Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Saturday, September 3, 2011

"Makcik"

Malu juga gua nak cerita ni.. hehe..

"Makcik" ya..

Satu malam gua tak tidur, serius ni tak tidur. Dalam pikiran kepala gua malam tu macam mana agaknya kalau gua pergi beraya umah keluarga si gadis cincin kecik ni..

1) Hafal nama adik beradik. Adik beradik dia ada sembilan orang. Ya rabbi, adik beradik gua sendiri pun kadang-kadang lupa...

2) Panggilan yang perlu dipanggil, Kalau kakak paggil kakak lah. Kalau makcik panggil makcik lah. Mak sedara ada sorang duk kat umah tu. Jadi gua takut sangat kalau tersilap panggil kakak, takpun tersilap panggil nenek.. haha

3) Pekerjaan bapak. Ni paling penting bak kata terfaktab. Nanti nak borak senang. Buat research dulu, kalau meniaga alat-alat kahwin kena cakap benda yang ada kaitan. Jangan terkeluar cakap pasal blog pula.

5) Tabiat gua suka duduk goyang kaki. Macam bos dalam cerita drama TV3 tu.

6) Perlu ke sediakan duit raya?? standby je sorang singgit. Cukup la tu buat beli cekelat.

7) Buat skrip, hafal, dan praktis dalam kereta. 

"pakcik, saya nak mintak izin bawak anak pakcik beraya"
"pakcik, saya nak mintak izin bawak anak pakcik beraya"
"pakcik, saya nak mintak izin bawak anak pakcik beraya"
"pakcik, saya nak mintak izin bawak anak pakcik beraya"

-ulang sampai la ke rumah-



Konklusi :


1) Tak ingat nama adik beradik juga.. hahaha

2) Nasib baik betul itu akak beliau. hahaha

3) gua kelu untuk berkata-kata.. Research gua buat abis semua hilang tak ingat.. haha

4) Kaki tak goyang dah.. Pakai spender punya pasal, biasa pakai boxer.. 
(*apa kaitan boxer dengan goyang kaki?)

5) Takde orang mintak duit raya pun.. Pakat tengok gua ramai-ramai.. Nasib baik kulit gelap,

6) Skrip "pakcik, saya nak mintak izin bawak anak pakcik beraya" gua tak ingat kerana pemikiran gua pikir lain.. "kenapa ada spender sidai dekat pagar raya-raya ni?"

Muka makcik serupa dengan Rozita Che Wan, tapi versi pakai tudung dengan kurung.. hehe

Muka kakak dia pula macam Neelofa, juga versi tudung dengan kurung.


Muka pakcik???








tapi gua berjaya juga bawak beliau keluar beraya.. first time ni. Korang tahu apa budak-budak kecik lagi..
Comments
76 Comments

76 comments:

Wadi AR said... [MEJAH JAWAB]

ouhh, dah pandai dah beliauu

dill said... [MEJAH JAWAB]

haha! hoyeh! berjaya!

dill.

Peah Ros said... [MEJAH JAWAB]

alolololo sweetnyaa.

sI nOveLisT jAlaNan said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..gila susah kau nak ajak awek keluar kan..suka la tu dah berjaya~

Milly said... [MEJAH JAWAB]

Kelas kau Jah! Ha ha!

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaha.....gaya cemas siot....

Jazica Albek said... [MEJAH JAWAB]

hahahahahah. tahniah la berjaye! :p

Billa.Bel said... [MEJAH JAWAB]

huahaha :D

нαηιмQαtяυηηα∂α said... [MEJAH JAWAB]

"kenapa ada spender sidai dekat pagar raya-raya ni?"

soalan apakah itu?? mejah, mejah.. hehehe.."kenapa ada spender sidai dekat pagar raya-raya ni?"

soalan apakah itu?? mejah, mejah.. hehehe..

tira azhar said... [MEJAH JAWAB]

untunglah bawak anak orang keluar beraya. XD

Tasha said... [MEJAH JAWAB]

mn aci tak bg tau dia versi ape..haha

hot tu kalau iras2 neelofa...

semoga berbahagia menjah :)

cik chinta said... [MEJAH JAWAB]

haisehhh...camtu ke kalo laki nak ajak tunang kuo. byk nye ayat nak hafal

Pijisketch said... [MEJAH JAWAB]

huiyooo

Shawn Razaleigh said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. rezeki dah ni weh. next time entry meminang pulak lah gamaknya

Fara E's said... [MEJAH JAWAB]

perghhh , mejah da maju siotttt ! haha ;p

Hansyirah Takezur said... [MEJAH JAWAB]

haha... tahniah weh bjaya...

tak lama lagi masuk laa minang... :D

♥nurulizzatie♥ said... [MEJAH JAWAB]

wah. untung lewww. haha

miratun madihah said... [MEJAH JAWAB]

untunglaaaa :D

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

dah tak ta reti2 lagi buang gatal tu

muhammad iqbal hakimi bin tahir said... [MEJAH JAWAB]

romantik mejah..

kura said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. untung la woi!

Miscellaneous Smiles said... [MEJAH JAWAB]

dh pndai kau naa~~

beLLa said... [MEJAH JAWAB]

hahaha! ade2 jela kau ni amjah. ;p

Lelaki Ini said... [MEJAH JAWAB]

wah..
tahniah2!

mish eden said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...terbaek! kaum adam boleh guna pakai

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

kakak dia umur berapa?

timtim said... [MEJAH JAWAB]

tahniah mejah.wa bangga dgn lu

Alip Apai said... [MEJAH JAWAB]

Bapak susah!

Xnak ada awek r cmni!

Damn!

schaze zainn said... [MEJAH JAWAB]

tahniah!

kamu sangat gentelman..ekeke :)

Lea IsNaw! said... [MEJAH JAWAB]

wah2 tahniah berjaya dating di hari raya

ngeh3

chemay said... [MEJAH JAWAB]

pergi pikir pasal spender gantung kat pagar tuh buad apa??
hahahahha

Myera Nyera said... [MEJAH JAWAB]

hahak, part spender tu memang tak boleh blah hahahahha

azi nur said... [MEJAH JAWAB]

ayoyoopp.. :D

Naddy Amat said... [MEJAH JAWAB]

wah..berjaye sudah..
yabebabeduuuuuu......

arora said... [MEJAH JAWAB]

untunglah dy nk cincin kecik...aku nk yg beso je....

ezzaty said... [MEJAH JAWAB]

fuyoooo...nak ikot mejah! :D

AmalinaNashihin said... [MEJAH JAWAB]

Ecece. Amjah dah maju!

nurAMALLINA said... [MEJAH JAWAB]

amboi kau. haha

teha said... [MEJAH JAWAB]

wah ! suke laa tu ! :)

alepridz said... [MEJAH JAWAB]

tahniah hamzah sebab dapat bawak dier keluar...

sampai nombor pun dah tak betul dah kire...

1
2
3
5 <~~ tak betul ni...
6
7

konklusi
1
2
3
4 <~~ yg ni betul pulak...
5
6

kirim salam kat kakak beliau...

#__#

Amna.Qadeeja said... [MEJAH JAWAB]

eceh kemain dia. ;D

khairiyah said... [MEJAH JAWAB]

hehehe..dah beraya sekali ehh??

merahitujambu said... [MEJAH JAWAB]

eceh..kemain tau....ceh..=p

msredcheesecake said... [MEJAH JAWAB]

ahniah la berjaya bawak dia kuar raya...hheee...dah hantar balik blom?

aLyA_syGS said... [MEJAH JAWAB]

wahh..baru kelllasss...hihihi..

Asyila Zainuddin said... [MEJAH JAWAB]

dah boley kawen la tu.. hihihi.. :p

SyazwanSarawak said... [MEJAH JAWAB]

hebat

Lieyda said... [MEJAH JAWAB]

wah wah happynya beraye bersama beliau ye

cik sakdi said... [MEJAH JAWAB]

nasib baik xsalah bawak org kuar beraya.ekekeke

asnizaziz said... [MEJAH JAWAB]

ewahh, x lama lagi makan nasi minyak la eh :p

ciK LyndaWawa igUana said... [MEJAH JAWAB]

selamat hari raya...=]

Faiz Tapit said... [MEJAH JAWAB]

hang bile nya nak kawen?

strawberrycincau said... [MEJAH JAWAB]

skrip mntak izin tuh dh ckup macho.. haha..

~Nana 귀여운~ said... [MEJAH JAWAB]

jadah apa sidai spender kat paga time raya ? haha.. sengal.!

SyASyA SaNi said... [MEJAH JAWAB]

konpem saat saat cemas nehh ;P

Azie Azman said... [MEJAH JAWAB]

haha..semangat hafal nama adik beradik bagai..
buat research yang tak boleh belah tu..hahahaha

ishiko said... [MEJAH JAWAB]

hahahaa.. ape lahai pegi pikir mende xde kaitan tu..

nasib baik berjaya an..

aimie amalina said... [MEJAH JAWAB]

aiyaakkk
lain rncg lain jadi
hihihihi
dah follow sini!
salam kenai na =]

Elmoluya WutWut said... [MEJAH JAWAB]

kemain kau sekarang. dia tak ada abang ke?

Tuan Din said... [MEJAH JAWAB]

oi.. patutnya ngko bawak 'pakcik' tu sekali.. barulah berkesan...

ღ p!nk veLvet ღ said... [MEJAH JAWAB]

pergh~ kuch kuch hota hai :P

Syafiq_Elf said... [MEJAH JAWAB]

안녕하세요..
Jom gegarkan blog ini http://syafiq-harddance94.blogspot.com ◕‿◕

yaya_flanella said... [MEJAH JAWAB]

cho cuwit mejah!

mesti yuyu baca senyum2. hee X)

Cik Baju Kurung said... [MEJAH JAWAB]

haha . siap hafal lagi uh .

nina athiramisu said... [MEJAH JAWAB]

muka pak cik mcm ultra man!! haha

syrupmasin said... [MEJAH JAWAB]

tip sikit :D

Umie Artoqiemie said... [MEJAH JAWAB]

mejah gemok

PENCONTENG said... [MEJAH JAWAB]

tetibe lapar nasi minyak lah. haih, mcm mana nihh?

:)

Memori Kekasih said... [MEJAH JAWAB]

wahhh...terbaekkk...bila lagi ni??t makan berdamai CMK nak duduk semeja tau...Haha...

lvynana said... [MEJAH JAWAB]

mmg lawa2 org dlm family tu nyer.. :)

deeya said... [MEJAH JAWAB]

gegel ape ang terketaq2 nak cakap . haha !

Amy A. said... [MEJAH JAWAB]

bace entry ni teringat 2minggu lepas mak kite soh bf kite wt cmtu jugak mse nk bawak keluar 1st time..(2nd, 3rd time pon kne jgk):p

kecut abis pakcik tu..kikiki..
last2 ntah ade ke tak ayat "izinkan sy bawak ank pakcik kuar" tu..:D

YOUsoF said... [MEJAH JAWAB]

Muka pakcik ada macam Jalaudin Hassan versi mak nyah> ke??

SweetLikeWhat said... [MEJAH JAWAB]

comel..hehe :)

aida-myasara said... [MEJAH JAWAB]

aku respek bile lelaki minta izin dari mak @ ayah untuk bw anak dara dia keluar tp aku musykil masa balik ko hantar sampai mana mejah? pintu pagar ke pintu rumah....

bighagenjo said... [MEJAH JAWAB]

wahaha, dah makcik n kakak cun gila, tunang kau pon mesti cun kan. untonglahhh

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...