Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Monday, April 1, 2013

Apa makwe-makwe perlu buat kalau orang datang meminang.. awww~




1) Buat rilek aje. Jangan gelabah

Kalau ini first time orang datang meminang, gerenti lah lu orang gelabah semacam ye dak? Perasaan berdebar-debar gerenti ada.. Eksaited pun ada sekali. Tapi jangan lah tunjukkan sangat. Nak lompat pun lompat dalam bilik sorang diri sudah ler..




2) Sorokkan diri
Ya! Perempuan yang diminati oleh mak mertua semestinya anak dara yang malu-malu. Apabila ada yang datang ke rumah nak meminang, lu orang patut sorokkan diri dalam bilik. Jangan menggelabah nak keluar okeh. Bila mak hang panggil baru lah keluar... hehehe~





3) Bersedia untuk buat air
Ya.. ini baru lah peluang lu orang semua untuk keluar.. First time buat air untuk bakal mak mertua ni sampai bila-bila orang akan ingat. Jangan buat air pelik-pelik ye, cukup la sekadar air teh atau kopi..




4)Baju jangan lupa pakai woi!
*lupa lukis baju.. jenggg sungguh..

5) Muka tu kalau boleh biar lah mengadap tetamu
Buat lah lagu mana pun. Pusing lah keliling rumah sekali pun, asalkan bila sampai kat depan tetamu ni korang kena mengadap diaorang, bukan membelakangkan tetamu okeh..



6) Jangan duk menyampuk orang tua bercakap.

ya.. Jangan menyampuk.. Serius jangan.







Arakian, renung-renungkan dan selamat beramal jariah.. i lebiu





Comments
97 Comments

97 comments:

Ecah Ecot said... [MEJAH JAWAB]

cilakak..pagi2 dh buat org senak perut...haha...selamat den org dtg meminang den xde umah...xde la anasir2 x senonoh mcm ni berlaku..hoho

Rahsia_-_Hati said... [MEJAH JAWAB]

meajh, kartoon hang mmg klaka la..
heee
nk tgelak aq..
btw,
seksi sgt la yg gambar first tu..
xde baju ke hape...
heeee
:-)
best2x..
suka tgk kartoon ang mejah.. :D

echaRierie said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..nk praktik lak lps ni..haha

mie said... [MEJAH JAWAB]

bab menyorok tu terbaik..
nampak bentuk badna lagi..
eheheee

Qaseh Ana said... [MEJAH JAWAB]

er..jangan lupa SENYUM ^_^

hana said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha
x buleh bla...
sape la yg wat gitu masa orng dtg minang mmg terus cancel..
nyesal masuk minang..
hahhaa

timtim said... [MEJAH JAWAB]

asal boleh lupa lukis baju ni..erm erm

Cik Cammy Lia said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.kalo mejoh wt entry adei..bikin gua gelak je.tahniah2

Akim Iqbal said... [MEJAH JAWAB]

puih

AishahAzli said... [MEJAH JAWAB]

apa ke vangang sangat drama ni.

♥ Nana BamBam ♥ said... [MEJAH JAWAB]

astaga astaga astaga...
kompom kene reject kalau camtu pe'el...

Nyamuk Terbang said... [MEJAH JAWAB]

nmbr dua mcm iklan ubt nyamuk.haha

Ayn Nur Azhana said... [MEJAH JAWAB]

nice one..tsenyum sorg2 bc skli dgn katon ni aha..

mira maisara said... [MEJAH JAWAB]

haha.. best pulak bace entry nie .. tak terpikir lagi cam ne org nk dtg meminang..hahakk D:

Cik Bulat said... [MEJAH JAWAB]

hahaha ! mejah gila. penat aku ketawa ! hahahahaha . terbaiklah kau ~! yang part belakang langsir tu tak boleh blah, nmpak perot ko mejah. HAHAHA. :) btw, nsib ko prsan ko tak lukis baju -.-"

msredcheesecake said... [MEJAH JAWAB]

masa kena pinang dulu xde 1 tips diatas yg saya ikut...hhaaaa... mak metua sayg gak...

hafiz hafizol said... [MEJAH JAWAB]

Hahahaha.. Nice... !! mejah lawa lukisan ko !

dear yayah said... [MEJAH JAWAB]

aiseh.. ahahaha.. klu org meminang, g je layan tv buat2 xtaw.. ahaha

Cik Suriz said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha.. ngenggg!!!! bapaknya nak free x ley blaa

ceklala said... [MEJAH JAWAB]

kejadah betul lukis pakai bra takde baju woii!hahahahaha

BellaJane said... [MEJAH JAWAB]

HAHAHA... x jadi la org mausk meminang kalau melebih2 mcm senah tu haha

JungRara said... [MEJAH JAWAB]

Ishh...nape si senah seksi masa mula2?hehe..

HeNRieTTa JoSe said... [MEJAH JAWAB]

hehehehe....

Mr.She said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. senah oh senah. x jadik nk buat calon menantu kalo cenggitu gayanya :D

Lea Isnawi said... [MEJAH JAWAB]

senah melompat, macam lembu melompat je

kahkahkahkah

Che Sakinah said... [MEJAH JAWAB]

baju lupe pakai tahap tak senonoh gile.. wahahhahaha.

apesal la ko ni kelaka sangat. sakit otak aku gelak oi. :D

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

hahaha suka gila entryyyyyyy ni.. like byk2 kaliii, haahaha insyallah aku xkan buat mcm ni okayy. keh3

Shu Shinju said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...lawak la hamzah ian ni...

.izzatul.hazwani. said... [MEJAH JAWAB]

hohoho .. lawakkknyee katun die

laskar pelangi said... [MEJAH JAWAB]

HAHAHA =D

Tips berguna ni mejahhh =D

cimöt said... [MEJAH JAWAB]

hahahahah..maksudnya mula2 tu pakai bra je takpe laaa ea..?dah kemudian baru pakai baju..ngengggg

eZmALiZa said... [MEJAH JAWAB]

kuang hasam mejah lukis si senah tu tak pakai baju!! hahahaha =D

Ryu on ahsfantasy24.com said... [MEJAH JAWAB]

hehe..
tips yg berguna nei ;D

Syat0za Zai said... [MEJAH JAWAB]

buat tips utk pakwe plak weii..haha

norshila ibrahim said... [MEJAH JAWAB]

"...binatang apa blkg langsir tu?"

hahahaha...gelak guling2...oopss..sat xjd org mai meminang...gelak sopan smbil tutup mulut...kikkikkik

3no gr33ny said... [MEJAH JAWAB]

huhuk!!

ascil.punye.lah said... [MEJAH JAWAB]

kalau gambar last skli tu kompom bakal mak mentua terus balik,pekejadah nak buat menantu demand habis,siap suka menyampuk lagi.

iEdA said... [MEJAH JAWAB]

adeh...cmner bole x pakai bj neh...hoho

azasuhaiza said... [MEJAH JAWAB]

haha.sonok la bace abg mejah nye blog.good tips:) kelakar tpi mempunyai maksud tersirat.

fyy mokhtar said... [MEJAH JAWAB]

assalammualaikum.

hihi. malunye kalau macam tu :)

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

gambar tayang bontot tu siap ada goyang2x lagi....hahahaha

Rozuan Ismail said... [MEJAH JAWAB]

haha.betol2 setuju sgt

O'gosh said... [MEJAH JAWAB]

good tips....menceriakan hari2kula membaca blog ni...pelawok...pelawok....lawok..

si cokelattte said... [MEJAH JAWAB]

mejah.. sy copy n paste ea... mintak izin... sy email kat kawan2 sy... tq!

♥ HanaHyun ♥ said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..memang kelakar...penat ketawa...

Siti Mashitah Saidin said... [MEJAH JAWAB]

suruh org masuk minang ka hamzah? haha

sea_lavender said... [MEJAH JAWAB]

ble terbaca terus rasa da bersedia nk jmpa bakal mak mentua la heeee ;p

Adah said... [MEJAH JAWAB]

wah . nice entry . lawak sangat :D

Nur Shuhada said... [MEJAH JAWAB]

HAHAHA..lawak siot..seriously sy ske entry kamu..wat owg gelak je :)

Nur Shuhada said... [MEJAH JAWAB]

ha stu ag pandai lukis..hhahhaha..x blh blah toi..
sy dh follow kamu..klu rjin follow sy k :)

Yana Libra said... [MEJAH JAWAB]

hehe..tgh tunggu org masuk minang lagi ni..huhu..bila la agaknye..umur pun dah meningkat ni~~ :p

khairierahman said... [MEJAH JAWAB]

ada pon senah, ingatkan mak senah tadi. serupa. hahaha.

IEQAH said... [MEJAH JAWAB]

aishhhh tak leh blaaaa tol pangai senah ni...
mehh t nk guna tipss ni bilaa de org dtg memninag

ps: ajarlaa ieqah lukis senah ^^

fatin adawiah said... [MEJAH JAWAB]

harap2 x jadi mcm senah t..hik3

Rokiah Wandah said... [MEJAH JAWAB]

hahaha agak melampau ye lupa pakai baju !

kura said... [MEJAH JAWAB]

kenapa perlu pakai bra. terangsangg. haha

Nurmaisarah Azmi said... [MEJAH JAWAB]

hehe.. follow sini.. tertarik dengan ceria kat atas nie.. cerita ke? hehe.. ok, nasihat beserta gambar yg membuatkan sy tergelak2

shawn razaleigh said... [MEJAH JAWAB]

my type of girl. datang meminang pakai bra je. hak3

dayah aziz said... [MEJAH JAWAB]

hahaha keji gile...;)

Nur Aischa said... [MEJAH JAWAB]

adusss tgh malam mcm ni baca entri mejah yg ni gelak tak menahan. sakit perut.. hahaha ape ke seksi sgt kartun tak baju nih ?? aiyoo XD

ParaLoya said... [MEJAH JAWAB]

sejak dua menjak bermenjak-menjak ni entri mung psl g umoh bkl mertua,minang,awek,blablabla. hmmm, bakpe eh?

Amy Equalizer II said... [MEJAH JAWAB]

kah2

phreak-id said... [MEJAH JAWAB]

bongok mejah. Hahahaha




Terbaru >Professor Emeritus Dr Sir? Mak Aih! >Anonymous, Lulzsec Rekrut Hackers Baru dari Malaysia ? >Ada Makhluk Cungkil Keyboard Netbook Aku

fatin hanani said... [MEJAH JAWAB]

hehe sekrang ni fatin dok senyum sowg2 sbb gambaq tu lawak hihihi

jgn la ada yg dok wt perangai lagu tu hihi...wah terigin plak org msuk minang HAHA

rerehalim said... [MEJAH JAWAB]

hampeh pny senah. dahla pakai bra je. mm mcm berok matyeh. harhar

hazirah kasimon said... [MEJAH JAWAB]

aigooo :O

aRa ❤ aFiq™ said... [MEJAH JAWAB]

haha.. gelak2 baca ni..

Mizz ErMa said... [MEJAH JAWAB]

ish3, sungguh kurang sopan c senah nih..hopefully, lepas nih senah akan berbaju lah yer utk majlis2 yang akan dtg nanti..hik3,

En Tapi said... [MEJAH JAWAB]

hahah!

Ainur Hamzah said... [MEJAH JAWAB]

haha. lawak :D

ain dzaya said... [MEJAH JAWAB]

lebiu to..ahaha..

insyallah ain kurgkan sket sifat yg kelima tu...erk..

"Ooo.macam ni rupanya lelaki...gurlish sekalian sila berhati hati!".

onie said... [MEJAH JAWAB]

gila bangang kalau dapat anak gitu,haha! konfem kena rejek

ADEEYA said... [MEJAH JAWAB]

Hahaha lawak! :D

yanieyeap said... [MEJAH JAWAB]

mung nie...xsenunuh betoi..baju pn lupa lukis...xoxo

si robot comel said... [MEJAH JAWAB]

tutup mata,sebab mejah lupa lukis baju,haha

Terbang Bersamaku said... [MEJAH JAWAB]

seksi betui jumpe mak mertua, amu berdarah idung mak mertua menengoknya...uhuhuhu...XD

ubi said... [MEJAH JAWAB]

arakian? pe tuh? binatang berbulu kencang ke?

Adylia Qarissa said... [MEJAH JAWAB]

Boleh gunapakai nie. Ada sesape nak datang minang dkna tak.?

LiNda said... [MEJAH JAWAB]

kenapa senah tu mesti seksi tahap penari tiang..haha, seburuk perangai senah ni pon masih de yg masuk meminang...untunglaaaa..:)

chiah_ismile said... [MEJAH JAWAB]

i lebiu tu mejah..hihi

Hidemichi said... [MEJAH JAWAB]

cilaka gua gelak terbahak-bahak sampai keluar air matani...especially tang buat air tu.

epalejau said... [MEJAH JAWAB]

Alalaaa Senah menyorok belakang tu, tengok body tu pun dah tau sape hahahah..

Isteri Encek Bard said... [MEJAH JAWAB]

ERMMMM BOGEL LAGI KATUN KO NI MEJAH...

hani said... [MEJAH JAWAB]

nasib baik nama aku bukan senah. huh, sungguh tak malu senah itu.

Ery Farieha said... [MEJAH JAWAB]

lama tak masuk.
amboi kelakar kau masih maintain. kekekekeke.

mende pakai bra n panty je -.-"

Nafisa81 said... [MEJAH JAWAB]

kalau dah tak pakai baju..kompom takleh buat menantu...tp zaman sekarang..yg dok berkemban tu lah yg dikejar2 buat bini

Eera Shera said... [MEJAH JAWAB]

amboih seksinya anak dara hehehe

.plastic roses. said... [MEJAH JAWAB]

sukaaaaaaaaaaaaaaaaaa! lawak! :))

.plastic roses. said... [MEJAH JAWAB]

sukaaaaaaaaaaaaaaaaaa! lawak! :))

shera haifa said... [MEJAH JAWAB]

wohaaa...Muka tu kalau boleh biar lah mengadap tetamu.. skali dye kasi bontot.. chumel... haha

Cik Penguin_Solehah said... [MEJAH JAWAB]

haha,adoi.. Amboi,doodle dia=p

cik taqie said... [MEJAH JAWAB]

terlupa 1 point :
# sila pakai baju MENGIKUT piawaian. mau lari mak metua nanti. haha

btw, lawak. ko buat je la 9gag gk katun ni. haha

white rose said... [MEJAH JAWAB]

damn~wat lawak lax dye..

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

wakakaka..gelak guling2..sabo je la..

liza♥aufa said... [MEJAH JAWAB]

hehehehe. mcm2 gaya. nasib baik saya tidak begitu~

haney said... [MEJAH JAWAB]

tang hantaran tu plg x leh blah ahahha

Ibu Cergas said... [MEJAH JAWAB]


Adoh, sakit perut gelak. Pandai betul melukis. Lama x nak melukis ni?

Mama Iman & Hannan
Ibu Cergas

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...