menarik pasal “check balance” ni adalah Tune Talk akan hantar balance kepada kita walaupun kita tak mintak.. wahhh..


Ini pula guna internet.. hanya 5sen/MB data.. dalam MB ada berapa bait?
1’000’000 bait okeh... banyak tu.. telco yang lain biasanya akan cas 5sen/kB kan? Try la korang kira sendiri.. hoho..

Tune Talk sebenarnya menggunakan rangkaian coverage telco Celcom.. Jadi kalau korang tanye “ada line ke telco baru ni?”.. jawapannya widest coverage!!! tak caya tengok berapa bar ada kat phone gua tu.. kalau guna telco D hanya 2 bar sahaja kat kawasan Gombak ni.. Har har har..

Okeh. Kita usha menda lain pula..
 ini lah tadi.. kalau tengok gambar "balance" tadi korang boleh tengok gua ada point sebanyak 120.. kalau korang setia dengan Tune Talk, mana la tahu 2 3 tahun nanti dapat pergi London.. ye dak?

 okeh.. setelah hampir sebulan menggunakan Tune Talk ni apa yang gua rasa eh????

  1. coverage 3G kurang... tu pasal guna EDGE kat blackberry
  2. tiada pelan untuk BIS (blackberry internet service) kalau ada mesti best.. dah la internet murah..
  3. Tapi, untuk panggilan dan juga sms, memang TuneTalk terbaik.. memang murah lah.. 
  4. ada akaun sendiri di tunetalk.com.. boleh check balance, check panggilan keluar masuk, dan juga boleh check bini call siapa (password macam biasa kongsi.. haha..)
  5. boleh pilih nombor sendiri di tunetalk.com.. Macam postpaid kan? haaa, tu la istimewa prepaid TuneTalk ni..

Okeh.. itu sahaja gua nak kongsi.. bukan nak suruh korang beli TuneTalk.. Tapi nak cakap telco lain keistimewaan mereka ni kurang.. kalau call operator pun mereka macam tak layan je.. Ataupun operator cakap berbelit belit. Tapi TuneTalk lain.. service cun, gempak, operator pun suara lembut cun cun gitu.. 
(entah macam mana la muka operator TuneTalk ye, haha) 

kalau berminat layari http://www.tunetalk.com/ 
Comments
65 Comments

65 comments:

amirah said... [MEJAH JAWAB]

ui..kalo dapek tiket tu untuk brape orang?perghh boleh pegi london main salji ni

HazHand said... [MEJAH JAWAB]

xbest laa..haish,xrmai pkai la der

fRaMe+LenSeS said... [MEJAH JAWAB]

baru tau la boss.. maceh atas perkongsian.. ;))

❤NazirahMoktar❤ said... [MEJAH JAWAB]

mcm best je..aku pkai celcom selalu tibe2 krdt hilang .wat the kes la kan.. =,=

::NelyLeyana:: said... [MEJAH JAWAB]

ouh, ni promote tune talk la ni

GiveAsh said... [MEJAH JAWAB]

macam best je sbb internet murah..

juliam said... [MEJAH JAWAB]

amboi kau, blackberrry. hha

A.s.t.i.n.a said... [MEJAH JAWAB]

wahh kiutlah iklan niii. saya mau belajar buat katun tuu...

.::WaNiE::. said... [MEJAH JAWAB]

gwa cuba tertanya2 tadi masa belek bb gwa

sapa pulak si faez rudin ni

cis last2 tgk muke baru kenal

Wan Zulqhairi said... [MEJAH JAWAB]

Kalau balik kg yg kt dalam ceruk hutan kiranya dpt coverage la ni.. eh.. sape sharatul hikma?? har har har...

Syazwana said... [MEJAH JAWAB]

nak sms 0.5 sen
hahaha

syafiqah ezam shah said... [MEJAH JAWAB]

lu save no kak shara dengan nama penuh ke?pasal panjang2 sgt.ltk sayang sudah.harharhar

mR.sYaH said... [MEJAH JAWAB]

mcm menarik.. tp rasa mcm malas nak tukar.. mgkn sebab gua masih single kot.. kah3..

nazrul ashraff said... [MEJAH JAWAB]

promote habisann..tapi klo x rmai gne x bes gak//

Ikhwan said... [MEJAH JAWAB]

harga simkad tunetalk bape?

mie said... [MEJAH JAWAB]

wahh!!
boleh tukar no ye..
eheheee

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

ni iklan berbayar ke apa ni?

Catherine- said... [MEJAH JAWAB]

ha`a.tpt aku ssh nak dpt beli topup.mampos~

ce ko cek leh x buat online reload?`

;p~

reedeem point tu mmg best.tp ce ko bygkan,ko x leh guna point tu utk beli tiket time promosi gegiler2.

tension! menonggeng!

a.asia punya marketing strategi sgt mantop! kadang buat aku rs nak terajang skrin komputer nih!

anies anessa said... [MEJAH JAWAB]

bg aku sama jer...

YUL said... [MEJAH JAWAB]

macam best he, haha, nnt gua nak beli ar `1

missbby said... [MEJAH JAWAB]

isshh,..macam menarik je ni dan macam nak cuba..tq for the info..

cik juja mafia said... [MEJAH JAWAB]

memang setuju gile ngan Tune Talk, tepon mana2 pun murah....x nyesallah bli~

aLya said... [MEJAH JAWAB]

cm best jek tapi mane nak cari ea?hehe

si para para said... [MEJAH JAWAB]

wah macam best je pakai benda ni..nak kena tukar ni.kalau top4 celcom 10ringgit esok dah habis.kejap je guna...hampeh.

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said... [MEJAH JAWAB]

huaaaa nnt lu dpt point byk2, pass kat gua eh. nk pegi london gak. hahaha

idAti mALek said... [MEJAH JAWAB]

wow cm best je~

Nordin said... [MEJAH JAWAB]

perghhh.. bro, aku nampak no sharatul hikma tu.. mintak bleh? kehkehkeh

dyna syamsuri said... [MEJAH JAWAB]

thanks kongsi, maybe guna tune talk lepas abis guna uox kot.
hehe, students, lagi murah.

afrohead said... [MEJAH JAWAB]

ni berapa tunetalk bayar buat entri ni bro? haha

nuruljannah sukhri said... [MEJAH JAWAB]

mu ni org trg ke? off topic jap.hehe

mcm best jgk tune talk ni..nnt bincang dgn org rmh kot dia pun suke

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

thanks lah bg info eh~

JuanYuan said... [MEJAH JAWAB]

gua nmpak shahratul hikma..apa cer??

Eyka said... [MEJAH JAWAB]

mecasih:)

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

dah mcm hamis jalikha ko ni. bape depa bayar utk ni?

Sharinginfoz said... [MEJAH JAWAB]

tokey tunetalk le pulak

izzoart said... [MEJAH JAWAB]

mekasih atas info,bawah infonya ya...eh asal bahase aku da cam indon??

yatie's EPISODE said... [MEJAH JAWAB]

byk info yati dpt nihh. baru tawu ^^

Linglung said... [MEJAH JAWAB]

abam mezah..nak BB pin pelisss...

lu sembang dalam entri ni cerita betul ke kena hulur duit dek tune talk..kalau betol, boleh juga gua share pos ni kat twitterr...

lea said... [MEJAH JAWAB]

setia guna celcom n maxis pakej studnt
murah2...haha

::FAIZ FARISH:: said... [MEJAH JAWAB]

promoter ni.. hehehehe

Notakaki said... [MEJAH JAWAB]

aku lebih suka guna digi campus..
sms FREE tuk 15 teman.. col pun FREE jer selama satu hari bila penggunaan sampai RM2 ..tarikh luput tempoh sehingga umur aku 26thun..bermakna lau aku xtopup pun still dapat sms free..internet RM30 sbulan..no pun comel..010x1x1414..korang jangan jeles..heeeee~

Latest Entry :
-> Sila Klik Sini

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

gua baru tuka ke prepaid maxis..=)

unieMARKS :) said... [MEJAH JAWAB]

e-ehh shahratul hikma ! hahaa ,
pernah teringin nak pkai tapi cm tak rame ja yg guna . huhuu

cik ciput said... [MEJAH JAWAB]

aku tergoda!arghhhh!hampeh hamzah..silap2 aku beli no bru..

naz said... [MEJAH JAWAB]

gua rasa nak tukar dah ni haha

Siti Mashitah Saidin said... [MEJAH JAWAB]

kumpul point leh naik flight eh?

FATIN SYAFIQA said... [MEJAH JAWAB]

oh tau tau. kalau bukak mag air asia mesti nmpk tune talk ni

Mainur Hasnah said... [MEJAH JAWAB]

pakai youth club je.. member belambak maxis.. tapi bila dah masuk U rata2 celcom... heishh nasib murah juga pelan utk student ni

░♥si lampu neon♥░ said... [MEJAH JAWAB]

pempon 3310 jerk ! hoho


Jeng3x…
# Gathering Cikgu Blogger Part 2 - Vlog Silampuneon & The Geng ! #
# Buffered Earnings Nuffnang Edisi Mac#
# Akuarium Ikan Comel #

husar said... [MEJAH JAWAB]

Really good blog.

+ follower:)

iqbalhakimi said... [MEJAH JAWAB]

fuhyo...tp rasa macam nak setia dengan maxis jer..haha

Asyraf Hamasaki said... [MEJAH JAWAB]

tak sehebat kau :-)

yan_n.i.m said... [MEJAH JAWAB]

awesome.! susah ah nak tuka2 no plak.. esp nk cntc ngn mmbe lame..konpem tye, "sape nih.?" ye dak.?

Bo the Nerd said... [MEJAH JAWAB]

Salam,

Bagus posting kau bro. Teruskan menggunakan Tune Talk.

Insya'Allah, dalam 2-3 bln akan datang akan ada services2 lain. Masih dalam testing.

www.boisanerd.blogspot.com

HonEyBuNNy said... [MEJAH JAWAB]

adehhhh...nak cuba xnak eh..tapi mcm nak setia ja dengan celcom..hahahhaha

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

common guys,
bkn mhal pn starter pack die,
rm5 je...
trylh dlu,
tgk cmne....

tp yg plg gua respek,
internet die,
5sen/MB
maxis, celcom,
10sen/kB
mathematically,
5sen/1000kB
very cheap rite?

Qaseh dalia adelia said... [MEJAH JAWAB]

ye ke..prepaid ye ?tapi syg nk tggl upax hihi tapi nak try jugak murah gila babas ni

CWM Safari said... [MEJAH JAWAB]

ari tu cam promot no tel sendiri. ari nie tengok dah kene conteng plak. hahaha

FasiHaH SupiaN said... [MEJAH JAWAB]

nak tukar no tu yang malas sebenarnya...lau ikutkan, sakit dah pakai celcom nie....kejap je habis kredit..sakit jiwa....

Zuwairi Aiman said... [MEJAH JAWAB]

Main salji kat london.. agak menarik perhatian ni..

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

fuyoo! aku guna upax. xsama kan? err err tapi murah jugak. hik3

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

ouh, ni ke yang ko penah tulis kat status ko ari tu pasal ko buat iklan?


ecece, sharatul hikma :PP

kat egypt sana, lepas call ke ape ke, memang dye akan hantar baki tanpa kita mintak. menarik kan? haha.

bila balik msia, rasa akward kejap.

Aisya Rahim said... [MEJAH JAWAB]

tiba tiba ternampak word "gombak" . hee.stay gombak jgk? :D

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Apn setting utk android ics ade tak utk tune talk..?

Azeri-Tunetalk said... [MEJAH JAWAB]

Tahun 2011 punya benefit pun dah kira bagus. Takdelah banyak kekurangan. Cuma 2013 lebih baik tawarannya.

Thanks bro.

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...