Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Tuesday, August 21, 2012

Tips Taknak Habiskan Duit Ketika Bulan Pose



1) Pergi ke Bazar seorang diri aje.
Ya, jangan bawak pasangan korang ke bazar ye.. Kalau husband suka membazir maka bini sila lah jangan bawak laki.. Begitu lah sebaliknya..

Bukan apa, kalau pergi berdua mula lah menggedik nak itu ini ye dak? Makan nye tidak..




2) Pergi bazar bawak duit cukup-cukup aje
Kenapa lu orang membazir ? Sebabnya mudah, lu orang ada duit lebih. Tips nya mudah aje, bawak ic dengan duit sepuluh ringgit cukup... Kad ATM, duit lima ploh, jangan bawak ke bazar ye. Kalau dah sampai kat bazar semua benda kita nak beli ye dak? tak bawak duit maka tak membazir lah.. hewhewhew~




3) Sekali sekala, berbuka lah kat masjid
Ya, orang-orang bujang macam gua ni selalu juga ke masjid. Makan free beb. Makan pun tiap-tiap hari best je.. Pahala pun dapat, pas makan terus semayang. Mohre pun hado lepas tu.. hehehe~









4) Masak sendiri kat rumah

Ya, zaman sekarang ni laki bini sama-sama kerja. Paling bodo pun gua dengar si bini masak nasik dengan air aje, lepas tu lauk beli luar. Takde, tak salah pun perbuatan tu. Ikut suka hati lu orang lah..

Tapi, nak masak lepas penat kerja ni satu hal juga. Tapi, apa kata lu orang yang dah berlaki-bini ni ceriakan sedikit waktu berbuka puasa tu.. Baru lah semangat hari-hari masak kat umah.. hehehe~







Sekian terima kasih, selamat pose semua... harharhar~

Comments
74 Comments

74 comments:

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

hahaha
giler mung menj0s
bdarah id0ng
tbaikk b0h

✿ pink velvet ✿ said... [MEJAH JAWAB]

yg last tu yg takley blah tu, hahaha~~

Cik Cammy Lia said... [MEJAH JAWAB]

haha bongok btl pic last tu

Aya Ariel said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha..mejah..mejahhh...
bulan2 pose pon nak jugak menari tiang...bikin bedarah laki aku tgk nanti..hahaha

amirah said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...tak bleh blah tip last sekali tu...

MizzTina said... [MEJAH JAWAB]

apa gila sgt yg last tu!!!!

Ujang9897 said... [MEJAH JAWAB]

bangang gila entri kau..hahahaha

gua nk buka pose bogel la cmni

Mrs. Abi said... [MEJAH JAWAB]

yg last tu tak setuju la mejah... mmg best kalau dpt masak utk laki. tp kalo keje, bygkan blik pukul bape, smpai umah pukul bape. kang ade yang bebuka makan penampo, minum airmata lak kang.... hahahaha...

so selalu, bini balik masak nasi n ape2 yg sempat, si laki pegi bazar beli lauk sikit2 buat tambah. tp lain kalo dh beranak pinak... mmg kena masak awal2 laaa...

Nurul Riza said... [MEJAH JAWAB]

terliur tgk jualan makanan kat bazar tp kebykkan mmg x sedap pastu mahal..betul2 rugi.

Faizul Osman said... [MEJAH JAWAB]

perbuatan yg last sekali tu yg tak boleh blah...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/sentap-ramadhan-aurat.html

Pearl Kaz said... [MEJAH JAWAB]

apekehei nye la bini tu seksi sgt.. bulan pose ni.. lg terkejut bile tgk bini buat pole dancing.. hahahahaha. astaghfirullah... >.<

Ad_dEen said... [MEJAH JAWAB]

oh abam mejah...
tutup mate sambil jeling2 baca entry abam mejah..
hahaha...
selamat berpuasa ye..

merahitujambu said... [MEJAH JAWAB]

keh..keh..keh..tips berguna jugak..XD

salam ramadhan

LiNda said... [MEJAH JAWAB]

Nice tips.aku g bzar bawak 10 rgt je.huhu
Ape kah menari tiang waktu org nk brbuke...hebakkk

HeNRieTTa JoSe said... [MEJAH JAWAB]

hehehe.....thn nie xberjimat sangat...sebab, xbuka kt kolej...huhuhu....

Nj said... [MEJAH JAWAB]

bwh skali tu bengong! hahahaha

is_isaac said... [MEJAH JAWAB]

hahahh!
nice tips! like! huhuh

Lea Isnawi said... [MEJAH JAWAB]

meja umah takde tiang la, xleh nak try tips yang last tu

muahahaha..


eh, makin rajin lak ko update blog kan, mejah

Adylia Qarissa said... [MEJAH JAWAB]

setuju!! :)

azasuhaiza said... [MEJAH JAWAB]

waa...rindu abg mejah buat kartun.selamat berpuasa..

Nyamuk Terbang said... [MEJAH JAWAB]

amenda la gmbr last skali tue..pose2

SoLy SoLicious said... [MEJAH JAWAB]

mmmg ohsem la tips ....

ABU said... [MEJAH JAWAB]

Gua baru sekali buka kat masjid..pestim makan guna talam, rasa mcm akward tapi hujung2 borak2 mcm kenal lama haha..

Kalau gi bazar beli nasik lauk bagai dah rm7 kue 5 biji rm2 dn air rm1..komon2 rm10 gak habis..

Hidup bujng macm tu la harharhar kau..:D

ros maisara said... [MEJAH JAWAB]

hahah..kita xadanya nak membazir kat bazaar tuh..kalo duk dgn family, kita beli kuih je..kalo duk sorang, kita beli nasi n lauk je...sayang ler kalo makanan banyak2 tapi xabes..

Rara Nasiha said... [MEJAH JAWAB]

Nice tips. Yang bawah sekali tu boleh diamalkan para suami isteri. hahahaha

rerehalim said... [MEJAH JAWAB]

Pegi bazar pakai singlet je bapakla seksisss

Tu menari tiang time azan tak kena sambar petir keee

eszyamin said... [MEJAH JAWAB]

babeng giler menari tiang, lau camtu berbuka dn bnda lain la gamaknyer..kui3

efa nur said... [MEJAH JAWAB]

melampau laaa yg last tuu...kahkahkah


selamat berpuasa.. :D

miss Fyqa said... [MEJAH JAWAB]

haha..gambor last tu xleh blah la..

nway, Selamat Berpuasa :)

athirah said... [MEJAH JAWAB]

tiang wajib ade.. hoho.. merepek

shawn razaleigh said... [MEJAH JAWAB]

hahaha. sibet ah last skali



lagi cibet bila aku pun dah siap entry mcm ni. takmo publish. entry sama. hahaha

Tiara Fazlin said... [MEJAH JAWAB]

hahaha umah takde tiang laa

Cik Rongoks said... [MEJAH JAWAB]

hahhahhaha..yg last tu xleh blah :P

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

adess...nampaknya AKSI TIANG tu memang dah jadi trade mark yea....kah3x

YanaMIB said... [MEJAH JAWAB]

aku rs aksi last tu xsempt nk buka pose dh batal pose..aiyakk! =.=

Cik Puan Nurul said... [MEJAH JAWAB]

agak2 batal dop poser ngk acik tu nari tiang hikhik

onie said... [MEJAH JAWAB]

parok nise mejohhhh,haha

IEQAH said... [MEJAH JAWAB]

pekataa kitaa try sesama caaraa ni?? hahahahahaha

iEdA said... [MEJAH JAWAB]

yg last 2 blom sempat bbuka posa dh berdarah hidung + batal posa pon..haha

Nazrul Ashraff said... [MEJAH JAWAB]

hahah.. mejah bangang, bulan puasa weh.. cuba tutup aurat sikit kartun kau tu. kah kah kah.

Akim Iqbal said... [MEJAH JAWAB]

Gua kalau bukak puasa camni hari-hari bukak puasa kat rumah. Hehehe..

k i k i o said... [MEJAH JAWAB]

mejoh ni suko ngat tarian tiang wakaka

Anasyg said... [MEJAH JAWAB]

comel je anak2 dia - kulit putih pun ada, ikut mak lettu

muchang said... [MEJAH JAWAB]

Haha comel je last doodle tu :)

Azham Vsvc said... [MEJAH JAWAB]

Wah...rajin yea join iftar kat masjid...satu amalan mulia di bulan puasa ini hehehehe

shieraridwan said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha. serius lawak nihh.

tapi ade betulnye jgakk XD

mendatak hijau said... [MEJAH JAWAB]

pic last buat aku mual nak muntah balik lauk berbuka tadikkkkkkk

Yui Light said... [MEJAH JAWAB]

sengal

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said... [MEJAH JAWAB]

laki aku ampang2 benci p bazar n shopping.. huahua, cian kat aku

Bella Enveeus said... [MEJAH JAWAB]

Adoi kelakar betul yg last tu.. Tapi kenapa tiang atas meja? Tak tercabut ke? Haha..

Dhiya Fariza said... [MEJAH JAWAB]

Obese lady with no seluar kecik. Why mejah why.

mie said... [MEJAH JAWAB]

bab last tu memang terbaik...
ada yang kena panah petir nanti..
ahahahaha

iMah said... [MEJAH JAWAB]

tarian tiang pun booooleeee

anakcikbob said... [MEJAH JAWAB]

mejah sengal..

O'gosh said... [MEJAH JAWAB]

part yang last tu, takut nnt x sempat semayang plak...haha...

nak tanya..nape kalau lukih pompuan (bini/awek) sumpah x lawa...aka gemuk...pastu lelaki mesti kurus keding....x pakai baju lak tu....nape ye?

Namee Roslan said... [MEJAH JAWAB]

kenapa cartoon pompuan meejah gemok. haha. tips ni boleh applied by figure bulat je ke maksudnya. haha

Miss Sue said... [MEJAH JAWAB]

muahahaha... tp lagi bagus kalau kartun mejah tutup aurat -,- :P hormat bulan puasa sikit.ngehngehngeh

Umie Artoqiemie said... [MEJAH JAWAB]

bagus2.. jimat2 lah ye

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Never thought blogging could be soo fun and interesting. Man you know how to do it brother.

Nurjannaht Yahya said... [MEJAH JAWAB]

bawak rm10 je. hebat benor tahan nafsunya.

Atiqah Wadiah said... [MEJAH JAWAB]

haha~tips yg last tu plg x leh blah :D

blog-tips-kurus said... [MEJAH JAWAB]

pengsan!!!

laskar pelangi said... [MEJAH JAWAB]

terbaiklah mejah oiii.
selamat berpose!

cimöt said... [MEJAH JAWAB]

tak selera aku nak berbuka tengok minah gemuk last tu..

lelaki melayu said... [MEJAH JAWAB]

hahaha.. gile lah...

simanis said... [MEJAH JAWAB]

sengal! sumpah pon...akakkakaka...mencik mu...

Ninaaa said... [MEJAH JAWAB]

hahaha sumpah kelakar! haha

fahim said... [MEJAH JAWAB]

perlukah tarian tiang?

Sampul Duit Raya 2012 Iphone & Lumia said... [MEJAH JAWAB]

Tarian tiang?? Hehe

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha..berdarah hidung aku gelak ni...

hahhaahahahahahahahahaahaha

*bakal laki nasibla agak cerewet,tak suka membazir..lagi suka masak kat rumah...hohoho

*cik Eka

Sharidawati Shahrudin said... [MEJAH JAWAB]

hahaha..hampehh..heheee

anamizu kaito said... [MEJAH JAWAB]

adeh ko ni mejah !!
gomok menari tiang!
harharharammmm toi! hahaha

manat vijet said... [MEJAH JAWAB]

lucu....

iela said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...censored ar yg last tu... kekekeke

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...