Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Tuesday, May 31, 2011

Lelaki Melayu Yang Semakin Pupus

sedang gua baring-baring dihadapan tv sambil marathon cerita House season 7, mak gua duduk hampir dengan baringan gua..



***

"ko ada awek tak?", mak gua mulakan bicara..

"huh?", gua jawab..

"ko ada awek ke tak? ace slow sikit tibi tuh", mak gua tinggikan suara..

"entah la mak", gua jawab sambil remote astro sorok belakang bontot, takut mak gua tutup tv..

"lelaki melayu kalau ko nak tahu macam hancing.. tahu hancing? kalau sebelum berbini dia baik macam dewa, rumah bakal mertua tak payah cakap lah, hari-hari dia pergi melawat bawak buah rambutan"

"huh?", gua jawab lagi

"lagi satu, lelaki melayu mati awal.. tahu kenapa dia mati awal?"

"nape?"

"hari-hari hisap rokok, balik rumah duk goyang kaki, itu baju kotor siapa basuh kalau bukan bini? itu rumah sepah-sepah siapa tukang kemas kalau bukan bini? lelaki melayu ni tak sihat tahu tak sihat? hisap rokok, makan tidur, makan tidur lepas tu start kereta pergi jalan-jalan hujung minggu"

"kalau bab mengalah jangan harap lelaki nak mengalah kalau gaduh, bini yang kena mengalah tahu? kang dia kata derhaka pula kalau tak mengalah. ye dak?"

"saya bukan nak kahwin esok lusa mak, apa kaitan dengan saya ni mak??"

"saje je mak nak kabo...",





***



kakak gua keluar dari bilik beliau sambil angkat ibu jari ke arah gua dan mulutnya mimik gaya orang gelak..



Comments
83 Comments

83 comments:

aiex sepet said... [MEJAH JAWAB]

nice...... ( part angkat ibu jari, hahaha..konfem panasss ja)

Cik Cammy Lia said... [MEJAH JAWAB]

hahaha....sepanjang cuti lm ni... nasib ko la mejah kena dgr mak membebel2

aque said... [MEJAH JAWAB]

hehhehhe loike yr mum.. thumbs up mcm akak kamu.. keh3..

Akulah Pak Lan said... [MEJAH JAWAB]

Mak lu dah bg signal awai2 tuh

Faiz Tapit said... [MEJAH JAWAB]

hang isap ape mejah?

Noor Idayu binti Azmi said... [MEJAH JAWAB]

oh yeah, 2 thumbs up! ^^,

❤NazirahMoktar❤ said... [MEJAH JAWAB]

peringatan tu beb,..heheh

far said... [MEJAH JAWAB]

hahahaahahahhahahahahahaha *angkat ibu jari cm kakak kau menjah

budak ice said... [MEJAH JAWAB]

laahhh ko ni...laki ke...asal x berhujah sket...pertahankan lelaki2 melayu

tikin said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..pedasnye ayt mak kO tuh..huhu :P

^ai-mie : 아이-미^ said... [MEJAH JAWAB]

lelaki melayu ramai je kot... tapi mcm yg mak hang habaq tu la... boleh tahan ramai... yg bernafsu songsang pun blh thn ramai... so, apa lg yg tinggal?

Askrie Hishamuddin said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.. mak ko perli ko leteww..

tau dok tengok tibi je. hahaha :P

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

jangan cari laki melayu. cari laki keling je

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

napa tak terus terang jer dkt mak kau..yang kau gay...apa la

ika said... [MEJAH JAWAB]

haha . aku suke mak ko . style ahh .

amy azuha said... [MEJAH JAWAB]

lol..cian mejah kahkah

Lady RaRa non-illuminati said... [MEJAH JAWAB]

pasai tu ramai pompuan melayu beralih arah kepada nigger!

dahla 18inci kayu besbol, romantik tahap gaban woooo!

sue. said... [MEJAH JAWAB]

kahkahkahkah juga...

Aimi dan Pakcik Hashim said... [MEJAH JAWAB]

haha
pengalaman mak ko tu

FH said... [MEJAH JAWAB]

abis nak kawen bile? haha

tan said... [MEJAH JAWAB]

sorok control tb gune bontot hahaha

Wahida Nasution Thakhrim said... [MEJAH JAWAB]

mesti si kakak dah slow talk dengan mak sebab tu mak 'fire'.. ha3

Alan said... [MEJAH JAWAB]

ko kena merajinkan ler diri tuh kekekeke

muhammad iqbal hakimi bin tahir said... [MEJAH JAWAB]

haha...kena ceramah motivasi dengan mak.

fairuz said... [MEJAH JAWAB]

aku kalau ddk dekat ngan mak kau time tu mmg aku tambah2 lagi ayat dia. hahahaha

isabelle said... [MEJAH JAWAB]

hehe..kalo i dulu, tunjuk ibu jari tu sambil sorok2...sebab nanti takut kena balun jugak dgn mak.hehe

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

haha mak sound depan3 kot.


house season 7! tak tengok ag laa! grr


kalau aku kan, salu kat rumah kalau mama bising kat adik3 aku, aku punye jahat pegi bisik kat telinga diorang, yes yes yes! kena marah! pastu lari.


:P

*takde motif*

unieMARKS :) said... [MEJAH JAWAB]

ada la tuh kehendaknya :P

mushroom said... [MEJAH JAWAB]

tak pasal2 kena basuh hahahaha

ayu jazari said... [MEJAH JAWAB]

aku rase mak hang da tau la hang gay..kehkehkeh~

LaiLa said... [MEJAH JAWAB]

serious terbaiklah! HAHA

cik azeya said... [MEJAH JAWAB]

bagus betullah mak lu.

tapi sayangnya, malang betul jadi bini lu kan? kahkah

[sutera kasih] said... [MEJAH JAWAB]

terbaeklah mak awak !! syg makcik !!hehe

Pistachio said... [MEJAH JAWAB]

kat pusat serenti tak pupus~

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

wakakakaka!!! i likeeeeeeeeeeeeee

mendatak hijau said... [MEJAH JAWAB]

meluahkan prasaan xpuas hati dgn laki2 sekarang~~
thumbs up~
hewhewhew

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said... [MEJAH JAWAB]

alahh, mesti hamjah ada ciri2 yang disebutkan. hiks.



keji tau hamjah sorok remote dekat bontot! haha.

EZAN IDMA said... [MEJAH JAWAB]

kalo gua ade kat situ, gua buat mcmana kakak lu buat. haha

cik Im said... [MEJAH JAWAB]

tu maksud nye kena kawen cpt2.. :)

Puan Besar Shag Yahaya said... [MEJAH JAWAB]

Hahaha. Jawapan tah pape. 'Entah la mak' ada awek ke tak? Kiaaa~ Lawok lawok :D

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..cun lah kakak mg..nak join!*twothumbsup..wahaha..

@juera said... [MEJAH JAWAB]

betul cakap mak tu..eh makcik..hehehe

Anis izyan Abd Rahman said... [MEJAH JAWAB]

alamak ! gua pun gellaaakkkan lu ! thumbs up jugak! padan muke , ahaha

twinkle twinkle said... [MEJAH JAWAB]

ahha preparation utk akn dtg la tu

Yutaka Mushimura said... [MEJAH JAWAB]

weh..mak ko suruh tolong dia angkat kain jemuran..tolong itu ini...perh..gilos sedas dua mak ko fired ko kan...sian ko hamzah...

aku jugak amat insaf...huhuhuhu:)

jom buat keje..

tips terbaru

Si Anu Yang Baru

Ketahuilah Apa Punca Anak Derhaka

Petua Untuk Mengandung - Petua Untuk Masa Kini Dan Masa Depan

Penyakit Jantung Bolehkah Dicegah???

Ika Razak said... [MEJAH JAWAB]

adakah mak awak bercakap pasal ayah awak??? huhuhuhu.. just wondering..

Miss b said... [MEJAH JAWAB]

lu punya mak emosi asal lak. haahaha

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

fyi ( for your info ) je tu..... ;-p

bighagenjo said... [MEJAH JAWAB]

Haha! kakak kau best!

bighagenjo said... [MEJAH JAWAB]

Haha! kakak kau best!

Faraa Cullen XD said... [MEJAH JAWAB]

thumbs up once again weyh !
haha xD

Faaein Talip Roy said... [MEJAH JAWAB]

pesanan mak ko tu.. ingat sampai mati.. mungkin mak ko fikir baik dia cakap sekarang sebelum terlambat... renung2kanlah.. selamat beramal.. =]

buDAK keCIK said... [MEJAH JAWAB]

weyh, ak mmg sokong mak lu 110%!! boleyh la msk geng ngn mak lu. haha

hidayahjamal said... [MEJAH JAWAB]

mak cik... anak mak cik ni ada gf dah....

betul ckp mak ko

*Miss Syahnia* said... [MEJAH JAWAB]

sokong kata2 mkcik tu..hihi

nasihat dan kata2 ibu ni
slalunya bnyak betulnya..
ingatan utk kaum laki lain jugak ;)

Rara Farah said... [MEJAH JAWAB]

ngeee...lampu hijau tuh...dop paham2 ke weyh

Yuyu Musa said... [MEJAH JAWAB]

Kah!Kah!kah!!!!

kesian2....


bagus pesanan mak mu tu...

semoga mu jadi suami soleh la one day...ngeh3

afrohead said... [MEJAH JAWAB]

kakak lu memang kejam. kah kah kah!

Siti Mashitah Saidin said... [MEJAH JAWAB]

makcik, give me five! hahaha

нαηιмQαtяυηηα∂α said... [MEJAH JAWAB]

Haha.. Tak pasal2 kena.. Bukan sedas, dua tiga das lagi.. Haha..

Tim Cik KupuKupu Ungu said... [MEJAH JAWAB]

mak mertua aku mmg camtuu..ish ish..









*upssss*

Hajira Razali said... [MEJAH JAWAB]

ini aku setuju! serius setuju. sepp sikit lah makcik. heeh.

Dee Chicuita said... [MEJAH JAWAB]

steady lah makcik. ngehngehngeh

Pijahh' de-Arr said... [MEJAH JAWAB]

mak pesan spaya jgn jdi mcm tu..

nik adam said... [MEJAH JAWAB]

bukan lu otromen ke?

udin said... [MEJAH JAWAB]

huhu.. gua terasa bahang gak bro! panass.. panass..

sya hassan said... [MEJAH JAWAB]

mati awl?? woah.. statement plg mantopp!!! :P

Nur Salsabilla said... [MEJAH JAWAB]

Muahahaha. fadan muke ekau! :P

MasZuber said... [MEJAH JAWAB]

ko setuju tak dengan pendapat mak ko tue?

delarocha said... [MEJAH JAWAB]

'orang melayu mati awal'

tang mana yang mati awal?

hehehe

dak eina said... [MEJAH JAWAB]

terasa la tu... huhu

Asyraf Hamasaki said... [MEJAH JAWAB]

peh nasib baik gua tak baca berita besoknyer ada seorang kakak kene potong ibu jari

shark said... [MEJAH JAWAB]

waahhh
terasa pada diriku jugak.

anis aniesa said... [MEJAH JAWAB]

salute kat kakak mung.hehehe

Ms J said... [MEJAH JAWAB]

saya suka mak anda! Selamba tepet je.. Best!

me_nazri said... [MEJAH JAWAB]

like mak ko..terbaik la makcik..dan kakak juga...haha

Syafrina Utopia said... [MEJAH JAWAB]

hahhaha terbaik laa mak lu

YOUsoF said... [MEJAH JAWAB]

AKu tiru gaya kakak ko! serius.

Diyana said... [MEJAH JAWAB]

marah betul mak ea dgn lelaki . Haha

cik fiza said... [MEJAH JAWAB]

dengar nasihat mak ko tu...
jd lelaki melayu terakhir huahahaha

joyahbunga said... [MEJAH JAWAB]

hehehehehe..........tuk kebaikkan ko jgk...^^

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

fuh!!! pasal kau seorg yg malas, kau yg lepak tgk tv je tau, kau yg hsp rokok lagi, x pasal2 sume lelaki melayu yg kene.. kau ni mmg memalukn la bro.. tp kau bgtau mak kau tu, skrg dh ramai pmpuan yg hsp rokok, so, bgtau mak kau yg pmpuan melayu skrg hsp rokok sumenye baik2, sume yg dh main ngn balak dorg still ade dara.. so, pmpuan melayu blh dijadikn bini.. ok, slmat beramal..

n!da said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaa.. bestnye jadi kakak ko.. bole gelakkan ko smbil tunjuk ibu jari. haha..

mak nk bawak besembang tu. layankan aje.. hehe

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...