Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Wednesday, September 19, 2012

Ana Ikan Bakar [Original] : Makan Sedap Di Tanjung Lumpur Pahang


Dari Kuala Gandah, kitaorang pergi ke Tanjung Lumpur pulak.. Bila diaorang cakap nak makan seafood, dalam kepala dah duk mikir makan udang, sotong, ikan, ketam..

Dan kedai ni pun duk tepi laut. Sepoi-sepoi bahasa gitu..

Restoran Ana Ikan Bakar ni boleh kata lain dari yang lain.. Dengan sos, ikan, layanan, dan jugak tempat makan tu sendiri.. Tradisional beb. Lagipun ni masakan orang Pantai Timur, memang serius memikat perut.



Menu utama kat Restoran Ana Ikan Bakar ni semestinya Ikan Bakar Petai, Sotong Goreng Tepung, Tom Yam, Kailan Ikan Masin, Lala Masam Manis, Kerabu Mangga, dan juga Sata..

Lama dah tak jumpa sata..

ikan sekor ni dia belah dua, letak rempah-rempah termasuk petai, pastu bakar. Cicah dengan sos istemewa khas dari Ana Ikan Bakar.

boleh makan sambil duduk sila. Tradisional..

Harga berpatutan. Buat gathering dengan family pun best juga kan ..


FB Ana Ikan Bakar[ LINK ]
Ana Ikan Bakar Petai
Pantai Selera,
Tanjung Lumpur,
Kuantan
Tel: 019-987 8155 (Haji Baharin), 013-9989175 (Fairuz)
GPS Coordinates: N3 47.898, E103 20.388


Untuk yang duk area Bangi, Ana Ikan Bakar Cawangan Bangi pun hadooo... Cuma tak se-original Tanjung Lumpur lah. Lokasi Bandar Baru Bangi, sebelah Balai Bomba Baru Bangi


Terima kasih pihak Ana Ikan Bakar kerana sudi sponsor makan malam.. Memang sedap, sungguh dop nipu.


Comments
40 Comments

40 comments:

Sue Echan said... [MEJAH JAWAB]

dah pena makan kat sini.. memang best.. branch lain pon ade juga..

Encik H said... [MEJAH JAWAB]

Selalu nak datang sini..tapi selalu jugak kensel..padahal bukan jauh pun drpd MPK..grrrr..

Mungkin sebab nak makan berdua jer kot..so macam tak padan, lagi2 bila dua2 bujang..zzzz

:: Mrs.Eady :: said... [MEJAH JAWAB]

Ahhhh...terliur!!!

dee said... [MEJAH JAWAB]

oh ea?

ros maisara said... [MEJAH JAWAB]

Oh sata itu sangat....gulp gulp...

TK said... [MEJAH JAWAB]

Dah pernah makan yang kat cawangan Bangi punya... Sedap jugak!

Ana Farhana said... [MEJAH JAWAB]

mmg besttt pon..

Cik Asma BLuppy said... [MEJAH JAWAB]

SUPERB!
tp selalu kena tunggu lama sebab full table!

Nyamuk Terbang said... [MEJAH JAWAB]

wah terliur

Cik Eka said... [MEJAH JAWAB]

adoi lapo le pulak aku nengok entry mejah kali ni...

petai tu yang tak boleh dengar tu..hehehehehe

syAzAnA said... [MEJAH JAWAB]

bila kau pergi wei? aku selalu gak ke situ. :P

Gadis Gingsul said... [MEJAH JAWAB]

mmMhhh yummyyyy bagi sikittt lapaqq

Nafisa81 said... [MEJAH JAWAB]

penuh meja...

Tiara Fazlin said... [MEJAH JAWAB]

sampai hati tak ajak gua..rumah da dekat tu sobs

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

UNTUNG laaa... ade orang sponsor makan... kenyang perut muka berseri-seri... ngeh3x

msredcheesecake said... [MEJAH JAWAB]

SUKA KEDAI YG ADA MAKAN BERSILA.... SUNGGUH OHSEM MENU YG DIORDER...

«-°[§nºw.ªngè£]°-» said... [MEJAH JAWAB]

woh nk try la ^^

Ardini Humaira said... [MEJAH JAWAB]

satar tu yang best :D

ceklala said... [MEJAH JAWAB]

kat simpang utama sebelum masuk ana ikan bakar ni ade mail ikan bakar..situ lagi sedap..kalo orang2 kuantan kitorg mmg gi mail sbb lagi sedap!! :)

Norasiah Nasir said... [MEJAH JAWAB]

amboiii..dpn meja makan..senyum lebar ye...

keyboardkecik said... [MEJAH JAWAB]

lompat si katak lompat

miss Fyqa said... [MEJAH JAWAB]

wahhhhhhhh. nampak sedap sume.. lapaq terus ni!

cik najihah said... [MEJAH JAWAB]

yg paling ori yg kedai hujung sekali sebelah surau tu..yg tokei chubby tu. fuh sedap gila

HeNRieTTa JoSe said... [MEJAH JAWAB]

yummy....nak tepung goreng sotong...hahaha....

Cik Cammy Lia said... [MEJAH JAWAB]

mejah, kat bangi pon ada satu branch dia weii...ak suke kuah asam dia.mmg sedap..tapi dia kedekut letak ckit je kuah asam huhu..

najwa aminah abas said... [MEJAH JAWAB]

bahagianya muka dapat makanan.

Atiqah Wadiah said... [MEJAH JAWAB]

ehemm..org phg sini :)

Cik tikah said... [MEJAH JAWAB]

meleleh wooooooooooo!!

Azham Vosovic said... [MEJAH JAWAB]

untunglah...murah rezki huhuhu

Nur Aischa said... [MEJAH JAWAB]

mashaallah. dah la tgh lapar ni, tgk pula entri mejah yg ni. aduy makanan2 dia.. buat rasa lapar. huwaaa~

Ecah Ecot said... [MEJAH JAWAB]

makan x ajak woohhh....haha

Nazrul Ashraff said... [MEJAH JAWAB]

eh? ada gambar kak rubi.. mak aih. sedap gilos... terus lapar.

Faizul Osman said... [MEJAH JAWAB]

dah dekat dah dgn bangi ni... sungguh menyelerakan... terasa lapar plak...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/pembunuh-senyap-stresss.html

nn said... [MEJAH JAWAB]

Kat Bangi tak best. service lambat and muka pekerja semua alahai cam nak kena lempang. Food pun biasa-biasa je.

Arham Md Ali said... [MEJAH JAWAB]

Mak aih gambo dia, buat aku terus naik selera.

Arham Md Ali said... [MEJAH JAWAB]

Mak aih gambo dia, buat aku terus naik selera.

Iffah Afeefah said... [MEJAH JAWAB]

untungla org belanja

nyummi

EZAN IDMA said... [MEJAH JAWAB]

ana ikan bakar the best!

Sanji Ngatmi said... [MEJAH JAWAB]

tengah lapar woi.. siot la hamzah

Shahrul Nizam said... [MEJAH JAWAB]

Kampung saya ni...haha..

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...