Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Saturday, December 24, 2011

Cara Jaga Hati Lelaki/Pakwe/Suami

gua seorang lelaki. Ya, lelaki sejak lahir..

Kadang-kadang orang perempuan tak reti jaga hati lelaki. Tetapi, walaubagaimanajadahsekalipun lelaki tetap sayang makwe dia.. Suwit tak ayat gua ni?



1. Puji lah pakwe anda.

Ya, lelaki hensem kat atas dunia ni berapa kerat sahaja. Tapi disebabkan "cinta itu buta" maka cinta tidak lagi mengenal paras rupa bak kata orang tua-tua.. Tiba-tiba rasa geli pula tulis entry ni.. haha...

Puji pakwe korang tu, bukan puji hari-hari, tapi cukup lah sekali seminggu atau sebulan sekali. Nanti dia perasan pula korang menipu ye tak?



2. Jangan Merajuk Selalu


Ya, perempuan memang selalu merajuk! Perasan atau tak, lu orang memang kuat merajuk secara sedar atau tidak. Mungkin lu orang bajet merajuk tu comel, padahal comel sikit-sikit aje. Asyik-asyik merajuk, asyik-asyik merajuk.. Buat "buku merajuk" satu bijik. Merajuk sebulan sekali dah la.. hahaha...



3. Jangan cerita detail sangat pasal pakwe anda


Ya, mengikut kajian status gua semalam di facebook, "perempuan cerita semua benda kat kawan dia eh? SEMUA?" 


kebanyakan gadis gadis nampaknya akan cerita segala benda dekat bestpren diaorang. Dan menatang ni lah yang paling kami laki-laki tidak suka benor. Kenapa? Kerana pada masa akan datang lelaki semestinya jumpa makwe punya bestpren, dan pandangan bestpren tu lain benor gayanya bila jumpa.. macam kami ni buat salah, macam kami ni jimbek sangat, macam... 















4. Jika lu orang ni sudah menjadi golongan isteri maka bak kata orang tua-tua cara paling penting yakni ilmu paling atas menjaga suami ni ada dua. Pertama pada perutnya, kedua pada kemaluannya. 


Ada bini jenis yang buat satu sahaja, sama ada bagi suami makan makanan sedap ataupun aktiviti bilik tidur tu sedap. Apa kata buat dua benda dalam satu masa. Bak kata orang putih "kill two birds with one stone".


Peribahasa ini bukan bermaksud membunuh kemaluan suami anda dengan batunya sendiri, tapi buat dua perkara pada satu masa yang sama. Dengan lebih tepat lagi gabungkan "menjaga perut" dan juga "menjaga kemaluan" menjadi satu perkara.. hahaha.. hebat tak? ke takde orang paham ayat gua tulis? hahaha..




















sekian terima kasih. 
Cinta itu buta. 

Comments
166 Comments

166 comments:

dill said... [MEJAH JAWAB]

haha! terbaek mejah!

dill.

azri johan said... [MEJAH JAWAB]

wakakaka,lawak lawak

Lea Isnawi said... [MEJAH JAWAB]

gambar yg last tuuuu

apakah???

hahahaha

Cik Puan Nurul said... [MEJAH JAWAB]

gambo last sangatlah hazabb wakakakakakakakaa..

DaYaH JeLitA said... [MEJAH JAWAB]

hai mejah miss u xD

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

hoi! gambar yang last tu sengal gilos! (-_-")








haha..

Hakim said... [MEJAH JAWAB]

nokhorrom gemuk letak ayam atas perut

Rasmuna Mun said... [MEJAH JAWAB]

seksi tak hengat yang last tuh!!! :D

fathiyyahISMAIL said... [MEJAH JAWAB]

haha lawak gila kartun tu xD

*SiRibenMerah said... [MEJAH JAWAB]

pengsan..
hahahaha..


cinta itu buta..
sebab tuh x reti2 nk bercinta sebab asyik sesat jalan je.. :p~

Zinnirah Humaira said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaha...trgelak2 sy dlm office, adehh :P

Kella said... [MEJAH JAWAB]

kamu kreatif ya!
kamu buat aku tersenyum lebar.. namun disebaliknya..mengakui apa yang kamu tuliskan itu memang benar!
=)
sama sama kita give and take kan..bukan hanya lelaki kena jaga hati wanita.. kita wanita pun harusla jaga hati mereka juga..

aku sayang lelaki aku! ;)
waaa.. lama tak jumpa, cepat lah pulanggg!!

misz sheyla said... [MEJAH JAWAB]

bhahhahahha mengong tul gambo last tu... mau apendik terus laki tengok

merahitujambu said... [MEJAH JAWAB]

lawok laa..aduih..gelak guling2..

IZNIE said... [MEJAH JAWAB]

hahahahahahaha sengal betul abg mejah ni

mejah gayyyy

izzah azhar said... [MEJAH JAWAB]

ok,gambar yg last sgt menguji daya tahan gelak haku.

Powpah said... [MEJAH JAWAB]

hahahah macam2 lah ko mejah

NuruL SyuhadaH said... [MEJAH JAWAB]

hakhak. lawak la pic yg last tu :P

specsy said... [MEJAH JAWAB]

kahkahkah. adoyai. yang last tu takleh blah.

Rayyan Haries Aaron Davis said... [MEJAH JAWAB]

hahahahahhahaa....budus..berdarah hidung!

cikCT said... [MEJAH JAWAB]

terbaekkkk!

statement + gmbr yg last sekali mmg terbaekkkkkk!

iamBIG said... [MEJAH JAWAB]

e'eh gamba last mcam gaya aku la...ko stalk aku eh..muahahahaha

YaNa said... [MEJAH JAWAB]

gmbr last memang x leh blaa...haha...btw,,yana seorang yg kuat merajuk...adehh,,x leh jadi ni..huhu..

Saddila said... [MEJAH JAWAB]

gila . tak boleh blah betul . siap ada makanan sekali . jadah .

bella heuheu ❤ said... [MEJAH JAWAB]

cinta boleh membutakan hati manusia. hahaha.

!! YaNa YassiN !! said... [MEJAH JAWAB]

wowwwww, statement xleh blah.

Akim Iqbal said... [MEJAH JAWAB]

ffffuuu

syirah rasid said... [MEJAH JAWAB]

ahahahahahahaha!!!! adoi laaaa.

upps gelak tak sopan disitu.

MR. SYAH said... [MEJAH JAWAB]

betul3...

udacun said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaa hadoiii laaaa..

ye la.. nnt nak puji slalu laaa..

Azham Vosovic said... [MEJAH JAWAB]

The first to comment?

Haiyya, makan nasi atas perut isteri? Sangat x best hahaha......

yaya chef kecik said... [MEJAH JAWAB]

yang last sekali tak tahan tuhh...hahahahahahaa

*dun worie saya paham ^^

TeehaMohd said... [MEJAH JAWAB]

no 4 taleh blahh

isabelle said... [MEJAH JAWAB]

gmbr last tu..mmg potong setim lah.
hilang selera.
muahahaha

chiah_ismile said... [MEJAH JAWAB]

last part xbpe pham..ngaaaa~

cik asam jeruk said... [MEJAH JAWAB]

hahahaah gambo last tu xmenahan..kekeke

CekbOlat-bOlat said... [MEJAH JAWAB]

sye budak bwah umur.. sekian.. hekhek

is_isaac said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..lawak-lawak..

hazanis said... [MEJAH JAWAB]

lawak..part merajuk memang xboleh lari dah...ngeee

gadizgula said... [MEJAH JAWAB]

waakakakaka...best entry ko mejah. hilang jap sakit perut ni ha!

Billa.Bel said... [MEJAH JAWAB]

huahahahahahaha. nice ! :P

beLLa said... [MEJAH JAWAB]

ohoii. pandai mejahh bagi nasihat. tp gambaq kast tu cam failed je? hahahaha

hazirah kasimon said... [MEJAH JAWAB]

hahakss yg number 1 tu ak slalu wat.laki ak senyum smpai tinga~keh3
kepade cik kak cik kak sume laki kite ni gatei, jage die elok2 xlari lah die ;)

Cik Zety said... [MEJAH JAWAB]

sadisnyeee yg bawah tuuu hohoho

ibuemak said... [MEJAH JAWAB]

Mejah gay! HAHA

ibuemak said... [MEJAH JAWAB]

Mejah gay! HAHA

Nur Aischa said... [MEJAH JAWAB]

kahkahkah tak menahan baca entri nih. sempoi habis lah mejah.. HAHA

LynN LoLa~~ said... [MEJAH JAWAB]

yang last tu bengom. haha

peep said... [MEJAH JAWAB]

shiall last skali tuh..haha :P

schaze zainn said... [MEJAH JAWAB]

uol, sexy la yg kast tu =D

cik wan said... [MEJAH JAWAB]

hik2...mejah..mejah......

zurmira azizah said... [MEJAH JAWAB]

mcm nak pengsan aku tgok gmbar yg bawah sekali =.="

::FAIZ FARISH:: said... [MEJAH JAWAB]

lol

Dhiya Fariza said... [MEJAH JAWAB]

Hooooiiiiiiii hahahahaha

NurAfizahMazlan said... [MEJAH JAWAB]

Aaaaaaaaaaa mimpi ngeri tgok yg last tu ahahaha

Mr. Z said... [MEJAH JAWAB]

jadah yang last tu mejah. hahaha.

Cik Eka said... [MEJAH JAWAB]

pengsan tgok gambo bawah sekali..

berdarah hidung aku mejah..hahaha

Nurul Iman Rosman said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha!
gambar last tu tak leh bla betoll! :D

FabulousTi'a said... [MEJAH JAWAB]

mejah ni lawak.
last picture tu macam erk. comel. ;P
HAHAHAHA

Shawn Razaleigh said... [MEJAH JAWAB]

hahahahha. terbaek.. berdarah2 hidung laki eh..






atas perut tu migoreng.hah

♥ Capital N said... [MEJAH JAWAB]

HAHA , ini kennot go kennot kennot . ;D

aida-myasara said... [MEJAH JAWAB]

malu tgk pic yang akhir tu..hahahhahahahahaha

MiMiEy :) said... [MEJAH JAWAB]

kahkahkah.

lawak2 tapi berisi

Cik Miera said... [MEJAH JAWAB]

hahaha... lawak je.. nk kene buat mcm tu ke kat laki??? kah3

NZ Diaz said... [MEJAH JAWAB]

gambar last tak boleh tahannn hahahaha

laskar pelangi said... [MEJAH JAWAB]

mantopppppppppp! nak ayam goreng satu!

cikpia said... [MEJAH JAWAB]

intro terbaek.

kandungan entry terbaek.

ending cam lahanat!

Zila Nora said... [MEJAH JAWAB]

haha...memang gila la entri ni..haha

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

awesome la wehh! buat entry mcm ni lagi!

SoLy SoLicious said... [MEJAH JAWAB]

adeh~

MinahSpekMerah said... [MEJAH JAWAB]

mula2 aku nk ckp: hai mejah... rindu post2 y lagho seperti diatas *muntah sebaldi*

kedua ak nk cakap: hahahaha..

syabab said... [MEJAH JAWAB]

pic last uh yg xmenahan..hahaha

Syafiq Ahadin said... [MEJAH JAWAB]

gambar last tu gamabr mejah ke?

Cik Jari said... [MEJAH JAWAB]

hahhahahahaha......terbaek bro.. terbang tinggi2 lagi...


tang number 2 tuh,aku salu tak sedar yg aku merajuk sebab aku salu perasan macho...

El-Janna said... [MEJAH JAWAB]

jatuh cinta pulak dengan entry ni^^

chemay said... [MEJAH JAWAB]

ade betulnye juga entry nie.
jangan malu2 nak tulis entry2 gini lagi lepas ini yee?
hik3
:P

KaK LimAh Si SupiR said... [MEJAH JAWAB]

tersengeh lebar mcm ni haaa kaklimah bace ^_____________^

budakampung said... [MEJAH JAWAB]

bhahahahahahaha! yang gaygaygaygaygay tu x menahan!

kura said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaha

eqacashperlala said... [MEJAH JAWAB]

thanks abang mejah
sebab kasi tips menjaga pakweeeww

hahaha

cik aletheea: said... [MEJAH JAWAB]

gambar last tue...
wakakkakakakakak


Peribahasa ini bukan bermaksud membunuh kemaluan suami anda dengan batunya sendiri,... nie pun wakkakakakakkaka...


adeh,
letih gelak.

ciK LyndaWawa said... [MEJAH JAWAB]

ya ampun..hahahaha

Isteri Encek Bard said... [MEJAH JAWAB]

hambek yang no 4 tu.. ahkak suker...

Isteri Encek Bard said... [MEJAH JAWAB]

hakak suker yang last sekali mejah oit

Zana said... [MEJAH JAWAB]

haha nasib laa Ana nie bukan jenis yang suke bergosip sal pakwe ekekeke

chummy cliche said... [MEJAH JAWAB]

hahhaha krem pipi gelak baca entri ni.. point bagus2..

mia said... [MEJAH JAWAB]

oke termenung sekejap tgk image kat ending tu..

majah vongokss hokeyyyy!!

nabila azmi said... [MEJAH JAWAB]

hehe..senyum sorang2 =)..


nice entry la=)...


erm...i think u are friendly person=)...


and yes..cinta itu buta=)

AwekSeliparJepun said... [MEJAH JAWAB]

kahkahkah!!ayat tu ok la..bile di describe ngan gambar..kahkah!!nak berguling aku tgk~

Nalisa Syahira said... [MEJAH JAWAB]

huyyyo , nak ambil lah gambar last tu letak dkt fesbuk , wat dipi , haha .

BudakBudak said... [MEJAH JAWAB]

sayangnye kat ko mejahh~~ bhhahaha

Huda said... [MEJAH JAWAB]

sumpah lawak..aiih, lawak gambar akhir tu ok..

Cha said... [MEJAH JAWAB]

Apalahhh! part akhir tu macam tak masuk awal. geli pun ada nenok gambar tu.

hahahhaa :D

cik bihah said... [MEJAH JAWAB]

sepanjang malam nie ini entry paling menarik aku baca ..hehehe

Fadhilah Bakri said... [MEJAH JAWAB]

gamba yg last tu terbaik. hehe
nice entry!

ABU said... [MEJAH JAWAB]

jaga perut tak boncet dan kemaluan tak de keputihan..opss!! :P

sheeraYaakob said... [MEJAH JAWAB]

macek boroi





budak alam shah ke dulu ?

Juno said... [MEJAH JAWAB]

sial!

ini kelakar bodohh.

hahahaha

Juno said... [MEJAH JAWAB]

Ini entri terbaik minggu ni.

hahah.

*lap air mata

Yuyu said... [MEJAH JAWAB]

suwit suwit

nur asiyah said... [MEJAH JAWAB]

HAHAHA cara yang praktikal

cimOt said... [MEJAH JAWAB]

no komen..sebab gua takde pakwe..

LAGI BEST!

yaya_flanella said... [MEJAH JAWAB]

dari status yuyu aku loncat kesini. mmg sweet. bait pertama. :D

Nurrul said... [MEJAH JAWAB]

ehehee ,,, suke2nya ! :)

Salam , datang dari segmen yang sama :)
http://youismysoul.blogspot.com/2011/12/segmen-up-follower-dengan-sepantas.html

*jemput join segmen pertama Nurrul :)*

Tasha said... [MEJAH JAWAB]

ya allah gambo last tu~~~

ahahhaa~~~

menjah2,rindu ko x update lm sngt

Nurrul said... [MEJAH JAWAB]

Suke3.. nice entry :)

*yang bab facebook tuh err... I hate like that ! :)

kusiberjalan said... [MEJAH JAWAB]

Cara Jaga Hati Lelaki/Pakwe/Suami


erm lau tok suami leh lah pakai tp lau tok pakwe? hurm langsung takleh pakai... nipu jer smua... ni.. takde wat salah dosa silap dah ikut membute tuli pon kene tipu gak kene tinggal gak.. tulah naseb... T..T erkk motip emo giler? maaf lah yer mejah... luahan perasaan.. buahahhaha!

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said... [MEJAH JAWAB]

meleleh hingus aku baca entry kau. bwahahah.

Eera Shera said... [MEJAH JAWAB]

bosan gak dengar member cite pasal pakwe dia je. cite yg baik takpe ni asik yg buruk je..padahal sayang jugak..ntah pape je

Hidemichi said... [MEJAH JAWAB]

sumpah sebagai lelaki yang berpengalaman, gua tak faham maksud contoh no.4 tu sebelum gua tgk gambarajah!

dhiera said... [MEJAH JAWAB]

terbaekkk... macam suka plak entri ni~ hek

yustie ftyt said... [MEJAH JAWAB]

walau pun ku xpaham sangat sikit2 tapi aku tauu ini sgtlah mengebestkan...hehehe :DD

bLaCk pEarL said... [MEJAH JAWAB]

hahhaaaa...mmg gila pnya entry. x bleh tahan gelak time pribahsa tue. bnu kmaluan ngan batu? oh god..hahaa...

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... [MEJAH JAWAB]

hahaha
paling suka gambar lastt =)

konde said... [MEJAH JAWAB]

lawak bener nih :) tapi memang real ahahah

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

ZaroL said... [MEJAH JAWAB]

Terbaik wokkkkk !!! Buncit tu seksi pe...one pack lagi tu. kekekeke

anGah said... [MEJAH JAWAB]

hak hak hak... aku merasakannya... memahami.. haha

~Nana BamBam~ said... [MEJAH JAWAB]

apakah..gamba last menyiksakan mata..haha

Munnafendy said... [MEJAH JAWAB]

sexy mehhhhhh

Eyka said... [MEJAH JAWAB]

besh weyy! yg gmbr last 2 pling mngoda..bhahaha :P

eafatihah said... [MEJAH JAWAB]

paling haram lukisan paling last!
hahaha!

lily lotus said... [MEJAH JAWAB]

hahaha! memula rasa mcm kurang asam, tapi lelama mcm eh betul jugak tu :D

JMR said... [MEJAH JAWAB]

ko punya teori mmg terbaek..hahaha

aLyA_syGS said... [MEJAH JAWAB]

kikiki... terbaikk lah

Cik tikah said... [MEJAH JAWAB]

serius lawak n best entry ni!

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, as well as the content!
[url=http://www.weddingplannerphotography.com]Wedding planning[/url]

Syafiq_Elf said... [MEJAH JAWAB]

itu hidung ke ayam ? ahaha~ funny entry ^_^

Lady Shana Sweet said... [MEJAH JAWAB]

hahhahaha gmbar last itu addoiii... hahah

Saiazuan said... [MEJAH JAWAB]

for now aku prlu sgt pk psl awek sbb xde awek..haha bahagia hidup xD

~ieda~ said... [MEJAH JAWAB]

mmg x bole blah...hohoho

Puteri Iqa Izyan said... [MEJAH JAWAB]

tak suka aku puji pakwe sendiri. muahaha..

Miss Anne said... [MEJAH JAWAB]

LOL! very funny!
yang no.3 tu lawak..hehehe :p

Bella Enveeus said... [MEJAH JAWAB]

adoiiii gambo nya yang tak tahan ni.. hahahaha

fairuz said... [MEJAH JAWAB]

hai awok. makwe awok mesti suwitt kannn

Tulip Berlari said... [MEJAH JAWAB]

setiap kali baca entry ni mesti aq hanya mampu tergelak..bongek tul...

Kimmy Ai said... [MEJAH JAWAB]

hahaha lu gila! :D

Mymie Sein said... [MEJAH JAWAB]

gud info..kadang2 sang suami susah bebenor nak bukak mulut..bila entry ni datangnya dpd mulut lelaki, baru kaum pmpn ni memahami..

Cik TeN10 said... [MEJAH JAWAB]

ape kena ngan gambar yg last tu wehh ? nk kata pregnant tak nmpak plak baby.. yg nmpak aym grenf sektul wrna kuning yg len tu cakar ayam.. kah3.. kelakar kot ko nye lukisan tuh.. mcm mak sin chan versi gemok !! hahaha :D

widiea azira said... [MEJAH JAWAB]

0ooo makanan letak atas perut erk...:p

syikin | kikin | said... [MEJAH JAWAB]

HAHA. best lah blog ni ;) ekyn suka. dan nak jempot juga kat altomn ni follow blog kita? boleh tak ? kat kehidupanakudiduniawi.blogspot.com

javanese DOVE said... [MEJAH JAWAB]

EHEM,

YANG NO.4 TU..


errr..

ak yuyunz said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha.. siap terbongkang gambar last tu..

Ariena Hisham said... [MEJAH JAWAB]

Best entri :)

Hazwani Hamzah said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.... tak paham tak paham....ngeh3x

Ida Firdausi said... [MEJAH JAWAB]

hahahahahhahahahaha... senyum sorang2 aku baca entri ni. nice job!!

MamaEma said... [MEJAH JAWAB]

nice post..emm..cam kena tempiasnya..hehee

EZAN IDMA said... [MEJAH JAWAB]

Gambr last tu buat aku xkeruan mejah

Cik Jannah said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. meknab tu anti. haha

n!cK said... [MEJAH JAWAB]

bahahahaha...mengong~~

Myra Jay said... [MEJAH JAWAB]

Wahaha, pic last tu yg xtahan ;)

minah senget said... [MEJAH JAWAB]

Wahahahhahaahhahahaha
Best2 entry nih!
Ape benda nak ngajuk2
Buat bodo jerrrr:p

Rapunzel Cikilolo said... [MEJAH JAWAB]

letak ayam atas perut. jijik

محمد رازيق said... [MEJAH JAWAB]

hahahaahah.. semput gua gelak bro!!!

mUm_tAz said... [MEJAH JAWAB]

Last punya stetmen tu x leh blah, kahkahkah, adei, hamzah2

onie said... [MEJAH JAWAB]

boleh la kot order kat si gemuk hat gambaq bawah sekali, perut tong gila

Mr.Clive said... [MEJAH JAWAB]

**speechless**hahaha

aimie amalina said... [MEJAH JAWAB]

pehhh
byk gile komeng2
hehhehehe

ase semuanye mang betol

nasibla aku x kuat majuk
hehhhehehee

LittleGurl said... [MEJAH JAWAB]

next time xyah nak beli pinggan baru dah kahkahkah

Rina Rossoneri said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaha last itu sangat sengal..

hmmm part bestfriend tuh, mmg xboleh nak buat apa...mmg perempuan akan cerita SEMUANYAAAA...melainkan perempuan tuh xada kwn..kalo bestfren awek tu pandang slek je, kamu pun pandang slek lah kat dia balik haha

misz aisya said... [MEJAH JAWAB]

yg lain gua berani janji, tp bab merajuk tu gua xbrani janji gua xkan buat..haha merajuk tu adatlah weyh

Amna.Qadeeja said... [MEJAH JAWAB]

hahah mejah gay

Eyka said... [MEJAH JAWAB]

gay! haha:P

.plastic roses. said... [MEJAH JAWAB]

haha sukaaaaaa!

Ephem Kapcaey said... [MEJAH JAWAB]

sapaka engkau wahai penulis blog ini .. hahahaha .. suka sngt membuatkan ak tergelak ketwa sndri2 .. malu ak kat opis .. org ingt ak gila ktwa mengilai sndri2 .. hahahaha .. terbaikk (Y) .. :P

Wan Nuriiz Zatiey said... [MEJAH JAWAB]

y no 3 tu.. perempuan pon tak suke.. kala pkwe cter sal mkwe kt kwn baik nye..

Mazri Khairil Mazri said... [MEJAH JAWAB]

panjang skroll nk komen -.-'

aku dah letak di bloglist. tq

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...