Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Wednesday, July 13, 2011

Dilema Budak Kolej/Unibersiti

Apabila balik rumah serius shit gua tak tahu nak buat apa. Kalau duk kolej gua boleh aja buat bodoh sampai la keesokan paginya. Kadang-kadang kalau weekend boleh aja gua tido selama dua hari. serius tak tipu sangat.

Dan apabila gua balik rumah, waktu berak gua terganggu, ini gua syak implikasi daripada waktu makan yang telah diganggu. Mak gua akan pastikan yang dapur penuh dengan makanan. Dan anak beliau iaitu gua akan selalu makan dan makan. Dan berak dan berak. demmit..

kadang-kadang berak tahi taknak keluar.. arghhh..

1. Bila Balik??? 
soalan ni gua rasa selalu dengar ketika balik kampung. Tak kira dari kawan-kawan, jiran, sedara-sedara, atau dua dara.

dan akan disusuli dengan ayat..
2.Bila pergi kolej pulak?

benda ini akan berulang ulang ulang dan berulang..

p/s: ya, entry ini tak ada kaitan dengan hidup korang. sori
Comments
97 Comments

97 comments:

Cik Puan Nurul said... [MEJAH JAWAB]

mesti berat badan pun bertambah asal balik kg..makan terjaga hati senang..

Fyqa said... [MEJAH JAWAB]

as usual ;)

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

time raya soalan paling femes, "bila nak kawen?"

Pyka Rahmat said... [MEJAH JAWAB]

bila balik?

bila nak pergi kolej balik?

bila balik balik?

farahin nasir said... [MEJAH JAWAB]

sangat berkaitan kotttttttttttt... :)

Syazwan said... [MEJAH JAWAB]

bila nak habis belajar bro?

[k]o{q}i[n] said... [MEJAH JAWAB]

standard r tu... weekend ni join x event kt KLCC??

Eyka said... [MEJAH JAWAB]

dua ayt ni memng eyka slalu kne..ayt nak menghalau tau tak! haha..dem..=.="

kalau eyka sng je..

1.Bila Balik???
esok

2.Bila pergi kolej pulak?
esok..

(lps 2 cpat2 blah..haha)
#erkk! okbai! hahaha:P

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

bila nak kawin..????????

Isteri Encek Bard said... [MEJAH JAWAB]

kalau balik kampung pun sama gak.. bukan balik dari koleh atau u jer... huuhuhuu

anisILYANI said... [MEJAH JAWAB]

keh keh keh..

misz sheyla said... [MEJAH JAWAB]

Hahahaha...memang xde kaitan... eh bile balik???

bibi bibo said... [MEJAH JAWAB]

tido 2 hari ? pehhh tabik !

Far8 budak baik said... [MEJAH JAWAB]

tahu takpe...time duk
asrama dulu..
mmg org selalu tnye gini lahh..
sbab nk tahu bila boleh pulang
bermalam kat rumahh...
hahahahaha

sarah mohamad said... [MEJAH JAWAB]

hahah betul puuuun. kalau balik selalu keluarga tanya macam tuu.

Nasuha Suhada said... [MEJAH JAWAB]

tepat sekali!

lagi satu..bila nak hanis belajar? haha

yusuf tayub said... [MEJAH JAWAB]

'hanis' pon bolehh :)

cikpia said... [MEJAH JAWAB]

aku balik trganu baru nie soalan peberet :

1. bila nak kenduri?

2. bila nak kawen?

3. bila nak makan nasik minyak?

apa diaorang ingat nak kawen tu pakai BUWET jer ker....??? DUWET mau ada gak......

amirah said... [MEJAH JAWAB]

baik2..nanti terjejas alignment model.. : P

Red said... [MEJAH JAWAB]

apa takde kaitan pulak. ? hoho

Alexandriana Alia said... [MEJAH JAWAB]

ada kaitan lah, masa dulu2 zaman blaja..memang time cuti duk umah je gain weight.


zaman dah keja ni nak balik kampung pun susah nak adakan masa. so nak gain weight pun susah gak haha

Mohd Syahir said... [MEJAH JAWAB]

time gado ngan membe plak orang akan ckp.."ko dah lama hidop ke.."...=.="

_aLiaHwaFa_ said... [MEJAH JAWAB]

serious same doh. balik rumah tak tau nak buat ape. mmg bosan manjang. haha

Pembawa_Wacana said... [MEJAH JAWAB]

Ada satu lagi bro....

Bila exam?

hehehe...

Nak saiz berapa bro? [jawab komen..:D]

eqacashperlala said... [MEJAH JAWAB]

soklan standard..
aku bila balik rumah, makin sihat tubuh badan aku. kekekekeke

Diana @ bilakukatacinta said... [MEJAH JAWAB]

tak lame..thn jek telinga dengar..koman2 pon 3 thn..pastu ko akan dengar sore2 yg bertanya.. " bila nak keje..dah grad duduk sesaje ke.."....hahaahaaa

cik ciput said... [MEJAH JAWAB]

dah habes belaja kang nk keja ape?

schaze zainn said... [MEJAH JAWAB]

lagi satu soalan org suke tanye

1. CGPA ko berapa?
2. ko U mana eh?
3. exam ko mcm mana td?

dll lagi xP

syuE said... [MEJAH JAWAB]

aisehhh, wa takde mak da.. tade spe tlg masakkan byk2 da.. lu still de mak so bek lu syukur even lu berak ari2..


hehehehe :))

dak eina said... [MEJAH JAWAB]

haha setuju2..

mirah said... [MEJAH JAWAB]

da bosan ak dngar soalan tu.even orang yg sama dtang umah ak,tiap2 kali dtang jer, msti tnye soalan tu..apa daaaaaa....hahaha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [MEJAH JAWAB]

bopa hari cuti?

buDAK keCIK said... [MEJAH JAWAB]

ye! sememangnya entry ni mmg ada kaitan dgn diri ak...

prkara biasa kot. ngee ;p

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [MEJAH JAWAB]

satu2nya entry yg xberbaur lucah wakaka

**::CIKNUURUL::** said... [MEJAH JAWAB]

entri yg senget cmni ni yg aku suke,..hehehehe,..

Cik Ca'ah said... [MEJAH JAWAB]

ala,senang ja,kalau depa tnya bila nak balik kolej,buat buat merajuk angkat bagasi ps2 buat2 nak blah dari umah terus. kompom lpas ni depa x tnya dah.

mendatak hijau said... [MEJAH JAWAB]

soalan 3 : bila nak habis??

jawapan : esok

hhahahaha

nini said... [MEJAH JAWAB]

soalan tu ok lagi...sebab da taw jawapan...soalan ni sakit aty sikit....


lepas ni nak keje pe ?
jawapan saya selalu je...nak jual kat pasar malam....hahahaha

O'gosh said... [MEJAH JAWAB]

diorang tatau nak tanya apa dah tu....hehe

nur onie said... [MEJAH JAWAB]

hohoho..dan balik badan pun akan tunggang terbalik!

Anak Wak Mail said... [MEJAH JAWAB]

haha..nasib dah lepas zaman ni..jadi tak ada sape nak tanya pasal ni lagi..hehe..:P

Awan Fantasia said... [MEJAH JAWAB]

soalan wajib..huhu..nasib baik tk tanya bila nk kawen?

PALING SENSASI ABAD INI!!:
ISU MAKCIK HINA ISLAM!!
MAYA KARIN DILACURKAN!!

SoLy SoLicious said... [MEJAH JAWAB]

hi..soalan awak sudah sy jawab... thanks 4 asking :)

http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/07/soal-dan-jawab-lebih-panas-dari-anwar.html

Aretikz said... [MEJAH JAWAB]

haha.. soalan bocor pula tu kan? ahakz.. xtenang hidup bila kna soal trus.. haha..

teha said... [MEJAH JAWAB]

mmg selalu sngtt camtu.. hehe

blackANDwhite said... [MEJAH JAWAB]

bile balik cni,ble nk balik sane,bile nk kawen....sume dorg senarai...same la...kdg2 blik dh dkat smiggu pun 3,4 kali kne tnye soalan yg same n kne bg jwpn yg same....apa pun xboleh~ kehkehkeh

Afikah Aziz said... [MEJAH JAWAB]

haihh,soalan 1 dan 2 ade kaitan ng hidup ika gk muahaha..serius boring org tanye cmtu

czueka zulaikha said... [MEJAH JAWAB]

haha soklan standet la tu :)

dyanne said... [MEJAH JAWAB]

betoi tu,, mkcik pkcik suka ngat la soalan tu..ceitttt~

ain hamiza said... [MEJAH JAWAB]

eyh.. entry nie x lucah laa! hahaha :P

teha said... [MEJAH JAWAB]

hahaha! betul2.. kadang2 mcm dah mls nk jawab..huu~

itZ me Tehanurfateha =)

Yuyu Musa said... [MEJAH JAWAB]

bile nk kawen?

cik mira said... [MEJAH JAWAB]

tp aku suke jer bce entry merapu cmni..hehe..

CIK FERRA AWW said... [MEJAH JAWAB]

IS ISSSSSSSS TAKMAU CITE PASAL TAHI. GELIKKK

Syazwani Amira said... [MEJAH JAWAB]

hidop sbg seorang student mmg cam2 hehe ;p

puteri ain said... [MEJAH JAWAB]

bila nak dpt baby :P

LaLA said... [MEJAH JAWAB]

part tido selama dua hari tu mmg best sgt,hehe....bila la cuti nak abis ni ye

[sutera kasih] said... [MEJAH JAWAB]

soalan yg akan menyusul

bila habis belajar?
dah dapat kerja?
bila nak kawen?
bila nak ada anak?
bila nak ada rumah?
takda kereta ka?

blablablablabla....dlm hidup mmg xkan hbis pertanyaan org huhu

bighagenjo said... [MEJAH JAWAB]

:)

Tea said... [MEJAH JAWAB]

err haha. soalan yg membosankan utk didengar. >.<

asip محمد said... [MEJAH JAWAB]

NASIB BAIK TAKDE YANG TANYA..

"LU HAMZAH.. BILA NAK SUNAT.. BELALAI PANJANG LAGI TU.. KAH3"

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

aku sokong dengan ko weyh! soklan common sangat. cubalah tanya soalan yang menguji minda sikit.

cik qiqilala said... [MEJAH JAWAB]

kite balik esok..... cuti seminggu wohhhhhhh..


hahaha..

tade kaitan dgn hamzah.. -.-

Rahmad said... [MEJAH JAWAB]

bila kentut?

bila taik keluar?

sejak azali lagi..

Miss b said... [MEJAH JAWAB]

entri stress!

haha

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

sedar atau tidak, satu hari nanti kau sendiri akan tanya soalan tersebut pada orang lain.

-sepul

Izzaty Ishak said... [MEJAH JAWAB]

Sape cakap takde kaitan. Adaaaaaaaaa tau. Keh keh

roq said... [MEJAH JAWAB]

ahahaha...sangat tepat!!!

EZAN IDMA said... [MEJAH JAWAB]

itulah kebiasaannya

Amna.Qadeeja said... [MEJAH JAWAB]

satu lagi soklan cepumas

bape lama cuti?

k, bye.

Miz Novexx said... [MEJAH JAWAB]

ni satu soklan lagi, bila nak kawen??? :D

Diary oF Mine said... [MEJAH JAWAB]

ahaha... mcm biasa ar kan... ;D

Nizam Ijam said... [MEJAH JAWAB]

soalan yang lemah aku nak dengar..haha



” Nizam Ijam Dot Com”

AmalinaNashihin said... [MEJAH JAWAB]

itu namanya lumrah kehidupan lu tahu?
hahaha.

aduh, esok gua dapat result UPU. Aiseh, jemu wa dengar perihal U ni -.-

dayu_myself said... [MEJAH JAWAB]

pergh...rahsia tandas pun nak bgthu ka???gedik la ko..hahaha

merahitujambu said... [MEJAH JAWAB]

ahaha.dh penah rasa dh ayat cm tu.normal

iejjah said... [MEJAH JAWAB]

ahha...biasela...da kire kbiasaan da 2 bg student....bile xblik , tnye ble nk blik..ble da ad kt umh , tny ble plak nak pi...agk2 da tak sbr nk halau kite da..giahaha :P

sampankertas said... [MEJAH JAWAB]

setujuuuuuuuuuuuu

Puteri Iqa Izyan said... [MEJAH JAWAB]

sama jugak aku. selalu dpt soalan mcm tu ==.

Encik Psychopath said... [MEJAH JAWAB]

rasa dibuang-buang?

Faraa Eiman's said... [MEJAH JAWAB]

aku pernah mngalaminya =='

Kucing Serius. said... [MEJAH JAWAB]

Masalahnya memang ada kaitan dengan hidup gua. Ahaha. Senasib.

Duduk U memang kurus dan tough tapi balik rumah body tetap maintain solid tapi berak bertambah banyak. Hoh.

Ash Shikano said... [MEJAH JAWAB]

hahaha,,,demmit..gua pom serupa lor~ penat2..
lenkali tany lar assignment dah hntar blom?
kucing ko dah kuar tanduk?.. kan.baru gempaq..hehehe

KimiCnoL said... [MEJAH JAWAB]

bile nak berak..ko kan suke cite berak..haha


petua lawak??

echaRierie said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..soalan paling koman utk student.. :D

d_LA said... [MEJAH JAWAB]

berat betul dugaan hidop ko ni rupanya..hahaha..

AZTIQAH said... [MEJAH JAWAB]

satu lg dialog sllu berlaku

makcik :: stdy mna skunk??
student:: sy study dkt U bla bla bla
makcik:: ambek kos ap??
student:: kos bla bla bla
makcik:: oo bgus kos tue *padahal dia pn xtaw kos tue mcm mna

makcik lagi:: bila nak hbs blajar

setuju tak>??hehe

IEQAH said... [MEJAH JAWAB]

Yeahhh Agreee..
Mmg itu laa slalu sebut pun..
pluss duit loan bila msuk..duit hbs lom..haha

Atiqah Wadiah said... [MEJAH JAWAB]

haha~berak dan berak dan berak lagi..haha

Engku Sofea said... [MEJAH JAWAB]

wah blogger hebak yg saya letak kat bloglist mai komen lah :D masehhhh

kaizen said... [MEJAH JAWAB]

nyampah la 2 soklan tuh...

bler x balik sebok tny/swoh balik rumah... dah smpi rumah esoknye trus tny "balik kolej bler???".. mmg rase x gune jer balik rumah.... hahahaha

latest entry Isu HANGAT Blogger Minggu NI!!!

Pn. Sheila said... [MEJAH JAWAB]

y ptg habiskan masa cuti dgn perkara berfaedah... yuhuuuu... follower 4318...

laskar pelangi said... [MEJAH JAWAB]

uwerks! pasal berak lak terganggu..kesian..mak masak banyak banyak sebab happy anak dia yang manje uh balik =D


taw xpe..2 soalan tu wajib ditanya..cam xde soalan lain jer kan...xmaju lsg =D

ipa faiza~ said... [MEJAH JAWAB]

soklan wajib tuu~

Tea said... [MEJAH JAWAB]

dah bosan duk rumah. tp cm takut nk pegi kolej. wawawa.

::ienafazlyna:: said... [MEJAH JAWAB]

soklan bile balik tu ok ar lagi..tp lepas tanye soklan mcm tu, ditanya plak soklan "bile nak balik kolej semula".. ko xrase mcm kena halau ke?hahhaha

Namee Roslan said... [MEJAH JAWAB]

bila dah grad... bila nak sambung master plak?

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...