Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Friday, December 28, 2012

Apa Yang Korang Tak Patut Buat Kat Laki Korang [Tips Untuk Makwe]




Lelaki ni, kalau dah sayang dia sayang betul. Dia tak kisah sangat kalau makwe ni kaki kikis duit, kikis bulu, dah nama sayang kan.. heh

Tapi kalau dia benci si makwe, memang dia benci betul.. Jadi lu orang yang selalu update status
'sayang laki' kat fesbuk tu gua mohon sangat-sangat...


1) Jangan Cerita Pasal Pakwe Lama..

Pesen jenis tak reti bersyukur orang kata. Apa jadah lu orang cerita pasal pakwe lama? Nak kasi lelaki ni jeles ke apa? Atau nak bandingkan pakwe dulu lebih baik ke apa?





2) Jangan Kutuk Ibu Kepada Laki Anda

benda ni gua tengok di kalangan laki bini lah.. Macam biasa drama melayu, menantu memang tak pernah nak sebulu dengan mak mertua ye dak? Tapi kalau tak suka, diam diam sudah ler..





3) Jangan sesekali kutuk member baik pakwe

Kalau benda tu betul takpe lah jugak, ini tidak, main sedap mulut aje..






4) Bercakap Pasal "BERPISAH"

Berpisah, bercerai, clash, break, atau apa jadah perkataan sekali pun, jangan lah duk sebut-sebut. Kecik hati orang laki ni.. Tambah-tambah lagi ugut nak breakup kalau lelaki tak buat apa yang makwe nak.

Nohorom sungguh perangai gini..




5) Jangan Kutuk Pasal Pekerjaan Pakwe/Suami

Kerja beb.. Berkerja ni kadang-kadang susah juga. Ada jenis yang kerja kais pagi makan pagi aje, kerja tu lah yang menanggung makan pakai pakai si lelaki.. Jadi jangan lah duk perli atau kutuk-kutuk pula..

Daripada hang duk kutuk, baik hang tolong hulur seribu dua, membantu lah sikit..






Terimalah seadanya okehhh..




Comments
83 Comments

83 comments:

Pn. Sheila@CC said... [MEJAH JAWAB]

buat apa nak kutuk mengutuk kan terima seadanya... kita nak kutuk org kita sdiri pun tak perfect... hanya Dia sahaja yang terbaik...

ceklala said... [MEJAH JAWAB]

bile kite dah terima die seadanya die pulak yang lelebih...menci tau! :(

*SiRibenMerah said... [MEJAH JAWAB]

sapa kutuk kamu? hahaha.. mcm pengalaman sendiri je neh.. ahaks~

Nafisa81 said... [MEJAH JAWAB]

pasal mak ni...mmg sapepun tak boleh usik

DekNie said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaha....kelakar... knp ko mejah kalo lukis pompuan mesti gemok2....
cam mengata aku je...huhuhu

Lizzie Yasmin said... [MEJAH JAWAB]

Sapa lar suruh pilih spesis Queen Control lagu tue. Kalau nak fire tue, fire jer.

nuha ahmad said... [MEJAH JAWAB]

kelakar lahhh huhu

Gadis Gingsul said... [MEJAH JAWAB]

assalam...datang sini followwww
waahhhh femessnyaa tuan blog ne..kekekkeke

ros maisara said... [MEJAH JAWAB]

kalo si awek tu kejenya mengutuk je tu namanya Minah Joyah hakhakhka

Rara Nasiha said... [MEJAH JAWAB]

kahkahhh, sumpah lawak. dalam kepala otak dah nak terajang je minah ni kan. :)

Aya Ariel said... [MEJAH JAWAB]

satu ag..awat asal bini ja jadah hape hang lukih bini gemok2..mental ke hape..tuii tuiiii...hahaha..

kalu lukih tang makwe je selim melim..tetek nak yg besau jer..wakakakak..opss..kurang sopan plak...tp betul dah tu..haritu aku komplen pasal kawan dia..sentap member..huhuhu..gasak lahh..kawan kau..bukan kawan aku..wakakkaka

ct cheery said... [MEJAH JAWAB]

toi3x...aku stuju ngan entry ni..aku slalu kena marah koz komplen keje dia..agak2xnya dia benci aku tak???huhu

Nyamuk Terbang said... [MEJAH JAWAB]

ok trsa la pulak
jadah hapa last skali tue pancung trus..hakhak

CiK GorGeouS ! said... [MEJAH JAWAB]

yang Last sekaLik itu amatLah rase nak berguLing dengan diaLognyee...~ hahahha

Cik Puan Nurul said... [MEJAH JAWAB]

mejah bini mung ke hok baju pink gemok motek tu..kikikikikiki

**apapun entri kamu ini telah menceriakan hari saya hihihi

Tulip Berlari said... [MEJAH JAWAB]

cam biasa mmg best.. :))

✿ pink velvet ✿ said... [MEJAH JAWAB]

info berguna ni, hehe~~

onie said... [MEJAH JAWAB]

yang bawah sekali,haha..... ngek toi :P

cik najihah said... [MEJAH JAWAB]

pasal beg pon nak break. dem

Yousof said... [MEJAH JAWAB]

Terima kasih tipsnya.. Perangai perempuan kadang² memang comel macam tu, nasib baik lelaki ni jenis penyabar.. ;D

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

contoh pasal blogging tu memang kelakar... hahahahaha

Dang Intan Duka said... [MEJAH JAWAB]

hohohoho
nasb baik dang terima dia seadanya..
di samping tingkatkan kualiti hidup..
heehe


peace

Nur Aliya Insyirah said... [MEJAH JAWAB]

2 pmpn y xtaw b'syukur nme dye....

Miss N @ Nadia said... [MEJAH JAWAB]

adehh.. ada ker kes camni.. kalau dah suka terima aje la seadanya

Shawn Razaleigh said... [MEJAH JAWAB]

dua2 pun kena saling terima. baru padududududududuh

ieedaz @ mama_isha said... [MEJAH JAWAB]

singgah & follow! :)

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said... [MEJAH JAWAB]

ish222, terima je la swadanya.. susah senag sama2.. always support togehter

Rafflesia™ said... [MEJAH JAWAB]

betul tu.. semua di atas tak boleh di aplikasikan.. naya..! :) terima seadanya yg terbaik.. :)

* ehh tu bukan doorgift. tu hantaran.. :) halwa betik..

Hunny Kitty said... [MEJAH JAWAB]

semua statment di atas mcm nak kene machine gun je kalao ckp...hehee

Nurlyla said... [MEJAH JAWAB]

haha.. okeh, x buat x buat.. :)

HeNRieTTa JoSe said... [MEJAH JAWAB]

okeh....kite saling terima menerima....

Azham Vosovic said... [MEJAH JAWAB]

cancel lah plan nak kawen hehehehe

Ad_dEen said... [MEJAH JAWAB]

salam...abam mejah..
setiap kali entry mu masuk mst gelak punye..
model mu sume xbleh blah...
dan knp yg si makwe asek dilukis cenggitu rupe nye?
adoi..klako..
but nice..

miss Fyqa said... [MEJAH JAWAB]

ye. terima seadanya :)

Ana Farhana said... [MEJAH JAWAB]

nama penulis dia john leach

Siti Nurul Hidayah... said... [MEJAH JAWAB]

sentap mak hehhee

Jocelyn Lum said... [MEJAH JAWAB]

so funny!
kamu buat yang serious jadi kelakar. tp mmg betul,especially yang ke-4

mira maisara said... [MEJAH JAWAB]

haha..tak dapat beg nak clash..lawok je . de certain prmpuan la de prgai cmtu

Cik Cammy Lia said... [MEJAH JAWAB]

hahaha ak xleh blah r tgk karton2 ko tu mejah...

-ak rase cam ko cete pasal diri ko je kn mejah ahahakksss.

ain dzaya said... [MEJAH JAWAB]

awek ang dlm gmbar tu wa rasa cam lebih teruk dari mak laki tu je..bhahahaha

kalau rasa CREATIVE, ARTISTIK, GEORGEOUS, ADORABLE, FASHINABLE,OWESOME clik sini : Konspirasi Blogger Kreative 2012
Jiwa daku sedang berperang

Hawa said... [MEJAH JAWAB]

Salam..blog awak comel...

Sy buk oltomen..

thanks 4 this tips

desague said... [MEJAH JAWAB]

tetibe je kan kau buat entry ni. kau nak kawen ye mejah. haha

Cik Anis said... [MEJAH JAWAB]

:D follow sini ;)

Nur Aischa said... [MEJAH JAWAB]

takda pakwe lah mejahhhh hahahaha~ tp berguna lah semua tips ni, bernas bernas :D

Natasha said... [MEJAH JAWAB]

hahaha
terbaeklah entry ni
suke part last sekali, ta pasal kne sembelih

btw the entry the awkward feeling means that kite daa lamee ta care psl blog, so bl na start balik rase awkward
(=

widiea azira said... [MEJAH JAWAB]

insyallah tak !!! sbb nmpak pisau pnjang tu. ..erkkkk

Zaira Fadzil said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha this is so true!

iena_mieyna ^^ said... [MEJAH JAWAB]

err..yg pasal ugut break tu slalu..tp bkn la psl beli brg...hee~

Alynn Nyzaa said... [MEJAH JAWAB]

entry bezz! :D

sy follow cni #6508 & thanks ye 4 da wish ;)

laskar pelangi said... [MEJAH JAWAB]

rasa sentap kejab..awatnyaaaa bini tuh takleh wat lawa sikit ke? ahaha. hodoh kemain perot ;D pakai legging lagi.ahaks~

Atiqah Wadiah said... [MEJAH JAWAB]

akan dahku gunakan tips ni satu hari nnt..tq :)

Atiqah Wadiah said... [MEJAH JAWAB]

akan dahku gunakan tips ni satu hari nnt..tq :)

Edy Fee said... [MEJAH JAWAB]

hahaha gile rkaki kikis..tak beli beg terus putus

✿Lady Ainaa✿ said... [MEJAH JAWAB]

terbaiklah.. memang betul tu... lelaki pun manusia juga ade perasaan an an.. btw, lawok la dialog katun2 kat ats tu.. ^.^

Miss Sue said... [MEJAH JAWAB]

hahah sakit perot gelak ! first tiMe singgah sini :D

sofeafaudzi.photography said... [MEJAH JAWAB]

cuba tanya nape pompuan mcmtu? mesti dorg pun tak tau nak jawab ape. pendek kata pompuan sukar utk dmengerti.. hehe

hana said... [MEJAH JAWAB]

hahaha
terime seadanye..
=D

Ecah Ecot said... [MEJAH JAWAB]

mohon tuka saiz katun laki tu gemuk, bia katun pmpuan pulak kurus...ini tidak adilllll...muahaha

ishiko said... [MEJAH JAWAB]

kehkeh..
harihari tulis belog XD

Adylia Qarissa said... [MEJAH JAWAB]

yang bab mak tu memang tak boleh blah...sape yang tak hangin kalau bandingkan mak kan heheee

cik faez said... [MEJAH JAWAB]

ehh . tp kalau dia kutuk kwn2 kita mcm mna pulak ? huhu

Cik tikah said... [MEJAH JAWAB]

setuju.. bersyukurlah seadanya :)

Myra Jay said... [MEJAH JAWAB]

Sebab tu kita kena terima seadanya buat kita dan pastinya kena saling melengkapi kekurangan antara satu sama lain.

Cik Eka said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..
memang tak ar nak buat gini..

tapikan,memang betul.kalau kita dah ada bf/tunang/laki.jangan sesekali bercerita mengenai bekas.

nanti takut ada yang terasa.yang lepas,biar lepas.

pasal mak laki,lagi tak boleh.Kita terima anak dia,jadi,kita kena terima seluruh keluarganya juga.

♥CIK SHA♥ said... [MEJAH JAWAB]

walaupun lukisan orgnye hodoh tapi aku tetap rasa kiut..kih3..

btw, betul la tu..terima lah seadanya..dan bersyukur..

efa nur said... [MEJAH JAWAB]

kahkahkah... kelakar gile.
terbaik dari ladang...hik hik :D

best!

anamizu kaito said... [MEJAH JAWAB]

hahaha gemokss !!

O'gosh said... [MEJAH JAWAB]

sokong..bukan x sokong...cuma time kita menerima seadanya plak, laki2 amek kesempatan....apa kes...dalam hal ni bukan salah belah pompuan je...

aJieM_iyMa said... [MEJAH JAWAB]

Yang last tu lawak! memang kene wacaaaa lah kan! HAHAHAHA... :D

hazanis said... [MEJAH JAWAB]

nice entri...

kesimpulannya terima seadonya pasangan kita tu..hewhew

Miss D said... [MEJAH JAWAB]

waaa sentap..sume betul benar2 betul..
tp kalau laki yang buat perangai mcm tu cane??

eyjalukman said... [MEJAH JAWAB]

bnda yg dilepas jgn dikenang . hargai apa yg ada skrg lah kn ?

uwaaa , ganas betul gi parang bini dy . haha tkot ah nk jd bini laki tu . hehh

yuyu said... [MEJAH JAWAB]

pysco

NOOR FATIN said... [MEJAH JAWAB]

terbaik la hamzah!!

Camy Alya said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. perlu ke anda lukis gambar pompan centu? next taim touch up kasi lawo sikit ye :D

aswadz said... [MEJAH JAWAB]

no.1 ngan 4 tu biasa org wat kan.

Maisarah Azmi said... [MEJAH JAWAB]

tak tahan betul kartun tu...mengata mak mertua padahal diri sendiri yg gemuk.

grafika xperiment said... [MEJAH JAWAB]

cik fa nk ty, klu lelaki yg asik dok citer perihal xgf/skandel dia cmner? klu lelaki yg skit2 majuk nk break cmner? :)

mendatak hijau said... [MEJAH JAWAB]

harus lah mintak maap pasni

kahkahkah

Solihin Zubir said... [MEJAH JAWAB]

kah3.. cam harom.

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

haha...stuju sgt aihh dgn entry ni...hahaha..pompuan2 beringat la

Hans said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha
betul2 :-)

Fyqa said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha lwak kartun tu !

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...