Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Wednesday, August 10, 2011

Salamku Kepada Pen-Salam Perantau

paham dak tajuk kat atas? tak paham sila  korek punggung sekarang juga.. haha


***
Saya ingin mengucapkan selamat hari raya kepada keluarga dan rakan-rakan di Kepala Batas, Pulau Pinang. Tidak lupa juga kepada MARA yang telah menaja saya selama ini. Ikhlas daripada Mohd Faiz Bin Tapit, New York University, Washington.


Raya tahun ni saya tak dapat balik, walaupun bukan musim salji time raya ni tapi saya saje je nak letak gambar bersama dengan salji. Kepada mak ayah, rakan rakan dan juga sahabat facebook saya ucapkan slamat raya dari saya Mohd Ayam bin Jemain, Kingston University of London, London. 


hai rakan-rakan di Malaysia. Sori mak ayah sebab kami tak potong rambut. Biasalah, kat Malaysia kalau masuk U rambut kena pendek. Sebab kami bukan kat Universiti di Malaysia rambut kami ikut orang kat sini la. Oh ya, terima kasih kepada JPA kerana menaja kami. Tidak lupa juga kepada Sekolah Sains Lahad Datu. Daripada kami, Ahmad Sameon bin Jomri dan Kamal bin Sohok, Zhejian University, China.



Salam perantau kepada keluarga di Kuantan Pahang. Maaf saya pakai baju seksi, kat sini sekarang panas. Terima kasih kepada Bank Negara Malaysia yang telah taja saya, tidak lupa kepada Sekolah Agama Perempuan Kuantan daripada anakmu Siti Saodah binti Adbul Majid, Nagoya University, Japan.






Salam Perantau kepada semua perantau yang berada diluar tanah air. Saya, Hamzah Ian, isteri saya Lisa Surihani Mohamed dan juga anak kembar kami, Mia dan Mimi ingin mengucapkan selamat hari raya kepada pembaca blog terbang ni. Oh ya, yang kat belakang tu kandang arnab depan rumah kami aje. Mimi yang nak bela arnab sangat.. 



p/s: cuba teka apa moral disebalik entry ni? haha
Comments
129 Comments

129 comments:

eila said... [MEJAH JAWAB]

jgn lupa diri walau dimana kita berada heee...

Farhan Hanif said... [MEJAH JAWAB]

2 gambar paling last tu xle bla la...hahaha

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

gilo ya amat!

nora said... [MEJAH JAWAB]

wakakakakahhh.sengal je entry.rasa nak korek punggung bila baca ni..


wohaaaa!!!

budaksetan said... [MEJAH JAWAB]

gambar last tu faking gila!demm yuu
btw moral dia, sila lupa daratan!HAHA

Faiz Tapit said... [MEJAH JAWAB]

konek hang la.
hahahah

Dhiya Fariza said... [MEJAH JAWAB]

tak salah berangan. LOL

Wadi AR said... [MEJAH JAWAB]

nape lisa suriharihari? nape?

ain hamiza said... [MEJAH JAWAB]

moral of the story.. jgn lupa diri.. korek punggung selalu! hahaha :P

Yuyu Musa said... [MEJAH JAWAB]

haha..

gambar last tu nasib baik bukan ori.klo tak...lisa kena serbu akak cincin kecik la...lalalllaa

Hizami Rahim said... [MEJAH JAWAB]

haha.
aku baru perasan!
memang muka ko ada iras bruno mars ah!
sila korek punggung kalau setuju.
haha.

jiranmafiarussia said... [MEJAH JAWAB]

kalo kandang nya pun dah besar tu, arnabnya besar mana wei?

Dalin said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.. gedik x boleh blah tol!

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

kat mana pon kita berada, nilai ketimuran tu sila kekalkan yee~ tak gitu?


tunggu la minggu depan aku nak hantaar jugak la :P

Memey Baharom said... [MEJAH JAWAB]

hehehe , jangan lupa diri . abg kita pom ade kat korea and jepun

Diana Zainal said... [MEJAH JAWAB]

gila lah last tu! haha ;)

kura said... [MEJAH JAWAB]

moral dia. parody of oversiannnnn. hahaha

Cik TeN10 said... [MEJAH JAWAB]

moral : kesengalan ko terserlah.. haha ^^

gurau je wehh

nuyuEna said... [MEJAH JAWAB]

comei molek gambor hok last tu..
suke ai nengok nye..happy family tuh~

hanafijaafar said... [MEJAH JAWAB]

moralnya: sila kawen dengan lisa surihani, nanti dapat anak kembar sipa dengan arnab sekali. tapi lepas tu kena rajin buat reban arnab la pulak...kena buat sorang2 sebab lisa surihani belum tentu nak tolong...

i'm ezza haniza said... [MEJAH JAWAB]

hoiiii..ngamuk ujang tengok ko mesra2 ngan lisa ni! hahaha

Cik Baju Kurung said... [MEJAH JAWAB]

yoyo o . haha . :D

laskar pelangi said... [MEJAH JAWAB]

oiiiiiii hamzahhhhh!!!! nak terguling dengan entry nie..berangan tak sudahhh..sejak bila hamzah jadi bruno marssss!argghhhhhh! tertekannnnn nie=D hahaha =D

kemain lagi diaaaa~ pewittt! comel je si mia ngan mimi ;D

berangan jer keje...ahakssss! mentang2 si ujang bakal bapa..hamzah terus ada anak kembar..heeee~~

Red said... [MEJAH JAWAB]

aku tak nak teka moral tapi aku nak cakap aku tak sangka kau yang berbentuk 2D boleh masuk alam realiti. HAHAHA

Kawan Dalam Musibah. Kita Buat Apa?
(jangan baca kalau korang tak nak tahu kenapa aku cakap kita sendiri punca kawan kita menderita lebih)

Asyila Zainuddin said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha.. part lisa surihani tu siyes tak boley blah.. ngeee.. siap mia sara ade skali tu.. ish3..

Mr.Baiz said... [MEJAH JAWAB]

gelak golek-golek

K I E R A said... [MEJAH JAWAB]

comel do :)

udacun said... [MEJAH JAWAB]

hahhahaha hadoii mejah wehh..adoiii..

xley blah sungguh

Cik Odie said... [MEJAH JAWAB]

kandang arnab ye.besar!...layannnnnn~~

Amna.Qadeeja said... [MEJAH JAWAB]

berangan sekali sekala xpe kan grr

wani brahim said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..tetiba muka jadi bruno marikh...mana satu mia ngan mimi nih..kim salam ak kat isteri ngan anak2 ko ahhahah..minta sain skali keke

shera haifa said... [MEJAH JAWAB]

haha..
=)

Azham Vosovic said... [MEJAH JAWAB]

nak tiru gak lah hahahaha

mia said... [MEJAH JAWAB]

majah vongokss!! kandang arnab woitt tak bole belah btol..ciss ciss

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

yg last tu fak hang

Nana (phoged) said... [MEJAH JAWAB]

huish.. mkin advnce... da jd bini & ad anak kembar lak tue

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

woi..gurau2 gak.., agak2 la guna gambar lisa..,

dia dah SMS aku dah suruh kau deleted..,



*moral of the story ni jgn la edit gambar konon2 ada dkt luar negara,semata2 nk masuk paper.

mendatak hijau said... [MEJAH JAWAB]

Lisa Surirumah tidak dilupa

abyan khairi said... [MEJAH JAWAB]

comel je anak kembar ngan bini hamzah tu.. hahahaha

izfanora said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.. motif nak tyg bini.. LOL !

Puteri Biru said... [MEJAH JAWAB]

identiti sebenar hamzah ian adalah bruno mars yg sebenarnya berstatus duda. LOL

The Sharkox said... [MEJAH JAWAB]

hahaha

cik Beskod said... [MEJAH JAWAB]

besar woo kandang kang arnab2 terlepas..
hahahaha

bighagenjo said... [MEJAH JAWAB]

haha! tolongggggggggggglah. the moral is, tolong jgn perasan. berangan takpeh. haha.

sharifahzakiah said... [MEJAH JAWAB]

kau nak yg best je kan hamzah kan ? hahahaha kreatifff ^_^

syirah rasid said... [MEJAH JAWAB]

kahkakah. mnympah nyahhhh

Tasha said... [MEJAH JAWAB]

moral,sape blaja luar negara wajib buat salam perantauan...hahaha

iamSH said... [MEJAH JAWAB]

sedap betul depa kena hentam ng ko!
:) suka post ko yg ni

http://yelling-at-the-sky.blogspot.com/

syahiraaghani said... [MEJAH JAWAB]

nak ngn retiss je. haha

fatin syamimi abdul rashid said... [MEJAH JAWAB]

suka yg last !!!!!!!!!!

nabila pitera said... [MEJAH JAWAB]

moral --> jangan percaya gambar yang last. tak boleh blah. haha

Engku Sofea said... [MEJAH JAWAB]

hahah terbaik wok !

Umie Artoqiemie said... [MEJAH JAWAB]

Mimi, kenapa muke bapak lu cam bruno mars.sekian.

KimiCnoL said... [MEJAH JAWAB]

moral,lisa comel..haha
sifat lelaki vd sifat perempuan??

ABU said... [MEJAH JAWAB]

ko ngan lisa stdy mana...university of Hatyai? haha...

**::CIKNUURUL::** said... [MEJAH JAWAB]

bhahahhahahahha,sengalnyeeeee hamzah n lisa,.hehe,.


motip : jgn edit gmbr sesuke ati,nnti org akn ingt awk bruno mars punyer kembar,.wakaka,.

Cik Puan Nurul said... [MEJAH JAWAB]

nak tuju lagu boleh..terima la lagu dendang perantau hiks

ainie yusof said... [MEJAH JAWAB]

haha...gambar last sekali tu sangat menjengkelkan...ada hati nak kawin ngan lisa :)

fairuz said... [MEJAH JAWAB]

kesimpulannya, yusri kru tak jadi kawen dengan lisa. kbai

mira madihah said... [MEJAH JAWAB]

untunglah dapat kawin dgn lisa. ngeh ngeh :P

missbby said... [MEJAH JAWAB]

anak kembar tuh..hehe

visitme@FaTiN cOrNeR said... [MEJAH JAWAB]

moral of the story, setinggi mn pn bangau terbang, last2 singgh kt belakang kerbau gk..

ha..xpn hjn emas kt ngeri org, hjan batu kt ngeri sndiri..blh pakai x??haha..klu blh sila korek punggung..haha..

Aya Ariel said... [MEJAH JAWAB]

kesimpolan yg tersimpolnye..hamzah ia sengal..

anis aniesa said... [MEJAH JAWAB]

lisa yusri punya ada hati nak kahwin dengan dia...podaahh :P

amirah said... [MEJAH JAWAB]

moral of the story, puasa boleh menyebabkan org berhalusinasi ke? hehe..tak menahan berangan nak anak kembar..

M.D said... [MEJAH JAWAB]

maknanya lisa dengan kau mak ayah aku lah?

ohhmaigadd...

shukrin farahdiba @ ceklala said... [MEJAH JAWAB]

pic last tu memang terbaek!!hahahah

Nurul Ezra said... [MEJAH JAWAB]

haha! tau moral of the story, ble time bulan pose jer. kuar la ucapan pelajar2 kat obersea, dlm newspaper. Menyampah. k bye.

CikRangers (CR) said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..nak gak edit pic lu peluk lisa eh..ayoooo..ape2 pun slamat ari raya mejah..dari CR di kepala batas.muahahhaa

zeffi said... [MEJAH JAWAB]

kamu ni lucu..adakah ko sememangnya lucu??

Lizzie Yasmin said... [MEJAH JAWAB]

Wek ko lupa nak smpaikan salam kt ayam itik, kambing, seranggga mahupun unggas di kampung nuuun... hahaha

Nasuha Suhada said... [MEJAH JAWAB]

edit-edit gambo nge retis nantikan jadi isu macam kes tiz tu..blogger mane tah, lupe..

[sutera kasih] said... [MEJAH JAWAB]

kirim slm kt mimi & mia ekk..

sheefa said... [MEJAH JAWAB]

adeh... mia dan mimi tu... huhuhu

Nur Salsabilla said... [MEJAH JAWAB]

Hahaha. tak leh blah. :P
salam perantauan buat bini & kembar yg kiut miut!

alexa yussida said... [MEJAH JAWAB]

dulu kecik2 aku suka selak paper tgk ruangan salam perantau lpstu berangan blja ovc tp bila dah besar aku nyampah tgk ruangan tuh,aku rasa dorg poyo.nak kirim salam sngt call saja la family,skype free call,voip calling pon murah saja,fb melambak sume org ade..tak perlu nak masuk paper sgtla!muahaha

Pyka Rahmat said... [MEJAH JAWAB]

hamzah ian=bruno mah. tokleh gi tokleh gi. haha

Ainul Hayat said... [MEJAH JAWAB]

Miahahaha....

NorHalizah said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha..xbole blah la yang last skali tu.

cik marikh said... [MEJAH JAWAB]

kirim salam dengan BINI ye..
raya nanti, datang rumah, nak bagi MIMI n MIA duit raya..

cik emymilia said... [MEJAH JAWAB]

nghaahahaha....x ley blah dowh ko ni mejahh....sila jgn berangan lebih2-lebih ya...batal pose...hua huaa...

sofeafaudzi.photography said... [MEJAH JAWAB]

faiz x marah ke awak ambik awek dia?? LOL :D dah la lukisan cam ape. haha rosak gambo.. :D

eqacashperlala said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha!
kemain femes rupa ko hamjah

norshila ibrahim said... [MEJAH JAWAB]

pic last plg best..

1 HAPPY FAMILY....

hahaha

Lady RaRa said... [MEJAH JAWAB]

HAHAHAHAHAH

lucunyeeee hamzah ian niii.... alaaaaa dengan lisa surihani plakkk..

hhahahahaha...eh hamzah ian macam bruno mars la..

hahahaha...eh gambar yang dua last tu, tak bleh blahhhhh...


hahahah..kau ni asik berangan je kan hamzah? kang nanti ada orang marah plak..












































































boring

SoLy SoLicious said... [MEJAH JAWAB]

waallaweehh.... salam perantauan jugak....

SoLy SoLicious said... [MEJAH JAWAB]

wallawweehhh...terbaik r...hahahaha

SoLy SoLicious said... [MEJAH JAWAB]

wallawweehhh...terbaik r...hahahaha

cikpia said... [MEJAH JAWAB]

dok di perantauan jangan lupa kawan2 kat malaysia.... he he... (layankan ajer la...)

Cik Ca'ah said... [MEJAH JAWAB]

takde moral. hahaha
asyik dia je nak ke lisa :P

merahitujambu said... [MEJAH JAWAB]

jgn lupa ole2 bila di mana anda berada..=p

is_isaac said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha.! lawak giler

n u r u l f a r h a n a said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. comel !

kjaharun said... [MEJAH JAWAB]

hahahahah.... makhruh puase aku...

gile tinggi imaginasi awak..

.diannorhayati. said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. okeyyy. mmg entry ni buat sy gelak gelak lagii :p

adoooiii. byk nye tempat pegi ye. dari single smpi ade bini da ye. ade anak comel comel pulak tu :p

Miss b said... [MEJAH JAWAB]

moral of the story nak cakap muke cam bruno mars ah?

auchhhhhhhhhhh. sama ah!

Bella ♥ said... [MEJAH JAWAB]

"terima kasih kepada encik google atas tajaan gambar background yg menarik!"


hahhaha ujan emas dinegara org, ujan batu kat negara sendiri. buat ape balik negara sendiri kalau kat negara org boleh kaya raya. ahahahahahahaha :DD

mira farhanah said... [MEJAH JAWAB]

haha gambar last adoi!btw excited weh ko bg comment kat belog omaigod omaigod omaigod! lol :P

retiss cmmnt belog hoi.

AkMa BiZz BuZz said... [MEJAH JAWAB]

HAHAHA HAMZAH!!
lawak la ko nih... sgt kreatip okeh..

AkMa BiZz BuZz said... [MEJAH JAWAB]

HAHAHA HAMZAH!!
lawak la ko nih... sgt kreatip okeh..

akid said... [MEJAH JAWAB]

siut lu. hahahah

Dawia.Honeyputri said... [MEJAH JAWAB]

memang layan...
cumil anak2 ek ;)
belajar rajin2..
tahun depan balik kampung ek. Pesanan dari mak bapa kepada student2 kat atas entri ni..

Selamat hri Raya ! =D

Fatin Amalina said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..comel je mia dan mimi tu ;)

Fatin Amalina said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..comel je mia dan mimi tu ;)

cikmegipama said... [MEJAH JAWAB]

kepada mak abah, yah kat sini sihat2 je bersama suami dan anak2 tercinta.

ikhlas dari anakmu di dalam bilik.

*tetibe*

khairiyah said... [MEJAH JAWAB]

moral dia jangan korek punggong terlalu kerap kerana akan jadi kurapp ! HAHAHA :P

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

Hurmmm.... saya nak tuju lagu raya boleh tak ???

Eyka said... [MEJAH JAWAB]

nti kim slm dkat mia dgn mimi 2 tau! haha:P

::contengan hati::)) said... [MEJAH JAWAB]

comel anak kembar tu nak satu eheheh

Chipsmore Queen said... [MEJAH JAWAB]

hahaha yang last dengan lisa tu lawak! LOL!

Far8 budak baik said... [MEJAH JAWAB]

tu ar knnn..
dah u mmg ar
kene berambut pendik..
hahahahaha...
pastu kita same lah wehhh..mara
tapi aku pinjaman je..
korek2 kat sini..

Isteri Encek Bard said... [MEJAH JAWAB]

hhahahhahhahahahhahahhaha giler cam viva jer... adeh sakit perut gelk

syakey said... [MEJAH JAWAB]

hahahah. banyak sangat moral nye.

erysweetie said... [MEJAH JAWAB]

mane2 lelaki gilakan lisa..pehhhh

Rtp Farra Arisha said... [MEJAH JAWAB]

alamak, ini entri bikin arisha gelak lagi!! ;)

Mira Z said... [MEJAH JAWAB]

Sengal. Konfem mesti ada yang terasa punya~ xD

Cik Mon Kiera said... [MEJAH JAWAB]

saya sukakannya:)

new entry:
http://sayebuatblogini.blogspot.com/2011/08/datang-lagi-tak.html

misz sheyla said... [MEJAH JAWAB]

moral die...cam xde moral aje gambo yg last tu..hahahha

hidayahjamal said... [MEJAH JAWAB]

ingt asal usul balik

Farierahasanz said... [MEJAH JAWAB]

ouh . . kem slm kat bini ang . . ank2 ang sekali . . =P

*caait.!! korek punggung btl pose tak.??? hahaa

cik lya said... [MEJAH JAWAB]

lisa surihani tuuu hahahah..tak bleh bla betoii

Cik Anita said... [MEJAH JAWAB]

kim salam kat isteri..hehe

best.

~syue syada~ said... [MEJAH JAWAB]

ngaaaa~

lisa duk kt hamzah tu... heee~

ainaa said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. gambar last tak boleh bla..

♥ Dea ♥ said... [MEJAH JAWAB]

nape smua entri ada muka lisa?.. kekeke

cik dot said... [MEJAH JAWAB]

haha. apakah??

mimie mon (: said... [MEJAH JAWAB]

enough enough la berangan XD

mimie mon (: said... [MEJAH JAWAB]

enough enough la berangan XD

hananishikido said... [MEJAH JAWAB]

ini bukan komen mengadu domba,

ingatkan gambar yang last tu bruno mars, ke memang itu bruno mars? atau itu hamzah ian? konfius sejak beberapa hari yg lalu...

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...