Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Monday, May 21, 2012

Manusia Selalu Bersama Dengan Setan



Pada suatu hari yang tenang, seorang remaja lelaki berjalan-jalan tanpa hala tuju...

(*makhluk berwarna merah adalah setan. Walaupun saya sendiri tak pernah tengok setan, tapi masa zaman dulu saya selalu baca buku Asuh yang lukis setan gemok, setan kurus tu. Maka tanggapan saya terhadap setan pun gini lah)





Dengan sekali tengok sahaja si jejaka terus jatuh cinta. Dari mata turun ke hati, dari hati terus turun ke bawah lagi. Setan Merah telah berjaya sedikit demi sedikit..





Bak kata orang muda mudi, nak mengorat kena lah berkawan dulu. Apa ke bangang terus mintak no talipon ye dak? Tak pernah lagi gua dengar cerita makwe terus bagi no talipon. Pernah sekali kakak gua cerita ada orang mengorat beliau, beliau terus bagi no talipon polis iaitu 098337222. Kiranya zaman sebelum talipon 3310 lah.. Apa ke jadah tiba-tiba gua cerita pasal akak gua nih? arghhh...


"Tak hensem takpe, buleh tutup lampu" bak kata ustak azhar. Ini lah motto hidup jejaka ini..





 Si Setan Merah terus menerus memperdaya si jejaka coklat. Tanpa sedar atau tidak, jejaka coklat ikut sahaja. Ye lah, nama pun bisikan syaiton ye dak? Bisik-bisik mana buleh dengar..







Tiba-tiba..




Sekian terima kasih.

Tammat
Comments
68 Comments

68 comments:

*SiRibenMerah said... [MEJAH JAWAB]

mati katak kena langgar x sempat taubat tp dgr ckp setan.. Ok insaf~

fairuz said... [MEJAH JAWAB]

xbest lgsg ending. babai..

saya said... [MEJAH JAWAB]

insap insap

Fuzah Mahmud said... [MEJAH JAWAB]

setan wat derk jekk...
manusia jugak yg kena ..
baguih cerita nohh.. =p

Dhya Surya said... [MEJAH JAWAB]

datang jeguk sini...=)
dalam tension2 buat kerja boleh tergelak baca blog kamu....
hahahaha...

amirah said... [MEJAH JAWAB]

jadi kesimpulannya dorang pergi makan mekdi ke pergi mana?
adoi, tak puas ati betoi ending cenggini..heh

Aya Ariel said... [MEJAH JAWAB]

huaagagagagga...

nasib baik ajak g mekdi..kalo ajak masuk semak..ko jgn amalkan mejah..

mati tak kira tue ke mude..ehh..tetibe~~

pssttt~~ gomo kelate gomo!!

LiNda said... [MEJAH JAWAB]

lor..tak sempat gi makan mekdi ..mati kempunan..hihi

Raihayu Ranei said... [MEJAH JAWAB]

Ape kejadahnye ending menyakitkan hati. Blom klimaks dah ending. Hahaha

chiah_ismile said... [MEJAH JAWAB]

apekah?ahahaha

~misshuny~ said... [MEJAH JAWAB]

ending macam ape..haha..baru syok baca komik nie..tetiba ending cmtu jer..hihi

The ShomeL TwinZ said... [MEJAH JAWAB]

akhir cite nie kcian, br nak kenal dh accident...

dill said... [MEJAH JAWAB]

oh! terus terkorban..

dill.

Cik Puan Nurul said... [MEJAH JAWAB]

oohhhh kesudahan yang sangat tragis...uwaaaaaa

Lea Isnawi said... [MEJAH JAWAB]

kesian

x sempat nak merasa ciken foldover

kehkehkeh

shada wentz said... [MEJAH JAWAB]

epic ending. tersentap semua.haha

perempuan berkain batik said... [MEJAH JAWAB]

epik betol ending crite ni..haha

Fatihah Hakim said... [MEJAH JAWAB]

tak sangka ending dia macam tu -.-

Cik Suriz said... [MEJAH JAWAB]

homaihh. takley kejam lagi ke ending die. sadis2

is_isaac said... [MEJAH JAWAB]

kesian nye! dua-dua mati tanpa ikatan yg sah! sedih citer ni bro! huhu!

kura said... [MEJAH JAWAB]

kasihan. aku harap ni bukan cite kau la, kalau cite kau komfom kau yg kena langgar tu kan. hahaha

nurayunni said... [MEJAH JAWAB]

gile bagi nom tepon sungguh..hahaha

Atiqah Wadiah said... [MEJAH JAWAB]

x saba sgt tuh nk g mekdi..x pasal2,kena langgar..adoyaiiii

CiK GorGeouS ! said... [MEJAH JAWAB]

hamboii...gurau kasar betuL mampuih terus...hokhokhok~

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said... [MEJAH JAWAB]

apesal ending dia macam barbie. haha..

PUCCAnis said... [MEJAH JAWAB]

xsempat betobat..huwaaaaa

Qaseh Ana said... [MEJAH JAWAB]

kejam gilaaaaaaaa!!

HeNRieTTa JoSe said... [MEJAH JAWAB]

oloh...trus ghaib dr dunia...sadis botol...

ika said... [MEJAH JAWAB]

gila tragis . haha . natang setang ni . :p

ParaLoya said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. x trpk plok ending gitu.

Amalia Zurahim said... [MEJAH JAWAB]

tamat cam gitu je!!!!!!?? ni mesti malas nok lukis kan..kan..kan.... nyampah la nga hamzah nih...(haha)

Yayan. said... [MEJAH JAWAB]

Nilah orang kata mati katak.. taktau mana datang si katak tuu..

Fyqa said... [MEJAH JAWAB]

haishh

m'dalam.

timtim said... [MEJAH JAWAB]

ape ke he tetibe mati?

epalejau said... [MEJAH JAWAB]

Alamak ending takleh blahhh. Huhuuuu. Sadisnye..

Asyiqin Haulisah said... [MEJAH JAWAB]

arwah tu baik orangnya.

Adziim said... [MEJAH JAWAB]

Sedap dah awal2 tapi ending dia tak perfect.....kiranya dua-dua mati dalam kesesatan ke apa ni? Mati eksiden ni kira syahid kecil ye dak?

evagurl (podshop) said... [MEJAH JAWAB]

jeng la mung. haha

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

Lorrr... tak sempat nak makan MEKDI CHICKEN FOLDOVER yang sedap itu.... dah sampai ajal...

3no gr33ny said... [MEJAH JAWAB]

mati kering dalam dosa la ni ek..huhu

iEdA said... [MEJAH JAWAB]

nm pon setan...kojenyer nk mghasut org jer...kita yg nk kena pndai pk yg mn baek n bruk...x smpt nk mkn mekdi...hoho

nuha ahmad said... [MEJAH JAWAB]

sekian terima kasih. hahaha
x berbaloi sungguh...

ceklala said... [MEJAH JAWAB]

uiks!terus mati dua2???

DaYaH JeLitA said... [MEJAH JAWAB]

dafuq?

.:|kamaryeah|:. said... [MEJAH JAWAB]

drastik sgt ending mung nie~
lol~
tp tue la....
same2 kite perkukuhkan diri..
supaya x termakan bisikan halus tue..
lg baik klo dpt elak diri dr dihampiri sekli pon...

p/s:insyaAllah boleh..

Ikhwan Pauzi said... [MEJAH JAWAB]

ape ke bangang cerita ni. baru nak layan.. hahah

Liyaa Mf said... [MEJAH JAWAB]

Erkkkk! Endingnya? Tak sempat nak taubat. Mati dgn niat jahat. Adehh. Penuh maksud tersirat ni. Terus piker, adakah aku juga akan mati dalam keadaan tak ready? If ya, aku harap aku mati tak bersama dgn niat macam tuuu.

✿ pink velvet ✿ said... [MEJAH JAWAB]

motip??? hahaha

hafiz hafizol said... [MEJAH JAWAB]

Sob sob.. sedey... ada sambungan x? Hahaha

Mia said... [MEJAH JAWAB]

x jadik nak kapel

SoutulMujahid said... [MEJAH JAWAB]

alhamdulillah mejah dah insap. hikhikhik~

ascil.punye.lah said... [MEJAH JAWAB]

wahahaahha ending dia tragik!

LaLa mhdnor said... [MEJAH JAWAB]

dorang belum mati kan, koma je kan?
nanti sambung lagi taw :P haha

LaLa mhdnor said... [MEJAH JAWAB]

dorang belum mati kan, koma je kan?
nanti sambung lagi taw :P haha

cimöt said... [MEJAH JAWAB]

comel plop setan merah tu!!!

intan.maisarah said... [MEJAH JAWAB]

*terharu baca*

O'gosh said... [MEJAH JAWAB]

nape ending x best...mana bole setan menang...uhhhh

hani said... [MEJAH JAWAB]

kagum tgk ending kau. setan besiul. haha!

ok, bukak pose arini aku tringin nak makan mekdi.

sekian, babai.

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

nokhorom betul ending
hahahha

IEQAH said... [MEJAH JAWAB]

mujur eksiden tu tak eksiden lain..HAHA

onie said... [MEJAH JAWAB]

dari mata turun ke hati,dari hati turun ke kaki,belebok jatuh,huhu

yanieyeap said... [MEJAH JAWAB]

xsempak nk makang mekdi..

Nur Aischa said... [MEJAH JAWAB]

huh ending yg menyedihkan >,< tp betul la tu, kena muhasabah diri semual. hmm

Jαnnαhツ said... [MEJAH JAWAB]

siyes kelakar. hahahha!

Eera Shera said... [MEJAH JAWAB]

episod 2 ada x? cpt sgt endingnye haha..mohon sambung sequel ;)

Syakir Rahman said... [MEJAH JAWAB]

pergh...tragis T__T

myz said... [MEJAH JAWAB]

macam apa ntah :)

Dear Yayah said... [MEJAH JAWAB]

bagus.

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...