Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Sunday, July 15, 2012

PakSu Seafood Restaurant : Makan Sedap di Beserah Pahang



sambungan dari Media Trip Cherating Pahang =)


Paksu Restaurant ni restoren makan cina. Dan ofkos lah halal, ramai pelanggan dia aku tengok ramai jugak Melayu datang sini, kira best lah ni ye dak?


tempat ni kira mesra pengguna jugak lah. Ada basuh tangan, ada toilet macam biasa, ada meja, ada kerusi, ada pelayan, ada big bos, ada ikan dan macam-macam lagi.. hehe~




Apa yang femes kat sini? 

Yang pemes adalah Stuff Crab, atau Ketam Sumbat. Ketam tu dia akan keluarkan isi-isi ketam, lepas tu isi tadi di campur dengan bahan-bahan, masukkan balik kat cengkerang ketam. Goreng celum tepung. Wow~

 Meh tengok gambar menu dari Paksu Restaurant. Terima kasih kepada pihak Paksu Restaurant kerana sponsor lunch ..

 Paksu Stuff Crab

Curry Shark Meat : Daging Jaws Masak Kasi, seyes

Sambal Sotong Dengan Petai

Udang Goreng Gaya Portuges - rasa manis-manis pedas

Telur Goreng dengan bawang & Sayur Ikan Masin

ya, sepuluh orang makan pun tak habis, udang dengan ketam je pakat ratah..



Harga hidangan ni murah jugak , RM 238.00 untuk sepuluh orang makan. Kiranya duk satu table lah, ok jugak ni makan dengan family..


Sedap, halal, masakan pun dia nampak menarik aje. Ikan jaws tu rare betul, siap buat kari lagi. Terkejut den masa dia cakap ni ikan jaws. hahaha~


Siapa yang dah duk dekat area Kuantan molek sangat ler datang sini untuk lunch. Dekat dengan pantai pulak tu kedai ni, nak duk bilik aircond atau nak rasa bayu bayu pantai ikut suka hati korang.. hehe~


Paksu Restaurant
No.4/1417, Batu 6, Lot 922,
Kg. Bahagia Beserah,
26100 Kuantan, Pahang.
Phone: 09-544 8025
Mobile: 019-987 8403
Mobile: 017-989 6666
Fax: 609-544 9058
web: http://www.paksu-seafood.com.my

Comments
18 Comments

18 comments:

Adylia Qarissa said... [MEJAH JAWAB]

ketam tu nampak sedap...cicah ngan sos dia nyummm..nyumm

Encik Zaharin said... [MEJAH JAWAB]

ikan jos kecik tu kan,ikan yu..memang sedap sesekali dimakan..maklumlah ikan yg jarang2 kita makan..mahal der ikan tu di pasaran..siripnya paling pemess

Suhana Shuib said... [MEJAH JAWAB]

amboi meleleh air liur kak Su nengok pic kamu ni.. huhu.. nak kena pegi gak lah..salam kenal..."__"

Suhana Shuib said... [MEJAH JAWAB]

amboi meleleh air liur kak Su nengok pic kamu ni.. huhu.. nak kena pegi gak lah..salam kenal..."__"

Sharinginfoz said... [MEJAH JAWAB]

sedapnya bro

juicy X said... [MEJAH JAWAB]

aikk awk mkn ktna???sy pn mkn kt paksu seafood tp kt cherating

ascil.punye.lah said... [MEJAH JAWAB]

cisss aku dah le tengah lapor ni.tunjuk makanan pulak.

FairuZainal said... [MEJAH JAWAB]

"ikan jaws masak kasi" ni name masakan ke? ke masak kari? -_-" booooooooooooooooooooo

Cik Rongoks said... [MEJAH JAWAB]

perghhh ! sedapnye .

Atiqah Wadiah said... [MEJAH JAWAB]

heee~paksu ni mmg femes pon..dekat je dgn umah :)

Rara Nasiha said... [MEJAH JAWAB]

Woahhh, Stuff Crab? tak pernah makan lagi.

♥ Cik Zack ♥ said... [MEJAH JAWAB]

dekat sgt dgn rumah. ingatkan tak halal sbb cina. hehehe

mira maisara said... [MEJAH JAWAB]

uish..sotong petai tu.ohsome lah!

onie said... [MEJAH JAWAB]

oh pengsan tengok makanan tu !

YaNa Yassin said... [MEJAH JAWAB]

Ya ampunn,.. muka cam apa ntah, mejah pi letak,.. hahhahaha

budak kecik said... [MEJAH JAWAB]

adoii kenapa la ak bukak blog kau ni. dh la tgh diet. tgk gmbr mkanan pulakk. rasa lapar ni kemain ekstrem! demm.

*hai mejah. dh lama x singgah blog kau. kan2. *angkat kening*

iAwani said... [MEJAH JAWAB]

sekali terpandang gambar masak kari, beliur habis di buatnya! Memang sedap menunya. Nampak gambar saja sudah tebuka selera!

Faizul Osman said... [MEJAH JAWAB]

mahu tak meriah hidup... makan punye mewah mcm tu dpt sponsor... sungguh jeles...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/pembunuh-senyap-stresss.html

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...