Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Thursday, October 13, 2011

Surat Dari Pembaca : My Future Wife

terima kasih atas email ni.. Email yang lain-lain kalau ada masa lapang gua reply okeh.


"Hamzah, boleh tak buat entry pasal your future wife pula, macam blogger http://gitarputeh.blogspot.com/2011/08/cara-menulis-surat-untuk-bakal-isteri.html

Sebenarnya blog gitarputeh adalah antara blog yang gua suka baca, dan minta maaf kerana gaya penulisan antara gua dan gitarputeh tak sama. Jadi ini versi terbangtinggitinggi.

*******

ehem..


dear my future wife(s),

Ada satu perkara yang gua nak sangat-sangat ada pada 'my future wife' ni. Dan benda yang paling utama dan paling penting semestinya hang ni adalah seorang perempuan. Ya, perempuan tulen sejak azali! 

Dengan pembangunan teknologi masa kini gua lihat semakin hari semakin sukar untuk gua bezakan mana lelaki dan mana perempuan. Gua tidak mahu sebelum kahwin elok je rambut panjang/pakai tudung. Tapi bila dah kahwin tiba-tiba malam pertama gua tengok ada 'batang paip' pula celah kangkang. 





Yelah, lelaki sekarang kadang-kadang ada yang lebih 'perempuan' berbanding perempuan tulen. Nauzubillah, minta-minta gua tak kawin dengan makhluk ada 'batang paip'..


ni makhluk ber'totey'. Percaya atau tidak.


Percaya atau tidak, gua tak kisah langsung kalau hang ni tak pandai memasak. Serius gua tak kisah. Kerana apa yang gua belajar ketika subjek CCFM2052 Family Management & Parenting, memasak bukan tanggungjawab isteri. Sebaliknya suamilah yang patut memasak untuk family.


Mesti lu orang macam, "eh, waddehel? dah gua belajar masak penat-penat ni untuk sape? Mak gua cakap perempuan kena pandai masak beb. Faking apa ni mejah? Ajaran apa lu bagi ni?"


Kalau hang nak suruh gua ajar pasal 'parenting' dekat blog ni, gua pasti lu orang semua akan terkejut, kerana apa yang orang Melayu kita amalkan memang jauh sekali berbeza dengan apa yang sepatutnya. Contohnya kemas rumah, sidai kain, urus rumah tangga, masak, itu semua tugas suami.

harap-harap kami sama sama main masak masak

tapi, tapi, tapi... faham faham lah wahai bakal isteriku bahawasanya untuk memikat hati suami ada dua cara, pertama perutnya, kedua kemaluannya. Kemaluan bukan bermakna tolong basuh berak kencing ye.. haha..




Dear my future wife(s), 

Kadang-kadang, ada kawan-kawan lelaki yang bagitahu dia mahukan perempuan yang tak letak gambar dekat facebook. Diaorang cakap taknak lelaki lain tengok isteri dia posing daring daring. Diaorang juga cakap nak perempuan yang tak ada facebook. Nak ada perempuan yang tak reti internet, dan juga bermacam lagi ciri-ciri gadis suci lain..



Tapi unfortunatefakingly, ni zaman internet beb, cuba cakap siapa tak ada facebook? Cuba cakap anak dara mana tak letak gambar sendiri dekat facebook? Kang kalau tak letak gambar sendiri nanti orang kata hang ni facebook faker lah pula. Dah la facebook faker ni bersepah-sepah, kadang-kadang jantan pun dia menyamar jadi wanita. Contoh terbaik Lisa Surirumahtanggaku. Dah sah dia bukan Lisa, dah sah-sah dia juga bukan perempuan.. haha..


Kesimpulannya, gua tak mahu berharap tinggi menggunung. Masa depan siapa yang tahu ye dak? mungkin gua kahwin dengan Lisa, mungkin juga dengan janda bernama Lisa, mungkin juga dengan anak perempuan Lisa selepas dia kahwin dengan Yusrih Kay Ar Yuh..


tiba-tiba tertulis panjang pula.. sekian sahaja balasan kepada email Nur Waniey, 


Comments
154 Comments

154 comments:

schaze zainn said... [MEJAH JAWAB]

haha banyak laki tak tulin jugak =,="

Aya Ariel said... [MEJAH JAWAB]

hahhaha..bangang tol..
-Dear my future wife(s)- ko berangan nak kawen lebih dr satu ke mejah? mimpi la

Cik Puan Nurul said... [MEJAH JAWAB]

lelaki akan nampak sgt comel jika pandai memasak or suke memasak..tp pompuan kalo xpandai ser abuk memasak nampak sgt..???????
patutnya dedua mst tahu kerja umh tangga senang kalo sakit pening blh take over kerja rumah dop..

Red said... [MEJAH JAWAB]

aduh.. berdekah aku baca.. bukan main baik kau.. hahahaha :D

AYuNG said... [MEJAH JAWAB]

semoga mendapat jodoh yg perempuan sejati..keh2~~

azrijohan said... [MEJAH JAWAB]

uit,janda Lisa? agaklaaa mejah oi

Cik Saila said... [MEJAH JAWAB]

suka perenggan parenting tu.

bukan sebab sy perempuan sy nk sokong perenggan tu. tp mcm mana lak bab pmpuan keluar bekerja utk tlg suami. takde lak org pmpuan komplain kan,kan,kan :)

tp bila mintk tlg suami bt kerja rmh sikit dh marah2. konon 'tu kerja org pmpuan' kita tlg dia g kerja takde lak nk marah2.. huhuhu

p/s : saya belum kawen okay :)

nurkaloi said... [MEJAH JAWAB]

hahahah hamzah tetap terbaik !!!!
tanggungjwb lelaki memang berat bila da kawenn...tp perempuan jgn lupe jugak peranan "mnjage" suami kaann

ir yien 9897 said... [MEJAH JAWAB]

wah suka bangat bab tanggungjawab tue :)

pun pernah terdengar ustad2 kata, memasak n kerja rumah bukan tanggungjwb isteri ttp suami :)

huhuhu..

missbby said... [MEJAH JAWAB]

hehehe..kalau baca blog ni tak gelak memang tak sah..

ayaa alyy said... [MEJAH JAWAB]

AMBOIIIII. bukan mainn yee. ahah. kawen jgn lupa jemput sudeyy :P


happy birthdayyyyy ! ;)

sofeafaudzi.photography said... [MEJAH JAWAB]

ssengall.. hahaah...

Ecah Ecot said... [MEJAH JAWAB]

dh wajib kawen nih..hahaha

ღ p!nk veLvet ღ said... [MEJAH JAWAB]

nak copy paste ayat bab tanggungjwb 2 kasi kat future hasben, hahaha~~

meaw said... [MEJAH JAWAB]

tade yang perfect beb... ada kelemahan pasti ada kelebihannya begitu juga sebaliknya,huhu

Shawn Razaleigh said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. sibai batang paip.



dan apahal lu orang memasak sambil menyepender.hahaha

3no gr33ny said... [MEJAH JAWAB]

hamba kagum!! =)
ad jgk la laki yg still open minded cm gni bab2 ni...
sbb laki skrg ckp je open minden p kelain jdknye open tuh..bab ni je mulalh narrow minded

Nadzirah K. said... [MEJAH JAWAB]

hahaha....kan bagus kalau lelaki masak untuk isteri..hehe

Rahmad said... [MEJAH JAWAB]

memasak pakai spender memang terbaik lah..haha

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Lelaki memang pandai masak, sekali pompuan makan... Kenyang 9 bulan, siap buncit lagi... Padahal bahan-bahan; telur & sosej je.. plus susu sikit.. -oo-

Yang Inesen,
DTGG

n0n0n said... [MEJAH JAWAB]

dem terbaekfakingly la hamzah...harharhar

Cik Eka said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..memasak bersama suami yg memakai sepender dan juga coli mmg terbaik..

ngegegegegegege

Rasmuna Mun said... [MEJAH JAWAB]

wife(s)????....sah2 kene reject ni...hahaha

Sufinah Yussof (SY) said... [MEJAH JAWAB]

now i know kenapa entry2 mejah best2. pandai menulis tu memang pakage untuk mejah. kedua ialah hasil dari pembelajaran die dalam kelas.

Lizzie Yasmin said... [MEJAH JAWAB]

Sexy majah dlm rumah noo. Pakai spender jer smbil masak. Bagi penambah rasa ke? hahahaha

Kancilbiru said... [MEJAH JAWAB]

lawak la hang ni mejah...gila la masak pakai spender...meletop minyak nanti...hehehe

Amna.Qadeeja said... [MEJAH JAWAB]

haha dear my future wife (s) ? gila hang nak kawen lebih dr 1 ke abam mejah oii wakaka

tak leh blah masak pakai spender ;D

Anastasyea said... [MEJAH JAWAB]

Kalau dah suka .. terima je dengan seadanya .. i lebih baik (",)

www.anastasyea.com

aimie amalina said... [MEJAH JAWAB]

ohhhooiii
hehhee
dh mcm ade ciri2 je ni
hahahaha
walau ade sengal2 dsitu...=]

Aida Effarina said... [MEJAH JAWAB]

mostly nowadays boleh dikatakan setiap org ada fb. tp tak semua yg letak pic sendiri, including me. sbb 'dia' takmo sy jadi tontonan umum. huhuu.

syirah rasid said... [MEJAH JAWAB]

ha best kalo laki masak. sedap hape, chef wan laki gak yg terer masak tuh.

mochachichifinaz said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha >,< hai ayah ku.
nak cari calon bakal isteri ye!
good luck!

cik ciput said... [MEJAH JAWAB]

masak pakai spender je?aku meragui masakan hang mejah..haha

Pn.Mieza Fadzly said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...terbaek la...semoga berjaya mencari calon isteri tulin sejak azalai :)

gee ryder said... [MEJAH JAWAB]

my husband selalu jer masak pakai boxer :p
ok jer...bole je makan haha

Alip Apai said... [MEJAH JAWAB]

gua nak girl yg hormat gua as husband..

ala sweetnya jawapan aku..

*damn, angkat bakul sendiri*

hahahaha:)

cheqwa said... [MEJAH JAWAB]

nice entry mejah! tapi aku nih otak kanak-kanak...hahahaha..suka lelaki pandai masak ^_^
~nabi muhammad menolong isteri baginda memasak,menguruskan hal ank dan rumah :D

Pojiepooh Abdullah said... [MEJAH JAWAB]

hahah comel je!

e.l.i.s.s.m.i.e said... [MEJAH JAWAB]

betul, masak bukan t/jwb isteri, tapi sebagai isteri kena la bantu ringankan beban suami.mcm jugak isteri bekerja, leh bantu beban suami :)

Maya Mayana said... [MEJAH JAWAB]

hai hamzah ian..thanks for dropping by blog ahkak...point kat atas tu betul...lelaki kena la tolong2 sikit dh namanya perkahwinan tu perkongsian kenalah kongsi2 kerja juga...jgn la balik2 asyik nk order2 je...nk order2 pun patut2 la...kena la tolong jaga anak ke,potong2 bawang ke tp kan main masak2 kat dapur tu alahai berbulu mata wei...geli nanti tetamu nk makan...haha, jgn buat lagu tu mejah!

psst akak rasa hamzah kena baca majalah Pa&MA tkpun kitab munakahat...tgok penulisan blog ni dh ke arah tu je :p

salam kenal,akak follow n masuk dlm bloglist :)

Fara E's said... [MEJAH JAWAB]

gila ke hape ? haha

dwaty said... [MEJAH JAWAB]

hilang ngantuk aku baca entri ni... terus segar mata aku 'tertengok' gambar kartun ni... nasib baik kartun jer.... hehehehe

chiah_ismile said... [MEJAH JAWAB]

whoooaaa...[bace dan ternganga]

ceklala said... [MEJAH JAWAB]

masak pakai spender tu yang tak tahan tuh!hahahah..xnyempat2 weh!!

Puteri Biru said... [MEJAH JAWAB]

nak gelak je baca.. wakaka.

mmg bangang klu idea nak kawen ngan makwe buta internet. mana wujud lagi dah LOL..

Rara. said... [MEJAH JAWAB]

gambar atas sekali tu macam sensor je~ haha!

selamat mencari future wife yang tulen dan setulen2nya okay?

NiGhTiNaNgLe_FARA said... [MEJAH JAWAB]

bez2!!!

Ungu said... [MEJAH JAWAB]

fuck yeah.

*campak apron like a boss*

missn said... [MEJAH JAWAB]

adoi...
baca n3 abg mejah ni, memg asik gelak jep...

Azham Vosovic said... [MEJAH JAWAB]

hahahah, baguslah tu...kau da tahu jenis2 wanita pilihan kau hahahha

Azham Vosovic said... [MEJAH JAWAB]

hahahah, baguslah tu...kau da tahu jenis2 wanita pilihan kau hahahha

IEQAH said... [MEJAH JAWAB]

untunglaa lau tak dpt laki tulen.. #sentap... wahh meh nk tolong poskn surat ni

bighagenjo said... [MEJAH JAWAB]

:) BEST!
terhibur haku

KaK LimAh Si SupiR said... [MEJAH JAWAB]

seronok bace..ahaha :P

Asyila Zainuddin said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha.. kot iye pun nak masak, pakai la apron ke ape.. ngeee.. :p

salwaismail said... [MEJAH JAWAB]

bajet gila tulis wife(s)! hahaha :D

MiMiEy :) said... [MEJAH JAWAB]

"batang paip" .. hahaha

amboi, suami isteri dok rumah pakai seksi giler. hahaha

best3

laskar pelangi said... [MEJAH JAWAB]

fuyo! siapakah menjadi your future wife wahai hamzah...kih3 =D

untung laaaa sapa jadi bini hang..sebab hang tlg nak masak..suwitnyeeee mak oiiii! =D

anonymous? said... [MEJAH JAWAB]

haha.lepas nie boys kena ambil kursus masak ye?

Nur Aischa said... [MEJAH JAWAB]

hahaha sensor sensor gambar kartun yg tgh masak tu! xD

Aishah Amira said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha untung laaa kalau dpt azben ginie kan hahak . sengal msengal jugak katun tu kikikiki .

cik chinta said... [MEJAH JAWAB]

habis di baca...hahaha..lawak berisi nih

dill said... [MEJAH JAWAB]

saye gelak je pas bace

dill.

Rapunzel Cikilolo said... [MEJAH JAWAB]

walaupun contoh entri ni agak cilake. tapi isi die terbaik. keep up!

asfira aminuddin said... [MEJAH JAWAB]

haha. kalo future wife kau baca pun tergelak gelak. dah la sengal. :P

aki-san said... [MEJAH JAWAB]

surat ni bahasa tunggang langgang tp senang phm dan simple. terbaik :p

sYafIk-wAy said... [MEJAH JAWAB]

kalau nak bini tkde fb nampk sgt lelaki tuh nak curang , muahahha

iKhRam said... [MEJAH JAWAB]

suke ayat
pertama perut dan kedua kemaluan tue..
dan ayat2 seterusnya.. hahahaa

Lady RaRa said... [MEJAH JAWAB]

ending cam nohorom tak klimaks!

syimiekitty said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..bkn senang nak jumpa laki yg tak kesah pmpuan pandai masak ke tak

ieyza afieyna said... [MEJAH JAWAB]

err.. rosak minda bace entry2 kat sini. haha

semoga dpt isteri yg diimpikan lah tu ek. hee

Ayeem Jemain said... [MEJAH JAWAB]

lucah

cik sakdi said... [MEJAH JAWAB]

hahaha kelaka bro. bab batang paip. eh serius ke tu laki. gile la haha

mrs.nn said... [MEJAH JAWAB]

wife(s)...
's' tu yang penting... ;D

anGah said... [MEJAH JAWAB]

batang paip?? wakakala.. siutt ja ang nie..

anGah said... [MEJAH JAWAB]

aku pun ada edisi utk future husband

http://sentuhan-maya.blogspot.com/2011/09/duhai-bakal-suamiku.html

tpi seperti biasa la.. huhu

Heidi Shafiq said... [MEJAH JAWAB]

rosak budak ni..

~Nana 귀여운~ said... [MEJAH JAWAB]

gila . .haha

btw, kene jga perut sama kemaluan ek..lagik2 ? muahahahah

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

mejah,,,,ko mmg sengal...tp ak suka,,,harharhar~

candybiru said... [MEJAH JAWAB]

sapa yg berangan nak jd bini ko nih kena print screen part takyah masak, kemas umah etc tuh..lau kn soh wat gak lps kawen nt dh ada bukti ko tak bg wat..heeeeeeeee... ^.^v

Aujinz said... [MEJAH JAWAB]

habis laa Mejah, stetmen ang dah kena print screen koh koh koh

Dhiya Fariza said... [MEJAH JAWAB]

nak gelak je heheheheheh (mood sedih) godek tiga blog feveret kejap.

cewek.medusa said... [MEJAH JAWAB]

perghh.. cawat merah. pengsan

Faiz Tapit said... [MEJAH JAWAB]

ko gay, mesti nak yg btg paip jugak

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

hahaha entry ni paling best aku penah baca!

aiko farahshahida said... [MEJAH JAWAB]

har har har..

adakah ur future wife(s) itu perlu pandai makan budu?

kah kah kah

tan said... [MEJAH JAWAB]

awww so tweet seriously can't stop laughing hahahhaha hahahahha hahahha

coklatberapi said... [MEJAH JAWAB]

hahhaha sengal!!lempang kang!!

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

oppss
saya tiada fb pun?
serius aman gile dari maksiat mata dan hati.

CikBulat said... [MEJAH JAWAB]

lol. apa ko punya surat . ahahaha >_< #lucahkebanyakan

Isteri Encek Bard said... [MEJAH JAWAB]

wehh surat pon lucah.. wakakkaaaaka....

nurayunni said... [MEJAH JAWAB]

mu nie gile ke ape?haha..selok aku suke nga mc long mlm...haha...

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

kalau aku wanita aku dah ajak kau kawin kalau baca surat ni..

dyg said... [MEJAH JAWAB]

pehal masak pn dahi bkerut

Myra Jay said... [MEJAH JAWAB]

Lelaki tulen & wanita asli sukar dicari kini..

Dan selamat mencari calon yang sesuai ye :)

Sunah Sakura said... [MEJAH JAWAB]

tak guna gambar sendiri gak kat FB..saya bukan faker...uhuhuhu

- zuriey - said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..nak memilih sgt pun tak boleh..apa2 pun jodoh di tgn tuhan

Yuyu said... [MEJAH JAWAB]

mejah,cop!!!nak tempah buat husband eh...sbb boleh buat kerja rumah skali masak..tak payah cari orang gaji dah ni..

farah izwani said... [MEJAH JAWAB]

derm. 21sx. gua baru 20. haha

arora said... [MEJAH JAWAB]

:) senyum je aku baca...

wahida said... [MEJAH JAWAB]

gelak guling2 aku baca n3 ko neh..klaka habes..hahaha!!


eh, aku takde fesbuk...

TwIstiEs*meSti Mau* said... [MEJAH JAWAB]

haha,,,nasi baik x masak sekali dgn spender....apeee daaaaaaaaaaaaaaaaaa....hahaha

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

hamzahh!aku aku ada benda yang kau cakap ni semua.meh kahwen ngn aku meh
-keletom-

hahaha.

msredcheesecake said... [MEJAH JAWAB]

cleaner pon ada fb.... camne... muga jumpa yang membahagiakan....

Mya said... [MEJAH JAWAB]

banyak gak jumpe entri pasal ni. macam main tag2 pulak. hehe. bila nak ada my future husband pulak hehe =p

SoLy SoLicious said... [MEJAH JAWAB]

hamzah2...

kim heeruul said... [MEJAH JAWAB]

gua anti lelaki pondan

nik farina aishah.... :) said... [MEJAH JAWAB]

susah nk beza laki yg jd perempuan ni...

Zulfikar Hazri said... [MEJAH JAWAB]

celaka betul buat lawak, aku masuk sini tadi hati dah niat kental taknak gelak...


sekali bila tengok bini dia sound masak pakai spender, terbelahak la gak.. cisss

peep said... [MEJAH JAWAB]

lawa gak yg ade btg paip tu sesuai ntok ko hahaha :P

merahitujambu said... [MEJAH JAWAB]

aduh..lawak laa tegelak je baca..pastu kartun tu sgt cool!!!

MIMIE AIZA said... [MEJAH JAWAB]

perghh x kisah wife pandai masak ke x.. jrg jumpe ni

syakey said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha. slamat katun ja seksi!

syahirooAhmad said... [MEJAH JAWAB]

Perhhh.... banyak idea kau! sgt jeles!!

dayana nali said... [MEJAH JAWAB]
This comment has been removed by the author.
miratun madihah said... [MEJAH JAWAB]

kirim sala kat future wife tu eh :P

peace yawww

sis92 said... [MEJAH JAWAB]

sis takdak fb, jadi macammane cik ultraman?
hehe

♥ MS ♥ said... [MEJAH JAWAB]

hai,bakal suamiku :P HAHAHA

Umie Artoqiemie said... [MEJAH JAWAB]

teringin nak timang2 anak mejah.. alolololo..

Akim Iqbal said... [MEJAH JAWAB]

Gay.

BM said... [MEJAH JAWAB]

haha...harap2 kau kawin dengan pompuan la mejah sebab ak uthu ramai gay minat kt ko

Cik Anita said... [MEJAH JAWAB]

baca ko punya entry ni selalu aje besh..

aLya maNip said... [MEJAH JAWAB]

gile la..yg lam gambar tu memg lagi pompoan la dr pompoan tulen..hahaha

padil_a said... [MEJAH JAWAB]

kau ni cakap lepas jugak tapi ada benarnya. Mak aku ajar yang kena tackle part perut. Yang part kemaluan tu sendri mahu ingat. kang lari laki mak nok.... haha

~nsar~ said... [MEJAH JAWAB]

that what islam said about husband.. tapi sy ada jumpa lelaki mcm yang islam senaraikan ni di satu tempat.. Baling, Kedah.. mereka2 ni layan isteri macam puteri tau.. nak cari sorg jejaka Baling.. muahaha

El-Janna said... [MEJAH JAWAB]

hoho xreti masak?? baguih la aku xpandai masak, kah89

~SaL IjOu~ said... [MEJAH JAWAB]

ahah..sgt suke entry ini..~
semoga temui puteri idaman yg selayaknya~ ;p

norhatizahmohamed said... [MEJAH JAWAB]

semoga kau cepat kawin :D

farmys said... [MEJAH JAWAB]

kalau pompuan lentok lebih dan make up over setempayan selalunya pompuan tipu..
pompuan tulin biasanya bersederhana.. pilih la yang seadanya..

semoga jumpa jodoh yang tulen ye..

i'm ezza haniza said... [MEJAH JAWAB]

wowww..family and parenting uia..hahaha...

mejahhhh,.jum deting.eh eh ?hahaa

Galaxy said... [MEJAH JAWAB]

nice blog....mai la jenguk blog kami pulak....mana la tau nk join fizo omar g melancong ke?

http://galaxies-holidays.blogspot.com/2011/10/home-introduction.html

ayasama said... [MEJAH JAWAB]

setuju .. mmg un lelaki wat sume uh , tapi si bini kena la tlg2 gak .. laki dah tolong cari nafkah hidup un dah untung .. ^^

Pikah said... [MEJAH JAWAB]

sgt teruja bila ada laki tau memasak dan mengemas sbnrnya tugas suami :P

Aflina Affandi said... [MEJAH JAWAB]

amboi kemain surat dia . haha, hope you can find a nice future wife ;)

NisaAdnan said... [MEJAH JAWAB]

HAHA MENGONG! EHH TAPI BETOL KE MASAK TGJWB LAKI? HOKALOH KALAU GITU SENANG LA KEJE I, U. HEHE

H A R R Y G O A Z said... [MEJAH JAWAB]

Have a SUPER week !

Warna Warni Kehidupan said... [MEJAH JAWAB]

Alangkah bagusnya kalau sume lelaki tahu apa itu makna tanggungjawab..

leyaliyana said... [MEJAH JAWAB]

hahahah! lawak bangang tapi true =D sumpah i tergelak sorg2 baca entri ni. follow here!

c genk bah ne said... [MEJAH JAWAB]

pnjgnya surat tuk bakal isteri..hhehe..yg pnting kena ada sikap tlog menolong antara suami dan isteri


MENARIK HARI INI
KES MENANTU DI CABUL

ain wauhidus said... [MEJAH JAWAB]

eherm psst, yang perenggan ke empat (ke tiga) last tu saya bangga sikit.
haha =.=

hazanis said... [MEJAH JAWAB]

terbaek...haha gua suka..:)

Adibah Ishak said... [MEJAH JAWAB]

smart ! like !

pazil said... [MEJAH JAWAB]

akhirnya..habes gak baca komen-komen :b

Rtp Farra Arisha said... [MEJAH JAWAB]

this entry is full of lessons. berhati2 dalam memilih pasangan :)

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

radio buruk: bekas bakal isteri kau dulu tuh dah ada bf baru, setelah putus cinta x sampai beberapa mg dgn en. bakal tunangnya yg selepas kau tuh.

sekian melaporkan dr bilik berita gosip terkini.

cik Nemo said... [MEJAH JAWAB]

Hahaha part masak pakai spender takbley blah. Hahaha

Cinderella said... [MEJAH JAWAB]

saya x ada fesbuk..hehe <--x tanye pon..


kelaka la main masak2..lepas ni boleh la cakap kat future husband kene memasak bile dah kawen nanti hikhik(gelak gedik)-.-"

Izzan Azza said... [MEJAH JAWAB]

semoga dapat bertemu dgn bakal org rumah seperti yg diingini

EZAN IDMA said... [MEJAH JAWAB]

wakkakakakaka mejah takleh belah kot lukis gmbr pakai spender smbil mask.

haNem said... [MEJAH JAWAB]

:)) such a good letter..huhu.:))tapi laki ai x amik CCFM2052 pon..mungkin sebab tu x pandai masak..

is_isaac said... [MEJAH JAWAB]

best giler statement cm ni, i like..huhu

ctk said... [MEJAH JAWAB]

hahahahah...spender? adOiii...terbaik punya kartun..hahahaha


*da kawen nanti barulah xnk letak gambar kt fb :)..

insherah said... [MEJAH JAWAB]

serius!??? ppuan tu plakon thailand kan?? apetah nama de , tp ade tgok de blakon...



heheh,ade je yg tak letak gmbo at fb....

hatake haniza said... [MEJAH JAWAB]

haha .. pun boleh .. ntah pape budak ni :)

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...