Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Tuesday, May 10, 2011

Kolony?

dulu terbangtinggitinggi pernah buat entry pasal simbol pelik yang melanda malaysia kan?(link) maaf, lupa nak jelaskan.. sori nuffnang, lupa nak buat entry ni.. har har har



ni bukan simbol penyakit, bukan simbol alien nak serang bumi, ni bukan simbol dajjal, ni bukan simbol gangster.. adoi.. golek-golek gua gelak bila baca komen kat link tu.. haha..

sebenarnya, Kolony ))K(( merupakan sistem SMS untuk korang semua ber-social network.. semua orang ada henset kan? jadi semua orang patut kena infection ni!!! hoho..


jadi macam mana nak ber-Kolony ni? 


mudah sahaja!!! mesti la pengguna Celcom okeh, Xpax, UOX, SOX atau sebarang nombor Celcom dan seterusnya boleh la bermula


lepas dah dapat nickname, boleh la korang start bersosial dengan Kolony ni!!!

socialize on Kolony:
  • DING – Ding your buddies and leave them a message to cheer them up.
Send KDING to 25333
  • BOMM – Have an update to share? BOMM it away to all your FRENs!
Send KBOMM to 25333
  • FREN - FREN for life? Make as many as you can in Kolony!
Send KFREN to 25333
  • POPP – Get to comment on what your buddies say!
Send KPOPP to 25333


nak tau lebih banyak full function Kolony ni korang boleh hantar KHELP ke 25333..


jap-jap.. sebelum apa-apa, korang kena la ada Koinz dia banyak-banyak, baru la best bersosial orang kata.. 


so macam mana nak dapat Koinz banyak-banyak?



  • 1st – 5th calls made in a day = FREE 10 KOINZ per call
  • 6th & more calls made in a day = FREE 20 KOINZ per call
  • The FREE KOINZ will be granted the next day.
  • Alternatively, you can also purchase KOINZ to enjoy KOLONY services: RM0.30 for 10Koinz, RM1.50 for 50Koinz, RM3 for 100Koinz



erm... Kolony ni selain boleh ber-social network, dia juga boleh Ding, Bomm, Fren, dan Popp kawan-kawan yang lain!! wahhhh... cool gila kan?

takkan nak beli Xpax untuk berKolony je??


untuk jawab soalan tu korang kena tengok ni.. memang wow gila-gila..



sudah lebih 1.5 juta pengguna telah kena infeksi dari Kolony.. korang bila lagi?

layari kolony.com.my dan http://www.xpax.com.my/new_plan.html untuk lebih banyak info yang cool
Comments
40 Comments

40 comments:

Umie Nadhirah said... [MEJAH JAWAB]

sebab mende ni lah hp umie berdering 24Hours..annoying kolony.

http://aniesandyou.blogspot.com said... [MEJAH JAWAB]

not a celcom user

Jiran ooo jiran

Aimi dan Pakcik Hashim said... [MEJAH JAWAB]

dah x larat nak layan
dengan blog, fb, gayut dengan awek
tade masa ah...

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

oke aku guna cel!

Yuyu Musa said... [MEJAH JAWAB]

koinz tu bleh tebus dpt duit x?

honey amour said... [MEJAH JAWAB]

Nak g beli no celcom sat....

Sab Buenoo said... [MEJAH JAWAB]

tak paham. hahaha :D

Rye the X-Superpornstar said... [MEJAH JAWAB]

orang tadak life saja yang gila call call sms2 neh..

btw am not a celcom user! kahkahkah! :P

ABU said... [MEJAH JAWAB]

menatang ape plk ni..
bnyak sudah cara bersosial..aku anti sosial..keh keh

-telordibasuh- said... [MEJAH JAWAB]

xsuke nuff haahhha

cikpia said... [MEJAH JAWAB]

i'm a maxis-er..... he he....

Pyka Rahmat said... [MEJAH JAWAB]

celcom lembab skrg. pftt

Faiz Tapit said... [MEJAH JAWAB]

ahhh.... jadah ape

cik qiqilala said... [MEJAH JAWAB]

tak fahammm.

Miss b said... [MEJAH JAWAB]

gua tak pakai celcom. jd x kene virus.

sekian.

ejard equado said... [MEJAH JAWAB]

tak paham le...

cik heroin said... [MEJAH JAWAB]

tade masa T.T pgng phone pn jarang kahkah

Inche Vampire said... [MEJAH JAWAB]

err err err buang kedit..okbai.

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

pakai celcom tapi xde pun kolony..err

Rahmad said... [MEJAH JAWAB]

entri khas bwat lu bro..haha

Betul ker Hamzah Ian gay?

Siti Mashitah Saidin said... [MEJAH JAWAB]

apa kebendanya tuh weh?

Solihin Zubir said... [MEJAH JAWAB]

tak best pon menda alah ni..
sms pon gua tak minat... heheh..

**::CIKNUURUL::** said... [MEJAH JAWAB]

mcm2 dnia skang ni,.err,CN pnyer enfon tu kn ntah ke mne tah CN cmpak,.nmpk sgt xmnggunekannye untuk brsosial,.hehe,.kt blog je la,sgla2nye,.hehe

sarah mohamad said... [MEJAH JAWAB]

best ke kolony ni? hiks

Hafism said... [MEJAH JAWAB]

manyak untung la celcom pasni. lagi bagos bersosial dgn fb. FREE OF CHARGE. huhu..

delarocha said... [MEJAH JAWAB]

aduhhh...

malas 2 la nak tukar2 line ni

The Sharkox said... [MEJAH JAWAB]

aku sampai skg tak paham natang koloni ni.. bagus pun aku bukan celcom user, kalau aku user pun aku takkan suscribe..

anGah said... [MEJAH JAWAB]

woww... dasyattt

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

apa brg kolony


kolom la best..hahaha

Tauke Budu said... [MEJAH JAWAB]

tak reti lah nak guna...dah daftar pastu menatang ape entah...tak reti eh

Ciklinn said... [MEJAH JAWAB]

mula2 akak ko ni pun yer2 keajaiban yg berlaku.. huhuu rupa2nya ada sesuatu.... huhuhuhu

Amiirah-Cassan said... [MEJAH JAWAB]

kolony nie buat pening gua arr~ hohooho

zyra said... [MEJAH JAWAB]

tak layan celcom.. servis teruk.. huhuuhuuu.. sowiee~

~akoo~ said... [MEJAH JAWAB]

tlg pomote??
mls nk fhm..next enrty pliss..

jeely jelly said... [MEJAH JAWAB]

dah lame dah terkena.. haha

mushroom said... [MEJAH JAWAB]

aku guna celcom blue.. boleh ke join kolony ni? hahahaha..

ax said... [MEJAH JAWAB]

ooo...baru aku tau

fRaMe+LenSeS said... [MEJAH JAWAB]

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum join contest Aku Ingin Berubah dengan Nadh nak?

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

Nur Hawa Mohd Zin said... [MEJAH JAWAB]

baru nak bertukar kepada celcom :)

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

kfren m3joh
ill be ur besfrenz

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...