Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Sunday, May 13, 2012

Semua Orang Dah Jadi Ohsem

Dekat dua bulan juga agaknya aku guna Samsung ML-2160 ni. Dan printer laser ni aku rasa makin menyenangkan hidup. Serius.

Dengan laju 20page per minutes, memang selalu lah rakan-rakan student datang ke bilik aku sebab nak guna. Tapi aku rilek-rilek aje, dah Samsung suruh try kita try aje ramai-ramai.. haha





Kelebihan printer ni berbanding printer lain aku rasa:
1) laju sebab ni laser printer
2) saiz lagi kecik
3) guna toner, jadi tiada masalah dakwat tumpah atas kertas kerja
4) harga hampir sama dengan ink printer. *maksudnya murah lah..
5) bunyi tak kuat
6) Murah  *harga kat loyat sekarang rasanya dalam RM150 last week tengok.


Kekurangan: Nak kata kekurangan tu takde lah, sesuai lah dengan harga dia yang murah dan saiz kecik tapi terdetik jugak di hati ni.. hehe..
1) ada satu kaler aje, hitam
2) pakai wayar. Tak guna wifi, susah nak sharing
3) butang printscreen akan print apa yang ada kat screen. Kenapa aku nak print screen komputer? haha~



Macam aku kata tadi sesuai lah dengan harga dia, saiz dia, maka printer ni still pilihan terbaik untuk student.

Oyeah~
Comments
14 Comments

14 comments:

Yutaka Mushimura said... [MEJAH JAWAB]

ohsem lagi ko masuk tivi..eden nan hado...hahhaha

MimieRara said... [MEJAH JAWAB]

oh ek? nanti nak try lah printer ni.

AishahAzli said... [MEJAH JAWAB]

not bad jugak harga ye

ABU said... [MEJAH JAWAB]

meniaga printer dah ke.. nak try gak..hahaha

HeNRieTTa JoSe said... [MEJAH JAWAB]

Bestnye...cam sesuai la ngn stdent...rietta jrang print kaler..

ishiko said... [MEJAH JAWAB]

wahh.. ase nk bli printr ni plk la..
nk baling je canon 3 in 1 tu, grr


ohh.. dtg belog ni xgelak xsah..
hahaha

cik chinta said... [MEJAH JAWAB]

bgs. hage murh. nk bli. tp dok sbh. mst xdpt hage gitu.

cimöt said... [MEJAH JAWAB]

kalau aku nak mintak tlg lu belikan boleh? hihihi..dulu aku mmg nak beli printer laser..tp besar sangat..cam best je mu citer ni..

Atiqah Wadiah said... [MEJAH JAWAB]

woaaa!!!blh buka bisnes printing ni..eh

Qaseh Ana said... [MEJAH JAWAB]

Hmm hmm bolehla beli. tak mahal pun. berbaloi la nak print zine banyak-banyak. heee

Puan Besar Shag Yahaya said... [MEJAH JAWAB]

Utk student yg nak jimat tu boleh lah pakai printer ni. Jimat pun jimat, kerja pun jadi senang :D

ain dzaya said... [MEJAH JAWAB]

ofsem sebab ada printer..bhahaha..

"Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?".

Cik FaRiZaM said... [MEJAH JAWAB]

ohsem sgt ke ?????

IEQAH said... [MEJAH JAWAB]

hang mmg alwayss ohsem..

tak hbs promote ag ye ^^

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...