Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Saturday, July 30, 2011

BAB TAK BAB

Sebagai seorang jantan, memanglah normal untuk seorang jantan itu jatuh hati pada seorang gadis. Dan sebagai seorang jantan juga. adalah agak gampang kalau usia muda dihabiskan dengan tidak meneroka seksualiti seks yang bertentangan. -Hamzah Ian, Julai 2011-

Bila gua baca balik ayat di atas sumpah angkat tangan paras bahu gua tak paham apa kejadah makna seksualiti seks itu.. hahaha..

***


Ya, hari ni gua nak cerita pasal budak sekolah.. 

rumah gua jarak perjalanan ke sekolah rendah ni hanya separuh batang rokok suria sahaja. Kira dekat gila-gila lah. Dan dengan gua yang sedang cuti panjang ni, budak-budak sekolah ni gua tengok hari-hari.. 

Tapi.. babi tak babi ada budak sekolah ni suka bebenor hantar gua punya adik balik dari sekolah. Lagak gaya macam suami hantar bini pergi tempat kerja. Dan lagak gaya sekolah tu rumah diaorang. Paham dak apa gua eksplain ni?

Dan gua sebagai abang yang badan sibuk (bizi bodi), memang akan buat muka sehabis garang. Yelah, takkan gua nak approve mamat kemaluan entah sunat entah tidak ni kan? Dan babi tak babi bila gua tanya itu siapa dia jawab,

"kawan je bang"

jadah.. macam la gua ni tak pernah jadi budak sekolah.. haktuih... 


rupanya tanggujawab sebagai abang ni besar jugak..


Comments
92 Comments

92 comments:

ikatankasihku said... [MEJAH JAWAB]

amboi, pagi2 dah mara sedara..hehehe
cool men.. :D

Shah said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..abg dia dlu pun mcm tu lah agknyer..sebab tu adik dia mengikut..huahauhua

Cik Puan Nurul said... [MEJAH JAWAB]

hantar adik yg kembo tu eh hihi...kecik2 dh ade pkwe

peachippo said... [MEJAH JAWAB]

hehehe...
abg mithali jugak rupenye...hehehe



http://peachippo.blogspot.com/2011/07/sape-ganti-pose-hari-ni.html

auny aizie said... [MEJAH JAWAB]

adik kau umur brape kot ?

chuu muqhlis said... [MEJAH JAWAB]

okeh, anugerah abg paling prihatin :D
* x twu r dah post komen ni ke
blom -__-

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

nk jd adik u lah. har har har

honey amour said... [MEJAH JAWAB]

oit..otromen tengah panas...lariiiii!!!

faizunnisaqsulman said... [MEJAH JAWAB]

abg yg protective. eloklah tu.. :)

CassiaSiamea said... [MEJAH JAWAB]

zaman dh berubah
susah nak kawal bebudak sekarang..

mmg bertambah berat la tanggungjawab sbg seorg abg..

Red said... [MEJAH JAWAB]

Peh. adik ko nak menipu tak agak agak XD

Rozuan Ismail said... [MEJAH JAWAB]

babi sekarang genetik advance.tu yang kebal sikit

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

jagalah adik ko sebaiknya. jangan bagi muka kat budak lelaki tu. buat garang2 sikit. ekekkeke

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

adik mung lawo dok?

cik Im said... [MEJAH JAWAB]

hahaha~
siap bhantar bagai..

AmalinaNashihin said... [MEJAH JAWAB]

jadi adik tu elok-elok naaa.
tahulah bebudak sekarang ni jadah macam mana.
homaiiii,
susah juga nak menjaga adik2 bila melalui zaman yang cukup -urmphhh- ni.

dak eina said... [MEJAH JAWAB]

garang jgk hamzah nie eh...

NURUL NADIAH MAMAT said... [MEJAH JAWAB]

tjwab seorg abg tue mmg berat....dan kena pandai kawal sgla emosi dan sebagainya dalam mjlnkan tgjwab... :)

iejjah said... [MEJAH JAWAB]

haha..sal tjuk babi oh babi...tjuk bengang ek??hahaha :P sbgai abg mang tanggujwb utk lindungi adk2 die :}

Nia Dhani Nasir said... [MEJAH JAWAB]

Sabarrrrr Ian,
Sabarrrrr...
Gua paham lu dulu pun tak penah buat gini dak???
Antar awek balik rumah...
Bebudak skrang...Advance....
Hahahaha....

Cik TeN10 said... [MEJAH JAWAB]

wahh.. darjah berapa adik ko ?? aku masa sekolah rendah dulu tak tau lgsng cintan cintun ni.. sek menengah baru la celik mata sket..

Faiz Tapit said... [MEJAH JAWAB]

janganlah garang2. tak besh la cenggini

peep said... [MEJAH JAWAB]

mu dulu waktu sklh pon gitu gak kan mejah.. haha :P

SweetyMui2 said... [MEJAH JAWAB]

adik sekolah rendah ke menengah?hahah chill,kawan je tu :p

FARAH IZWANI RAMLI said... [MEJAH JAWAB]

peh baru sekolah rendah pakwe dah anta balek lah.haha
sebagai abang, pantau lah adik tu ye. :)

♥♥ arabella ♥♥ said... [MEJAH JAWAB]

garangnye abg nh...takott!

Umie Artoqiemie said... [MEJAH JAWAB]

abang kite EMO.. ehem2..

eton said... [MEJAH JAWAB]

uii.. garangnya abg uii.. takut adik.. hehehe.. memang besar pun jadi seorang abg.. hehehe

Iznie said... [MEJAH JAWAB]

wuhuww......tanggungjawab sbg kakak pun besar... :P

Iznie said... [MEJAH JAWAB]

wuhuww......tanggungjawab sbg kakak pun besar... :P

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said... [MEJAH JAWAB]

amboi. garang ye abg ni :P

IEQAH said... [MEJAH JAWAB]

bguihhh abg bertanggungjawab la ni ye :)
budak skrg mmg laa

Yui_Wani said... [MEJAH JAWAB]

Hahahahhaaaaa....tunjuk ckit muka garang camne? XD

aida-myasara said... [MEJAH JAWAB]

mejah abg berwibawa muka garang pakai bju otromen kan kan kan kan ?
chill der!!!

Jiejah Gorjes said... [MEJAH JAWAB]

cinta x mengenal usia la hehehe

Nina Athira-misu said... [MEJAH JAWAB]

sabau sabau...

miss Fyqa said... [MEJAH JAWAB]

alaa. jeles le tuu. ahaa. tetiba jer. :)

Ecah Ecot said... [MEJAH JAWAB]

kelajuan rokok sebatang tu abis,bergantung kpd si perokok la...

phm x ape yg nk disampaikan ni?huk2

Akim said... [MEJAH JAWAB]

bagi gua terajang dia.. nak ?

C i k P i p i T e m b a m said... [MEJAH JAWAB]

baru sadau ke tugas abg besar ? hahaha . rilekss la . abg dia pon cenggitu gak dlu . hakhak

sleeping_maniac90 said... [MEJAH JAWAB]

bdk2 pn da pndi mnggatal dowh...
tibe2 tingt adk2 d umah ...

Yuyu Musa said... [MEJAH JAWAB]

amboih bang...garangnya...

teciq said... [MEJAH JAWAB]

haha..bagos2, jaga adik tu..ni yg tetibe terasa nk ade abang jugak ni.. =_=

rathiqah azmira rosli said... [MEJAH JAWAB]

garang gila bang
lek bang
baru amerika katanya

hahaha


:p


btw

gud job beb
jgn dibiarkan.cewahh

ezzaty harith said... [MEJAH JAWAB]

ko nie baik gak an..haha :)

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

hmmm...... takpe nanti time nak raya sure budak umah punya kan....boleh kasi FIRE apa yang patut... ;-)

teeha said... [MEJAH JAWAB]

budak sekolah dah advance kot. haha

MEDIHA OMAR said... [MEJAH JAWAB]

Amboi budak-budak zaman sekarang!

alif haris said... [MEJAH JAWAB]

bro jaga adek pmpuan betul2 bro ..
skrg kes mcm2 .. bkn nk bersagka buruk tp berwaspada ..

JIJI YU said... [MEJAH JAWAB]

engko dulu camne bro..ahha..aku teruja ko dtg komen blog aku..model wrangler kot..

a little less conversation said... [MEJAH JAWAB]

lu tanya salah soalan..patut lu direct je tanya adik lu tu "kawan kau dah sunat belum?" haha

jiranmafiarussia said... [MEJAH JAWAB]

kat mana lagi nak tumpah kuah kalo tak kat nasi?


ni mesti dia ikut jejak langkah wong ah ian ni. ;p

cik ery said... [MEJAH JAWAB]

haha.abg yg brtanggungjwb.bagus..

Mira Z said... [MEJAH JAWAB]

Best jugak ada abang ek. Teehee~ :D Garang betol mesti sampai terketaq-ketaq lutut, lup dup lup dup jantung budak tu muahahaha

sharifahzakiah said... [MEJAH JAWAB]

haishhh jgn dibiarkan ! budak-budak skrg ni pelik sikit -.-

laskar pelangi said... [MEJAH JAWAB]

fulamak! kemain lagi eh bebudak sekarang nie =D

abang jaga adik leklok auw

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

kami kawan je abg~


haha kemain ko adik.


dye tak tahu hamzah ian makan garam banyak lagi dari dye. eh?

Raden said... [MEJAH JAWAB]

nanti kamu teman iteww g library taw..nanti ade pak arab kaco2 iteww lagik..takot..

Rtp Farra Arisha said... [MEJAH JAWAB]

tangguungjawab seorang abang adalah untuk mendidik dan menjaga adiknya dgn sebaik mungkin. dah betul cara anda lakukan itu!

bUDaK nAKaL@pHiQUe said... [MEJAH JAWAB]

abang besa jgn mara2...heheh
jadi abg memang susa...kate jantan@lelaki...tanggungjawab memang besa bro..huhu

anis aneesa said... [MEJAH JAWAB]

errr,wahh..x sgka awk rupenye yg komen blog sy slame nie..uhuhuhu..maceh2..urmm,tggungjawab sorg abg brat ek?abg sy wat dek je ape sy buat..bila mak sy report kt dye bru r dye sbuk nk marah...huhuhu..

cicero said... [MEJAH JAWAB]

hahaha!! cinta zaman sekolah kot. cinta monyet >_<;

cikathirah said... [MEJAH JAWAB]

weyh, ko ada baca blog aku ke? cane boleh sampai sana? teharu kot..

merahitujambu said... [MEJAH JAWAB]

ingat snang je jadi abag mahu pon kaka

cik ciput said... [MEJAH JAWAB]

calon adik ipar kau tu hamzah

Cik Ciku said... [MEJAH JAWAB]

aku setuju;-)

org dah kawen pn xmcm bdk zaman skng bercinta, romantik tak bertmpat

bang camn buat blog header cun mcm tu?? nak jg lah,hehe

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

padahal lu goyang dgn budak sekolah tu kan..

bagus la budak tu gentelman tak macma lu..

told la hejauw said... [MEJAH JAWAB]

adek kau darjah berapa?? hahah..

syahiraaghani said... [MEJAH JAWAB]

dah lu yg xpegi amik / ngantor adik lu toh apahal? :D

Monster Siti said... [MEJAH JAWAB]

untonglah jadik abang mithali. hikhik >,<

dayu_myself said... [MEJAH JAWAB]

wah wah wah..
1st time aku tgok ko jdi abg mithali..
salut sama lu..
bagus2...aku nak jdi adik ko laa...hahaha

♥ MS ♥ said... [MEJAH JAWAB]

oh. penyayang jugak abang mejah ni.. HAHA

faiz said... [MEJAH JAWAB]

bdk sekarang kecik2 dah kapel..

fairuz said... [MEJAH JAWAB]

hai abang. garangnyee.. takut ittew nak jadik adik abang. hahahaha

dyna syamsuri said... [MEJAH JAWAB]

mungkin ko blom cukup garang kot. haha

Rapunzel Cikilolo said... [MEJAH JAWAB]

ko tangan kan aje budak lelaki itu... amcam? bagus tak idea tu!

Fina Fento said... [MEJAH JAWAB]

amboi. kemainn..kecik2 dh ada bofren. advance betoi.

Faraa Eiman's said... [MEJAH JAWAB]

ko maki tak ? aduhhh

abang mithali said... [MEJAH JAWAB]

haha..mu kena blajor ngan budak skoloh tu mejah...gentle..

*berat tanggubgjawab jadi abang..aku ada 3 adik pompuan..dan aku paham perasaan mung...

Rasmuna Mun said... [MEJAH JAWAB]

vah...vah..vah...garang bebenor yek..tp dlm hati ade taman x???

siti nuraiena said... [MEJAH JAWAB]

haha . memg laa besar tanggungjwb seorang abg tuhh . :)

Yutaka Mushimura said... [MEJAH JAWAB]

hahahks...bagus arr..pas nih ko boleh gantikan abg Maria mariana tuh ek..Mustapa Kamal...hahahaks..:)

Nur Saina (AntooUngu) said... [MEJAH JAWAB]

Abang mmg macam tu..haha.
anyway...sy dah follow blog awk =)
thank sudi singgah blog sy..^^

mizzkechique said... [MEJAH JAWAB]

hamboi..garang kemain..

tp salute la sbb budak tu gentlemen..haha

Misz-sakura said... [MEJAH JAWAB]

Haha =D

kura said... [MEJAH JAWAB]

hahah.. berderau derau darah mu..

si para para said... [MEJAH JAWAB]

perihatin jugak ko ye..hehe
ni mesti time sekolah tak berkesempatan nk buat ni.haha gurau je

Golden Rose said... [MEJAH JAWAB]

kecik2 dah pandai bercouple...sebijik mcm abgnye...;)

~SaL IjOu~ said... [MEJAH JAWAB]

riso bebeno nengok bebudak zaman skrg ni~ mcm2

nada hanis said... [MEJAH JAWAB]

hahaha tak sporting la abang ni ;P

jadi abang mmg besarrrrr t/jwb pun.

Ara Wada said... [MEJAH JAWAB]

Same mcm abg sye,

Limin said... [MEJAH JAWAB]

same macam abg aku.. hahaha.... tak same la.. sikit je.. xD

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...