Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Tuesday, June 21, 2011

Sperma [bukan entry lucah]


Orang kata hidup kita ni dah macam sperma.. kita ni salah satu daripada berjuta-juta sperma tahu.. Dan antara berjuta sperma tu ada juga sperma yang cacat, sperma kepala dua, sperma hitam, sperma putih, sperma hijau, sperma gemuk, sperma kurus, sperma garang, sperma baik, sperma... arghhhh...

Senang cite ada macam-macam la okeh? Hahaha..


Tiba tiba, ada seorang sperma..  ke seekor sperma? Ke sebijik sperma? Weh, apa penjodoh bilangan untuk sperma nih??? Grrrr...

Okeh, ada seekor sperma.. dan sperma itu kita..


Bermula daripada ereksi ataupun orang putih panggil climax, kita mula berlumba-lumba ke satu destinasi.. dan orang kata perlumbaan ni sangat-sangat jauh.. agaknya macam acara merentas desa lah.. ada yang pancit, ada yang give up dan ada juga yang tak masuk pun merentas desa ni..


dan orang yang tak masuk ‘race’ biasanya sebab dia telah diletakkan diluar daripada tempat yang sepatutnya.. 

tak paham ayat diatas?

‘pancut luar’ lah bahasa mudah dia.. Grrrr... 



dipendekkan cerita, sperma sperma semua pun berkejaran lah didalam alat pembiakan ibu




Dan akhirnya... kita sampai kepada telur ibu..





okeh, ni semua menipu je.. siapa lah yang ingat kejadian masa kita masih lagi sperma ye dak?? Tapi kalau pikir pikir balik tak pernah ke rasa bertuah? bertuah kerana tidak dipancut luar? bertuah kerana tak sesat jalan? bertuah kerana jadi satu sperma yang berjaya antara berjuta juta sperma itu??

jadi? 

share lah entry ni!! first time gua bagi ceramah ni tahu dak.. har har har..






Comments
151 Comments

151 comments:

Norasiah Nasir said... [MEJAH JAWAB]

Hahahaa..lawak tp berkhemah..

aku bersyukur sbb aku antara sejuta yang berjaya!! yeahhh

missbby said... [MEJAH JAWAB]

ok..suka entry ni..kalau ajar kat sekolah siap dengan bergambar macam ni, confirm budak2 dapat sains A+..Senang paham..

AYuNG said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha....memang bukan entry lucah,
tp entry lawak..keh2...

part xleh blah, 2 sperma duk tnya kita kat mana tuh, kompom kembar tuh..hehe

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

bongok..!!!!!!!!!!


hahahahah



moral of the story kawin cepat woi..


takyah tembak dinding dah..


hahhahahah

MiS! BLur-Blurrr.Com said... [MEJAH JAWAB]

betul3..takde sperma x wujud la kita gaknya arini....^^

shukrin farahdiba @ ceklala said... [MEJAH JAWAB]

melucah aje ye ko mejah oiii!

Cik Puan Nurul said... [MEJAH JAWAB]

pernah tgk dalam discovery channel kot..in the womb gitu kot tajuknya ade diceritakan dan ditunjukkan secara visual lagi bagaimana sukarnya perjalanan skuad berudu ni dari berjuta2 hanya satu yang berjaya utk disenyawakan..so bersyukurla kita sbb kita antara yg berjaya tu huehuehue..

Syafrina Utopia said... [MEJAH JAWAB]

hahah gile dorh..ok nice info

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

ovum tu kecik sgt!

Faiz Tapit said... [MEJAH JAWAB]

kimak lu! hahahah

Puan Capa said... [MEJAH JAWAB]

ko sebijik sperma ke seorang sperma?

LynN LoLa~~ said... [MEJAH JAWAB]

haha. tipuw. sy belajar selame ni tak penah pulak diberitahu ade sperma kale ijau ke putih ke kepale itam ke ape ke. yang penting sume same jek lepas differentiation nak jadi sperms tuh. haha.

btw, betol la. sape2 yang da tepilih ni patot bersyukor kan ;-)

cimOt said... [MEJAH JAWAB]

comel gile sperma2 tu...hahahaha

HazHand said... [MEJAH JAWAB]

DEIM!! hahaha,aku suke gile seyh yg nh!! hahaha

Tea said... [MEJAH JAWAB]

bertuah aku jadi sperma tu, hidup sampai skang. kihkihkih. eh, tapi skang aku takde sperma lah. =.="

bact. said... [MEJAH JAWAB]

"ereksi ataupun orang putih panggil climax,"


enjakulasi la...
tido lagi dalam kelas sains tingkatan 4.

Miss b said... [MEJAH JAWAB]

cis.

ceramah ka?

Heidi Shafiq said... [MEJAH JAWAB]

insaf la hamzah.. dah banyak sperma ko bazirkan kat atas tilam n dinding bilik air..

Yuuki Taiyou said... [MEJAH JAWAB]

rasa bertuah sgt mak pak xwat natural prevention method yakni pancut luar...

ENCIK TIKUS said... [MEJAH JAWAB]

ini mesti kes bbaru habis baca buku linglung nie..

akiN aMar said... [MEJAH JAWAB]

lucah2!!hahaa terpengaruh dr buku sperma cinta by linglung ke apa ni..hehehe;p

misz sheyla said... [MEJAH JAWAB]

bertuahnye aku yang idup antara yg lain..huhuhu....gudbye friend yg lain2 tu... T_T

eqacashperlala said... [MEJAH JAWAB]

comel dowhhh sperma2 tersebut!
heheehe :D

aqmalazmi said... [MEJAH JAWAB]

hahah gelak-gelak aku baca..
hahahaha

Wuucin said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..sengal jer.. :D

Golden Rose said... [MEJAH JAWAB]

good entri.....bleh dijadikan contoh untuk kelas sains t...

flyz said... [MEJAH JAWAB]

mcm ana nak ingat...sperma tu hanya separuh dr kita.

Kita xkan jd kalau ovum tu xde...

muhammad iqbal hakimi bin tahir said... [MEJAH JAWAB]

haha..penuh bermakna entri ni..kita patut bersyukur kerana kita insan terpilih.. =D

nini syuffina jalil said... [MEJAH JAWAB]

comel lah cerita ni HAHA :D
A+
:)

Ayuraza said... [MEJAH JAWAB]

hahaha....boleh share tak nih..hahaha..ko hafal ek subjek sains tingkatan 3 nih..muahaha :P

Cik Kamoo said... [MEJAH JAWAB]

hahahahhahhaha ... mcm belajar sains sekolah menengah jew

Hashira Yusoff said... [MEJAH JAWAB]

eh..mestilah! gile bangga sperm bapak aku berenang akhirnya berjaya dpt aku ni ha. hik3.. XD

Askrie Hishamuddin said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.. saya hebat!

alif ibnu daud said... [MEJAH JAWAB]

hahaahaha......terbaik la

Lady RaRa said... [MEJAH JAWAB]

tu pun nasib la jumpa ovum..kalau jumpa tonsil???


hamzah, len kali tak payah la letak dalam brackett (bukan entry lucah) tu..

tadak maknanya...


tuan blog kalau otak lucah, hang bagi entry bercorak keinsafan pun tetap aku cap hang lucah!

deen said... [MEJAH JAWAB]

tepukan sikit~ HAHAHA

kusiberjalan said... [MEJAH JAWAB]

dah share... maneer sambungan die...? ehehehe cewah!

farahin nasir said... [MEJAH JAWAB]

ceramah ke nie?? eeeiiwww cam ade unsur2 lucah gak.. xmo shareeeee!!!

CERITERA KISAH

Rahmad said... [MEJAH JAWAB]

seperma berenang sambil merentas desa..

Mira Hana said... [MEJAH JAWAB]

insap kejap..haha

✿ boonga_kecik ✿ said... [MEJAH JAWAB]

lawak bangang. hahaha.
sperma comel mcm gmbr2 ko ker???

Bantal pelok aku cemburu kat...

meaw said... [MEJAH JAWAB]

bape meter la eh sperma tu berenang,rasa macam nak tau pulak... tapi,maju gila sperma tu,boleh cakap lagi,hahaha.....


bersyukur dengan kejadian-Nya

nadiem sharmz said... [MEJAH JAWAB]

saya sperma ppompuan....hehehhe

miz rara v(",) said... [MEJAH JAWAB]

yeay.... h0rey.... kite sume hebat n b'tuah!!!

sy mmg dr dlm bentuk sprma lg da sh0mel.... =P

@taufiqhelios said... [MEJAH JAWAB]

haha..menarik2... :)

syafeika edora said... [MEJAH JAWAB]

syabas! syabas! hahaha

Jiejah Gorjes said... [MEJAH JAWAB]

im speechless...

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

terbaik lah~
jangan terkejut kalau nnt ade kat blog lain~
hee~

isma said... [MEJAH JAWAB]

gluuuuppppp aku bc entry ni...

terus tersipu2 kambing....

CassiaSiamea said... [MEJAH JAWAB]

we are CHAMPION!!

cik putih said... [MEJAH JAWAB]

kita antara SPERMA yang berjaya , tapi bila hidup je ats dunia ni masing2 nak putus asa bila benda yg di buat tak jadi.dulu masa jadi sperma tak putus asa pon.fight sampai jadi manusia je sekarang.fikir2kan :)

Cik Miera said... [MEJAH JAWAB]

haha.. xlucah.. xlucah.. lawak lak.. syabas

cikpia said... [MEJAH JAWAB]

aku antara manusia yang paling bertuah sebab dah la satu2 nya berudu yang berjaya sampai ke destinasi, membesar menjadik seekor katak yang comel plak.....

eh eh, apa aku merepek ni.....???

cikpia said... [MEJAH JAWAB]

bley tak aku buat sajak camni....

AKU....
ADALAH SETITIS AIR MANI.....
MENGALIR MENUJU SATU DESTINASI TIDAK PASTI......

walaupun itu hakikatnya tapi cam haram lak bunyiknya.....

Cik Bucken said... [MEJAH JAWAB]

menang lumbe renang!yey!

Puan Besar Shag Yahaya said... [MEJAH JAWAB]

Bosan lah cite sperma ni. Dari SPM smp lah degree dok cite yg sama je dengar. Haha :D

Tapi, awat comel sangat sperma nya? Dulu belajar sperma buruk. Hahahaha :D

teNgkU jOeH said... [MEJAH JAWAB]

hahahah....

weyh..aku tau ko sape

dak iium kn?

aku pnah nmpk ko dating kat masjid jamek!!!!!!

i'm ezza haniza said... [MEJAH JAWAB]

wowwwwwww.......aku antara sperma kacukan itu..ekekekekekkee..

sgt bersyukurrrrr bangetttt

cik helena said... [MEJAH JAWAB]

umur berapa umur???haaaa

mendatak hijau said... [MEJAH JAWAB]

bertuah gila aku!!!

Dee Chicuita said... [MEJAH JAWAB]

kahkahkah! sperma dia sangat choomel okeh. lololol

hoNey peja said... [MEJAH JAWAB]

syukur sgt,,kite satu antara berjuta..

Farhan Hanif said... [MEJAH JAWAB]

kau tu segumpal sperma aku rasa...hahaha

cecair yang bernama liquid

nurkaloi said... [MEJAH JAWAB]

hahahah terbaik dr ladang

Ain said... [MEJAH JAWAB]

ngekek aku baca entry ni.

Sab Buenoo said... [MEJAH JAWAB]

cantik juga latar belakang warna pink. hmmm

buDAK keCIK said... [MEJAH JAWAB]

ceramah psl sperm? kahkah.

lawak betuii dio nih

a little less conversation said... [MEJAH JAWAB]

haha..budus sial entri ni..klaka2..lukis la sperma tu siap gaduh2 ke, takpun main teka teki ke sblm nk masuk dlm telur tu..

wannurfazrini said... [MEJAH JAWAB]

ciss choiiiiii. bangang2 je sperma2 ni main merentas desa. hahaha

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

berkejaran2 tau. hahah,

Shawn Razaleigh said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. nice one. dah rope berudu gua tgk hamzah

budaksetan said... [MEJAH JAWAB]

aku rasa sikit shilake bace entry kau,HAHA

FARAH IZWANI RAMLI said... [MEJAH JAWAB]

kehkeh.
sains dulu dapat a+ ea?
entry menarik. :)

Faraa Eiman's said... [MEJAH JAWAB]

kabot ! karut la ! haha xD

Yutaka Mushimura said... [MEJAH JAWAB]

hahhaha..giler arr entry nih..aku katergorikan ia sebagai ceramah...bebas..

choi

tips terbaru


Pemutihan Dokumentasi Di Atas Meja

Rumah Tangga Bekecai Nak Salahkan Sapa??

Si Anu Yang Baru

Ketahuilah Apa Punca Anak Derhaka

Petua Untuk Mengandung - Petua Untuk Masa Kini Dan Masa Depan

cik ciput said... [MEJAH JAWAB]

kiranya aku ni kategori sperma comel la ek?hak3x..bluekkk!

*akulah sperma yang berjaya itu.. =)

mv medi said... [MEJAH JAWAB]

lawak gila katun mung

ika said... [MEJAH JAWAB]

ko kalau tak ke situ memang tak sah en . gila . tp ade betulnya . TAPI , disebabkan ko yg cerita die jd lain mcm sket . HAHA .

Yuyu Musa said... [MEJAH JAWAB]

tak paham tak paham...*geleng2 kepala.inesen.


*baru darjah 3...

zmanja said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..terbaikkkk (cm paham2)

me_nazri said... [MEJAH JAWAB]

sempat lagi kan bagi peringatan dengan entry cmni har har..

Namee Roslan said... [MEJAH JAWAB]

hahah! malu gak baca. hahah.

tapi serious, baru namee tahu mcm mana sperm tu gerak. ye ah dulu x ambik bio pun. tak faham apa. ni baru faham. terima kasih. :) ilmu

EZAN IDMA said... [MEJAH JAWAB]

hahaa. okey la faham ;p

kura said... [MEJAH JAWAB]

haha... terasa bertuah. hiok!

delarocha said... [MEJAH JAWAB]

ok, senang skit nak paham

MushroomCute@Mariea said... [MEJAH JAWAB]

Kitalah JUARA!!!....Syukur Alhamdulillah...

nur wani said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha. sangat sangat berinfo. :D gua rase bertuah abes. XD

arek said... [MEJAH JAWAB]

kita berjaya kawan..

geeds said... [MEJAH JAWAB]

i don't know why, but i would recommend the kids to come and read your blog. it's fun tp at the same time tetap ade pengajaran.

kalau ade berbaur lucah, lets face it, kids nowadays had already know that kind of stuff. so why fret.
its one way to educate. WITH parental guidance of course. haha.

yuyueyuliana said... [MEJAH JAWAB]

dulu sy belajar sperm takdelah gemok sgt mcm ni. hehehe.

apepun, sebb sperm ni lah lahirnya kita kat dunia ni kan. :)

ubi said... [MEJAH JAWAB]

mantap sketching tangan lu..gua terkagum..grr

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha
comelnye sperma2 tuuu! (^^,)

cik pulau said... [MEJAH JAWAB]

yer..
kita sebenarnya bertuah sebab dalam beribu-ribu sperma..
kita yang berjaya bergabung dengan ovum..
bertuah kan???

Mr.NS said... [MEJAH JAWAB]

tba2 gua rs bslh kt sperma2 gua,xbpluang nk jmpa tlur mak..

Dauspozi said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha.. gua siap search kat youtube lagi, camne sperma berlumba...

Latest Post: Wordless Wednesday #2 - Dunia Twitter

[sutera kasih] said... [MEJAH JAWAB]

kitalah JUARA !!!! hehe

akmalhilmi said... [MEJAH JAWAB]

mcm nieh nk pncut dlm ae

Balqis Riza said... [MEJAH JAWAB]

whenever u are down, remember u were once the quickest sperm :)

myMOONyet said... [MEJAH JAWAB]

tak paham~ tak paham :P

nurayunni said... [MEJAH JAWAB]

gilo gmbo mu...haha..

shida said... [MEJAH JAWAB]

adei..
hahahaha
lawaks~~~

mushroom said... [MEJAH JAWAB]

pesal sperma berkepala dua tu nampak macam lucah je? hahaha.. ceramahlah sgt.. aku phmm.. memang masuk ke jiwa la :P

Sumijelly said... [MEJAH JAWAB]

tetiba rasa macam masuk kelas sains yg di ajar oleh cikgu hamzah.......hahahahaah

Sumijelly.com

Nazhatul said... [MEJAH JAWAB]

mejah, kalau kau buh entry ni 10thn lepas, mesti SPM aku biologi dpt A1. hahahah..

erk... 10 thn lepas???? perghh!! da tua rupanya aku.

sW33tdARLiNG said... [MEJAH JAWAB]

we are the winner from the beginning....!!

nazirulhazwan~ said... [MEJAH JAWAB]

aku pakai GPS mase tu, tu yang sampai cepat tu.hahaha

Pyka Rahmat said... [MEJAH JAWAB]

nasib sperma aku tak langgar dinding fallopian tube.

keliru lah aku pun sperma ke cane ni

Cik TeN10 said... [MEJAH JAWAB]

pi kawin la hamzah oiii.. haha ^^

::FAIZ FARISH:: said... [MEJAH JAWAB]

lol

CouLeur de Chiqu3 said... [MEJAH JAWAB]

hadoiiii....

SpaQue said... [MEJAH JAWAB]

Pergh mejah..Xsangke lu pndai berceramah dgn lukisan yg menusuk kalbu.

Muhasabah diri..Dari mana asal kita..Jgn lupe diri.. ok?

Entri Terkini Hari Terbuka GLC 2011
Entri Terkini Malaysia vs Lubnan 23 Jun 2011

COE said... [MEJAH JAWAB]

lol... aku sperma. hang pun sperma. mana ovum???

amirah said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..lawak ok. abis tu sume sperma la ek..

salwaismail said... [MEJAH JAWAB]

cunnn lah! xblh blah. haha
:D

Miz Novexx said... [MEJAH JAWAB]

aku rasa penjodoh bilangan yang sesuai "sebutir" sperma.... bhahahah
kenapa ek sperma kau gemok sangat??? ;))

salwaismail said... [MEJAH JAWAB]

sy singgah. cuma nak khabarkan, blog awak ada di sini. entry pendek. sudah cukup. harap sudi jenguk dulu. maaf kalau tak suka. :')

salwaismail said... [MEJAH JAWAB]

sy singgah. cuma nak khabarkan, blog awak ada di sini. entry pendek. sudah cukup. harap sudi jenguk dulu. maaf kalau tak suka. :')

Chempaka Sari said... [MEJAH JAWAB]

ereksi dgn climax sama ke? lain la

Siti Mashitah Saidin said... [MEJAH JAWAB]

hahaha... bila dia ckap, lari penat2, tak dapat masuk... hahaha... mengong~

Piah Becok said... [MEJAH JAWAB]

hahahahahaha... oh.em.gee... berpengajaran betul. tapi lawak hahahaha.... akan dihebahkan nanti

terbaru: adeakutanyakau???????

chemay said... [MEJAH JAWAB]

apesal pulak tak boleh masuk tu?
dah berenang jauh2 merentasi endometrium wall.
tiba2 tersekat pulak
-.-

afrohead said... [MEJAH JAWAB]

ahaha. aku suka entri ini. ada isi dalam humor

:)

ABU said... [MEJAH JAWAB]

bengong..hahahaha..

aLyA_syGS said... [MEJAH JAWAB]

cun cun ;) HAHAHA

L Y N said... [MEJAH JAWAB]

kartun awk lawak n comel ok!! hehehe

alif ismail said... [MEJAH JAWAB]

salam...tumpang baca...

hahahha...

lawak .....

TebuWan said... [MEJAH JAWAB]

aku terasa terharu baca entry ni haha

ghab van hal said... [MEJAH JAWAB]

kita semua adalah juara..:)

Nur Fannun said... [MEJAH JAWAB]

tetap lucah, sbb ada pktaan lucah..

kata ceramah, mane moral of the story nye?

kita dilahirkan sbg sang juara..tiada alasan utk merasa gagal @ lemah...

azeelia azman said... [MEJAH JAWAB]

hahahaa.sengal.tapi kool laa lukis sperma mcm tu.huahuahua.

Lolita's said... [MEJAH JAWAB]

hehe.. crite yg menarik. ak bersyukur mng dlm race tu.. ;)

zatiey said... [MEJAH JAWAB]

menarik2..gmbr yg mnrik mbuatkan ramai yg nk bce entry nih

za said... [MEJAH JAWAB]

perghhhhh.. entri berilmiah

Isteri Encek Bard said... [MEJAH JAWAB]

siyer lawak tapi cukup bermakna

GR said... [MEJAH JAWAB]

kita semua adalah pemenang! :D

A retarded kitty said... [MEJAH JAWAB]

hinanya manusia. wujud hasil dari air mani dengan ovum.

Finaz Jaafar said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..kita semua yang hidup ni adalah juara ! yehaa~

Bunga Bunga Hutan said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaa!! shiot jek.. ada kaler2 x tahan..siap leh ejek y lari jauh2 x dpt masuk haha!!

Budak Ungu said... [MEJAH JAWAB]

tetttttttt...hahahah

cik aletheea : said... [MEJAH JAWAB]

hahahhaha..lawak siot..
tp ader nasihat dalam tu..

M Firdaus Mohd said... [MEJAH JAWAB]

hahahaaha, sumpah best cerita ni.hahahha.

syAzAnA said... [MEJAH JAWAB]

tinggi imaginasi lu mejah

Eifaa Manees said... [MEJAH JAWAB]

kau ni gile cool lah bro . suke gile seyh layan blog kau. comel sesangat B)

wawa awora said... [MEJAH JAWAB]

perh... cute gilo ekau punya blog..hahaa.. i like.. hehe.. tQ foe d bLog.. ;) sempoi~

Blueice Butterfly said... [MEJAH JAWAB]

~tazkirah yang menarik..hehe ^_^*lawak*

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

kalu exam spm soalan huraikan proses persenyawaan berlaku beserta gambarajah..lu blh terang detail bro ,lau gua pemeriksa kertas lu,gua bg 20% utk rajah,80% penerangan,gud luck .

FatihahRadzi said... [MEJAH JAWAB]

barilmiah :D

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

ereksi =/= climax
ereksi = erection

CIK CHIPSMORE said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha..lawak jaa..

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Berkhemah kat mane?port dickson ke?.

PSyKO69 BLOG's said... [MEJAH JAWAB]

Keh3x

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...