Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Sunday, May 29, 2011

Press Screening : Kungfu Panda 2

wooohoooooooooooooo....

Kungfu Panda 2 serius sedap gila babi.. (orang wayang marah tak kalau gua sebut gila babi?)

okeh okeh, ekcelli gua tengok Kungfu Panda hari rabu lepas, tapi gua baru nak update sekarang boleh? keh keh keh.. thanks nuffnang, thanks Thara, thanks Jardness..


Selepas movie Kungfu Panda 1 dulu-dulu, gua rasa Kungfu Panda 2 ini adalah cerita kartun terbaik gua pernah tengok sepanjang tahun 2011 ni.. keh keh..

ada ke patut panda tu baru perasan bapak dia seekor angsa????? ekspresi muka memang takleh blah, memang lawak. Jangan cakap cerita ni tak logik, dah nama cerita kartun memang la camtu ye dak? hehe.. Dan bila dapat tengok 3D, entah kenapa gua rasa lagi super duper best cerita ni..


tambah-tambah suara Jack Black sebagai panda.. Angelina Jolie, Jackie Chan, Michelle Yeoh, Dustin Hoffman dan ramai lagi ah.. apesal suara orang-orang femes je dalam cerita ni??? sebab cerita ni memang bestt!!! hahaha

5 Dragon Warriors 

untuk Kungfu Panda 2 ni, Po iaitu seekor panda gemok merupakan panda yang terakhir kat China.. Kenapa panda-panda ni nak pupus??? sebab ada watak jahat iaitu buruk merak yang bunuh kaum panda ni.. Burung merak dalam bahasa omputih Pea-cock kan? kan?kan?

"How can kungfu stop something that stop kungfu?"   <---ayat lebih kurang camni, gua tak ingat, tapi bila panda sebut memang lawak.. 



dalam Kungfu Panda 2, Po yang dalam misi untuk memusnahkan senjata yang memusnahkan kungfu telah pergi ke tempat raja-raja.. Raja ketika itu adalah Peacock yang maha haram jahat.. Dan ketika misi ini lah Po dapat tahu bahawa raja Peacock ni la yang duk bunuh kaum panda. 

patut lah bapak Po seekor angsa.. angsa tu ambik panda sebagai anak angkat rupanya.. 

serius best.. tak rugi kalau korang tengok 3D.. gambar 2D pun ada, cuma di pawagam yang terpilih sahaja okeh



Comments
45 Comments

45 comments:

nn said... [MEJAH JAWAB]

haha. lawak kan masa dia baru dapat tahu angsa tu bapak angkat dia. ahhahaha

tapi aku rasa cerita ni macam slow sikit lah.

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

nn : eh? tapi lg ok dari yg first aku rase.. hehe

pakcik gumbira said... [MEJAH JAWAB]

asek dapat nengok pree je. nak jugak.hehe

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

pakcik : entoh la pakcik.. orang bagi kami ambik je la.. hehe

nik lan nik mat said... [MEJAH JAWAB]

tp aku x puas hati..knp ade jgk yg ckp kongsi gile babi best..mngkn die yg gile babi kot

Admiral Hafiz said... [MEJAH JAWAB]

mcm nak tgk
tp dh lupa lak citer Kungfu Panda 1 mcm mana..
haha

Entry Terkini:
Jangkaan aku tentang filem Nur Kasih The Movie meleset sama sekali!

Dayana Nasir said... [MEJAH JAWAB]

3d lagi best??? memang nak tengok 3d argh cammni!!

Akeyla Frr . said... [MEJAH JAWAB]

NAK TENGOK JUGAKKK ! T___T
Hihi . Thanks Bro :)

Yuyu Musa said... [MEJAH JAWAB]

jujur ke ni?

klo jujur aku nk pegi tgk la...ngeh3

J.Syazwana said... [MEJAH JAWAB]

dem ah dah sebulan tak pergi tengok wayang seh ! benci !

Latifah said... [MEJAH JAWAB]

cerita ni memang best!
aku siap nangis weiii...
tapi yang paling best, aku tak tengok kat wayang pun, aku download je walau gambar cam senget sikit, tapi sangat clear.
yang kelakarnya, aku ternampak iklan kunfu panda ni kat tv masa beli makanan, bila balik layan internet, jumpa lak link untuk download.
apa lagi, layannnn la... zassss

Amirrah Zawani said... [MEJAH JAWAB]

tgk dah.. masa dia kecik2 comel gila.. :)

key-one said... [MEJAH JAWAB]

arghhh sumpahhh jeless.... bile lahh wayang tak penohh nihh...grrrr

Nur Hawa Mohd Zin said... [MEJAH JAWAB]

waktu tgk kungfu panda 1...duduk depan sekali..mmg tak best sebab tiket tinggal tu je pun..huhu

Faaein Talip Roy said... [MEJAH JAWAB]

dari kungfu panda pertama.. aku tak pernah tengok2 lagi...

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

yang 1st pun dah best, tmbh la yang ni. haaha

pena rozie said... [MEJAH JAWAB]

Nak g tengok la

naz & sya said... [MEJAH JAWAB]

kalau lah aku dapat tengok....

Halusinasi said... [MEJAH JAWAB]

tak sabar nak tonton bila ada yg kata cerita ni best^^

SofieyAzwa said... [MEJAH JAWAB]

Po comel!! Nak tengok nak tengok!

yad'z said... [MEJAH JAWAB]

hahaha... best3... lawak gile.. hahha

Fie aka Tea said... [MEJAH JAWAB]

comelnye KUNG FU PANDA!

jum bace:
umrah dan haji

wahida idris said... [MEJAH JAWAB]

tak tgok lagi. waaa

kiwi said... [MEJAH JAWAB]

tak tgk lg..tp ade sorg mmber ckp best gk cter ni ^^

@juera said... [MEJAH JAWAB]

br ni ak pgi tgk cite Nur Kasih The Movie..uwaaaa! kecewa..remuk hatiku..cite x best lgsung..rugi tiket ak..ceh! baik tgk kungfu panda ri tu..nyesal x sudah.

senyumSOYA said... [MEJAH JAWAB]

huhuh...x sbr nk tgok!! hhehehe...
macam best..tgu download kt tenet ja la..sini x da pawagam...(^^!

Puteri Iqa Izyan said... [MEJAH JAWAB]

yang mula2 pon tal tertengok lagi =.='

meowwmania said... [MEJAH JAWAB]

3D kat sini mahal len kali dpt tiket free bak meh 1!

sudeh said... [MEJAH JAWAB]

siyez best??? esok jugak pi terjah cinema! ;DD

HonEyBuNNy said... [MEJAH JAWAB]

ne xsabar nak tengok neh...huwawawa

nak tgk pun xsempat bz esmen...uhuh

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

untung la slalu dapat screening.... aku besok baru nak pegi tengok...

manggosteen said... [MEJAH JAWAB]

3 kali pergi wayang..3 kali tak dpt tgk sbb full..pas ni kompom nak order online je dulu..

J.M.R said... [MEJAH JAWAB]

gua baru nk tgk minggu nih lor...

[sutera kasih] said... [MEJAH JAWAB]

tak tgk lg huhu tp cara awk cerita tu best!!teruja nk tgk

zOeY zAu YaH said... [MEJAH JAWAB]

yg baru nih x sempat pi tgk lagi tp yg sebelum ni mmg best kan..

Miss b said... [MEJAH JAWAB]

nak tgk smlm tp wayang full.

ok jeles dgn ko.

bencik!

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

sekali gua tgk panda dan macam muka lu...


adakah lu panda?

ayu jazari said... [MEJAH JAWAB]

macam best..nak teng0k!

*Miss Syahnia* said... [MEJAH JAWAB]

best erk..mcm tetarik
plak nak tgk ^__^

d_LA said... [MEJAH JAWAB]

melihat trailernye aje sudah membuatkan aku tidak tentu hala..ko asek dpt tiket pree je kan?grrrr...

fadh leyanie said... [MEJAH JAWAB]

tak nengok lagi kung fu panda,,
plan nak bawak rombongan tadika nengok cter ni..huhu

nelly said... [MEJAH JAWAB]

tak pernah tengok ~~

ishiko said... [MEJAH JAWAB]

haaaaaa.... nk tgk, xsmpat!!

Myra Arshad (: said... [MEJAH JAWAB]

esok baru plan nak tengok. haha. outdated jugak aku ni :p

cikguden said... [MEJAH JAWAB]

wah crita kartun. boleh layan nie

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...