Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Tuesday, July 24, 2012

Buffet Buka Puasa Kampung Style @ Abdul & Charlie's



Amacam? Seronok puasa dua tiga hari ni? Puasa ni lagi best kalau kita berbuka bersama-sama family. Makan ramai-ramai baru lah best..




Untuk berbuka puasa, terbangtinggitinggi ke Abdul & Charlie's di Mines Wellness Hotel. Diaorang ada buat Buffet berbuka puasa makanannya Kampung Style..


Kat sini lebih 100 jenis masakan korang boleh rasa yang berasal dari seluruh Malaysia. Contohnya Rendang Tok yang femes kat Perak, Ikan Masak Assam Pedas Melaka, dan ofkos Sotong Sumbat Kelantan..


 ni Cepedak Durian, serius sedap, lain dari yang lain sebab dia campur durian dan takde biji


Sambal Pedas Kepah Johor dan Rendang Ayam Kampung

Gulai kawah. Daging dia fuh lembut dan penuh dengan perasa

 Ni Chef's signature iaitu Gulai Kawah Kari Kepala Kambing diikat dengan Perut. Kepala kambing ni serius sedap, bukak aje ikatan perut di sekeliling kepala lembu ni dan wala~ keluarlah isi-isi daging lembu yang penuh dengan rempah-rempah.. fuhh..

ada section untuk ulam-ulam
Daging salai masak berempah

Ada lebih 100 jenis masakan kat sini yang konsep nya ala kampung. Mana tekak kampung elok sangat datang sini.. hehe~


Buffet Buka Puasa style kampung ni bermula dari 23 Julai - 16 Ogos 2012. 
Harga RM85 untuk dewasa dan RM45 untuk kanak-kanak(5-11 tahun).


Abdul & Charlies's , Mines Wellness Hotel
Jalan Dulang, Mines Resort City,
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan
+603-8943 6688 ext 1122



p/s: gambar blogger hamzah ian tidak ada kerana beliau malu nak suruh orang lain ambik gambar.. lulzzz
Comments
11 Comments

11 comments:

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

MAHAL GILE! -Tipah Letup

kutoOobambOo / ericoanaci said... [MEJAH JAWAB]

best yer.. telan air liur lah.. hu3

Cik tikah said... [MEJAH JAWAB]

mahalnya rm 85 :(
duit tuh blh guna beli juadah puasa utk 3 hari kot

Faizul Osman said... [MEJAH JAWAB]

menggiurkan... memang sedap lah... untunglah dpt makan kat hotel...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/visit-to-taiping-taman-tasik-taiping.html

JMR said... [MEJAH JAWAB]

ko ratah kepala kambing tu x bro? pe rasa?:-p

Nazrul Ashraff said... [MEJAH JAWAB]

tapi mahal la, =='

zmanja said... [MEJAH JAWAB]

sodap je...tp mahal sgt...

maszull said... [MEJAH JAWAB]

assalamualaikum Hamzah...wah memang sedap nyer juadah yg disediakan tu terliur tengok...:)

HeNRieTTa JoSe said... [MEJAH JAWAB]

yummy.....

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

whoaa... pergi arena sini la pulak....tapi gambar2x cantik sangat la mejah... cayalah....

Adylia Qarissa said... [MEJAH JAWAB]

masak kat rumah! JIMAT :)

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...