Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Friday, July 20, 2012

Legoland Malaysia [ Gambar ] : Trip Ke Johor

legoland Malaysia ni yang pertama di Asia beb. Tapi apesal tiket masuk mahal sangat? Memang diaorang buat bukan untuk rakyat Malaysia ke? hmmm..

Legoland Malaysia, Nusajaya Johor Bharu


Dah abis makan, naik bas Kopetro dan terus ke Legoland Malaysia beb.. Dapat masuk awal-awal ni best dia lain macam sikit. Orang lain duk tunggu siap, aku tak siap dah masuk dah.. hahaha~



Yup, time pergi last week, Legoland Malaysia baru aje siap 80% , tu pasal kena pakai topi construction tuh. Upload facebook orang ingat gua mintak keje sini pula.. hahaha~


Untuk generasi macam aku ni, Lego kiranya permainan yang wajib. Jarang sangat budak-budak zaman dulu tak main Lego, walaupun beli Lego pasar malam je..Lepas tu mulalah imaginasi macam-macam, buat kapal terbang lah, buat bot lah, macam-macam..

Dan budak-budak yang main Lego ni pemikiran dia lagi berkembang, sebab bermain dengan imaginasi. Bak kata Spongebob, hidup ni perlukan imaginasi.. hahaa~





Sempat jugak main Lego kat sini, cuba membuat Dinasor hijau.. Lebih empat jam juga buat akhirnya jadi besor.. hahahahahaha~


ni la hasilnya.. percaya dak?



Antara permainan yang ada kat LEGOLAND MALAYSIA ni



ni betul-betul castle saiz sebenar. Game paling menarik

ni pulak game air-air, basah-basah. Diaorang belum letak air lagi..
Nak tau lebih banyak lagi game apa yang ada kat sini leh tengok wesite diaorang http://www.legoland.com.my/


Kiranya ni taman tema yang berasaskan Lego. Generasi 90-an memang suka main LEGO ye tak? Bawak lah anak-anak korang yang suka main ipad tu. hehe~ Kat Asia ni, kita lah first yang ada Legoland.=)



Harga Tiket Legoland Malaysia
ANNUAL PASS DAY PASS
ADULT – RM 275
CHILD  - RM 210
ADULT – RM140
CHILD  - RM 110



Diskaun Rm30 untuk orang ada MYKAD yang beli kat Kaunter Legoland Malaysia. Jadi raya ni korang boleh simpan duit raya dan pergi kat Legoland sebab diaorang akan buka 15 September 2012.

tiket dah boleh beli online, siapa awal dapat murah..  http://www.legoland.com.my/



Comments
39 Comments

39 comments:

idea semulajadi said... [MEJAH JAWAB]

menariknye lego land tu~
beznye kalo dpt pergi~
tp tgk harga, alamak~

shera haifa said... [MEJAH JAWAB]

untunglaa leh masuk dulu sebelum org lain masuk masa dh siap..:)

Jocelyn Lum said... [MEJAH JAWAB]

thankk you for the post.

rasa nk g legoland skrang. walaupun tak dapat pergi, tp thank you dpt kasi orang share post ni kt fb:)

http://herewithrainbow.blogspot.com/

FairuZainal said... [MEJAH JAWAB]

engko pergi free ke ape ni? aku yang duk johor berzaman ni pun tak pegi2 lagi -_-"

SUMMIT PARK HOME said... [MEJAH JAWAB]

ape beza day pass ngan annual pass? sori sy mmg tak paham. hehehe. tq

SUMMIT PARK HOME said... [MEJAH JAWAB]

apa beza harga annual pass ngan day pass? hehehe. tq.

Faizul Osman said... [MEJAH JAWAB]

peh!!! cantiknya... mcm nak jugak ke sana.... menarik...

Hasnurul said... [MEJAH JAWAB]

Minta izin copy url ni.. Nak tunjuk pada keluarga.. =)

msredcheesecake said... [MEJAH JAWAB]

Waa... Nak pegi....

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

@Hasnurul sila sila copy.. hehehe

hamzah ian said... [MEJAH JAWAB]

@SUMMIT PARK HOME annual pass leh pergi lagi untuk keesokan harinya, manalah tau tak habis main lagi.

day pass sehari aje duk dalam tu

Rapunzeel Cikilolo said... [MEJAH JAWAB]

wow. mahal gak.

Boni Kacak said... [MEJAH JAWAB]

the ledang tu memang terbaik lah bro.. gah tu...

Lizzie Yasmin said... [MEJAH JAWAB]

Aku plak terujua tengok lega yang banyak tue... tiba - tiba terbayang kita jadi kecik, lego yang besar.

Leeya Hezlin said... [MEJAH JAWAB]

seronoknya ke legoland..
tempat tu pun menarik.. :)
kalau ada kesempatan,dah siap nanti boleh la pergi..

chiah_ismile said... [MEJAH JAWAB]

aku yg duk johor dr lahir pn xgi lg..ko da smpai sane yek..

LynnAiza said... [MEJAH JAWAB]

INI BEST!
masuk list tempat wajib pegi! :P

Mr.She said... [MEJAH JAWAB]

serius osem gilakkk legoland ni. tapi.. mahal kot pass dye :3

hudahassan ^^ said... [MEJAH JAWAB]

"murah"nyeeeeee . hurm , nampaknye ak kne tunggu sale ah baru pergi . tiket boleh sale tak ? haha

LELAKI INI said... [MEJAH JAWAB]

wah..bestnya :)

rabiatul adawiyah said... [MEJAH JAWAB]

haahahahaha!! terbaik buat dinosaur!!

..cik gugu.. said... [MEJAH JAWAB]

tmpat ni stgh jam ngan uma guwa pon guwa pk byk kli nk p sbb harga dia T__T

Atiqah Wadiah said... [MEJAH JAWAB]

wuwu~nanges tgk harga tiket :(

ishiko said... [MEJAH JAWAB]

arghh... xsaba nk pg legolandddd

IDA MANSOR / IENA MANSOR said... [MEJAH JAWAB]

wahhh...cantik blog :)

beznyaaa g ledang..^^

Sophie Al-Yahya said... [MEJAH JAWAB]

first time rasa jeles gilaa dengan kau amejah!!!

aku tak sempat masuk Legoland nanti.. sobs3.. T_T

Ikhwan Pauzi said... [MEJAH JAWAB]

asyik bercuti je ko ni mejah. untung la.. tapi, nape banyak macam tak siap je kat legoland tu?

HeNRieTTa JoSe said... [MEJAH JAWAB]

nice.....september.....dah bleh start plan dah....

TK said... [MEJAH JAWAB]

wow...! menarik! nak pergi juga! tp harga tiket tu, aish! nanges tgk~ huhu~

p/s: dinosaur tu comel!!! terbaek~!

syakey said... [MEJAH JAWAB]

hoiii mana aci macam ni! ternanti nanti legoland. mmg kena serbu sebaik sahaja diorg bukak legoland ni. weee

LiNda said... [MEJAH JAWAB]

wow..bestnye legoland nih, x sbar nk pergi. Untungla mejah dah rasmi dlu. Tp mahalnye harga tiket dia.

ros maisara said... [MEJAH JAWAB]

nasib baik xmahal sgt...ni memang mesti pergi nih

eyjalukman said... [MEJAH JAWAB]

fulamak , nk poie ni duit kena kumpul , bru boleh bergembira dgn jayanya. hahaha

Ca Cik Duyung said... [MEJAH JAWAB]

dah dekat ngan umah ca ni mesti kena pegi..hehe... xsabar mau serang..kumpul wet raya kang.. :P

Shida said... [MEJAH JAWAB]

cm best ja.. tp mahal nye tiket.. huhuhu

Nor Izadah Rosli said... [MEJAH JAWAB]

Harga nya...mengasyikkan...dpt masuk skali ok kut....

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Beli annual pass je murah.. Kalo yg ade krdt card maybank , adult dea dpt RM 195 je tok stahun.. Serbu2 men puas2 !!!!!

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Pitam jap tgk rege tix T___T

♡ izzah ♡ said... [MEJAH JAWAB]

annual pass should be betterlah kan..=)

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...