Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Wednesday, September 7, 2011

Kenapa Anda Patut Raya Di Rumah Hamzah?

Gua : Mak, ada orang nak datang raya ni..
Mak : Owh, boleh ajak makan sekali nanti..
Gua : Wokeh wokeh
Mak : Laki ke perempuan?
Gua : perempuan.
Mak : Ada jugak kawan kau datang... tahniah..


Kenapa korang patut beraya dirumah gua? hahaha.. sadis gila tahun ni, dua orang je kawan gua datang beraya.. sobsss

Mereka blogger pertama yang datang beraya. Juga yang pertama jumpa mak gua.. Ya, gambar ni amat kabur kerana gua yang snap. Seni kabur namanya, lu orang apa tahu pasal seni bergambar.. hahaha..



Juga dapat makan kuih raya rekaan gua sendiri. 'Almond London Bapak Hang' nama biskut ni. Satu lagi kuih 'Jem Ditabur Habuk'.. dua jenis kuih raya ni gua reka sendiri, kalau tahun depan ada orang jual dekat pasar lu orang sila bagitahu. Boleh gua minta royalti. haha..



Ini sos bilis. Nama manja dia budu. Tapi sebab diaorang ni budak datang dari jauh yakni budak Negeri Sembilan katanya, maka tak biasa makan budu.. hahaha... Kenapa tak cakap awal-awal nak datang, boleh la mak gua masak sedap sikit. 


Pakej beraya di rumah gua disertakan sekali dengan jalan-jalan keliling kampung. Gua selaku tourist guide tak bertauliah bawak aje dekat Tasik Puteri. 



Ni siapa punya kamera muka gua jadi kabur ni oi!!! hahaha... dua orang gadis yang datang beraya. Dua dua tak makan budu. Dari Negeri Sembilan katanya, gila jauh sanggup pula datang sini. Tenkiu tenkiu.. Hanna dan Cik Fa nama budak dua orang ni. comel-comel pula.. awwmmm



Pakej 'Beraya Di Rumah Hamzah' disertakan sekali khidmat photographer hebat iaitu gua sendiri. hahaha..  Mana gambar gua ni woi!!!! dua tiga keping je????








Makacih adik Hanna dan juga adik Fafa datang beraya. Dapat sorang satu duit raya lima ploh ringgit. Tahun depan datang la lagi makan nasik dengan budu ya.



cantik orangnya, tapi anak dara dua orang ni tak basuh pinggan lepas makan. Ini la dua orang kawan yang datang beraya dekat rumah. Mekacih mekacih...  
Comments
121 Comments

121 comments:

daydeck86 said... [MEJAH JAWAB]

har har har
gemuk cam aku dah ko ekk... aahhahaaa

| RoziAhmad | said... [MEJAH JAWAB]

lu pulak beraya rumah siapa je?

[k]o{q}i[n] said... [MEJAH JAWAB]

kire ok la, ade gak membe blogger dtg umh.. aku..?? hurmm...nan ado...

Hamdan Ramli said... [MEJAH JAWAB]

gua nak pi rumah u boleh ?

Faiz Tapit said... [MEJAH JAWAB]

ni xleh buat bini ni

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said... [MEJAH JAWAB]

pergh..pakej sekali beraya siap berjalan..duit raya bagi sekali tak?

Kasih nur azie said... [MEJAH JAWAB]

hoi! burok gila almond london bapak hang tuh. takde sape yg akan tiru. yakin.

anak dara tak basuh pinggan. standard ar. kang basuh mak lu berkenan nak buat menantu lak.

farah izwani said... [MEJAH JAWAB]

pakej2.
makan dapat. duit dapat.

budakijaupendek said... [MEJAH JAWAB]

hehe
wah, bayak betul pakej.

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

haha tak basuh pinggan eh

Cik Puan Nurul said... [MEJAH JAWAB]

kah2..siap mention tu xbasuh pinggan lepas makan..xbasuh takpe lagi tp angkat la jugak pinggan kat sinki yeaa..rugiknya tak makan buduuu sedakkk tuhhhh..cantik kg mejah kat maner ni..kampung ku kat dungun tp tah bila nak sampai xtau..rindunya nk balik dungun tmpt uri ditanam..

KiKiHanakO said... [MEJAH JAWAB]

raya sakan di jambatan :P

cik aletheea : said... [MEJAH JAWAB]

hahahhaha..
comel budak pompuan dua orang tue pose...
siap terduduk2 kat jambatan lagik...

NUR AMINA said... [MEJAH JAWAB]

LAWA KASUT RAYA HAMZAH, AKAK MAKAN BUDU JUGAK TIME RAYA.

http://amyadria.blogspot.com/2011/09/pada-suatu-hari-3-makhluk-allah-iaitu.html

mizzkechique said... [MEJAH JAWAB]

mcm syiok je raya umah ko..

Dzarief Zuhdi said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaha.. lawak gila ayat penghabisan tuh.. perli habes.. haha

arora said... [MEJAH JAWAB]

kaki pompan..!kaki pompan...! *meroyan! HAHA


(padahal jelez ad pmpn lain potong jln...HAHAHHA)

Cik Cammy Lia said... [MEJAH JAWAB]

camno dh tanggal tdung tu huhu

shukrin farahdiba @ ceklala said... [MEJAH JAWAB]

huiyooo..dapat duit raya lima ploh inggit tuh! rugi2 tak datang uma mejah..tahun depan la aku datang bleh dak??hahaha

Namee Roslan said... [MEJAH JAWAB]

saya suka budu. dengan ikan bakar. haha. baru belajar makan.

Alya Esprézzo™ said... [MEJAH JAWAB]

encemnyaaaaaaaaaaaaaaaaa abam mejah!! hahahahaahaha..

ascil.punye.lah said... [MEJAH JAWAB]

ahahahah gua nak datang sana boleh?
macam best je pakej.

eh gua taknak basuh pinggan jugak.bai!

intanurulfateha said... [MEJAH JAWAB]

reject jd menantu sbb x basuh pinggan :p

sleeping_maniac90 said... [MEJAH JAWAB]

wah duet rya lima puloh..!!!!!

cimOt said... [MEJAH JAWAB]

tahniah laaa..

Billa.Bel said... [MEJAH JAWAB]

HAHA :D

MR. SYAH said... [MEJAH JAWAB]

xbasuh pinggan? hahah..

siti kektus said... [MEJAH JAWAB]

tahun depan sampai lah aku di sana. aku po tak makan budu. haha

HAZWAN17 said... [MEJAH JAWAB]

banyak tu duit raya..rugi sape tak datang..kalau basuh pinggan konfirm up lagi jadi 100 kan?hahaah

deeya said... [MEJAH JAWAB]

kesian mejah tak ramai kawan dtg umah .

Hashira Yusoff said... [MEJAH JAWAB]

mejah,aku nk dtg tganu dh ni. Bak la almat ak nk braya. Tapi kalo x dpt rm50 aku xjadi dtglh. Hahaha..mejah,aku nk dtg tganu dh ni. Bak la almat ak nk braya. Tapi kalo x dpt rm50 aku xjadi dtglh. Hahaha..

Wadi AR said... [MEJAH JAWAB]

kim slm abam specky hamm. gua nak raye umah lu tap tak tau peta

laskar pelangi said... [MEJAH JAWAB]

mak aiii..cun wohhh dikapit dua awek..hahaha =)

selamat ari raya hamzah...oh yeah!

raya raya makan budu gak? grrr~

khairiyah said... [MEJAH JAWAB]

50 ringgit..banyak tuu

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

hahahha..

haram jadah entri ni..

aku raya umh kau, kau tak update pun kan..siap tanam pokok lagi..,hurm..

p/s : farmville kira umah gak yer dak.?

una din said... [MEJAH JAWAB]

hoit budu sedap wooooo. skng ni makan buah pauh pon cicah budu. hahahha

aiko farahshahida said... [MEJAH JAWAB]

eh. mejah otomen. mcm kenal je pompuan itu!. ngee!

chantek chantek.
chantek ngutuk ye!
eh. duet lima ploh hengget tertinggal nih!

YOUsoF said... [MEJAH JAWAB]

Kau kira beruntung. Kawan aku 20 orang je datang beraya..


Gadis tak basuh pinggan memang gadis idaman lelaki rajin..

Alip Apai said... [MEJAH JAWAB]

Weh pe kes ko beraya pakai tshirt doo. Hahahaha:)

Lea IsNaw! said... [MEJAH JAWAB]

dpt duit raya rm50?
cmtu aku pun nk g beraya umah ko la
siap sedia dgn budu ye

ezzaty said... [MEJAH JAWAB]

hee..bestnyer.siap ad photoshot :D

Amna.Qadeeja said... [MEJAH JAWAB]

oh. cik fa tu jiran aku kalau tak silap. dye asal trgganu kan?

aiko farahshahida said... [MEJAH JAWAB]

ehem2. Amna.

sape kamo??? HAHAHA

zures said... [MEJAH JAWAB]

cantik-cantiknyer gambar dia...taun depan nak g beraya jugaklah....boleyyyy????

echaRierie said... [MEJAH JAWAB]

woah...bestnyeeeeee..
hehe

::FAIZ FARISH:: said... [MEJAH JAWAB]

elmen landen ko cam klakar

SoLy SoLicious said... [MEJAH JAWAB]

hamboi.. boleh [ulak post depa xbasuh pnggan...hahaha..

ishiko said... [MEJAH JAWAB]

pakej nihh

O'gosh said... [MEJAH JAWAB]

sian budak tu..abis la saham diorang ko ni dik..

dill said... [MEJAH JAWAB]

comelnye diorang :)

dill.

Lynn said... [MEJAH JAWAB]

adoii..!! tak basuh pinggan pulak..lupa kot dorang tu..ke ader yang halang tak bagi basuh..hehehehehe..

hana said... [MEJAH JAWAB]

kalau dorang basuh pinggan mesti dapat pakej jd menantu kn??
hehehe

Fara E's said... [MEJAH JAWAB]

dem mejah ! gua nak g umah lu !

lyndaz said... [MEJAH JAWAB]

woohh...
melepas dah peluang den nak ngurat mak mentua den... T.T

awat x bagi alamat..wuuuuuu XD

AnneRaini said... [MEJAH JAWAB]

perenggan akhir tu takleh blah betul..heheheh

NURUL NADIAH MAMAT said... [MEJAH JAWAB]

jauhnya datang beraya...hoho......

Sufisky Lass said... [MEJAH JAWAB]

nak jugak duit raye limepuluh hengget bang miejah ! walawehh ! haha xD LOL

buDAK keCIK said... [MEJAH JAWAB]

hah? dorang x basuh pinggan ke? pergh, kalu ak g umah ko, konpem2 dgn periuk belanga skali ak basuh. wakaka

aimie amalina said... [MEJAH JAWAB]

hahahhahha
hadoiiii
sejak bile almond london tukaq nama
kami nak tukaq p
almond london opah hang..
hehehee
weee..beest2...x pela..ade gak owg nai aye kan..
selamat ari aye cek hamzahh
maceh sudi mai page mimi tadi! =]

haslinda said... [MEJAH JAWAB]

x ajak, cane nk gi beraya rumah awak??? hehe... :)

Khairul Antasha said... [MEJAH JAWAB]

bestnya beraya kat umah ko..siap ada pakey jalan2 lagi...hehehe

Peah Ros said... [MEJAH JAWAB]

hahhaha mcm adik beradik

Engku Sofea said... [MEJAH JAWAB]

eeshhh bestnya. nak dtg raya gak leh ?

budakampung said... [MEJAH JAWAB]

oke sediakan limaplohengget taon depan gua serrraaangggg!!!!hahaha

ღ p!nk veLvet ღ said... [MEJAH JAWAB]

bestnyer kuih ALMOND LONDON BAPAK HANG tuh ... sbb bole buang almond 2 senang2 camtu je, tayah nak tkot tergigit almond lgdah, sbb sgt x suke i2 almond, huhU~

Finaz Jaafar said... [MEJAH JAWAB]

huhu..tuan rumah la kne cuci pinggan..wee~

El-Janna said... [MEJAH JAWAB]

hueh55

best la raye umah awex

The Sharkox said... [MEJAH JAWAB]

mejah, gadis bunga tak datang ke? ala..bunga tu? hahaha

miratun madihah said... [MEJAH JAWAB]

kalau datang dapat duit raya tak?

chemay said... [MEJAH JAWAB]

aik??
tiba2 dah hilang selendang nya?
-.-

cheqwa said... [MEJAH JAWAB]

eleh,ntah2 limeploh sen je..hahahaha...besnya ^_^

gadizgula said... [MEJAH JAWAB]

ang x ajak mai rumah pon kan... mmg sentap! x mau ajak ang dtg rumah jgk!

alepridz said... [MEJAH JAWAB]

woooo sempoi giler kuih tu...

bijik kat luar.....

mess in a dress said... [MEJAH JAWAB]

wah2..cmner la nak basuh pinggan. kat sinki tu tade sabun la weyh. so , tak basuh la.. alahai :)

faralyxious said... [MEJAH JAWAB]

awakkkkkkk..awak comment entry saya..*jap nak pengsan..first td tak perasan,sekali check,wuaaaaa..awak,thx yea...*pengsan lagi..

:)

kura said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. untung la woi ada pompoan dtg rumah. haha

SuzaDin said... [MEJAH JAWAB]

fuyoo coolllll ... suker ~~~

mish eden said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...bg alamat la...next raya eden dtg..siap cuci umah terus...hahaha

Tasha said... [MEJAH JAWAB]

pehh,kalau tganu tu sblh umah ak..da lme terjah...

len kali ak dtg bkn stakat pinggan, lantai pun aku cuci..ok :P

IEQAH said... [MEJAH JAWAB]

laaa,awat tak tepek truihh alamat kat entri tue..mana taw boleh gak jadik org yg kesepuloh p umah hamzah ni sambil terbang tggi-tggi naek gajah..haha

rerehalim said... [MEJAH JAWAB]

Humak aih almond kau bosaa tak hengat. Asal tak tutup trus surface kuih tu.

Bang.......nak duit raya jugak................

adrinaqamarina said... [MEJAH JAWAB]

sila buka tawaran datang beraya ni sampai aku balik nanti tau!

YuiLight said... [MEJAH JAWAB]

*hulur tangan mintak duit raya

Noreen Natasha said... [MEJAH JAWAB]

en hamzah..nk dtg beraya kat umah...ehehehehe... ;p

Syazwan Che Deraman said... [MEJAH JAWAB]

huk huk.
tak ajak aku.
hehehe.

Scha_Lienn~ said... [MEJAH JAWAB]

perrhhhh.. budu ! sodapp tu. Tak caye kalau far tak makan, kalau cuya tak makan... caye , hehehe. wehhh , bro! duk bukit besi ehh.. ? saya penah duk situ ;) ngeeeerr.

[sutera kasih] said... [MEJAH JAWAB]

wahhhh syoknya raya bersama abg ham haha

ain hamiza said... [MEJAH JAWAB]

duit raye lime puloh hengget?? wahhh! tahun depan nk kene serang nie! hahaha

tcher_vera said... [MEJAH JAWAB]

wah...duet raya pn dpt..huhu..

cik Im said... [MEJAH JAWAB]

almond london style baru..hahaha~

Shawn Razaleigh said... [MEJAH JAWAB]

part tak basuh pinggan tu mmg mcm hareemmm. hahahaa

Memori Kekasih said... [MEJAH JAWAB]

amboii..siap bwk bejln2...beshhh...!

Saiazuan said... [MEJAH JAWAB]

klu orng dtg braya kt umah, wat xtau je..haha dok blk.. :D

amna said... [MEJAH JAWAB]

wah, rugi tak datang rumah hamzah ian. kalau tidak dapat makan sedap2 kan.. hehe

bestnya dpt round kawasan rumah.~

msredcheesecake said... [MEJAH JAWAB]

rumah msred blom ada kawan yg datang raya...kata diaorg msred tak pandai masak...tak sedap....hhaaa

SweetyMui2 said... [MEJAH JAWAB]

nanti fly ke semnanjung g rumah awak okay?? HAHAHAHA

! Nurida Ardy said... [MEJAH JAWAB]

rm50 hinggit duit raya ko bg???kelas kau jah!

nur choki choki said... [MEJAH JAWAB]

jemput ke rumah choki2..

erleena said... [MEJAH JAWAB]

haha untungla ad org dtg braya sykur2,sjud sykur weyh haha

paling tak bleyh bla pas mkn x bsuh pnggn ? haha
means kat mane2 uma kite beraya kene basuh pnggn pas mkn la ek haha ank dara la katekn :P

masshie mastura said... [MEJAH JAWAB]

yeke sorg dpt rm50? nk dtg beraye la cmnie:P

Hansyirah Takezur said... [MEJAH JAWAB]

ececece.. promote3...
kampungnye kat mne? meh nak g... :P

Syafiq Rosli said... [MEJAH JAWAB]

wah orang beraya..sempat g potoshot lg..haha

AsyieqiN Rkey said... [MEJAH JAWAB]

almond landon pok mung patutnye ye dak?hahahha

♥ Dea ♥ said... [MEJAH JAWAB]

haha...ade gak seni kabur eyh??.. neway, cantekk gmbar..

Bella Bell said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.. beraya sakan na hangpa.. nanti aku nak pi umah ko boleh? hehehe..


selamat hari raya.. maaf zahir dan batin :D

YanaMIB said... [MEJAH JAWAB]

eh jap apesal ko mcm dh gemuk?? ke baju tu yg dh kecik? ngee~ =P

Umie Artoqiemie said... [MEJAH JAWAB]

jelesssss nye...

Enchek Bertopeng said... [MEJAH JAWAB]

Assalamu'alaikum penduduk bumi sekalian~~ sy pendatang baru. mintak tunjuk ajar. kalau rajin jemput singgah ke rumah. bukulaporanbudaknakal.blogspot.com. terima kasih daun kelapa~~

miss lolly a.k.a luvfareda said... [MEJAH JAWAB]

mane baju raye ?

teha said... [MEJAH JAWAB]

bestt nyee

NiGhTiNaNgLe_FARA said... [MEJAH JAWAB]

hee.. tengs follow fa kt twitter yea..:)
bdw..suke bce blog ni..
full with humour..hoho
haa!1 more.. tengs sudi singgah kat blog ciput fa tu..

selamat hari raya!!

Penyu said... [MEJAH JAWAB]

untongla kauuu. haha

meaw said... [MEJAH JAWAB]

jauh betoi beraya :D

RAINS INDRANI FIRDAUS said... [MEJAH JAWAB]

untung ade awek..hohohooo..errr..tasik puteri kt celah mane??

i am S!L4H.. said... [MEJAH JAWAB]

huyohh jauh dtg.
dpt rm50 lg. tu duit raye ke duit tambang balik? agagaga

Hashimah binti Ismail said... [MEJAH JAWAB]

wah!! bestnye!! :D selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin

NurAfizahMazlan said... [MEJAH JAWAB]

almond london tu unikla. almond nya berhijrah ke luar kota london

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

huh! tak basuh pinggan? rejek2.. tawar terus hati ini

Am said... [MEJAH JAWAB]

sob3. raya aku kali ni pun, kawan tak ramai datang rumah. sdare mara je yg dtg ramai.

but still nmpak Lu pny raya meriah je even dua org kwn je yg dtg hehe.

=)

bighagenjo said... [MEJAH JAWAB]

wahahaha!
yg last tu buat kantoi la.

bighagenjo said... [MEJAH JAWAB]

wahahaha!
yg last tu buat kantoi la.

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...